SR > Vetenskap

Friday, 27 April, 04:40

SR - 16 jun 17 kl. 06:00

Satellit banar väg för kvantkryptering över långa avståndMöjligheten till praktisk användning av kvantfysik har tagit ett ordentligt kliv framåt med hjälp av en kinesisk satellit..
Läs mer på SR

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satellit, banar, vägför , kvantkrypteringöver , långa, avstånd
Nyteknik - 22 jan 18 kl. 11:31

Kina visar att kvantkryptering via rymden funkar

En kvantkrypterad videochatt är en ny milstolpe i jakten på oavlyssningsbar kommunikation på nätet. I en ny rapport visar kinesiska forskare hur de kunnat dela kvantkrypteringsnycklar världen över via en satellit..

Fler nyheter från SR

SR - 22 timmar sedan

Historieprofessor: Lägg ner Svenska Akademien

Historieprofessorn Arne Jarrick är en av närmare tusen forskare som skrev under uppropet om Svenska Akademien och dess roll i svensk forskning förra veckan. Han ser två möjliga vägar för akademien: nedläggning eller ombildning..

SR - 22 timmar sedan

Första svenska odlingen av jätteräkor

Nu finns den första svenska skörden av jätteräkor. "Många vill ha tillgång till en miljövänlig räka" säger Matilda Olstorpe, mikrobiolog och vd för företaget Vegafish.

SR - 22 timmar sedan

Nya upptäcker på mitokondrier

Forskare vid Uppsala universitet har lyckats visa att cellernas kraftverk, mitokondrierna, har ett annat ursprung än vad tidigare teorier pekat på..

SR - Igår: 10:27

Regeringen satsar på hållbara biobränslen inom flygtrafiken

Energimyndigheten ska under tre års tid dela ut medel till forskning kring nya biodrivmedel, som till exempel baseras på skogen som råvara, men även till testanläggningar för att skapa fossilfria flygbränslen..

SR - Igår: 08:22

Stor blandning av mikroplast i nordliga isar

17 olika typer av plast hittades i isprover från havsisen när tyska forskare undersökte förekomsten av mikroplast i Arktis..

SR - Igår: 07:20

Grupper som är tveksamma till HPV-vaccin ska hittas

Folkhälsomyndigheten vill ta reda på vilka grupper i befolkningen som är tveksamma till HPV-vaccinering för unga flickor..

SR - Igår: 06:00

Läkare: De sjukaste får inte vård först

Nätläkarna sätter den demokratiskt beslutade principen om "störst behov först i vården" helt ur spel. Det säger hemsjukvårdsläkaren Erik Bertholds i Tibro..

SR - Igår: 06:00

Sågspån ska bli biobensin

Vid Kastets sågverk utanför Gävle ska sågspån bli till bioolja som kan raffineras till biobensin och biodiesel..

SR - Igår: 06:00

Fettberget i London innehåller resistenta bakterier

Den enormt stora fettklumpen som upptäcktes i Londons kloaksystem förra året visar sig innehålla resistenta bakterier..

SR - I förrgår: 12:26

Experter: Europa hänger inte med i AI-forskningen

Europa hänger inte med Kina och USA vad gäller utvecklandet av artificiell intelligens. Det skriver forskare i ett nytt öppet brev..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.