Nyteknik > Teknik

Monday, 21 May, 17:09

Nyteknik - 16 jun 17 kl. 11:02

Subventioner för elbilar får fel effektI Sverige är det ett bra miljöbeslut att köpa elbil, men så är inte fallet i andra delar av världen. En ny studie pekar på att det finns en smutsig baksida. I Nordamerika kan köpet bidra till ännu större utsläpp av växthusgaser. Detta på grund av hur subventionsreglerna är utformade..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige, Nordamerika

Dela artikeln

246 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Subventionerför , elbilarfår , fel, effekt
SVT Debatt - 18 mar 14 kl. 14:53

Nolltolerans mot droger får fel effekt

NARKOTIKA Alltfler ungdomar kommer i kontakt med narkotika, men våra narkotikapolitiska åtgärder leder oss fel. Vi låter kriminella avgöra hur mycket cannabis som säljs, hur potent det ska vara och vem som får köpa. Erik Rantzow verkar inte förstå fördelarna med en legalisering, han försöker i sin debattartikel belysa farorna med ett cannabisbruk.

SvD - 17 dec 13 kl. 05:55

”Nej, subventioner skapar fel drivkrafter”

”MP:s utspel röjer brist på kunskap.”.

SvD - 29 aug 16 kl. 13:18

Chefsekonom varnar: Skuldkvotstak kan slå fel

Ett skuldkvotstak kan få fel effekt och bromsa byggandet, varnar Swedbanks chefsekonom Anna Breman. Hon efterlyser helt andra åtgärder för att hantera hushållens skulder..

YLE - 19 nov 16 kl. 07:00

Elbilar - vågar vi ta det stora språnget?

Blir det skatterabatt för utsläppsfria tjänstebilar? Eller reda pengar i handen på den som köper en elbil? Nästa vecka vet vi.

Alliansfritt Sverige - 19 mar 12 kl. 14:41

Supermiljöbilspremien utan effekt

NOTIS. Man trillar inte precis av stolen. Supermiljöbloggen:
Från årsskiftet införde regeringen sin supermiljöbilspremie som ska stimulera försäljningen av elbilar.

YLE - 12 jul 17 kl. 21:20

Miljöminister Tiilikainen lovar inga subventioner för elbilar

Bostads-, energi- och miljöminister Kimmo Tiilikainen (C) menar att det är osannolikt att Finland skulle gå in för en liknande modell som Norge har med kraftiga subventioner för elbilar. Enligt regeringens energi- och klimatstrategi ska Finland minska utsläppen med 6 ton fram till år 2030. En del av målet är att det senast då ska finnas 250 000 elbilar och 50 000 gasdrivna bilar.

BT - 08 aug 12 kl. 13:21

Elbil utan subventioner möjlig

Politikerna kan öppna en ny sund marknad för elbilar helt utan subventioner. Jag föreslår en ny fordonsklass för en särskild Citybil, CIB, en liten bil med plats för två personer och två ICA-kassar. Det räcker för 90 procent av alla stadsresor, skriver Sture Åström.

Dagens PS - 30 apr 18 kl. 06:31

Elbilar kan reas ut på andra sidan sundet

Danmark överväger subventioner efter en kraftig nedgång i landets elbilsförsäljning. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till ett uttalande från den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen. ”Vi har skatteincitament för elbilar, och man kan diskutera om de borde vara större.

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 13:15

Digitala elbilar är framtiden – BMW tar upp kampen med Tesla

BMW tänker inte låta Tesla stå ensamma med elbilar i premiumsegmentet BMWs plan de kommande åren är att dominera marknaden för elbilar med delade plattformar. De kommer att ha bättre batterier och en 800 hästars superbil i framtiden. Man får en känsla av att BMW känner sig hotade av Tesla som länge har fått ha marknaden av elbilar för sig själva.

Cornucopia - 29 nov 16 kl. 18:13

Nya generationen elbilar ett potentiellt problem för villaägare

Den nya generationen av elbilar med fullgod räckvidd, som initialt Opel Ampera E, ställer till problem för den sannolikaste kundgruppen villaägarna. Samtidigt öppnas möjligheter för laddstationsentreprenörer, där vi framöver kanske kan få se kommersiella snabbladdare även i bostadsområden.
Lada med solceller nog för 25 amperes huvudsäkringar mot elnätet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Säg aldrig det här under en presentation

Att inge förtroende och låta som att man kan sina grejer är grunden för en bra presentation. Det kan låta självklart men ett enda litet misstag kan skjuta din trovärdighet i sank direkt..

Nyteknik - 1 timme sedan

Här är huset inte ens kvalster får plats i

Trångboddhet är sällan något gott – men att bygga smått är en dygd. Nu har franska forskare lyckats med bedriften att skapa världens minsta hus. Och här pratas det inte om m2 – utan om µm2..

Nyteknik - 1 timme sedan

Här är kinesiska svaret på SpaceX

Kina har tidigare sagt att man ska bli en ”supermakt” i rymden. Nu har det första privatföretaget skjutit upp en raket – och OneSpace har målet att bli en av de största i branschen..

Nyteknik - 1 timme sedan

Flytande ryskt kärnkraftverk har nått Murmansk

Det ryska kärnkraftverket som bogserades över Östersjön har nått sin första anhalt där det ska laddas med kärnbränsle..

Nyteknik - 2 timmar sedan

3 experttips för att hålla i mötet – inte prata sönder det

Som chef håller du i agendan för mötet och ska se till att det avslutas i tid. Men tänk på att om du själv pratar för mycket och inte släpper fram deltagarna tappar de sugen..

Nyteknik - 1 timme sedan

Grönt ljus för Boeing 777 med hopfällbara vingar

Boeings nya serie jättejet 777X får fällbara vingspetsar så att planet kan rulla hela vägen fram till gaten trots det enorma vingspannet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Fler väljer elbilen även utanför Stockholm

Det är inte enbart i de svenska storstäderna som nya elbilar ökar kraftigt. Tätt efter Stockholm följer Jämtlands och Hallands län på listan över störst andel nyregistrerade laddbara bilar under årets fyra första månader, visar siffror från branschorganisationen Bil Sweden..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Hundratals åtalade för brott mot mobilförbudet

Den nya lagen om mobilförbud i bilen tycks inte avskräcka bilisterna. På bara drygt tre månader har över 350 personer åtalats för att ha brutit mot lagen..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Fem nya viktiga uppdateringar i Whatsapp

En stor uppdatering har nyss rullats ut till samtliga 1.5 miljarder användare av meddelande-appen Whatsapp..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Ansiktsigenkänning övervakar elever i Kina

Eleverna i kinesiska Hangzhou kan inte längre räkna med att sova på lektionstid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.