SR > Vetenskap

Saturday, 23 September, 00:28

SR - 16 jun 17 kl. 06:00

Satellit banar väg för kvantkryptering över långa avståndMöjligheten till praktisk användning av kvantfysik har tagit ett ordentligt kliv framåt med hjälp av en kinesisk satellit..
Läs mer på SR

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satellit, banar, vägför , kvantkrypteringöver , långa, avstånd

Fler nyheter från SR

SR - 8 timmar sedan

Londons taxichaufförer är de bäst utbildade i världen

Ingen annanstans i världen har taxichaufförer en lika lång utbildning som i London. Det är en hård flerårig utbildning med ett prov där de bland annat ska kunna hitta till 25 000 gator, och det kallas sedan "the Knowledge"..

SR - 9 timmar sedan

Spitfire, dinosaurier och kackerlackor – vassa vapen i museernas twitterfejd

Vilket museum skulle segra i en föremålsstrid? En fråga från en besökare ledde till en vetenskapshistorisk twitterbatalj mellan två stora museer i London, Science Museum och Natural History Museum..

SR - 15 timmar sedan

Förändring av tarmflora hos cancerpatienter

Levande mjöksyrabakterier, så kallad probiotika, kan förändra tarmfloran hos patienter med cancer i tjocktarmen. Detta enligt tidskriften BMJ..

SR - 15 timmar sedan

Pengar till nytt växtförädlingscentrum

Regeringen föreslår i höstbudgeten att SLU ska få pengar för att inrätta ett nationellt kompetenscentrum för växtförädling, rapporterar tidningen ATL..

SR - 18 timmar sedan

Konstgjord hud för känsliga robotar

Vad sägs om en elektronisk hud som kan ge robotar känsel? Det kan bli verklighet tack vare ny forskning på bland annat Stanforduniversitetet i USA..

SR - 18 timmar sedan

Trängsel i tyska parlamentet när ledamöterna blir fler

Antalet ledamöter i den tyska förbundsdagen kan komma att öka mycket kraftigt efter valet på söndag. Redan i dag har ledamöterna svårt att rent fysiskt få plats i förbundsdagen. Dyrt och onödigt, anser forskare och politiker..

SR - I förrgår: 06:00

Kärnkraftslöst Australien vill delta i reaktorutveckling

Australien har inte ett enda kärnkraftverk. Men nu har landet blivit en del i ett internationellt nätverk för att utveckla fjärde generationens kärnkraftverk..

SR - Igår: 06:00

Flyttfåglarna hittar rätt med hjälp av sina gener

Hur vet flyttfåglarna vart de ska ta vägen när hösten kommer? Svaret sitter i generna..

SR - Igår: 06:00

Kosmisk bubbla runt åldrande stjärna

En stjärna omgiven av gasbubbla. Det har astronomer från Chalmers lyckats ta bilder av..

SR - Igår: 06:00

Genkniven ändrade funktion i mänskligt embryo

Forskare har för första gången kunnat ändra på en gen i ett mänskligt embryo och visa vilken effekt det får. Det innebär att forskarna har lyckats med det som vissa har längtat efter – och andra bävat inför eftersom det i förlängningen kan leda till designade foster..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.