YLE > Finland

Monday, 21 October, 05:11

YLE - 15 jun 17 kl. 04:25

Bristfällig information om var glyfosat används oroar i SibboGlyfosat är en aktiv ingrediens i ogräsbekämpningsmedel, eller växtskyddsmedel som de också kallas. Vissa forskare anser ämnet vara cancerframkallande. I Sibbo oroar man nu sig över att kommunen inte informerar om användandet av glyfosat. Sibbobon Antti Haataja läste nyligen en artikel i Helsingin Sanomat om Helsingfors stads användning av glyfosat för att bekämpa ogräs i stadens parker. Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) rekommenderar att kommuner ska meddela om besprutningarna på förväg och märka ut de besprutade områdena i terrängen, något som Helsingfors slarvat med.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sibbo, Antti Haataja, Helsingin Sanomat, Helsingfors, Söderkulla, Tukes, Mari Kosonen, Lotta Sundström, Nickby, Hansas, Eija-Leena Hynninen, Tove Jern, Jord, Jern, EU, Hynninen, FN, Sibbo Också, Borgå, Lovisa, Hangöbanan, Tove Virta, Raseborgekenäsvästnyland, Bäckman, Inkeri Tarkiainen

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bristfällig, informationom var , glyfosat, används, oroari , Sibbo
Kristianstadsbladet - 28 jun 18 kl. 11:37

Tro inte att det offentliga är en garant för att dina pengar används väl

Myndigheternas inköp av konsulttjänster görs med bristfällig kontroll. Offentlig vård drivs ofta med underskott som skattebetalarna sedan tvingas täcka upp. Ja, den som tror att skattepengarna går till rätt saker och används med förnuft om de hanteras av folkvalda och deras tjänstemän tror tyvärr fel..

DalaDemokraten - 20 jun 17 kl. 12:02

Undersökning visar: Svenskarna trivs i skogen – men vet inte vad den används till

Novus har klartlagt svenskarnas relation till skogen genom en ny undersökning.
Enligt den så brukar sju av tio svenskar ta en tur till skogen minst en gång i veckan.
Däremot är kunskaperna kring vad skogen används till en aning bristfälliga..

Dalarnas tidningar - 20 jun 17 kl. 12:02

Undersökning visar: Svenskarna trivs i skogen – men vet inte vad den används till

Novus har klartlagt svenskarnas relation till skogen genom en ny undersökning.
Enligt den så brukar sju av tio svenskar ta en tur till skogen minst en gång i veckan.
Däremot är kunskaperna kring vad skogen används till en aning bristfälliga..

Expressen - 22 okt 14 kl. 22:43

Kameror används för att övervaka anställda

Alltfler övervakningskameror gör att många känner sig övervakade på jobbet. Samtidigt saknas regleringar för kameraövervakning i arbetslivet. – Regelverket som har att göra med integritet i arbetslivet är bristfälligt, säger Lise Donovan, tillförordnad chefsjurist på TCO..

YLE - 10 maj 17 kl. 16:42

TVO: Komponenterna som har använts vid Olkiluoto 3 är säkra

De komponenter som används vid reaktorbygget av Olkiluoto 3 håller måttet och är enligt Industrins Kraft, TVO, säkra. Strålsäkerhetscentralen, Stuk, bad TVO om en utredning efter att det hade uppdagats stora säkerhetsbrister i de komponenter som har tillverkats vid det franska företaget Le Creusots fabrik och som har använts av Areva. Säkerhetstesterna vid Olkiluoto 3 visar att komponenterna som använts håller måttet.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisen fick bärbara datorer ? men de går inte att använda

Polisen i länet fick i fjol ett 40-tal bärbara datorer för att kunna skriva anmälningar och utreda brott på fältet. Men datorerna används inte. ?

YLE - 22 sep 14 kl. 04:23

Var tredje värnpliktig använder farligt vapen

Trots militära felrapporter, en allvarlig skottskada och ett kritiskt utlåtande från Centralkriminalpolisens laboratorium är lätt maskingeväret 7,62 KvKK 62 fortsättningsvis i bruk av Försvarsmakten. I dagens läge är det kring en tredjedel av de värnpliktiga som använder vapnet under sin tjänstgöringstid. I militära kretsar har det lätta maskingeväret ett dåligt rykte.

YLE - 22 sep 14 kl. 04:23

Var tredje värnpliktig använder opålitligt vapen

Trots militära felrapporter, en allvarlig skottskada och ett kritiskt utlåtande från Centralkriminalpolisens laboratorium är det lätta maskingeväret 7,62 KvKK 62 fortsättningsvis i bruk hos Försvarsmakten. I dagens läge är det kring en tredjedel av de värnpliktiga som använder vapnet under sin tjänstgöringstid. I militära kretsar har det lätta maskingeväret ett dåligt rykte.

YLE - 24 nov 15 kl. 08:31

Sasi kritiserar politisk användning av grundlagen

Den offentliga sektorns monopol kan brytas. Privata företag ska också kunna utöva offentlig makt. Samlingspartiets tidigare riksdagsledamot Kimmo Sasi efterlyser förändringar i tolkningen av grundlagen.

BT - 13 sep 19 kl. 04:00

Undermålig utredning kränker Malin Carlsson

Denna utredning, med de bristfälliga metoder som används, bidrar till att kränka Malin Carlssons värdighet, skriver Bekymrade boråsare..

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Centern valvinnare på Åland - socialdemokraterna backar

Centern blev största parti efter gårdagens lagtings- och kommunalval på Åland. Centerledaren Veronica Thörnroos blir med stor sannolikhet Ålands nästa lantråd..

YLE - 5 minuter sedan

Cancerpatienters rehabilitering beror till stor del på eget initiativ - Ledande överläkare: "Så ska det inte vara"

Läkare och cancerpatienter är överens om att rehabilitering för cancerpatienter i ett tidigt skede av vårdkedjan kan underlätta återhämtningen..

YLE - 30 minuter sedan

Raseborg sätter stopp för ytterligare ett privat boende som används för att inkvartera turister

Ett småhus i Gammelboda i Ekenäs finns listat på flera bokningssidor för inkvartering. Staden har nu reagerat eftersom ägaren låtit bli att ta bort annonserna trots att bostaden är registrerad för åretruntboende..

YLE - 45 minuter sedan

“Det är härligt att jobba!” Lönestödet hjälpte Sarah in i arbetslivet, men nio av tio får inget jobb då stödet är slut

Tack vare ett lönesubventionerat jobb fick Ekenäsbon Sarah Wikman en tillsvidareanställning som bokförare. Regeringen vill att fler arbetslösa ska få lönesubvention, men forskningen visar att systemet är ineffektivt och att endast en av tio får jobb då stödperioden är slut..

YLE - 7 timmar sedan

Centern i ledning på Åland - socialdemokraterna backar

Centerns valvind är stark på Åland medan Socialdemokraterna ser ut att backa rejält efter lagtings- och kommunalvalet på Åland..

YLE - 7 timmar sedan

Centern i ledning på Åland - ovanligt utdragen rösträkning

Rösträkningen framskrider långsamt på Åland efter lagtings- och kommunalvalet i dag. Ålands Radio sänder valvakan direkt. Forskaren Siv Sandberg kommenterar valresultatet..

YLE - 7 timmar sedan

Centern i ledning på Åland

Rösträkningen framskrider långsamt på Åland efter lagtings- och kommunalvalet i dag. Inga förtidsröster har räknats in i det preliminära resultat som presenteras. Ålands Radio sänder valvakan direkt.

YLE - 9 timmar sedan

Här kan du följa med valet på Åland

Valvakan för lagtingsvalet på Åland pågår som bäst. Bengt Östling är på plats..

YLE - 12 timmar sedan

Inrikesminister Ohisalo ber polisen klargöra sitt agerande vid demonstrationer

Demonstranter och organisatörer anser att poliserna handlade provokativt i går då det uppstod oro i samband med en Turkietdemonstration i Helsingfors. Inrikesminister Maria Ohisalo (Gröna) ber nu polisen klargöra vad som skett i samband med de senaste dagarnas manifestationer..

YLE - 12 timmar sedan

Ekenäs IF och AC Oulu spelade oavgjort – EIF placerar sig på sjätte plats i fotbollsettan

Ett sent kvitteringsmål mot AC Oulu säkrade Ekenäs IF:s sjätte plats i landets näst högsta fotbollsserie. Säsongens sista match på Centrumplan i Ekenäs bjöd på underhållande fotboll och fyra mål..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.