GT > Nyheter

Sunday, 25 June, 02:03

GT - 19 jun 17 kl. 11:03

JUST NU: Krogprofilernas bakslag efter våldtäkternaDe våldtog utslagna skolflickor som supits ner på storkrögarens egna Avenykrogar i centrala Göteborg.  Nu har den stora krogvåldtäktshärvan nått vägs ände.Domarna för sex respektive nio års fängelse för krögaren Navid Atlassi, 50, och festfixaren Bardiya Pajouhi, 25, står fast meddelar Högsta domstolen. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
JUST NU, Avenykrogar, Göteborg, Navid Atlassi, Bardiya Pajouhi, Högsta

Dela artikeln

2975 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Krogprofilernas, bakslagefter , våldtäkterna
Västerbottens Folkblad - 02 sep 16 kl. 10:35

Polisen har säkrat spår efter våldtäkterna

Polisen har hittat spår efter helgens två överfallsvåldtäkter i Skellefteå. – Vi har slutfört förhören med vittnen, nu väntar vi på resultaten från den tekniska undersökningen Det säger Lars-Marthin Markstedt, Skellefteåpolisen, till Folkbladet. Handlar spåren som nu ska undersökas om DNA  som säkrats och som skickats vidare till NFC i Linköping?

YLE - 03 dec 15 kl. 15:50

Flyktingar beskylls för våldtäkter – ”Media ointresserad av helhetsbilden”

Medierna fokuserar för mycket på de våldtäkter där gärningsmannen är asylsökande, det tycker professor i journalistik Tom Moring. Medieuppståndelsen fick polisen att gå ut med gärningsmännens status, säger man på Helsingforspolisen. Polisen höll på onsdagen en presskonferens om säkerhetsläget i Helsingfors där det bland annat framkom att antalet överfallsvåldtäkter har ökat, men totalt sett har sexualbrotten i Helsingfors sjunkit.

Nyan - 16 aug 16 kl. 13:59

”Evigt daltande med våldtäktsförövare”

Elisabeth Massi Fritz har varit brottsoffrens advokat i flera av Sveriges mest uppmärksammade rättsfall. I ett av hennes fall försvarade hon kvinnan som ska ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt på m/s Cinderella.

Nyligen friade Svea hovrätt två män som misstänktes för grov våldtäkt på passagerarfärjan Cinderella i februari 2015.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Gäng kan ligga bakom våldtäkter

Polisen i Gävleborg tror att det kan röra sig om ett gäng som ligger bakom våldtäkter, våld och ofredanden mot kvinnor i länet under senare tid, uppger DN.Ingen har gripits för de våldtäkter som skedde natten mot torsdag. Förra helgen inträffade flera ofredanden och några rån mot kvinnor.

Skånskan - 12 okt 16 kl. 06:00

Plågsamt med utdragen väntan

HÖRBY För ett brottsoffer innebär det en påfrestande väntan när polisens utredning drar ut på tiden, menar juristerna som stöttar kvinnorna som ska ha utsatts för sexbrotten i Hörby.Den som utsätts för ett sexbrott har i de allra flesta fall rätt till ett så kallat målsägandebiträde, som hjälper till att tillvarata brottsoffrets intressen under processen.
I målet som gäller våldtäkterna i Hörby i juli har två av kvinnorna som ska ha utsatts för sexbrott fått ett sådant juridiskt stöd.

SVT Debatt - 25 dec 13 kl. 06:00

Kamp mot nazism förs bäst utan vänsterextremt våld

POLITISKT VÅLD Att ge stöd åt metoder som att söka upp meningsmotståndare och misshandla dem, hota tjänstemän och placera ut sprängladdningar är både idiotiskt och motbjudande. Självklart ska samhället skyddas mot högerextremism, men det måste ske inom demokratiska och rättssäkra ramar, inte genom autonoma lynchmobbar, skriver Martin Marmgren, polis.  Anta att det sker en uppmärksammad våldtäkt.

Skånskan - 12 okt 16 kl. 06:00

Polischef: Vi hade för låg bemanning från starten

HÖRBY Bemanninsgproblem är förklaringen till att polisen inte hinner utreda sexualbrott i den takt som man vill. Det menar Håkan Landgren som är chef för utredningssektionen.
– Det är givetvis inte bra att vi är halva styrkan, säger han.

BT - 17 sep 12 kl. 14:44

Stå upp för aborträtten

Det finns ett enormt starkt och välorganiserat arbete som globalt görs emot kvinnors sexuella och reproduktiva hälsa. Då det för oss i Sverige är självklart att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp är det just vi som behöver vara en stark röst i frågan. Idag oroas världens kvinnorörelser över den negativa globala utveckling där alltmer fundamentalistiska krafter träder fram.

Kristianstadsbladet - 12 jul 14 kl. 14:21

Ond bråd död - under sommaren

Dödliga olyckor, mord och våld. Den som följer nyhetsflödet sommartid får ofta känslan av att ond bråd död tar allt större plats.Men varken morden, misshandelsfallen eller våldtäkterna blir fler.

BT - 12 jul 14 kl. 14:21

Ond bråd död - under sommaren

Dödliga olyckor, mord och våld. Den som följer nyhetsflödet sommartid får ofta känslan av att ond bråd död tar allt större plats. Men varken morden, misshandelsfallen eller våldtäkterna blir fler.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Svensk miliskrigare gripen i krigsområde

Svenske Jesper Söder, som kämpar för kurdiska YPG i krigets Syrien, greps av en rivaliserande kurdisk organisation på lördagen. .

GT - 2 timmar sedan

Brand rasar i skolbyggnad i Göteborg

En brand rasar i en skolbyggnad i centrala Göteborg.– Vi ser att det brinner och har skickat in rökdykare, meddelar larm och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg..

GT - 4 timmar sedan

Bilist vansinneskörde i 200 – polisen gav upp

Jönköpingspolisen inledde en biljakt längs E4 på lördagskvällen – men när den jagade bilen tryckte plattan i mattan så valde polisen att avbryta jakten, skriver Jnytt.– Det går inte att trycka på för mycket även om det är en stor väg, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne till tidningen..

GT - 5 timmar sedan

Gekås hotar att stämma nytt hotell: "Maktgalna"

I Hjärtared en dryg kilometer från shoppingmetropolen Gekås Ullared kommer Hotell Ulla öppna.Men Gekås tycker att både typsnitt och färgval är lite väl likt deras varumärke – och hotar nu med "rättsliga åtgärder" om hotellet inte byter logga.– Jag kommer inte att vika mig, då mister jag hellre mitt hotell, säger Pierre Heramb, ägare till Hotell Ulla..

GT - 7 timmar sedan

"Ett enda stort glädjerus – det är så jäkla häftigt"

Lias Andersson, 18, kan bli lagkamrat med Henrik Lundqvist på Manhattan. Frölundaspelaren valdes som nummer sju i draften av New York Rangers. – En fantastisk känsla, detta och SM-guldet är det största i min karriär, säger han.

GT - 7 timmar sedan

Paret godkändes för historisk adoption – men inget händer

I januari 2016 blev göteborgarna Jacob och Saymom Neves historiska när de som första samkönade par godkändes för en utlandsadoption.Men ett och ett halvt år senare väntar de fortfarande på att få bli föräldrar.– Man försöker att inte tänka på det, annars är det lätt att de negativa tankarna tar över, säger Jacob Neves..

GT - 9 timmar sedan

Henrik blev uthängd som inbrottstjuv på Facebook

Helt plötsligt såg Henrik Sjösvall en bild på sig själv i ett Facebook-inlägg med texten "OBS OBS OBS OBS OBS Dela !!!".Han hade då blivit uthängd som inbrottstjuv på internet – efter att ha levererat glas till en kund.

GT - 10 timmar sedan

Man våldtog två kvinnor – med dagars mellanrum

En man i 20-årsåldern anhölls under midsommaraftonen misstänkt för en våldtäkt som ska ha ägt rum mellan natten mellan torsdag och fredag.Samme man misstänks också ha våldtagit en annan kvinna några dagar tidigare, skriver Ttela..

GT - 10 timmar sedan

JUST NU: Bil kraschade in i träd – en till sjukhus

En bil har kraschat in i ett träd i centrala Skara på lördagseftermiddagen.En person ska ha förts till sjukhus med oklara skador..

GT - 12 timmar sedan

Två bilar i krock – en person klagar på nacksmärtor

Två bilar har krockat närheten av en skola i Grundsund. – Vi har kallats till platsen och en person ska ha klagat på nacksmärtor, men det är oklart skadeläge, säger polisens presstalesman Jenny Widén. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.