Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 23 September, 00:16

Affärsvärlden - 19 jun 17 kl. 15:26

Peab vinnare på finsk byggfusionSvenska byggföretagets andel i Lemminkäinen ökar i värde med 200 miljoner efter att kursen rusat på måndagen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Lemminkäinen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Peab, vinnare, finsk, byggfusion
Affärsvärlden - 29 feb 16 kl. 15:56

TV: Peab vinnare på börsen

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 11 kl. 09:19

Peab går in i finsk byggjätte

Byggjätten Peab vill även bli stor i Norden och köper in sig i finska byggjätten Lemminkäinen Oy. Affären ger mer än 2 miljoner aktier, drygt 10 procent av det finska börsnoterade företaget, och kostar Peab flera hundra miljoner kronor.Affären är uppdelad i två delar, varav ett direktköp av 1,1 miljoner aktier för 23 miljoner euro, motsvarande drygt 200 miljoner kronor..

BT - 11 maj 12 kl. 13:30

Peab och SAS uppåt på fallande börs

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med fallande kurser och låg vid 13-tiden fortfarande på minus. OMXS-index backade med 0,5 procent till 320,5. Utvecklingen var i linje med de ledande Europabörserna.

Expressen - 10 feb 17 kl. 08:09

Dagens vinnare och förlorare på börsen

I dagens Börsmorgon tar vi upp morgonens rapporter från Kinnevik, Boliden, och Peab. Di:s Richard Bråse kommenterar och analyserar morgonens vinnare och förlorare tillsammans med Mattias Sundling, aktiestrateg på Danske Bank, och Claes Hemberg, sparekonom på Avanza. Vi håller även koll på börsöppningen klockan 09..

Sydsvenskan - 20 sep 11 kl. 06:30

Kamprad ny ägare i Peab

Ikeas grundare Ingvar Kamprad ville hjälpa sin gode vän Mats Paulsson. Därför köper han aktier för 300 miljoner kronor när byggkoncernen Peab behöver pengar.
?

BT - 20 aug 13 kl. 13:42

Ny arena förlustaffär för Peab

Över 100 tjänstemän blir övertaliga när Peab sjösätter ett sparprogram. Samtidigt tar byggbolaget engångskostnader på nära en miljard kronor i resultatet för andra kvartalet - mycket beroende på bygget av Tele 2 Arena. - Vi är för tunga på omkostnadssidan och vi är inte riktigt effektiva i vårt sätt att styra och leda verksamheten, säger vd Jesper Göransson.

YA - 13 jan 14 kl. 06:30

Peab drar sig ur plan för 100 nya bostäder

Peab drar sig ur ett stort byggprojekt i Ystad. Företaget har lämnat tillbaka mark i Västra sjöstaden med plats för nästan 100 nya bostäder. Kommun hoppas att andra ska bygga i stället.

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 08:00

Peab får inte bygga gc-väg

Foto: Tom Wall
Peab får inte bygga gång- och cykelvägen mellan Knislinge och Vanås. Det slår förvaltningsrätten fast i en dom. Nu får troligen Fasab ta över byggandet, som planeras vara klart före jul.

Opinionen.se - 28 nov 13 kl. 11:12

Svenska byggjättar i finsk kartell


Flera svenska byggjättar har åkt fast i en asfaltskartell i Finland och får nu betala mångmiljonbelopp i böter. Såväl NCC, Skanska som Lemminkäinen, delägt av Peab, döms av Helsingfors tingsrätt att betala skadestånd för riggade priser på asfaltsarbeten under perioden 1994 till 2000. Lemminkäinen får betala mest, 34 miljoner euro, medan NCC åker på böter på en miljon euro, motsvarande nio miljoner kronor..

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 11:10

Svenska byggjättar i finsk kartell


Flera svenska byggjättar har åkt fast i en asfaltskartell i Finland och får nu betala mångmiljonbelopp i böter. Såväl NCC, Skanska som Lemminkäinen, delägt av Peab, döms av Helsingfors tingsrätt att betala skadestånd för riggade priser på asfaltsarbeten under perioden 1994 till 2000.Lemminkäinen får betala mest, 34 miljoner euro, medan NCC åker på böter på en miljon euro, motsvarande nio miljoner kronor..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Oppositionen blockerar S-märkt Ekholm som ny riksbankschef

Oppositionen blockerar Karolina Ekholm som ny riksbankschef, vilket skulle öppna för en förlängning av Stefan Ingves mandat..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Investera i lån – så funkar det

Att låna av varandra har vi gjort i alla tider, men under lång tid har avkastningen på lån endast varit tillgänglig för bankerna..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

May vill inte ha ett EU-avtal "direkt från hyllan"

Storbritanniens beslut att lämna EU var ett uttalande om hur britter vill att demokrati ska fungera. EU kändes aldrig för britterna som en del av vår nationella historia. Det sade Storbritanniens premiärminister Theresa May i ett tal i Florens på fredagen, enligt Reuters och Bloomberg news..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

May: "Inget avtal bättre än dåligt avtal"

Inget avtal är fortfarande bättre än ett dåligt avtal när det gäller brexit..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Kombinerat PMI under förväntan i USA

Markits kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till preliminära 54,6 i september, jämfört med 55,3 föregående månad, rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Lidds storägare miljonköper aktier

Cancerläkemedelsbolaget Lidds storägare och styrelseledamot Daniel Lifveredson har köpt 860.418 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynslista..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Spelbolagen som lyfter på börsen

Råvarubolag har hämmat indexutvecklingen på Stockholmsbörsen under fredagens handel..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Staffan Persson storsäljer i Cinnober

Cinnoberstyrelseledamoten Staffan Persson har på fredagen sålt 400.000 aktier i det First North-listade finansteknikbolaget till kursen 91:25 kronor..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Lägre kurser väntas i New York

USA-börserna väntas komma att öppna med lägre kurser med press från Nordkoreas hot om ett test av en vätebomb i Stilla havet..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Global Gaming listas på First North

Onlinekasinobolaget Global Gaming 555 ska lista sig på Nasdaq First North. Beräknad första dag för handel blir den 19 oktober 2017..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.