SR > Vetenskap

Sunday, 21 January, 19:40

SR - 16 jun 17 kl. 06:00

Satellit banar väg för kvantkryptering över långa avståndMöjligheten till praktisk användning av kvantfysik har tagit ett ordentligt kliv framåt med hjälp av en kinesisk satellit..
Läs mer på SR

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satellit, banar, vägför , kvantkrypteringöver , långa, avstånd

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 15:38

IQ och kunskapssamhälle – hänger det ihop?

Varför har intelligenskvoten i Norden sjunkit de senaste decennierna? Vetenskapsradions Ulrika Björkstén undrar hur vi ska kunna ta reda på svaret..

SR - I förrgår: 08:13

Matchningsrobot kan få fler flyktingar i arbete

Nyanlända kan få arbete snabbare om en matchningsrobot får bestämma var i ett land de ska placeras, enligt en ny amerikansk studie..

SR - I förrgår: 06:00

Luddigt besked om växtförädling

Det nya beskedet från EU-domstolens Generaladvokat om Crispr/Cas9-grödor ska klassas som gmo-grödor eller inte är svårtolkat. Det är svårt att dra någon tydlig slutsats..

SR - I förrgår: 06:00

Osäkert med USA:s forskningsbudget

Det är fortfarande oklart vad som händer med budgetpengar till medicinsk forskning i USA. President Donald Trump vill skära ned, medan både republikaner och demokrater i kongressen vill höja anslagen..

SR - I förrgår: 06:00

Miniarm av dna lyfter nya förhoppningar

En miniarm, gjort av dna, och som kan styras med en dator. Ja det är vad ett tyskt forskarteam tagit fram. En förhoppning är nu att armen ska kunna flytta på till exempel molekyler..

SR - I förrgår: 06:00

Ny teori om djurens ursprung: "Jag är i extas!"

Det flercelliga djurlivet tog fort fart på jorden tack vare en ny inre biologisk förmåga, snarare än förändringar i miljön som forskare tidigare trott. Detta enligt ny hypotes av svenska forskare..

SR - 18 jan 18 kl. 07:09

Roboten som krympte för att kunna gå från choklad till kirurgi

En kategori av robotar som brukar jobba med bland annat förpackningar skulle kunna få nya användningsområden om de blir mindre. Nu har forskare visat att det är möjligt..

SR - 18 jan 18 kl. 06:00

Spännande dag för Europas växtförädling

Frågan är om Crispr ska klassas som genmodifierad organism, gmo. Idag väntas besked som kan få stor betydelse för odling och växtförädling i Europa..

SR - 18 jan 18 kl. 06:00

Räkans hårda nypor kan ge oss nya material

Mantisräkan har klubbformade klor som kan krossa byten med en oerhörd kraft. Nu har forskare upptäckt att klon är uppbyggd av en speciell struktur..

SR - 18 jan 18 kl. 06:00

Stort slöseri – mycket plast återvinns inte

En stor del av den plast som har använts av hushåll och industrin eldas upp istället för att återvinnas till nya plastprodukter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.