YLE > Finland

Saturday, 22 February, 02:07

YLE - 10 jun 17 kl. 09:39

Anna-Maja Henriksson: Bästa Sannfinländare, kom ut ur er svartvita bubbla!Ett framgångsrikt Finland isolerar sig inte från EU och den övriga världen. Det var partiordförande Anna-Maja Henrikssons budskap i linjetalet i samband med partidagen i Helsingfors. - Finland är inte framgångsrikt om vi stänger dörren till invandrare och vänder ryggen till dem som har det sämst i världen. Henriksson säger att hon vill skicka ett budskap och öppenhet och tolerans till Sannfinländarnas partikongress som samlas i Jyväskylä som bäst. - Bästa Sannfinländare, kom ut ur er svartvita bubbla!
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Maja Henriksson, Sannfinländare, Finland, EU, Anna-Maja Henrikssons, Helsingfors, Sannfinländarnas, Jyväskylä, Henriksson, Centern, Samlingspartiet, Finlands, SFP, Finlands Europaparti, Europaminister

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anna-Maja, HenrikssonBästa , Sannfinländare, komut ur er , svartvita, bubbla
YLE - 07 okt 15 kl. 17:00

Anna-Maja Henriksson: "Våga vara kaxig"

Vi är jättebra på att ta fram bra produkter, men jättedåliga på att sälja dem. Det handlar om självkänsla. Vi måste våga vara lite kaxigare, säger riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson (Sfp) då kon kommenterar läsarnas förslag på hur vi skall få fart på Finland.

YLE - 29 okt 12 kl. 08:46

Anna-Maja Henriksson röstmagnet

Anna-Maja Henriksson (SFP) fick 12,5 procent av rösterna i hennes hemkommun Jakobstad, vilket räckte till för en femte plats på listan över röstmagneter, relativt sett. Matti Varanka (C) i Posio hade den högsta röstandelen i kommunalvalet - 15,5 procent. Jan Vapaavuori (Saml) från Helsingfors blev valets största röstmagnet räknat i antal röster.

YLE - 07 maj 15 kl. 17:33

Henriksson "mycket" bekymrad för svenskan

Justitieminister Anna-Maja Henriksson, SFP, är besviken över att SFP inte fick plats i regeringen. Hon är orolig för de finlandssvenska frågorna. Varför gick det så här?

YLE - 14 nov 14 kl. 04:26

Henriksson: Lyft katten på bordet när det gäller vårdsamarbetet

Det är oerhört tråkigt att Nykarleby och Pedersöre vill lämna vårdsamarbetet med Jakobstad. Det säger SFP:s Anna-Maja Henriksson i Jakobstad. Tvärtom vill Henriksson se mera kommunalt samarbete.

YLE - 14 jul 16 kl. 12:34

SFP: Kardborrepartiet Sannfinländarna kan hota med regeringskris

Svenska folkpartiet förutsätter att regeringsprogrammet skrivs om ifall regeringen Sipilä splittras, och nästa regering bildas av de nuvarande riksdagspartierna. Särskilt gäller det här flera av de nedskärningar regeringen planerar. Svenska folkpartiet tog upp spekulationerna om att den nuvarande regeringen faller då partiet presenterade sig på Suomiareena i Björneborg, alltså det politiska sommarevenemanget Finlandsarenan som i små mått försöker efterapa svenska Almedalen.

YLE - 14 jun 13 kl. 14:31

Henriksson bekymrad över attitydklimatet

Arbetsgruppen som utrett hur väl nationalspråksstrategin följs slår fast att spårkrättigheter i stort inte förverkligas. Också justitieminister Anna-Maja Henriksson anser att det finns mycket kvar att göra. Stora förändringar har egentligen inte skett, säger Henriksson.

YLE - 31 jan 17 kl. 14:06

Henriksson om person som nekades rättshjälp på svenska: Så här får det inte vara

SFP:s partiordförande och tidigare justitieminister Anna-Maja Henriksson är upprörd över uppgiften om att en svenskspråkig person nekats rättshjälp i östra Nyland på grund av sitt modersmål. Personen i fråga fick ingen rättshjälp eftersom det inte fanns något svenskkunnigt rättsbiträde att tillgå. Efter att Östra Nylands rättshjälpsbyrå uppmanat personen att vända sig till en privat advokat nekades han därefter ekonomiskt stöd för att kunna använda sig av den privata tjänsten.

YLE - 31 jan 17 kl. 14:06

Henriksson om nekad rättshjälp på svenska: Så här får det inte vara

SFP:s partiordförande och tidigare justitieminister Anna-Maja Henriksson är upprörd över uppgiften om att en svenskspråkig person nekats rättshjälp i Östra Nyland på grund av sitt modersmål. Personen i fråga fick ingen rättshjälp eftersom det inte fanns något svenskkunnigt rättsbiträde att tillgå. Efter att Östra Nylands rättshjälpsbyrå uppmanat personen att vända sig till en privat advokat nekades han därefter ekonomiskt stöd för att kunna använda sig av den privata tjänsten.

YLE - 15 feb 17 kl. 14:08

Lagmotion för VCS kan bli verklighet - Henriksson hoppas på oppositionen

Det kan bli aktuellt med en lagmotion som föreslår omfattande jour vid Vasa centralsjukjus. En lagmotion skulle åtminstone inte vara till nackdel, tror Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson. Den förre ministern och riksdagsledamoten Jacob Söderman uppmanar de svenskspråkiga riksdagsledamöterna att lämna in en lagmotion om att ge Vasa centralsjukhus omfattande jour.

YLE - 08 maj 14 kl. 13:59

Henriksson: Problematiskt straffsystem inom Jehovas vittnen

Straffsystemet inom det religiösa samfundet Jehovas vittnen är problematiskt, anser justitieminister Anna-Maja Henriksson. Hon och inrikesminister Päivi Räsänen diskuterade i dag det att samfundet brett och systematiskt straffar syndare i såkallade rättskommittéer. De kom fram till att ministerierna ska försöka diskutera situationen med representanter från Jehovas vittnen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Iltalehti: Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande minderåriga från läger i Medelhavsområdet

Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet, uppger Iltalehti. Enligt uppgift handlar det om 175 personer..

YLE - 7 timmar sedan

Lägenhetsbrand i Kronohagen i Helsingfors - en människa omkom

En människa omkom i en lägenhetsbrand i Helsingfors på fredag kväll, uppger Räddningsverket i Helsingfors..

YLE - 7 timmar sedan

Problem med bagagehanteringen vid Helsingfors-Vanda - resenärer uppmanas att ta med bara handbagage

Förseningar förekommer under veckoslutet i bagagehanteringen på Helsingfors-Vanda flygplats, och passagerare uppmanas att ta med sig så lite bagage som möjligt på sin flygresa..

YLE - 9 timmar sedan

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 10 timmar sedan

Ekenäs simhall har haft en superstart på året: ”Vi är som värsta rockkonserten, våra simskolor säljer slut på några minuter”

Ingen snö och känslan av evig november har lett till att allt fler västnylänningar har besökt Ekenäs ishall..

YLE - 10 timmar sedan

Analys: Grollet mellan Gröna och Centern handlar både om klimatpolitik och en plats i solen

Kohandeln mellan regeringspartierna fungerar ungefär så här: För att De gröna ska få igenom tuffare klimatbeslut, måste Centern få igenom tuffa sysselsättningsåtgärder. Vänsterpartierna å sin sida ser inte kopplingen mellan klimatmål och sysselsättning. Det här bäddar för att budgetmanglingen blir svår, skriver Svenska Yles politiska reporter Markus Ekholm..

YLE - 17 timmar sedan

Finländare har evakuerats från coronadrabbade Wuhan i dag

Ytterligare några finländare evakuerades på fredagen från det coronavirusdrabbade Wuhan-distriktet i Kina. Utrikesministeriet bekräftar att finländska medborgare var med på ett franskt evakueringsplan..

YLE - 12 timmar sedan

Politikerna tonar ner avslöjanden om hotande regeringskris - men stora gröna förväntningar ännu i vår

En regeringskris var nära, när regeringen förhandlade om klimatmålen i februari, skriver Helsingin Sanomat. De gröna ville inte nöja sig med tandlösa mål gällande bland annat kolsänkorna och torvanvändningen. Idag tonar politikerna ner krisen.

YLE - 12 timmar sedan

Tomas Ledin uppträder i Stallörsparken i Ekenäs i augusti

Den populära svenska artisten Tomas Ledin kommer att vara det stora dragplåstret under en konsert i Stallörsparken i Ekenäs i augusti. Det blir fem år sedan Ledin senast uppträdde i Ekenäs..

YLE - 13 timmar sedan

Två eldklot lyste upp himlen natten till fredagen

Vid fyratiden natten till fredagen lystes himlen ovanför Kajanaland upp av kraftiga ljussken. Det handlade om meteorer som kraschade med jordens atmosfär. Fenomenet brukar kallas för eldklot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.