GT > Nyheter

Monday, 21 August, 21:45

GT - 19 jun 17 kl. 11:03

JUST NU: Krogprofilernas bakslag efter våldtäkternaDe våldtog utslagna skolflickor som supits ner på storkrögarens egna Avenykrogar i centrala Göteborg.  Nu har den stora krogvåldtäktshärvan nått vägs ände.Domarna för sex respektive nio års fängelse för krögaren Navid Atlassi, 50, och festfixaren Bardiya Pajouhi, 25, står fast meddelar Högsta domstolen. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
JUST NU, Avenykrogar, Göteborg, Navid Atlassi, Bardiya Pajouhi, Högsta

Dela artikeln

3143 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Krogprofilernas, bakslagefter , våldtäkterna
Västerbottens Folkblad - 02 sep 16 kl. 10:35

Polisen har säkrat spår efter våldtäkterna

Polisen har hittat spår efter helgens två överfallsvåldtäkter i Skellefteå. – Vi har slutfört förhören med vittnen, nu väntar vi på resultaten från den tekniska undersökningen Det säger Lars-Marthin Markstedt, Skellefteåpolisen, till Folkbladet. Handlar spåren som nu ska undersökas om DNA  som säkrats och som skickats vidare till NFC i Linköping?

YLE - 03 dec 15 kl. 15:50

Flyktingar beskylls för våldtäkter – ”Media ointresserad av helhetsbilden”

Medierna fokuserar för mycket på de våldtäkter där gärningsmannen är asylsökande, det tycker professor i journalistik Tom Moring. Medieuppståndelsen fick polisen att gå ut med gärningsmännens status, säger man på Helsingforspolisen. Polisen höll på onsdagen en presskonferens om säkerhetsläget i Helsingfors där det bland annat framkom att antalet överfallsvåldtäkter har ökat, men totalt sett har sexualbrotten i Helsingfors sjunkit.

Nyan - 16 aug 16 kl. 13:59

”Evigt daltande med våldtäktsförövare”

Elisabeth Massi Fritz har varit brottsoffrens advokat i flera av Sveriges mest uppmärksammade rättsfall. I ett av hennes fall försvarade hon kvinnan som ska ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt på m/s Cinderella.

Nyligen friade Svea hovrätt två män som misstänktes för grov våldtäkt på passagerarfärjan Cinderella i februari 2015.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Gäng kan ligga bakom våldtäkter

Polisen i Gävleborg tror att det kan röra sig om ett gäng som ligger bakom våldtäkter, våld och ofredanden mot kvinnor i länet under senare tid, uppger DN.Ingen har gripits för de våldtäkter som skedde natten mot torsdag. Förra helgen inträffade flera ofredanden och några rån mot kvinnor.

Skånskan - 12 okt 16 kl. 06:00

Plågsamt med utdragen väntan

HÖRBY För ett brottsoffer innebär det en påfrestande väntan när polisens utredning drar ut på tiden, menar juristerna som stöttar kvinnorna som ska ha utsatts för sexbrotten i Hörby.Den som utsätts för ett sexbrott har i de allra flesta fall rätt till ett så kallat målsägandebiträde, som hjälper till att tillvarata brottsoffrets intressen under processen.
I målet som gäller våldtäkterna i Hörby i juli har två av kvinnorna som ska ha utsatts för sexbrott fått ett sådant juridiskt stöd.

SVT Debatt - 25 dec 13 kl. 06:00

Kamp mot nazism förs bäst utan vänsterextremt våld

POLITISKT VÅLD Att ge stöd åt metoder som att söka upp meningsmotståndare och misshandla dem, hota tjänstemän och placera ut sprängladdningar är både idiotiskt och motbjudande. Självklart ska samhället skyddas mot högerextremism, men det måste ske inom demokratiska och rättssäkra ramar, inte genom autonoma lynchmobbar, skriver Martin Marmgren, polis.  Anta att det sker en uppmärksammad våldtäkt.

Skånskan - 12 okt 16 kl. 06:00

Polischef: Vi hade för låg bemanning från starten

HÖRBY Bemanninsgproblem är förklaringen till att polisen inte hinner utreda sexualbrott i den takt som man vill. Det menar Håkan Landgren som är chef för utredningssektionen.
– Det är givetvis inte bra att vi är halva styrkan, säger han.

BT - 17 sep 12 kl. 14:44

Stå upp för aborträtten

Det finns ett enormt starkt och välorganiserat arbete som globalt görs emot kvinnors sexuella och reproduktiva hälsa. Då det för oss i Sverige är självklart att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp är det just vi som behöver vara en stark röst i frågan. Idag oroas världens kvinnorörelser över den negativa globala utveckling där alltmer fundamentalistiska krafter träder fram.

Kristianstadsbladet - 12 jul 14 kl. 14:21

Ond bråd död - under sommaren

Dödliga olyckor, mord och våld. Den som följer nyhetsflödet sommartid får ofta känslan av att ond bråd död tar allt större plats.Men varken morden, misshandelsfallen eller våldtäkterna blir fler.

BT - 12 jul 14 kl. 14:21

Ond bråd död - under sommaren

Dödliga olyckor, mord och våld. Den som följer nyhetsflödet sommartid får ofta känslan av att ond bråd död tar allt större plats. Men varken morden, misshandelsfallen eller våldtäkterna blir fler.

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

Polisens offensiv på E6 har skrämt vägpiraterna

Polisens satsning på att minska kriminaliteten längs E6 ser ut att ha lyckats.– Vi ska sammanställa statistiken när augusti är slut, men det står klart att brottsligheten minskat markant, säger Ingemar Nilja, kommissarie vid polisen i Halland.Exempelvis verkar de så kallade vägpiraterna hållit sig borta från E6 i sommar..

GT - 30 minuter sedan

3-0-segern utreds för matchfixning

Dalkurd besegrade Norrby på bortaplan med 3-0. Men en timme före avspark stoppades spel på matchen och nu utreds den för matchfixning. – Vi stoppade spelet för att vi tyckte oddsets rörelse avvek i både Europa och Asien, säger Per Carlander, chef för spelsäkerhet på Svenska Spel.

GT - 1 timme sedan

Madeleine tillbaka i Sverige: "För mig som hästtjej känns det kul"

Prinsessan Madeleine invigde EM i ridsport på Ullevi i Göteborg – och mindes sin barndom som "hästtjej".Och det märktes att prinsessan var glad över att vara i Sverige.– Det är kul att vara här i Sverige, säger hon..

GT - 1 timme sedan

Man skuren i trappuppgång

En man har skurits med ett vasst föremål i en trappuppgång i Borås.Gärningsmannen har flytt från platsen.Polisen rubricerar ärendet som mord- alternativt dråpförsök..

GT - 2 timmar sedan

Knarkkungen tvättade över 9 miljoner kronor

Knarkhandlaren och småbarnspappan Nicholas Ghalandari, 36, dömdes i år till tre och ett halvt års fängelse efter en misslyckad drogaffär.Nu misstänks han för att ha tvättat över nio miljoner kronor.Ytterligare tre personer står medåtalade för att ha låtit honom använda deras konton.

GT - 3 timmar sedan

10 000 kronor – för tips om dödad katt

Sedan katten Julia blivit dödad i Säffle har en privatperson utlyst en belöning på 10 000 kronor för tips som kan hjälpa polisen att gripa de skyldiga, skriver Säffle-Tidningen..

GT - 3 timmar sedan

SD-politiker hoppar av efter sexbrottsdomen

En sverigedemokratisk politiker i Västsverige som fällts för utnyttjande av barn för sexuell posering hoppar nu av.Mannen hade överklagat domen hela vägen upp till Högsta domstolen - där det blev nej.Det skriver Borås tidning.

GT - 5 timmar sedan

Bert Karlsson akut till sjukhus: "Spydde blod"

Entreprenören och Skara-profilen Bert Karlsson fick i helgen åka akut ambulanstransport till sjukhus.Under natten mellan lördag och söndag började 72-åringen kräkas stora mängder blod.– Det bara forsade blod ur munnen, det var otäckt, säger Karlsson..

GT - 8 timmar sedan

"Långt ifrån mitt mål – tycker de är snåla"

Louise Etzner Jakobsson tog brons i paradressyr när ridsport-EM inleddes i Göteborg.Visbyryttaren, som också fick två bronsmedaljer i Paralympics förra året, blev trea i klassen grad 4..

GT - 10 timmar sedan

Här är Höjdpunkterna under EM i Göteborg

EM hålls 21–27 augusti i Göteborg. Fyra grenar ingår: hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspannskörning.Här är EM-veckans höjdpunkter:.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.