SR > Vetenskap

Friday, 17 November, 23:59

SR - 16 jun 17 kl. 06:00

Satellit banar väg för kvantkryptering över långa avståndMöjligheten till praktisk användning av kvantfysik har tagit ett ordentligt kliv framåt med hjälp av en kinesisk satellit..
Läs mer på SR

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satellit, banar, vägför , kvantkrypteringöver , långa, avstånd

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

4,5 miljarder människor saknar toalett

Den 19 november firas världstoettdagen för att uppmärksamma hur många människor i världen som saknar en fungerande toalettlösning. Här bjuder vi på en mängd reportage om toaletter som vi på Vetenskapsradion gjort de senaste åren..

SR - 17 timmar sedan

Fredsforskare: Viktigt med snabb dialog i Zimbabwe

Den oklara situation som nu råder i Zimbabwe är inte bra för freden. Det säger fredsforskaren Webster Zambara vid ett fredsinstitut i Kapstaden i Sydafrika. Själv vet han inte om det är tillräckligt säkert att åka till Zimbabwe på söndag..

SR - 17 timmar sedan

Enkel metod mot posttraumatisk stress prövas

Kombinationen betablockerare och en enkel terapi på sex gånger kan bli en behandlingsmetod mot posttraumatiskt stressyndrom i framtiden, om resultaten av en studie i Frankrike står sig när studien avslutas..

SR - 17 timmar sedan

Digital tablett ger läkare koll på patienter

Den första digitala tabletten har fått tillstånd av amerikanska läkemedelsverket FDA, skriver New York Times. Pillret ska kunna berätta för läkaren om och när patienten tar sin medicin..

SR - Igår: 06:00

Ny exoplanet – het kandidat i jakten på liv i rymden

Forskare har upptäckt en ny jordliknande planet utanför vårt eget solsystem..

SR - Igår: 06:00

Antiinflammatoriska läkemedel testas i behandling mot depression

Kan man behandla en depression på samma sätt som en inflammation? Just nu pågår kliniska studier där personer som är deprimerade behandlas med både antidepressiva läkemedel men också antiinflammatoriska..

SR - Igår: 06:00

Stora djur kan ha bidragit till tidiga klasskillnader

Ursprunget till dagens samhällsklyftor kan sträcka sig ända tillbaka till stenåldern. Förändringen till större skillnader i rikedom gick snabbare i Europa och Asien, tror forskare..

SR - I förrgår: 17:00

Sveriges första kvantdator på gång i Göteborg

Chalmers i Göteborg ska utveckla Sveriges första kvantdator. Datorn får en långt större beräkningskraft än dagens bästa superdatorer..

SR - I förrgår: 12:30

Försök med jordnötsplåster för allergiker

Forskare håller nu på att utveckla ett plåster för jordnötsallergier..

SR - I förrgår: 06:00

Därför får inte undulaterna värmeslag

Undulater verkar kunna reglera sin kroppstemperatur utan att bli uttorkade på ett liknande sätt som när vi människor svettas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.