YLE > Finland

Sunday, 18 November, 07:06

YLE - 22 jun 17 kl. 11:31

Gruppen som befrias från Yleskatt blir störreAntalet låginkomsttagare som befrias från Yleskatten ökar. Den parlamentariska Yle-arbetsgruppen som samlades på torsdagsmorgonen, kom överens om att den nedre gränsen för Yle-skatten höjs från 11 100 euro till 14 800 euro. Det finns uppskattningsvis 400 000 människor i Finland vars årliga inkomster underskrider 14 800 euro. Samtidigt beslöt Yle-arbetsgruppen att inkomstförlusten ersätts åt Yle genom att man upphäver frysningen av indexhöjningen från och med år 2019. - Också höginkomsttagarnas Yleskatt stiger lite, med ungefär 20 euro om året, säger arbetsgruppens ordförande Kaj Turunen (Nytt alternativ).
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yleskatt, Yleskatten, Yle, Finland, Kaj Turunen, Sannfinländarna, SDP, Demokraatti

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gruppensom , befriasfrån , Yleskattblir större
YLE - 22 jun 17 kl. 11:31

400 000 finländare med låga inkomster slipper Yleskatt

Antalet låginkomsttagare som befrias från Yleskatten ökar. Den parlamentariska Yle-arbetsgruppen som samlades på torsdagsmorgonen, kom överens om att den nedre inkomstgränsen för Yle-skatten höjs från 11 100 euro till 14 800 euro. Det finns uppskattningsvis 400 000 människor i Finland vars årliga inkomster underskrider 14 800 euro.

BT - 26 apr 14 kl. 10:45

"Observatörer måste befrias"

Ryssland kommer, enligt vad landets OSSE-sändebud uppger för den ryska nyhetsbyrån Ria, att ta alla möjliga steg för att medverka till att de tillfångatagna OSSE-observatörerna i Ukraina släpps fria. - Vi anser att dessa människor måste befrias så snart som möjligt, säger sändebudet Andrei Kelin, enligt Itar-Tass.- Ryssland kommer såsom medlem i OSSE att vidta alla möjliga steg i den här frågan.

BT - 26 apr 14 kl. 11:51

"Observatörerna måste befrias"

Ryssland kommer, enligt vad landets OSSE-sändebud uppger för den ryska nyhetsbyrån Ria, att ta alla möjliga steg för att medverka till att de tillfångatagna OSSE-observatörerna i Ukraina släpps fria. - Vi anser att dessa människor måste befrias så snart som möjligt, säger sändebudet Andrei Kelin, enligt Itar-Tass.- Ryssland kommer såsom medlem i OSSE att vidta alla möjliga steg i den här frågan.

Kristianstadsbladet - 27 feb 12 kl. 06:30

Fastighetsägare befrias inte från sophämtning i Östra Göinge

Foto: Scanpix
En fastighetsägare i Östra Göinge befrias inte från sophämtningen. Ärendet har pågått i flera år.
Fastighetsägaren är Lars-Åke Thornberg, före detta miljö- och byggnämndens ordförande.

Expressen - 13 maj 13 kl. 15:09

Här befrias kvinnorna från Ariel Castros hus

Här befrias Michelle Knight och Gina DeJesus från kidnapparen Ariel Castros skräckvälde. Bilderna är tagna när polisen slår till efter att Amanda Berry lyckades ta sig ut ur huset på Seymour Avenue..

Expressen - 01 apr 14 kl. 02:10

Männen måste befrias från våldsmonopolet

Lösningen för fotbollen är inte tomma läktare - männen måste befrias från våldsmonopolet, skriver Gudrun Schyman..

ÖstersundsPosten - 26 apr 14 kl. 10:45

"Observatörer måste befrias"

Vi anser att dessa människor måste befrias så snart som möjligt, säger sändebudet Andrei Kelin, enligt Itar-Tass..

DN - 28 maj 15 kl. 06:17

Tamponger kan befrias från skatt

I Australien ser man just nu över om tamponger ska befrias från skatt. I dag firas internationella mensdagen, för att belysa vilka hälso- och jämställdhetsproblem mens orsakar runt om i världen..

Expressen - 27 apr 17 kl. 09:42

Familjen skulle befrias från IS – det blev hans livs värsta dag

Shukr Younes och hans familj skulle befrias från IS. Det blev den värsta dagen i hans liv. Han önskar att han dog..

BT - 10 nov 12 kl. 10:54

Sju allsvenskar i laget men ändå bara trea i gruppen - så har det gått

Gais hade en motig säsong i allsvenskan. Och trots sju spelare från seniorlaget lyckades inte heller klubbens juniorer ta sig vidare från den första omgången i Mariedal Cup. Så här har det gått hittills för favoriterna och de lokala lagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Ekobondens råd för att rädda Östersjön: Håll åkrarna gröna också på vintern

Minska på det årliga plöjandet och håll åkrarna gröna också under vinterhalvåret. Det är ekoodlaren Magnus Selenius lösning på hur jordbruken ska minska på mängden näringsämnen som rinner ut från åkrarna i Östersjön..

YLE - 2 timmar sedan

Frivilligorganisationerna i kläm i vård- och landskapsreformen: "Hur skriver du in i en Excel-tabell att den här mänskan fick ett gott liv?"

Varför måste vi ändra vår verksamhet och bli affärsinriktade firmor? Varför måste medborgarverksamhet bli en handelsvara? Verksamhetsledare Johanna Yliviitala på Österbottens socialpsykiatriska förening låter smått förtvivlad när hon analyserar frivilligorganisationernas framtid..

YLE - 12 timmar sedan

Andrea Hasselblatt omvald till ordförande för Marthaförbundet

Andrea Hasselblatt omvaldes enhälligt till ordförande för perioden 2019–2020 vid Marthaförbundets höstmöte på lördagen..

YLE - 13 timmar sedan

Hjältepiloten om nödlandningen i Åbo: ”Vi stängde av motorn och tog ned planet utan landningsställ”

På lördag eftermiddag tvingades ett motoriserat glidflygplan under en skolningsflygning att nödlanda på Åbo flygplats. Flygplatsen stängdes för övrig flygtrafik och flera räddningsenheter fanns på plats..

YLE - 15 timmar sedan

Varmt väder lockade inte besökare till Ekenäs simhall

Besökarantalet i Ekenäs simhall har sjunkit rejält i år. Det betyder att fritidssektorn går på minus..

YLE - 17 timmar sedan

Vänsterförbundet frågar medlemmarna om eventuell regeringsmedverkan i vår

Mer delaktighet och direkt demokrati. Det är idén när Vänsterförbundet i vår frågar sina medlemmar om partiet ska gå med i regeringen ifall det blir aktuellt..

YLE - 17 timmar sedan

Socialdemokraterna vill ge mer till de fattigaste pensionärerna

Socialdemokraterna vill höja de lägsta pensionerna och värnar starkt om miljön. På partifullmäktigemötet i Tavastehus pikades också Samlingspartiet och Centern..

YLE - 17 timmar sedan

Flera hundra döda eller skadade i rattfylleriolyckor redan i år – nu intensivbevakas julfesttrafiken

Polisen genomför intensifierad övervakning i julfesttrafiken under de två sista helgerna i november. Temat är "Nykter i julfesttrafiken"..

YLE - 18 timmar sedan

Blivande pensionären Sten Frondén ser ljust på Lovisas framtid: "Det är spännande tider"

Lovisas utvecklingsdirektör Sten Frondén lämnar snart över rodret åt sin efterträdare. Han ser ljust på Lovisas framtid och minns tiden då han ännu styrde skutan Liljendal..

YLE - 19 timmar sedan

Orpo: Familjereformen måste genomdrivas av nästa regering

Finansminister och partiordförande Petteri Orpo (Saml) kräver att nästa regering tar itu med den länge planerade familjeledighetsreformen - och genomför den. Reformen måste få kosta, säger Orpo, men vill inte säga hur mycket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.