Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 28 June, 12:44

Liknande nyheter

Taggar: Peab, vinnare, finsk, byggfusion
Affärsvärlden - 29 feb 16 kl. 15:56

TV: Peab vinnare på börsen

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 11 kl. 09:19

Peab går in i finsk byggjätte

Byggjätten Peab vill även bli stor i Norden och köper in sig i finska byggjätten Lemminkäinen Oy. Affären ger mer än 2 miljoner aktier, drygt 10 procent av det finska börsnoterade företaget, och kostar Peab flera hundra miljoner kronor.Affären är uppdelad i två delar, varav ett direktköp av 1,1 miljoner aktier för 23 miljoner euro, motsvarande drygt 200 miljoner kronor..

BT - 11 maj 12 kl. 13:30

Peab och SAS uppåt på fallande börs

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med fallande kurser och låg vid 13-tiden fortfarande på minus. OMXS-index backade med 0,5 procent till 320,5. Utvecklingen var i linje med de ledande Europabörserna.

Expressen - 10 feb 17 kl. 08:09

Dagens vinnare och förlorare på börsen

I dagens Börsmorgon tar vi upp morgonens rapporter från Kinnevik, Boliden, och Peab. Di:s Richard Bråse kommenterar och analyserar morgonens vinnare och förlorare tillsammans med Mattias Sundling, aktiestrateg på Danske Bank, och Claes Hemberg, sparekonom på Avanza. Vi håller även koll på börsöppningen klockan 09..

Sydsvenskan - 20 sep 11 kl. 06:30

Kamprad ny ägare i Peab

Ikeas grundare Ingvar Kamprad ville hjälpa sin gode vän Mats Paulsson. Därför köper han aktier för 300 miljoner kronor när byggkoncernen Peab behöver pengar.
?

BT - 20 aug 13 kl. 13:42

Ny arena förlustaffär för Peab

Över 100 tjänstemän blir övertaliga när Peab sjösätter ett sparprogram. Samtidigt tar byggbolaget engångskostnader på nära en miljard kronor i resultatet för andra kvartalet - mycket beroende på bygget av Tele 2 Arena. - Vi är för tunga på omkostnadssidan och vi är inte riktigt effektiva i vårt sätt att styra och leda verksamheten, säger vd Jesper Göransson.

YA - 13 jan 14 kl. 06:30

Peab drar sig ur plan för 100 nya bostäder

Peab drar sig ur ett stort byggprojekt i Ystad. Företaget har lämnat tillbaka mark i Västra sjöstaden med plats för nästan 100 nya bostäder. Kommun hoppas att andra ska bygga i stället.

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 08:00

Peab får inte bygga gc-väg

Foto: Tom Wall
Peab får inte bygga gång- och cykelvägen mellan Knislinge och Vanås. Det slår förvaltningsrätten fast i en dom. Nu får troligen Fasab ta över byggandet, som planeras vara klart före jul.

Opinionen.se - 28 nov 13 kl. 11:12

Svenska byggjättar i finsk kartell


Flera svenska byggjättar har åkt fast i en asfaltskartell i Finland och får nu betala mångmiljonbelopp i böter. Såväl NCC, Skanska som Lemminkäinen, delägt av Peab, döms av Helsingfors tingsrätt att betala skadestånd för riggade priser på asfaltsarbeten under perioden 1994 till 2000. Lemminkäinen får betala mest, 34 miljoner euro, medan NCC åker på böter på en miljon euro, motsvarande nio miljoner kronor..

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 11:10

Svenska byggjättar i finsk kartell


Flera svenska byggjättar har åkt fast i en asfaltskartell i Finland och får nu betala mångmiljonbelopp i böter. Såväl NCC, Skanska som Lemminkäinen, delägt av Peab, döms av Helsingfors tingsrätt att betala skadestånd för riggade priser på asfaltsarbeten under perioden 1994 till 2000.Lemminkäinen får betala mest, 34 miljoner euro, medan NCC åker på böter på en miljon euro, motsvarande nio miljoner kronor..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Nobina i avtal med Telia

Bussbolaget Nobina samarbetar med Telia i ett nytt projekt som ska ge möjlighet att utveckla lösningar för smartare resor och kollektivtrafik..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Hemberg: Kan vara för sent att köpa Apple nu

Antalet svenska aktieägare i teknikföretaget Apple har blivit 11 procent fler bara i år, men de kanske är väl sent inne i bolaget som tappar försäljningsmomentum..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Här finns jobben

Sjuksköterskor, ingenjörer, lärare och flera yrken inom byggbranschen har lättast att få jobb. Det framgår av Arbetsförmedlingens rapport "Var finns jobben", som visar framtidsutsikterna för omkring 200 yrken..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

8 miljarder kvar i svenskarnas plånböcker

På fredag, den 30 juni, är det sista dagen det går att betala med de äldre 100- och 500-kronorssedlarna samt de äldre 1-, 2- och 5-kronorsmynten. Det finns fortfarande drygt 8 miljarder kronor kvar i kontanter ute i samhället som därefter blir ogiltiga betalningsmedel..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Nasdaq Stockholm bötfäller Gomspace

Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm har funnit att Gomspace, som levererar nanosatelliter, i flera avseenden har brutit mot regelverket för Nasdaq First North och har därmed meddelat Gomspace ett vite på två årsavgifter, motsvarande totalt 0,45 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Kinnevik säljer hela innehavet i Lazada till Alibaba

Kinnevik säljer sina kvarvarande aktier om 3,6 procent i e-handelsbolaget Lazada för 115 miljoner dollar, motsvarande 1 miljard kronor..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Carnegie: Därför är Scandi Standard köpvärt

Carnegie höjer både rekommendationen och riktkursen för bolaget..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Danske ser 13 procents uppsida i Lindab

Danske Bank Markets höjer riktkursen för byggkomponentbolaget Lindab till 106 från 100 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Regeringen reviderar upp prognos för finansiellt sparande

Regeringen reviderar upp sin prognos för det offentliga finansiella sparandet med sammanlagt 85 miljarder kronor under prognosperioden, jämfört med i vårbudgeten i april..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Andersson: Stigande överskott ska användas till välfärden

Fram till år 2025 kommer Sverige få betydligt fler barn och äldre vilket innebär ett större behov av offentliga välfärdstjänster. Resurserna till detta ökar också framöver..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.