Nyteknik > Teknik

Wednesday, 18 October, 05:53

Nyteknik - 16 jun 17 kl. 11:02

Subventioner för elbilar får fel effektI Sverige är det ett bra miljöbeslut att köpa elbil, men så är inte fallet i andra delar av världen. En ny studie pekar på att det finns en smutsig baksida. I Nordamerika kan köpet bidra till ännu större utsläpp av växthusgaser. Detta på grund av hur subventionsreglerna är utformade..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige, Nordamerika

Dela artikeln

246 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Subventionerför , elbilarfår , fel, effekt
SVT Debatt - 18 mar 14 kl. 14:53

Nolltolerans mot droger får fel effekt

NARKOTIKA Alltfler ungdomar kommer i kontakt med narkotika, men våra narkotikapolitiska åtgärder leder oss fel. Vi låter kriminella avgöra hur mycket cannabis som säljs, hur potent det ska vara och vem som får köpa. Erik Rantzow verkar inte förstå fördelarna med en legalisering, han försöker i sin debattartikel belysa farorna med ett cannabisbruk.

SvD - 17 dec 13 kl. 05:55

”Nej, subventioner skapar fel drivkrafter”

”MP:s utspel röjer brist på kunskap.”.

SvD - 29 aug 16 kl. 13:18

Chefsekonom varnar: Skuldkvotstak kan slå fel

Ett skuldkvotstak kan få fel effekt och bromsa byggandet, varnar Swedbanks chefsekonom Anna Breman. Hon efterlyser helt andra åtgärder för att hantera hushållens skulder..

YLE - 19 nov 16 kl. 07:00

Elbilar - vågar vi ta det stora språnget?

Blir det skatterabatt för utsläppsfria tjänstebilar? Eller reda pengar i handen på den som köper en elbil? Nästa vecka vet vi.

Alliansfritt Sverige - 19 mar 12 kl. 14:41

Supermiljöbilspremien utan effekt

NOTIS. Man trillar inte precis av stolen. Supermiljöbloggen:
Från årsskiftet införde regeringen sin supermiljöbilspremie som ska stimulera försäljningen av elbilar.

YLE - 12 jul 17 kl. 21:20

Miljöminister Tiilikainen lovar inga subventioner för elbilar

Bostads-, energi- och miljöminister Kimmo Tiilikainen (C) menar att det är osannolikt att Finland skulle gå in för en liknande modell som Norge har med kraftiga subventioner för elbilar. Enligt regeringens energi- och klimatstrategi ska Finland minska utsläppen med 6 ton fram till år 2030. En del av målet är att det senast då ska finnas 250 000 elbilar och 50 000 gasdrivna bilar.

BT - 08 aug 12 kl. 13:21

Elbil utan subventioner möjlig

Politikerna kan öppna en ny sund marknad för elbilar helt utan subventioner. Jag föreslår en ny fordonsklass för en särskild Citybil, CIB, en liten bil med plats för två personer och två ICA-kassar. Det räcker för 90 procent av alla stadsresor, skriver Sture Åström.

Cornucopia - 29 nov 16 kl. 18:13

Nya generationen elbilar ett potentiellt problem för villaägare

Den nya generationen av elbilar med fullgod räckvidd, som initialt Opel Ampera E, ställer till problem för den sannolikaste kundgruppen villaägarna. Samtidigt öppnas möjligheter för laddstationsentreprenörer, där vi framöver kanske kan få se kommersiella snabbladdare även i bostadsområden.
Lada med solceller nog för 25 amperes huvudsäkringar mot elnätet.

Kristianstadsbladet - 09 nov 11 kl. 18:49

Fem laddstolpar för elbilar invigda

Foto: Peter Åklundh
De första offentliga laddstolparna för elbilar, fem knallgröna stolpar, invigdes på torsdagen.
C4 Energis styrelseordförande Rune Simonsson medger att det förmodligen inte kommer att bli så mycket kö till stolparna. Åtminstone inte ännu, men inom en snar framtid.

SR - 26 apr 16 kl. 15:45

Elbilar ska subventioneras i Tyskland

I Tyskland ska omställningen till el-drivna bilar få en rejäl skjuts med statliga subventioner. Premier för elbilar på upp till 5 000 euro är en del av ett större paket som förbundskansler Angela Merkel senare idag ska diskutera med företrädare för landets mäktiga bilindustri..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

”Så kan transporterna med lastbil bli fossilfria”

DEBATT. Efterfrågan på godstransporter ökar. De som släpper ut minst måste premieras – men det krävs fler åtgärder för en fossilfri åkerinäring, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, och Rickard Gegö, Sveriges Åkeriföretag..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Air Hopper ska frakta skadade soldater

Air Hopper har en aktionsradie på 20 mil. Inför Israels förvar demonstrerade den förarlösa helikoptern kapaciteten att flyga ut sårade soldater från fronten..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Mercedes återkallar över en miljon bilar

Ett fel kan få Mercedesbilarnas krockkuddar att lösa ut. Nu tvingas Daimler återkalla över en miljon fordon. Det är ännu oklart huruvida svenska bilar påverkas – men Mercedes i Sverige uppmanar ägare att hålla koll på varningslampan..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Facebookgrundare valde svenska forskare

Emma Lundberg och hennes kolleger vid Human Protein Atlas-projektet har fått forskningspengar av Chan Zuckerberg Initiative..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Mystisk fiskdöd förbryllar i Paraguay

Lokalbor vid floden Confuso, i närheten av staden Villa Hayes i södra Paraguay, möttes plötsligt av en apokalyptisk syn: Tusentals döda fiskar låg och flöt i vattnet..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Drönarraketen av titan är skapad med 3d-skrivare

Enligt Ranishaw Canada kan deras design bara skapas med 3d-skrivare. Företaget har visat upp en raketdriven drönare av titan – som ska prestera nära överljudsfart..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Daniel Stenberg är årets Polhemsvinnare

UPPDATERAD. Från hobbyprojekt till ett proffsverktyg för dataöverföring som används av nätjättar världen över. Årets Polhemspristagare är Daniel Stenberg, skapare av Curl..

Nyteknik - 21 timmar sedan

"Kärnvapenkrig kan bryta ur när som helst"

Läget mellan Nordkorea och USA är nu så spänt att "ett kärnvapenkrig kan bryta ut när som helst", enligt Nordkoreas biträdande FN-ambassadör Kim In-Ryong..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Analysföretaget: Iphone 7 säljer bättre än Iphone 8

TEKNIKSVEPET. Iphone 7 mer populär än Iphone 8, Google ska lära att ai att lära ett ai, och Huawei har presenterat sina flaggskepp..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Clinton: Wikileaks arbetar för Ryssland

Hillary Clinton anklagar Wikileaks för att ha gått Rysslands ärenden i syfte att hjälpa Donald Trump till Vita huset. Wikileaksgrundaren Assange å sin sida kallar Clinton för lögnare och anser att hon är kuslig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.