Expressen > Opinion

Saturday, 19 August, 03:39

Expressen - 19 jun 17 kl. 11:31

Alla måste våga - även om man blir kallad rasistAtt slåss mot hedersförtrycket påstås vara att ”gå rasisternas ärenden”. Detta får den absurda konsekvensen att kvinnoförtryck accepteras med hänvisning till antirasism. Och det är de förtryckta kvinnorna som får betala priset, skriver Amineh Kakabaveh..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Amineh Kakabaveh

Dela artikeln

5098 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla måste våga, ävenom man blir , kallad, rasist
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 saker du bara säger om du är rasist

1. "Jag är inte rasist men *något rasistiskt*"Bildkälla

3. "Men varför får man säga vitlök då?

DN - 10 jul 12 kl. 16:46

Terry: Jag är ingen rasist

På tisdagen fortsatte rättegången mot Chelseaförsvararen Johh Terry. ?Jag har kallats många saker under min fotbollskarriär, på och utanför planen, men att bli kallad rasist är jag inte redo att ta?

GöteborgsPosten - 30 nov 15 kl. 22:33

Skyttekungen kallad rasist av krönikör

James Vardy har fått ett osannolikt genombrott i Premier League år – i helgen gjorde han mål för elfte matchen i rad. Men alla är inte lika glada. Brittiska The Telegraphs krönikör har inte förlåtit Vardy för ett rasistiskt uttalande..

Jmini.se - 16 mar 16 kl. 20:29

Anmäler tiggare efter att ha blivit kallad rasist

Det var i helgen som en man född -83 gick förbi en plats på Järnvägsgatan i Jönköping där två personer satt och tiggde pengar. Han sa att han inte vill skänka några pengar och då börjar en av tiggarna, en kvinna att skrika.- Hon började skrika oc.....

Jmini.se - 16 mar 16 kl. 20:29

Skänkte inte pengar till tiggare- blev kallad rasist

Det var i helgen som en man född -83 gick förbi en plats på Järnvägsgatan i Jönköping där två personer satt och tiggde pengar. Han sa att han inte vill skänka några pengar och då börjar en av tiggarna, en kvinna att skrika på svenska till mannen......

DN - 12 nov 14 kl. 09:11

”Jag vill få även en rasist att tänka om”


Alexander Nanaus film ”Toto and his sisters” om en utsatt syskonskara i Bukarest premiärvisas i morgon, torsdag, på Stockholms filmfestival. I fokus står Totonel, 10. En romsk pojke vars svåra livsvillkor DN:s Josefine Hökerberg och Roger Turesson tidigare skildrat..

Nyheter 24 - 13 dec 13 kl. 07:23

SD-riksdagsman: "Jag är en stolt rasist"Debatterade på nazistsajt

STOCKHOLM. Han har varit i blåsväder tidigare och nu kommer nya avslöjanden om riksdagsledamoten Stellan Bojeruds (SD) aktiviteter på nätet. Aftonbladet avslöjar på fredagen att han bland annat hyllat insatser som de nazistiska SS-soldaterna gjorde i andra världskriget.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Skulle du rycka i slöjan på en muslimsk kvinna, då är du rasist"

LÄS MER: Del 1: "Reinfeldt utförsäkrade fel svensk"LÄS MER: Del 2: "Som vanligt när det gäller invandrare!"LÄS MER: Del 3: ""Hon borde stenas till döds – precis som kvinnan i artikeln""9 februari. En måndag.

YLE - 29 apr 16 kl. 15:53

Fick rätt att diskriminera rasist

Såväl Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, som hotell Arkipelag, hade rätt att vägra ge arbete till en man som öppet deklarerat sig som rasist. Ålands tingsrätt förkastade åtalen för diskriminering i arbetslivet. Åklagaren hade åtalat överskötaren vid ÅHS psykiatriska klinik, såväl som Hotell Arkipelags hotellchef, respektive vaktchef.

Nyheter 24 - 03 okt 13 kl. 20:48

Jockiboi: "Jag är absolut ingen rasist, men...""Alla bryr sig om mig"

STOCKHOLM. Många har de varit, de som reagerat mot den friande hovrättsdomen där sex pojkar friats för våldtäkt av en flicka i Tensta i Stockholm.Nu sållar sig skandalprofilen Joakim "Jockiboi" Berg till den skaran.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 20 timmar sedan

När blev mitt barn av med rätten till sitt eget liv?

Allt fler nekas personlig assistans av Försäkringskassan. Samtidigt går familjer under. Marie Winald Karlström, vars son har Downs syndrom, skriver brev till ansvariga ministern Åsa Regnér..

Expressen - Igår: 11:26

Ge försvaret mindre pengar – inte mer

Försvarsuppgörelsen mellan regeringen, Moderaterna och Centerpartiet är naiv. I dag är de säkerhetspolitiska hoten globala, inte nationella, skriver Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ.

Expressen - I förrgår: 15:21

För få unga tror på Socialdemokraterna

Kraftigt höjt barn- och studiebidrag. Bostad som rättighet. En jämlik skola.

Expressen - I förrgår: 07:15

Vi måste sluta skratta åt radikalhögerns ironier

Den nya radikalhögern har skapat en nätkultur baserad på ironiska skämtbilder. En kultur som spridit sig även till svenska riksdagsmän och debattörer. Men efter terrorattacken i Charlottesville vet vi att de faktiskt menar allvar, skriver Daniel Wiklander, chefredaktör på Expo.

Expressen - 15 aug 17 kl. 14:47

Sluta med tomma hot, Kinberg Batra

I dag presenterade Alliansen med Anna Kinberg Batra i spetsen nya förslag för att få in unga och nyanlända på arbetsmarknaden.  "Alliansen måste leverera skarpt. Inte presentera tomma hot som de gjorde på sin presskonferens", skriver nu Benjamin Dousa, ordförande i Moderata Ungdomsförbundet, om jobbförslagen..

Expressen - 15 aug 17 kl. 07:03

Äldre dricker som aldrig förr

På sjuttiotalet uppmanades de att "spola kröken". Nu dricker våra äldre mer än någon tidigare generation. Men samhället tar inte problemet på allvar, skriver dagens debattör.

Expressen - 14 aug 17 kl. 06:00

Diskriminering ingen anledning att skippa utbildning

Det är sant att utrikes födda diskrimineras på arbetsmarknaden. Men det får inte skymma att utbildning är lönsam även för den gruppen, skriver Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi.

Expressen - 13 aug 17 kl. 07:00

Skolan får inte vara en frizon för radikalisering

Skolan får inte bli stillastående när elever hyllar terroristorganisationer, motarbetar jämställdhet eller uttrycker sig rasistiskt.Enligt Skolinspektionen är arbetet med demokrati och värdegrund bristfälligt på många skolor, skriver debattörerna. .

Expressen - 11 aug 17 kl. 06:00

Förbättra SGI-skyddet för de som studerar

Vi vill stärka skyddet för den som går från arbete till studier genom ett förbättrat SGI-skydd.Detta för att underlätta för karriärväxling och omställning, skriver Annika Strandhäll (S) och Gustav Fridolin (MP). .

Expressen - 10 aug 17 kl. 06:00

Skolan måste se dem som lever i hederskulturen

Skolan har en oerhört viktig roll genom att se och upptäcka de barn som lever i hederskulturen.För att de ska kunna göra det krävs satsningar på kompetensutveckling, skriver Gulan Avci från Liberala kvinnor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.