Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 January, 04:35

Dagens PS - 28 jun 17 kl. 11:29

Mäktige Volvoägaren har glada jobbnyheterVolvo Cars kinesiska storägare väljer att bygga sitt europeiska innovationscenter i Göteborg med fokus på att utveckla elbilar. Det framgår i ett pressmeddelande. ”Vi gör ett åtagande om långsiktig investering i Geely Innovation Center in Europe. Genom att dra nytta av kompetensen i Göteborg, speciellt det planerade centret för elektromobilitet på Lindholmen, strävar vi efter att utveckla Geely Innovation Center till en av Europas mest avancerade innovationshubbar”, säger Geelys styrelseordförande Li Shufu. Över 3.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Volvoägaren, Cars, Göteborg, Geely Innovation Center, Europe, Lindholmen, Europas, Geelys, Li Shufu, Geely, Peter Warda, Business Region Göteborg, BRG, Di, Vinnova, Västsverige, MISSA INTE, LÄS ÄVEN, Mäktige Volvoägaren, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mäktige, Volvoägarenhar , glada, jobbnyheter
Dagens PS - 05 jul 17 kl. 07:43

Volvo Cars tar ”historiskt beslut”

Från och med 2019 ska alla nya bilar som lanseras från Volvo Cars vara utrustade med elmotor. Det meddelar biltillverkaren i ett pressmeddelande. ”Ett historiskt beslut då det innebär att man inte längre kommer att tillverka bilar som endast är utrustade med förbränningsmotor”, skriver Volvo Cars.

Kristianstadsbladet - 05 jun 13 kl. 07:51

Volvoägaren: Jag tänker långsiktigt

I ett regnigt och fuktigt Chengdu i Kina öppnade Volvo PV i dag dörrarna till sin nya bilfabrik för ett stort medieuppbåd. - Volvo är en strategisk investering och jag tänker långsiktigt, säger ägaren Li Shufu.
I den skinande nya fabriken är cirka hundra robotar och en del personal redan på plats.

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 13 kl. 07:53

Volvoägaren: Jag tänker långsiktigt

I ett regnigt och fuktigt Chengdu i Kina öppnade Volvo PV i dag dörrarna till sin nya bilfabrik för ett stort medieuppbåd. ? Volvo är en strategisk investering och jag tänker långsiktigt, säger ägaren Li Shufu..

VA - 28 jun 17 kl. 08:52

Nu storsatsar Volvo-ägaren i Göteborg – och det är goda nyheter för hela Sverige

Kinesiska Volvo Cars-ägaren storsatsar ny i Sverige. Bolaget har valt att bygga sitt europeiska innovationscenter i Göteborg, enligt ett pressmeddelande. Fokus kommer ligga på att utveckla elbilar.

Affärsvärlden - 17 dec 12 kl. 14:18

Därför ratar Volvo-ägaren Sverker Martin-Löf Volvo-bilar

Nyligen tog Industrivärden, med Sverker Martin-Löf i spetsen, över en storpost i Volvo. Privat rullar dock Martin-Löf inte fram i något av Volvo PV:s fordon..

DI - 17 dec 14 kl. 09:00

Kursras för Volvoägaren Geely

Aktien kinesiska Geely Automobile Holdings, som ingår i samma fordonsgrupp som svensk-kinesiska Volvo PV, rasar med cirka 17 procent i onsdagens avslutande handel på Hongkongbörsen..

SvD - 28 mar 17 kl. 20:00

Volvo-ägaren Geelys nya fabrik hotas av brexit

Brexit stod i fokus när London Taxi – Volvo Cars systerbolag – invigde den första bilfabriken i Storbritannien på över ett decennium. Ordföranden Carl-Peter Forster gick till stenhård attack mot regeringen i Storbritannien och kräver lika villkor som övriga EU..

DN - 04 apr 17 kl. 08:03

Tuffa Volvoägaren har bytt ris mot ros

Volvos största ägare Christer Gardell tror fortsatt på bolaget. – Det finns goda förutsättningar för att Volvo i Martin Lundstedts regi omklassas till ett kvalitetsbolag med högre värdering som följd, skriver han i ett sms..

DI - 24 maj 17 kl. 09:14

Volvo-ägaren köper hälften av biltillverkare

Volvo Cars ägare Zhejiang Geely förvärvar 49,9 procent av aktierna i den förlusttyngda malaysiska biltillverkaren Proton Holdings från DRB-Hicom. Som en del i affären köper Geely även hela innehavet i brittiska sportbilsmärket Lotus..

DI - 12 jul 17 kl. 12:53

Moody's kan höja Volvoägaren Geely

Kreditvärderingsinstitutet Moody's överväger att höja sitt kreditbetyg Ba2 på det kinesiska fordonsföretaget Geely som bland annat äger Volvo Cars..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

Miljardären om vinsttaket: ”Ett spektakel”

Rune Andersson skräder inte orden. Han säger till Di.se att han har ”slutat att uppröras av Vänsterpartiets galenskaper”.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Slutshoppat: Postnord inför avgift för näthandel

Sätter ned foten – så mycket tvingas du betala när du beställer paket från Kina via nätet. En administrationsavgift på 125 kronor plus moms som normalt sett ligger på 25 procent ska införas även om varan bara kostade tio kronor. Det rapporterar Breakit.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Aktie slaktas 41 procent efter chockrapport

Dramatiska ras på Londons börsgolv efter dagens stora rapportbesvikelse. Det tuffa läget i detaljhandeln fortsätter och på fredagen utfärdar den brittiska mattkedjan Carpetright en vinstvarning, rapporterar BBC. Det är en betydligt sämre än väntad försäljning efter julen som gör att vinsten för helåret kommer att bli långt under analytikernas förväntningar.

Dagens PS - 18 timmar sedan

General Motors slipper nota på 1 miljard dollar

General Motors slipper behöva göra en utbetalning på en miljard dollar, motsvarande 8 miljarder kronor, till personer som skadats på grund av defekta tändningslås i bolagets bilar. Domen är från en konkursdomare i New York som anser att General Motors representant, Wilmington Trust, hade agerat i ond tro när förlikningsuppgörelsen tagits fram. Det rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Teknikchef på Bank of Americas ger upp

Lämnar banken i jakt på nya utmaningar. Bank of Americas globala teknikchef Anwar Zakkour ska lämna banken, rapporterar CNBC. I ett internt mejl från banken som affärssajten fått tag på står det att Anwar Zakkour lämnar för att sig an nya utmaningar.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Toppchefer på Huawei åker på mångmiljonböter

Kinesiska telekom- och teknikjätten Huawei har uhar, enligt ett internt memo som nyhetsbyrån Reuters fått ta del av. Memot är daterat 17 januari och nämner en nota på tre miljoner yuan, motsvarande 3,8 miljoner kronor, som ska delas mellan de fyra personerna samt HR-chefen. Bolagets grundare Ren Zhengfei står för den största delen av notan med en miljon yuan.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Här skakar politikerna hand om vinsttaket

”Stort steg framåt”, säger Jonas Sjöstedt (V). Regeringen och Vänsterpartiet bekräftar i dag att man är överens om ett lagförslag för att begränsa vinster i skolan och omsorgen, som Dagens PS berättade om i morse. ”Det här är ett stort steg framåt för svensk välfärd.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Fredagsräkan kostar 269 kronor kilot

Beräknat dagspris för ett kilo räkor i butik blev efter dagens fredagsauktion 269 kronor och det såldes totalt 10 626 kilo räkor från 715 lådor. Det framgår av prisuppgifter från Göteborgs Fiskauktion. Det har landats stora fångster trots kraftiga vindar med ibland stormstyrka senaste dagarna till havs.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Regeringen läxas upp: ”Mycket allvarligt”

Godkände skärpta amorteringskravet – utan analys. I slutet av november gav regeringen grönt ljus till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Men någon analys bakom beslutet har regeringen inte presenterat, och det ger nu upphov till kritik från Riksrevisionen, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Redeyes börsval 2018 – läge att ta rygg?

Proffsen på analysfirman bjuder på sina favoritaktier inom tech och hälsovård. Nyhetsbyrån Direkt berättar att Redeye lagt till THQ Nordic och Alligator Bioscience till sin Top Picks-portfölj. Det här framgår av Redeye Tech Report 2018, som Direkt hänvisar till och som presenteras i dag, fredag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.