Expressen > Nyheter

Wednesday, 20 February, 17:11

Expressen - 20 jun 17 kl. 05:26

Kriminologen: Barnen löper ökad risk för psykisk ohälsaBarn med anhöriga som sitter i fängelse riskerar att hamna i utanförskap och drabbas av andra problem, enligt kriminologen Lotta Pettersson. – De löper ökad risk för psykisk ohälsa, missbruk,  sociala problem och egen kriminalitet, säger hon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lotta Pettersson

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kriminologen, Barnen, löper, ökad, riskför , psykisk, ohälsa
DN - 01 jul 14 kl. 07:24

Barnen löper större risk för psykisk ohälsa

Barn till kvinnor med fertilitetsproblem har högre risk att få en psykiatrisk diagnos än andra barn.Det visar en ny stor dansk studie, som presenteras på den europeiska fertilitetskonferensen ESHRE i München..

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:06

Rädda Barnen får hundratals önskemål om julklappar

Förra året beviljade Rädda Barnen 165 julklappar till åländska barn. Men mer behöver göras för att ge alla barn samma förutsättningar till ett gott liv, konstaterar Rädda Barnens verksamhetsledare Lotta Angergård.
– Innan jag började arbeta på Rädda Barnen trodde jag att vårt skyddsnät, vårt välfärdssystem var tätare, men arbetslöshet, sjukdom, separation, livskriser, långvarigt utkomststöd och annat kan förstöra familjers ekonomi.

TA - 30 maj 13 kl. 06:30

Barnen ska komma i första, andra och tredje hand

Foto:
Svar till Andreas Persson (S) ersättare i bildningsnämnden ( den 27 maj).
Andreas, jag tror inte tranorna bryr sig ett dugg om barnomsorgsavgifter, skatter och finanskriser utan att det är deras ungars bästa som kommer i första hand. Den egna ekonomin eller egot spelar ingen roll för tranorna när det gäller ungarna och deras uppfostran.

Dagensanalys.se - 21 maj 18 kl. 10:40

96 procent av barnen är uppkopplade

Idag är i princip alla barn på nätet. Enligt Orvesto Junior är 96 % av barnen online minst en minut varje dag via sin mobil, surfplatta, dator, smart-tv eller spelkonsol. I princip alla barn (9 av 10) mellan 7 – 15 år är inne på Youtube minst en gång i månaden, vilket betyder att Youtube fortfarande har barnen i ett hårt grepp.

Sydsvenskan - 28 maj 11 kl. 01:30

Niklas blev slagen - och fråntogs barnen

Foto: Amelie Herbertsson
Här är första delen i Sydsvenskans serie "När förövaren är kvinna".
De börjar prata på en mötesplats på nätet. Tjejen berättar för Niklas att hennes kille behandlar henne illa.

BT - 02 feb 14 kl. 09:28

Idrotten måste utgå från barnen själva

Friskare barn som blir friskare vuxna. Dessutom från tidig ålder skolade i demokratifrågor och föreningskunskap. Kan det bli bättre?

Cornucopia - 20 dec 17 kl. 08:02

Gästinlägg: Forskningen - endast bra dagis bra för barnen - svenska dagis inte bra

Nedanstående är ett gästinlägg från signaturen "Kvinnlig psykolog" och behandlar forskningsläget och myten om att svenska dagis skulle vara bra för barn under tre års ålder. Den forskning som finns om svenska förskolor är urgammal och gäller knappast dagens "välfärd", och var i själva verket till stor del om forna tiders dagmammor, inte förskolan. Utländsk forskning som visar på positiva effekter av förskola avser av en helt annan kvalitet än de svenska förvaringsanstalterna och snarare en kvalitet som motsvarar dagmamma, dvs mycket små grupper och skyhög personaltäthet av en sort som inte finns i Sverige och mer motsvarar en syskonskara på tre barn och en mamma.

HBL - 22 sep 13 kl. 06:00

Öppet villebråd för ökad intolerans

På 90-talet handlade rasismen om konkreta händelser. Som då de små invandrarpojkarna i Gårdsbacka på vägen hem från fotbollsplanen blev misshandlade av skinnskallar. I dag är rasismen mer abstrakt, men mer närvarande.

SN - 08 sep 14 kl. 11:29

Barnen lånar både fler och färre böcker

Barnen i åldrarna 0 till 14 år i Nyköping lånar mer och mer böcker på bibliotek.Totalt lånar de i snitt 26 böcker var per år - tre böcker mer än vad de gjorde år 2005.I resten av länet är siffrorna däremot inte lika ljusa, barnen i Gnesta och Trosa lånar mindre nu än 2005, i Oxelösund är siffran oförändrad.

Skånskan - 04 jul 18 kl. 12:55

Ökad oro hos polisen efter nya skjutningar

MALMÖ Två personer har anhållits efter skjutningen mitt på dagen på Nydala där en 24-årig man dog och 30-åring skadades svårt.
Ett stort antal personer blev vittnen till händelsen och polisen har även fått in flera tips.Samtidigt finns en oro hos polisen efter den senaste tidens skjutningar med flera offer och skadade.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Cathrine är expert på misstag och ursäkter

”Jag ber om ursäkt om du tog illa upp” är en usel ursäkt.För att en ursäkt ska tjäna sitt syfte måste den som ber om förlåtelse ta ansvar och vara uppriktig.Det menar filosofen Cathrine Felix som forskat kring just misstag och ursäkter..

Expressen - 45 minuter sedan

Boende tvingas koka vatten – efter misstänkt fel

Boende i Almunge i Uppsala kommun uppmanas att koka sitt vatten efter att en ”avvikelse” upptäckts i vattnet vid Almunges vattenverk, uppger SVT Nyheter..

Expressen - 45 minuter sedan

Klara, 12, dog av sällsynt cancer: ”Det började med huvudvärk”

Våren 2015 fick Lena Öhlund veta att dottern Klara var obotligt sjuk.Sju månader senare var hon död – i en cancerform inget barn överlevt.– Läkarna förklarade att det enda de kunde göra var att ge Klara strålning och smärtstillande.

Expressen - 1 timme sedan

Kulturprofilen anklagar hovrätten för jäv

Nu anklagare Kulturprofilen Jean-Claude Arnault hovrätten för jäv och menar att de begått ”grovt rättegångsfel”. Det framgår av en ny skrivelse från Arnaults advokat som Dagens Nyheter tagit del av. .

Expressen - 45 minuter sedan

Leguan på rymmen – har varit borta i tre timmar

En leguan är på rymmen.Den som hittar djuret bör undvika ett eget ingripande.– De ska inte gå fram, utan ringa, säger djurets ägare till TT..

Expressen - 1 timme sedan

Ida nekades sjukpenning – sökte jobb på Försäkringskassan

Ida, 38, blev sjukskriven för utmattningssyndrom – men nekades sjukpenning från Försäkringskassan.Nu uppmärksammas hon för sin dräpande jobbansökan till myndigheten:”Ofokuserad, okoncentrerad och låg kognitiv förmåga är tre ord som beskriver mig väldigt bra i dagsläget.”.

Expressen - 1 timme sedan

Danska politiker vill ha ny gränskontroll – mot Sverige

Dansk Folkeparti vill införa gränskontroller mot Sverige för att stoppa illegala invandrare och kriminella.Förslaget har redan väckt kritik.– Gränskontroller handlar om att ta hand om sitt land och det tycker vi i Dansk Folkeparti är vår plikt.

Expressen - 1 timme sedan

Galleria utrymd efter brandlarm

Liljeholmsgallerian i Liljeholmen i södra Stockolm har utrymts efter ett brandlarm, rapporterar tidningen Mitt i..

Expressen - 1 timme sedan

Mördade 90 kvinnor – målar av dem i fängelset

Samuel Little, 78, är USA:s värsta seriemördare genom tiderna då han erkänt att han mördat 90 kvinnor. Hittills har 34 kvinnor identifierats men nu vill FBI ha hjälp att identifiera fler – genom att publicera Littles målningar av kvinnorna, skriver BBC. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.