YLE > Svenskfinland

Friday, 28 February, 23:19

YLE - 17 jun 17 kl. 16:52

Nästan hundratusen besökte Farmari i SeinäjokiLantbruksmässan Farmari i Seinäjoki drog 94 000 besökare. Men besökarna höll hårt i plånboken. Mässan pågick från onsdag och avslutades under lördagen. Vädret visade sig från sin bästa sida och totalt besökte 94 000 personer mässan. Under lördagen uppgick besökarantalet till 30 000.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Farmari, Seinäjoki, Pro Agria, Juha Sipilä, Jari Leppä, Joensuu, St Michel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nästan hundratusen, besökte, Farmarii , Seinäjoki
YLE - 20 feb 16 kl. 09:01

Berusad taxitjuv i Seinäjoki

En Kauhajokibo på besök i Seinäjoki stal en taxibil natten till lördag. Efter en vådlig färd krockade den berusade biltjuven med ett träd och greps av polisen. Det var vid resecentret i Seinäjoki som stölden ägde rum.

YLE - 03 jul 13 kl. 11:20

Lantbrukare strömmar till stormässa i Seinäjoki

I dag öppnar lantbruksmässan Farmari i Seinäjoki. Spela upp klipp på Arenan Arrangörerna väntar ungefär 80 000 besökare, professionella och konsumenter, som är intresserade av det senaste på marknaden. Utställarna representerar 500 företag och sammanslutningar från hela landet.

YLE - 04 okt 16 kl. 05:05

Svårt att få läkare både till Vasa och Seinäjoki

Både Seinäjoki och Vasa centralsjukhus har en del problem med att få läkartjänsterna besatta med formellt kompetent, egen personal. Psykiatrin är ett problem på bägge orter. Det är inte helt lätt att rekrytera läkare i Österbotten, om sjukhuset sedan finns i Vasa eller Seinäjoki tycks spela mindre roll.

YLE - 08 dec 16 kl. 12:38

Sasi: En utmaning att trygga de språkliga rättigheterna i Seinäjoki

Kimmo Sasi, tidigare minister med lång erfarenhet av arbete i bland annat grundlagsutskottet, anser på basis av utskottets utlåtande att Vasa centralsjukhus inte får behålla sin omfattande jourverksamhet. - Utskottet ger två möjligheter: man har både Seinäjoki och Vasa, det är första alternativet. Det andra är att man garanterar svenskspråkiga rättigheter i Seinäjoki.

YLE - 13 feb 15 kl. 15:59

Attraktivare tåg ett mål när Vasa och Seinäjoki samarbetar

Arbetspendlingen mellan Vasa och Seinäjoki är en sak som de två städernas ledningsgrupper kommer att diskutera framöver. Nu har de enats om ett utökat samarbete. Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, befann sig i Seinäjoki i fredags för att träffa grannstadens representanter.

YLE - 23 mar 15 kl. 13:05

Järnvägen Kaskö-Seinäjoki utreds vidare

Trafik- och kommunikationsminister Paula Risikko tog vid sitt besök i Kaskö i dag emot en rapport som ska ligga som grund för den fortsatta planeringen för järnvägsbanan mellan Kaskö och Seinäjoki. Ett gott arbete har gjorts. Nu är det upp till näringslivet och regionen att övertyga trafikministeriet och trafikverket att där finns utvecklingspotential.

VBL - 06 okt 12 kl. 13:08

Räsänen: Vasa och Seinäjoki lika bra

Vasa och Seinäjoki är jämbördiga konkurrenter om huvudpolisstationen, säger inrikesminister Päivi Räsänen som besökte Vasa på lördagen..

YLE - 30 okt 12 kl. 10:03

Livsfarligt skämt i Seinäjoki

En grupp ungdomar i Seinäjoki utförde natten mot söndag ett praktiskt skämt som kunde ha fått mycket allvarliga följder. Gruppen penslade en kapsaicinhaltig lösning på WC-handtag och bensinpumpars pistoler på en servicestation i Seinäjoki. Enligt polisen överskrider dådet klart gränsen för tanklöshet.

YLE - 09 jan 20 kl. 05:13

Shopping i Seinäjoki verkar locka just nu – 100 000 österbottningar har besökt Ideapark på två månader

Ideapark Seinäjoki var det näst mest googlade samtalsämnet i Finland år 2019, efter köpcentret Tripla i Helsingfors. Och enligt köpcentrets statistik lockas både folk från när och fjärran till Seinäjoki..

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 11:17

Björn i Seinäjokis centrum


Myndigheterna varnar för en björn som lufsar omkring i centrum av finska Seinäjoki, i närheten av Citymarket. Polisen uppmanar folk att stanna inomhus eller i sina bilar tills vidare.Det finns många besökare i Seinäjoki eftersom de finländska Socialdemokraternas kongress pågår i staden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Brand i verkstad i Karleby - inga personskador

På fredag eftermiddag började det brinna i takkonstruktionerna på en verkstad på Kaffevägen i Karleby. Räddningsverket tvingades bryta upp en del av taket och lyckades släcka branden..

YLE - 9 timmar sedan

Vissa får lämna hotellet på Teneriffa - Jakobstadspar fast till 10 mars

Enligt Lena Smeds-Furu och Peter Furu som sitter fast på Teneriffa får nu en del av hotellgästerna resa hem. Det ska röra sig om personer som checkat in efter att den smittade italienska mannen checkat ut. Paret Furu ser ut att få vänta till den 10 mars..

YLE - 10 timmar sedan

Österbottniska kommuner väl förberedda för coronaviruset - har nytta av mässlingsfallen i Larsmo

Mässlingsfallet i Larsmo för ett drygt år sedan har gett kommuner i Österbotten erfarenhet att handskas med epidemier och karantän. Därför känner man sig väl förberedda för coronaviruset..

YLE - 12 timmar sedan

Förslag: Vörå inleder samarbetsförhandlingar - nettokostnaderna ska förbättras med en halv miljon

Personalens löner kan komma att stiga och årsbidraget måste förbättras för att få ekonomin i balans. Det är orsakerna till att kommundirektör Tom Holtti föreslår att Vörå kommun inleder samarbetsförhandlingar med samtliga anställda..

YLE - 18 timmar sedan

Det milda vädret sliter hårt på vinterdäcken – Försäljare: Däckens dåliga skick överraskar kunderna

Bristen på snö orsakar huvudbry för många. Vädret tär på vinterdäcken, vilket företagare inom däckbranschen noterat. Bättre är det inte inom snöskoterbranschen.

YLE - Igår: 12:15

Läkare: Österbottens första coronafall kommer inom närmaste veckorna

Det är mycket sannolikt att Österbotten inom de närmaste veckorna kommer att ha misstänkta fall av coronavirus. Och ganska säkert även positiva resultat, säger infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus..

YLE - Igår: 10:35

Stor fiskodling planeras utanför Kaskö – ska producera en miljon kilo fisk årligen

En fiskodling ute till havs planeras i Kaskö. Det är det åländska företaget Nordic Trout som har inlett tillståndsprocessen..

YLE - Igår: 09:52

Kasköbor oroliga över avverkningar på Sälgrund: "Vi vill inte att det ska se ut så här"

Planerade skogsgallringar på det populära rekreations- och turistmålet Sälgrund i Kaskö har väckt kritik och ett invånarinitiativ har startats. Enligt beslutsfattare i staden är gallringar ändå nödvändiga..

YLE - I förrgår: 15:49

Nu kan misstänkta coronafall undersökas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors - såhär förbereder sig Svenskfinland för eventuella fall

Nu kan man undersöka blodprov tagna av möjliga coronafall även på universitetssjukhusen i Tammerfors och Åbo..

YLE - I förrgår: 15:17

Sallad och smörgåsar till mat och regelbundna hälsokontroller - ålänningar och österbottningar berättar om livet i karantän

Finländarna på hotellet i Teneriffa har nu suttit i karantän i över ett dygn efter att en italiensk hotellgäst testade positivt för corona-viruset. Informationen är knapphändig och mat levereras i påsar till rummen. När de får åka hem vet ingen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.