Expressen > Opinion

Sunday, 17 December, 05:06

Expressen - 19 jun 17 kl. 11:31

Alla måste våga - även om man blir kallad rasistAtt slåss mot hedersförtrycket påstås vara att ”gå rasisternas ärenden”. Detta får den absurda konsekvensen att kvinnoförtryck accepteras med hänvisning till antirasism. Och det är de förtryckta kvinnorna som får betala priset, skriver Amineh Kakabaveh..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Amineh Kakabaveh

Dela artikeln

5182 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla måste våga, ävenom man blir , kallad, rasist
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 saker du bara säger om du är rasist

1. "Jag är inte rasist men *något rasistiskt*"Bildkälla

3. "Men varför får man säga vitlök då?

DN - 10 jul 12 kl. 16:46

Terry: Jag är ingen rasist

På tisdagen fortsatte rättegången mot Chelseaförsvararen Johh Terry. ?Jag har kallats många saker under min fotbollskarriär, på och utanför planen, men att bli kallad rasist är jag inte redo att ta?

GöteborgsPosten - 30 nov 15 kl. 22:33

Skyttekungen kallad rasist av krönikör

James Vardy har fått ett osannolikt genombrott i Premier League år – i helgen gjorde han mål för elfte matchen i rad. Men alla är inte lika glada. Brittiska The Telegraphs krönikör har inte förlåtit Vardy för ett rasistiskt uttalande..

Jmini.se - 16 mar 16 kl. 20:29

Anmäler tiggare efter att ha blivit kallad rasist

Det var i helgen som en man född -83 gick förbi en plats på Järnvägsgatan i Jönköping där två personer satt och tiggde pengar. Han sa att han inte vill skänka några pengar och då börjar en av tiggarna, en kvinna att skrika.- Hon började skrika oc.....

Jmini.se - 16 mar 16 kl. 20:29

Skänkte inte pengar till tiggare- blev kallad rasist

Det var i helgen som en man född -83 gick förbi en plats på Järnvägsgatan i Jönköping där två personer satt och tiggde pengar. Han sa att han inte vill skänka några pengar och då börjar en av tiggarna, en kvinna att skrika på svenska till mannen......

DN - 12 nov 14 kl. 09:11

”Jag vill få även en rasist att tänka om”


Alexander Nanaus film ”Toto and his sisters” om en utsatt syskonskara i Bukarest premiärvisas i morgon, torsdag, på Stockholms filmfestival. I fokus står Totonel, 10. En romsk pojke vars svåra livsvillkor DN:s Josefine Hökerberg och Roger Turesson tidigare skildrat..

Nyheter 24 - 13 dec 13 kl. 07:23

SD-riksdagsman: "Jag är en stolt rasist"Debatterade på nazistsajt

STOCKHOLM. Han har varit i blåsväder tidigare och nu kommer nya avslöjanden om riksdagsledamoten Stellan Bojeruds (SD) aktiviteter på nätet. Aftonbladet avslöjar på fredagen att han bland annat hyllat insatser som de nazistiska SS-soldaterna gjorde i andra världskriget.

YLE - 30 aug 17 kl. 15:13

Hurri, feminist och rasist – Vad är det som gör ett ord laddat?

Ett ord som används i nedsättande ton är inget ovanligt. Men är det ordet som är laddat eller ligger allting i kontexten? Språkvetaren Mikael Parkvall från institutionen för lingvistik vid Stockholms univeristet berättar hur det står till.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Skulle du rycka i slöjan på en muslimsk kvinna, då är du rasist"

LÄS MER: Del 1: "Reinfeldt utförsäkrade fel svensk"LÄS MER: Del 2: "Som vanligt när det gäller invandrare!"LÄS MER: Del 3: ""Hon borde stenas till döds – precis som kvinnan i artikeln""9 februari. En måndag.

YLE - 29 apr 16 kl. 15:53

Fick rätt att diskriminera rasist

Såväl Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, som hotell Arkipelag, hade rätt att vägra ge arbete till en man som öppet deklarerat sig som rasist. Ålands tingsrätt förkastade åtalen för diskriminering i arbetslivet. Åklagaren hade åtalat överskötaren vid ÅHS psykiatriska klinik, såväl som Hotell Arkipelags hotellchef, respektive vaktchef.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 23 timmar sedan

Inte alls konstigt om kvinnor tappar lusten

För många män har ett nyp i häcken, att klämma sin fru på brösten eller tjata om ett ligg innan mensen varit det normala.Men nu är det nya tider. Det är nu den sanna passionen, attraktionen och vänskapen kan växa fram, skriver Micke Gunnarsson..

Expressen - Igår: 05:30

"Ta av davidsstjärnan – visa inte vem du är"

Judiska samfund, skolor och ålderdomshem tvingas själva ordna diverse säkerhetssystem för att människor inte ska råka illa ut.Antisemitismen har gått så långt att många av oss judar döljer sin identitet för omgivningen, skriver Simon Vinokur..

Expressen - 14 dec 17 kl. 05:00

Utan kärnkraft blir det ingen elbilsrevolution

Utan kärnkraften kan vi glömma omställningen till elbilar.Visionen om "100 procent förnybar energi" är rent önsketänkande, skriver fysikerna Bengt Pershagen och Jacob Weitman..

Expressen - 13 dec 17 kl. 05:30

Stoppa fiaskot nu – lägg ner Arbetsförmedlingen

Vi kan inte fortsätta lägga miljarder i skattepengar på Arbetsförmedlingen, som gång på gång misslyckas med sitt uppdrag.Centern tycker att det räcker nu. Lägg ner – och gör om, gör rätt, skriver partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Annika Qarlsson..

Expressen - 12 dec 17 kl. 05:00

400 000 äldre lever i digitalt utanförskap

För den som står utanför e-tillvaron blir livet både dyrare och besvärligare.När myndigheter och förvaltningar skickar e-post i stället för brev måste samhället också ansvara för att alla kan ta emot mejl, skriver Jöran Rubensson, tidigare ordförande för Sveriges pensionärers riksförbund, SPRF..

Expressen - 11 dec 17 kl. 15:41

Sverige låter judehatet hända – gång på gång

Där svensk lag inte respekteras tillåts andra värderingar, som hyllar antisemitismen, att breda ut sig. Jag är trött på alla dem som i högstämd upprördhet utrycker sitt avstånd utan att göra något. Så får inte ett land regeras, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - 11 dec 17 kl. 05:30

Släpp skygglapparna och förbjud tiggeriet

Moderaterna i Stockholm Stad vill precis som grannkommunen Danderyd införa ett lokalt tiggeriförbud. Det rör sig om modern slavhandel – men den S-ledda majoriteten vill inte se verkligheten. I stället lägger man miljoner på att sanera skräp och avföring, skriver oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr..

Expressen - 10 dec 17 kl. 05:30

Svenska Akademien bör lämna över alla lägenheter

Privilegier har blivit något självklart för Svenska Akademien – vilket tilldelningen av exklusiva hyresrätter tydligt visar.En feodal rest utan insyn och demokrati gynnar sig själva – det är moralisk korruption, skriver bostadsförmedlingens tidigare ordförande Per Sundgren..

Expressen - 09 dec 17 kl. 08:42

”Polisledningen måste ta ställning och klargöra nu”

Omöjliga situationer uppdagas i polisanställdas metoo-upprop, #nödvärn. Misstänkta gärningsmän och målsägande som kolleger i kombination med rapporteringsskyldighet för poliser vid misstanke om brott. Hur gör man när kolleger berättar om metoo-relaterade händelser?

Expressen - 09 dec 17 kl. 06:00

#Metoo liknar katolska kyrkans pedofilskandal

Ulla Gudmundson var Sveriges ambassadör i Vatikanen 2008-2013. Hon ser stora likheter mellan pedofilskandalen i katolska kyrkan och dagens #metoo-avslöjanden:En lärdom är att det finns starka motkrafter som kommer att hålla emot förändring. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.