YLE > Finland

Wednesday, 23 January, 17:00

YLE - 22 jun 17 kl. 11:31

Gruppen som befrias från Yleskatt blir störreAntalet låginkomsttagare som befrias från Yleskatten ökar. Den parlamentariska Yle-arbetsgruppen som samlades på torsdagsmorgonen, kom överens om att den nedre gränsen för Yle-skatten höjs från 11 100 euro till 14 800 euro. Det finns uppskattningsvis 400 000 människor i Finland vars årliga inkomster underskrider 14 800 euro. Samtidigt beslöt Yle-arbetsgruppen att inkomstförlusten ersätts åt Yle genom att man upphäver frysningen av indexhöjningen från och med år 2019. - Också höginkomsttagarnas Yleskatt stiger lite, med ungefär 20 euro om året, säger arbetsgruppens ordförande Kaj Turunen (Nytt alternativ).
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yleskatt, Yleskatten, Yle, Finland, Kaj Turunen, Sannfinländarna, SDP, Demokraatti

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gruppensom , befriasfrån , Yleskattblir större
YLE - 22 jun 17 kl. 11:31

400 000 finländare med låga inkomster slipper Yleskatt

Antalet låginkomsttagare som befrias från Yleskatten ökar. Den parlamentariska Yle-arbetsgruppen som samlades på torsdagsmorgonen, kom överens om att den nedre inkomstgränsen för Yle-skatten höjs från 11 100 euro till 14 800 euro. Det finns uppskattningsvis 400 000 människor i Finland vars årliga inkomster underskrider 14 800 euro.

BT - 26 apr 14 kl. 10:45

"Observatörer måste befrias"

Ryssland kommer, enligt vad landets OSSE-sändebud uppger för den ryska nyhetsbyrån Ria, att ta alla möjliga steg för att medverka till att de tillfångatagna OSSE-observatörerna i Ukraina släpps fria. - Vi anser att dessa människor måste befrias så snart som möjligt, säger sändebudet Andrei Kelin, enligt Itar-Tass.- Ryssland kommer såsom medlem i OSSE att vidta alla möjliga steg i den här frågan.

BT - 26 apr 14 kl. 11:51

"Observatörerna måste befrias"

Ryssland kommer, enligt vad landets OSSE-sändebud uppger för den ryska nyhetsbyrån Ria, att ta alla möjliga steg för att medverka till att de tillfångatagna OSSE-observatörerna i Ukraina släpps fria. - Vi anser att dessa människor måste befrias så snart som möjligt, säger sändebudet Andrei Kelin, enligt Itar-Tass.- Ryssland kommer såsom medlem i OSSE att vidta alla möjliga steg i den här frågan.

Kristianstadsbladet - 27 feb 12 kl. 06:30

Fastighetsägare befrias inte från sophämtning i Östra Göinge

Foto: Scanpix
En fastighetsägare i Östra Göinge befrias inte från sophämtningen. Ärendet har pågått i flera år.
Fastighetsägaren är Lars-Åke Thornberg, före detta miljö- och byggnämndens ordförande.

Expressen - 13 maj 13 kl. 15:09

Här befrias kvinnorna från Ariel Castros hus

Här befrias Michelle Knight och Gina DeJesus från kidnapparen Ariel Castros skräckvälde. Bilderna är tagna när polisen slår till efter att Amanda Berry lyckades ta sig ut ur huset på Seymour Avenue..

Expressen - 01 apr 14 kl. 02:10

Männen måste befrias från våldsmonopolet

Lösningen för fotbollen är inte tomma läktare - männen måste befrias från våldsmonopolet, skriver Gudrun Schyman..

ÖstersundsPosten - 26 apr 14 kl. 10:45

"Observatörer måste befrias"

Vi anser att dessa människor måste befrias så snart som möjligt, säger sändebudet Andrei Kelin, enligt Itar-Tass..

DN - 28 maj 15 kl. 06:17

Tamponger kan befrias från skatt

I Australien ser man just nu över om tamponger ska befrias från skatt. I dag firas internationella mensdagen, för att belysa vilka hälso- och jämställdhetsproblem mens orsakar runt om i världen..

Expressen - 27 apr 17 kl. 09:42

Familjen skulle befrias från IS – det blev hans livs värsta dag

Shukr Younes och hans familj skulle befrias från IS. Det blev den värsta dagen i hans liv. Han önskar att han dog..

BT - 10 nov 12 kl. 10:54

Sju allsvenskar i laget men ändå bara trea i gruppen - så har det gått

Gais hade en motig säsong i allsvenskan. Och trots sju spelare från seniorlaget lyckades inte heller klubbens juniorer ta sig vidare från den första omgången i Mariedal Cup. Så här har det gått hittills för favoriterna och de lokala lagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Dataspelet får killarna att dansa - nu vill alla gå på kurs

Det populära Fortnite-spelet har orsakat rusning bland killar till danskurs. Två kurser i S.t Karins fylldes direkt.

YLE - 1 timme sedan

Finländarna hämtar hem allt mindre alkohol från Estland - en liten del av resenärerna står för en stor del av alkoholen

Att finländare hämtar in alkohol från Estland är inget nytt. Men efter att Estland höjde alkoholskatten för två år sedan importerar finländarna framför allt mindre öl från vår södra granne, visar statistiken..

YLE - 1 timme sedan

Sjundeå ersätter inte skadat bildäck - gropen låg utanför körfilen

En bilförare har vänt sig till Sjundeå kommun och kräver ersättning för höger framdäck som skadades då hen körde i en grop på Störsvikvägen. Sjundeå säger nej eftersom gropen låg utanför körfilen..

YLE - 1 timme sedan

Finland gör mest nytta i världen, enligt ny rankning

Finland placerar sig överst i mätningen The Good Country Index, där länder bedöms utifrån hur stor nytta de producerar. Listan offentliggjordes på onsdag..

YLE - 2 timmar sedan

Framtiden för Naturum i Ekenäs fortfarande osäker: "Det handlar om hur vi måste prioritera"

Forststyrelsen gläds åt att Raseborg vill ge informationscentret ett år till utan högre hyra men söker fortfarande andra lösningar och nya aktörer att samarbeta med..

YLE - 2 timmar sedan

Garantistiftelsen: Skuldproblemen har förvärrats betydligt på bara några år - allt fler finländare är överskuldsatta

Skuldproblemen i Finland har förvärrats betydligt, uppger Garantistiftelsen. Rekordmånga tog kontakt med skuldrådgivningen ifjol och antalet överskuldsatta ökar konstant..

YLE - 5 timmar sedan

FC Inter-grundaren Stefan Håkans åtalas för grovt subventionsbedrägeri – misstänks ha lurat staten på stödpengar till Kuppis fotbollsstadion

FC Inter-grundaren Stefan Håkans misstänks ha lämnat in oriktiga uppgifter till Utbildnings- och kulturministeriet i en ansökan om statsstöd. Ansökan gällde anskaffning av ett nytt passerkontrollsystem till Kuppis fotbollsstadion..

YLE - 6 timmar sedan

Rapport: Regeringen lämnar långsiktiga problem olösta - statens utgifter måste minska ännu mer eller också måste skatterna höjas

Regeringen har nått nästan alla sina finanspolitiska mål, men flera långsiktiga problem är olösta och den stora vårdreformen riskerar att bli en halvmesyr. Så lyder kritiken i den årliga rapporten från det oberoende rådet för utvärdering av den ekonomiska politiken..

YLE - 6 timmar sedan

Förundersökningen kring mordet i Arabiastranden drar ut på tiden - den misstänkte sinnesundersöks

Förundersökningen kring julaftonsmordet i Arabiastranden har gått framåt - men kommer inte att bli klar inom utsatt tid, till följd av den sinnesundersökning som man beslutat göra på den misstänkte..

YLE - 6 timmar sedan

Pjäsen "Alla får vara" är en kärlekshyllning till våra kroppar – tar upp kroppsförhållanden och självbestämmanderätt

Unga Scenkompaniet tar sig an utseendefixering, identitet och självbestämmanderätt i pjäsen "Alla får vara" som spelas i Helsingfors i dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.