Expressen > Opinion

Wednesday, 28 June, 12:44

Expressen - 19 jun 17 kl. 11:31

Alla måste våga - även om man blir kallad rasistAtt slåss mot hedersförtrycket påstås vara att ”gå rasisternas ärenden”. Detta får den absurda konsekvensen att kvinnoförtryck accepteras med hänvisning till antirasism. Och det är de förtryckta kvinnorna som får betala priset, skriver Amineh Kakabaveh..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Amineh Kakabaveh

Dela artikeln

4924 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla måste våga, ävenom man blir , kallad, rasist
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 saker du bara säger om du är rasist

1. "Jag är inte rasist men *något rasistiskt*"Bildkälla

3. "Men varför får man säga vitlök då?

DN - 10 jul 12 kl. 16:46

Terry: Jag är ingen rasist

På tisdagen fortsatte rättegången mot Chelseaförsvararen Johh Terry. ?Jag har kallats många saker under min fotbollskarriär, på och utanför planen, men att bli kallad rasist är jag inte redo att ta?

GöteborgsPosten - 30 nov 15 kl. 22:33

Skyttekungen kallad rasist av krönikör

James Vardy har fått ett osannolikt genombrott i Premier League år – i helgen gjorde han mål för elfte matchen i rad. Men alla är inte lika glada. Brittiska The Telegraphs krönikör har inte förlåtit Vardy för ett rasistiskt uttalande..

Jmini.se - 16 mar 16 kl. 20:29

Anmäler tiggare efter att ha blivit kallad rasist

Det var i helgen som en man född -83 gick förbi en plats på Järnvägsgatan i Jönköping där två personer satt och tiggde pengar. Han sa att han inte vill skänka några pengar och då börjar en av tiggarna, en kvinna att skrika.- Hon började skrika oc.....

Jmini.se - 16 mar 16 kl. 20:29

Skänkte inte pengar till tiggare- blev kallad rasist

Det var i helgen som en man född -83 gick förbi en plats på Järnvägsgatan i Jönköping där två personer satt och tiggde pengar. Han sa att han inte vill skänka några pengar och då börjar en av tiggarna, en kvinna att skrika på svenska till mannen......

DN - 12 nov 14 kl. 09:11

”Jag vill få även en rasist att tänka om”


Alexander Nanaus film ”Toto and his sisters” om en utsatt syskonskara i Bukarest premiärvisas i morgon, torsdag, på Stockholms filmfestival. I fokus står Totonel, 10. En romsk pojke vars svåra livsvillkor DN:s Josefine Hökerberg och Roger Turesson tidigare skildrat..

Nyheter 24 - 13 dec 13 kl. 07:23

SD-riksdagsman: "Jag är en stolt rasist"Debatterade på nazistsajt

STOCKHOLM. Han har varit i blåsväder tidigare och nu kommer nya avslöjanden om riksdagsledamoten Stellan Bojeruds (SD) aktiviteter på nätet. Aftonbladet avslöjar på fredagen att han bland annat hyllat insatser som de nazistiska SS-soldaterna gjorde i andra världskriget.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Skulle du rycka i slöjan på en muslimsk kvinna, då är du rasist"

LÄS MER: Del 1: "Reinfeldt utförsäkrade fel svensk"LÄS MER: Del 2: "Som vanligt när det gäller invandrare!"LÄS MER: Del 3: ""Hon borde stenas till döds – precis som kvinnan i artikeln""9 februari. En måndag.

YLE - 29 apr 16 kl. 15:53

Fick rätt att diskriminera rasist

Såväl Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, som hotell Arkipelag, hade rätt att vägra ge arbete till en man som öppet deklarerat sig som rasist. Ålands tingsrätt förkastade åtalen för diskriminering i arbetslivet. Åklagaren hade åtalat överskötaren vid ÅHS psykiatriska klinik, såväl som Hotell Arkipelags hotellchef, respektive vaktchef.

Nyheter 24 - 03 okt 13 kl. 20:48

Jockiboi: "Jag är absolut ingen rasist, men...""Alla bryr sig om mig"

STOCKHOLM. Många har de varit, de som reagerat mot den friande hovrättsdomen där sex pojkar friats för våldtäkt av en flicka i Tensta i Stockholm.Nu sållar sig skandalprofilen Joakim "Jockiboi" Berg till den skaran.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Det är för lätt att vara kriminell i Sverige i dag

Det bakvända systemet med mängdrabatt vid brott måste upphöra. De kriminella kan inte få fortsätta skratta åt samhället, skriver Tomas Tobé. .

Expressen - 21 timmar sedan

Brexit är långt ifrån slutet på vår relation

Storbritannien är ett tolerant, öppet och mångkulturellts land. För de EU-medborgare som bor här kommer vi att göra det enkelt för att stanna, skriver David Davis, Storbritanniens Brexit Minister. .

Expressen - Igår: 10:33

Fel av Patrik Sjöberg att hänga ut tränaren

Det handlar inte om vem det är mest synd om. Det handlar om att låta domstolarna göra sitt jobb. Rättvisa skapas inte genom lynchjustis på Facebook, skriver brottmålsadvokaten Viktor Banke.

Expressen - Igår: 06:00

Inför skoluniform på problemskolor

Skoluniform tycks kunna minska brottsligheten och öka elevernas säkerhet. Det skulle innebära lika villkor för alla, vilket minskar risken för grupptryck och mobbning, skriver Erik Slottner och Christian Carlsson..

Expressen - Igår: 12:45

Snart kommer någon att dö

Mina kolleger på avdelningen biter ihop. De hoppar över luncherna för att hinna med, rusar ännu snabbare mellan patienterna. Hoppas att inget går åt helvete, skriver undersköterskan Emil Johansson.

Expressen - I förrgår: 06:00

På tiden att vi inför en sjätte semestervecka

Det gränslösa arbetet med ny teknik och nya arbetsförhållanden suddar ut gränsen mellan arbete och fritid. Det är nu hög tid att införa en sjätte semestervecka, skriver Nasra Ali (S)..

Expressen - 25 jun 17 kl. 07:00

Utvisa dem som inte respekterar våra lagar

Vi ska vara en fristad för dem som söker sig från terror och förtryck. Inte för dem som genom sin ideologi sympatiserar med just det, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - 24 jun 17 kl. 07:00

IS ska bekämpas med kärlek – sa ingen

IS skall bekämpas med vapen – och vår frihet och gemenskap värnas med kärlek. Frågan är varför så många begåvade individer inte kan eller vill hålla dessa tankar i huvudet samtidigt, skriver Malin Lernfelt. .

Expressen - 23 jun 17 kl. 06:00

Gör midsommar till ny nationaldag

Hur många av oss kan egentligen den svenska nationalsången och vet varför vi firar just den sjätte juni? Och när man ber någon definiera svenskheten inleds listan med just midsommar, skriver Kurdo Baksi. .

Expressen - 22 jun 17 kl. 06:00

Vi får aldrig göras till "statsradio"

Public service-kommittén måste säkerställa tre saker. Programbolagens oberoende, verksamheten på andra plattformar och bredden i uppdraget, skriver Sveriges Radios vd Cilla Benkö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.