Expressen > Nyheter

Saturday, 21 April, 17:29

Expressen - 18 jun 17 kl. 20:01

Göran, 91, kastas ut från äldreboendetGöran Klintmyr, 91, kastas ut från äldreboendet i Småland.Orsaken är att hustrun Birgit, 88, avlidit och det var hon som beviljades särskilt boende med maken Göran som medboende.– Det är omänskligt att köra ut min far på det här sättet. Vi hade inte ens hunnit begrava mamma förrän pappa fick reda på att han var tvungen att flytta, säger sonen Lars Klintmyr. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Klintmyr, Småland, Birgit, Göran, Lars Klintmyr

Dela artikeln

23685 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran91 , kastasut från , äldreboendet
News55 - 20 jun 17 kl. 16:26

91-årige Göran hotades med flytt – kan få bo kvar

News55 har tidigare rapporterat om hur 91-årige Göran Klintmyr efter sin hustru Birgits död inte längre fick bo kvar på det särskilda boendet i Gislaved i Småland där paret hade bott tillsammans. Anledningen var att Göran endast stod som medboende. Göran Klintmyrs historia har engagerat många och uppmärksamheten kan komma att ge ett annat utfall, det rapporterar Expressen.

News55 - 19 jun 17 kl. 12:18

Därför tvingas 91-årige Göran från äldreboendet

Det var i våras som 91-årige Göran Klintmyrs hustru Birgit, till följd av att hennes hälsotillstånd hade försämrats, fick tillgång till ett särskilt boende i Gislaveds kommun i Småland. I samband med flytten erbjöds hennes man att flytta med som medboende. Men när Birgit hastigt gick bort förändrades Görans tillvaro – och det ur flera aspekter, rapporterar Expressen.

Expressen - 09 aug 17 kl. 00:03

Göran, 91, får bo kvar på hemmet: ”Härligt”

91-årige Göran Klintmyr skulle tvingas flytta från äldreboendet efter att hustrun gått bort. Men nu får han trots allt bo kvar.   – Det känns härligt och jättebra, säger han.

Expressen - 09 aug 17 kl. 00:03

Göran, 91, får bo kvar på hemmet: ”Jättebra”

91-årige Göran Klintmyr skulle tvingas flytta från äldreboendet efter att hustrun gått bort. Men nu får han trots allt bo kvar.   – Det känns jättebra, säger han.

News55 - 03 jan 17 kl. 10:48

Karin är fången på äldreboendet sedan åtta år tillbaka

Karin, som egentligen heter något annat, var med om en olycka för tio år sedan som ledde till att hon fick amputera ena benet. Nu är hon fången i sitt rum på äldreboendet i Vallentuna sedan åtta år tillbaka och får endast komma ut vid läkarbesök. – Det här är ett helvete.

NSD - 05 dec 12 kl. 06:00

Jullunch hos Ågården med Gubbröran

Boende, anhöriga och personal vid på äldreboendet Ågården, Boden, deltog nyligen i en jullunch i Ågården i Boden..

Nya Wermlands Tidningen - 07 feb 14 kl. 13:24

Lex Sarah-anmälan om äldreboendet var ofullständig

Som ni kunde läsa i ST har händelser vid ett äldreboende i Säffle Lex Sarah-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Nu vänder sig inspektionen till Säffle kommun med en begäran om uppgifter och handlingar. Man menar att anmälan som inkommit från Säffle kommun är ofullständig..

DN - 07 aug 17 kl. 13:55

Pia Johansson: ”Jag tänker meditera och rensa upp i röran”

”Studentskrapan” i Stockholm har blivit äldreboendet ”Seniorskrapan” i framtidsskildringen ”2060”. I filmen, som finns på SVT Play, gör Pia Johansson en av rollerna. Pia Johansson är en av DN:s sommarprofiler och svarar på ett antal frågor här nedan..

Dagen - 13 mar 18 kl. 03:00

Abortgränsen ligger kvar – bollen kastas till Smer

ANALYS. Inte helt oväntat låter Rättsliga rådet gränsen för sena aborter ligga kvar. Ordföranden Göran Ewerlöv hänvisar till en enig profession.

Dagen - 13 mar 18 kl. 03:00

Abortgränsen ligger kvar – bollen kastas till Smer

ANALYS. Inte helt oväntat låter Rättsliga rådet gränsen för sena aborter ligga kvar. Ordföranden Göran Ewerlöv hänvisar till en enig profession.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Fyrhjuling i krock med träd – en person till sjukhus

En man skadades i en olycka med fyrhjuling på en gård utanför Göteryd i Älmhults kommun.
Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen strax efter klockan 16.
– En man körde in i ett träd på en fyrhjuling, och blev körd till sjukhus med ambulans, säger Roger Sällberg, räddningsledare vid Älmhults räddningstjänst.

Expressen - 30 minuter sedan

Larm om en gräsbrand i Erikstorp

Räddningstjänsten ryckte ut till Erikstorp, mellan Tyringe och Norra Rörum, efter ett larm om en gräsbrand.
Larmet kom in vid 16.30, och räddningstjänsten ska fortfarande ha en enhet kvar på platsen.

Expressen - 30 minuter sedan

Talltoppen höll på att döda Thom, 50

Deltidsbrandmannen Thom Lennartzon ville rädda, hjälpa och ställa i ordning.Därför ryckte han ut under ett av de värsta oväder som någonsin drabbat landet.Men räddningsinsatsen under stormen Gudrun slutade med att han fick ett träd i huvudet och höll på att dö – mitt inne i stormen som skakade Sverige, dödade flera personer och fällde 250 miljoner träd.

Expressen - 45 minuter sedan

Stor polisinsats pågår på Ekerö – polisen är företegen

En stor polisinsats pågår på Ekerö utanför Stockholm.Polisen vill inte gå in på vad det handlar om.– Det är ett pågående utredningsärende, säger Åsa Wallentin vid polisen.

Expressen - 45 minuter sedan

Cyklist och personbil i trafikolycka

En personbil har hamnat i en trafikolycka med en cyklist i Malmö.
Polis och ambulans beordras till platsen, korsningen Annelundsgatan och Norra Grängesbergsgatan.
Skadeläget är oklart.

Expressen - 45 minuter sedan

Inbrott i butik – tjuvarna  fastnade på butiksområdet

Två personer misstänks för stöld i en butik på Meteorvägen i Staffanstorp.
De misstänkta tjuvarna blev fast inne på butiksområdet, eftersom grindarna stängdes. – Polisen mötte de på plats, och en kvinna och en man i 50-årsåldern greps misstänkta för stöld av klädesplagg, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 1 timme sedan

Alliansen splittrad i migrationspolitiken

Alliansen är splittrad i sin syn på migrationen. L-ledaren Jan Björklund kritiserar Moderaterna för förslag som inskränker människors rätt att söka asyl. Samtidigt säger M-ledaren Ulf Kristersson att allianspartierna inte kommer presentera en gemensam linje innan valet i Ekots lördagsintervju.

Expressen - 1 timme sedan

Nikki mördades 1992 – nu har en man gripits

Sjuåriga Nikki Allan mördades brutalt med 37 knivhugg 1992.Sedan dess har mordet varit olöst.Men nu, 25 år senare, har en man gripits misstänkt för mordet, skriver Chronicle.

Expressen - 1 timme sedan

Polisen: Kvinna som hittats mördad vid gård

I mitten av mars hittades en person död utanför en gård i Falköpings kommun.Polisen har länge varit förtegen om fallet – men berättar nu att man kunnat identifiera mordoffret: en kvinna i 50-årsåldern, skriver Ulricehamns tidning.En man sitter häktad misstänkt för mord..

Expressen - 1 timme sedan

Nu är våren här – och ingen är gladare än kossorna!

Äntligen har kossorna fått skutta in våren!På Nils Holgerssonsgymnasium i Skurup släpptes kossorna ut i det fria, och över 10 000 besökare kom för att dela glädjen.– Det är helt fantastisk stämning här idag, säger Göran Thorsson, djuransvarig på skolan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.