SvD > Nyheter

Tuesday, 22 May, 21:38

Liknande nyheter

Taggar: Mutor, skakar, Kriminalvården
SVT Debatt - 22 nov 13 kl. 06:00

Kriminalvården är på väg mot nya tragedier

KRIMINALVÅRD Under min tid som häktesbesökare från Röda Korset har jag aldrig genomgått en säkerhetskontroll. Det var aldrig tal om att titta i mina fickor eller passera genom metallbågen vid ingången till häkteskorridoren. Sedan mordet på kriminalvårdaren Karen Gebreab hösten 2011 har rädslan över säkerhetsbristerna ökat bland de anställda inom myndigheten.

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 15:51

Kriminalvården erbjuder fängelser till asylsökande

Kriminalvården ställer nu de fd anstalterna Kirseberg (Malmö) och Smälteryd (Sätila) åt MSB:s samordning av tillfälliga boenden åt de akuta asylströmmarna. Det handlar om att anläggningar som tidigare hanterade 150 respektive 64 fångar ska beredas för 500 respektive 300 asylsökande. Man har även hypotetiskt öppnat för att evakuera aktiva fängelser för att inhysa asylsökande längre fram.

Cornucopia - 28 apr 17 kl. 15:35

Kriminalvården går på knäna - får ej begärda anslag

Rättsväsendet är inte bara den populistiska ytan polisen, som politikerna åtminstone låtsas bry sig om. För att inte åklagare bara ska släppa gripna hela tiden och för att olagliga faktiskt ska kunna förvaras till utvisning, och faktiskt utvisas, behövs Kriminalvården. Myndigheten begärde fjuttiga 250 MSEK för att klara tidigare uppgifter, men fick inte detta.

Uppsalanyheter.se - 08 jun 16 kl. 02:31

Uppsalabo anmäler kriminalvården till Justitieombudsmannen

En uppsalabo inlåst på kriminalvårdsantalten i Skogome har anmält anstalten till Justitieombudsmannen. Mannen som sitter inlåst på isoleringsavdelning har enligt anmälan vägrats träffa läkare trots att han mår psykiskt dåligt.En uppsalabo inlåst på kriminalvårdsantalten i Skogome har anmält anstalten till Justitieombudsmannen.

Cornucopia - 19 okt 16 kl. 17:44

Låt Kriminalvården ordna bostad och transporter åt jihadreturerna

140 jihadreturer sägs ha återvänt till Sverige, och mer sägs det bli nu när Daesh åker på stryk i Mosul. Tydligen är det många som misslyckas med att uppnå martyrskap och medföljande 72 jungfur och dessa ska nu erbjudas skattefinansierad bostad, skuldsanering, rehabilitering och körkort i kommunala socionomers regi. Men det finns en myndighet med specialistkompetens på detta och den heter Kriminalvården.

SVT Debatt - 23 nov 13 kl. 15:00

Kriminalvården satsar seriöst på säkerheten

KRIMINALVÅRD Kritiken att det överlag skulle finnas en stor rädsla bland Kriminalvårdens personal är inget vi känner igen. Men säkerhetsarbete är en färskvara som det gäller att nöta på, öva och vara så förberedd på som möjligt. Efter händelsen på häktet i Huddinge övar vi mer, utbildar personal fortlöpande och dessutom har vi kartlagt riskfyllt arbete med flera åtgärder, skriver Per Westberg, säkerhetschef Kriminalvården, i en replik till Caroline Akguc Ego.

SVT - 18 sep 17 kl. 22:36

Ligan hackade Kriminalvården – data skickades till Polen

Ligan som åtalas för det jättelika dataintrånget mot svenska företag, myndigheter och kommuner hackade även Kriminalvården som ansvarar för bland annat fängelser och häkten. En skärmdump från en av Kriminalvårdens datorer skickades till en server i Polen. Kriminalvården ser allvarligt på det inträffade men bedömer att skadorna är begränsade..

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 18 kl. 14:17

Kriminalvården och Försvarsmakten samarbetar

Kriminalvården och Försvarsmakten går in i ett nytt samarbete för att stärka kompetens- och personalförsörjningen. Enligt Johan Modin, Kriminalvårdens HR-direktör, är det en möjlighet som gynnar båda myndigheterna. "Vi inom Kriminalvården får kompetenta.

SR - 19 nov 14 kl. 10:49

Kriminalvården vill att IVO utreder tvångsinjektioner

Kriminalvården anmäler nu två personer inom sjukvården till tillsynsmyndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan kommer efter P1-programmet Kalibers granskning av de utvisningsresor som Kriminalvården gör..

BT - 11 dec 14 kl. 12:46

Ormar i stresstest i Kriminalvården

De som går på Kriminalvårdens grundutbildning i Skåne genomgår stresshanteringsövningar där de bland annat ska klappa levande ormar, skriver facktidningen Publikt. - Jag kan överhuvudtaget inte se det pedagogiska värdet i de här övningarna. Man framkallar stress med metoder som är inspirerade av tortyrsituationer, säger Maria Rahn Andersson, i avdelningsstyrelsen för fackföbundet ST inom kriminalvården, till tidningen.

Jönköpingsnytt - 08 feb 18 kl. 10:07

Kriminalvården nyanställer 20

Kriminalvården tar över allt mer av polisens transporter. Därmed behöver myndigheten rekrytera mer än 200 kriminalvårdare för att klara det nya transportuppdraget.
För Jönköping innebär det att cirka 20 nya kriminalvårdare ska anställas.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.