SVT > Inrikes

Thursday, 25 April, 18:39

SVT - 04 jun 17 kl. 08:05

Vet du varför vi firar pingst?Pingsten är kyrkans födelsedag och hänryckningens tid. En tid för fest och bröllop..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vetdu varför vi , firar, pingst
Dagen - 28 dec 11 kl. 03:00

Vi behöver en annandag pingst


Det är dags att införa annandag pingst i almanackan igen och flytta på dessa försiktiga politiker i Sverige som inte känner till sitt lands historia och ursprung.
Det kristna arvet har byggt upp vårt land. Det bästa är att både annandag pingst och nationaldagen ska vara helgdagar.

Dagen - 19 apr 12 kl. 03:00

Vi behöver annandag pingst

Det är dags att införa annandag pingst i almanackan igen och flytta på dessa försiktiga politiker i Sverige som inte känner till sitt lands historia och ursprung. Det kristna arvet har byggt upp vårt land Sverige. Det bästa är att både annandag pingst och nationaldagen ska vara helgdagar.

Dagen - 02 mar 12 kl. 03:00

Så bör vi lösa tvisten om vigselrätt i Pingst

Ledningen för Pingst har bestämt att enbart de församlingar och pastorer som tillhör Trossamfundet Pingst ska ha vigselrätt, de pingstförsamlingar och pastorer som inte blivit medlemmar i Trossamfundet Pingst får sin vigselrätt indragen. (Enligt Dagen gäller det ett 60-tal pastorer). Alla pingstförsamlingar har fått brev från Pingst, undertecknat av Pelle Hörnmark.

Expressen - 02 jun 17 kl. 20:51

Vi förklarar: Därför firar vi pingst

Pingst är den soligaste av alla kyrkans högtider. Den kallas hänryckningens tid och många gifter sig under pingsten. Men varför firas pingst?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför firar vi nationaldagen

Japp, det är nationaldagen och typ ingen har en aning om varför. Det som fram till 1983 kallades för "svenska flaggans dag" innan riksdagen slog fast att det nog var dags att ge det statusen som nationaldag.Men VARFÖR just den sjätte juni?

Dagen - 23 mar 11 kl. 03:00

Pingst gör studiebesök i Vatikanen

Dialogen mellan Pingst och Katolska kyrkan i Sverige går in i en ny fas. I maj görs ett gemensamt studiebesök i Vatikanen. Det har aldrig hänt tidigare.

Expressen - 22 maj 15 kl. 13:34

Därför firar vi pingst – allt du behöver veta

Pingst står för dörren. Här får du 11 fakta om pingsten – allt du inte visste att du ville veta!.

Dagen - 20 jan 12 kl. 03:00

Pingst ung och Sport for life planerar samgående

Sport for life och Pingst unga har långtgående tankar om ett samgående. ? Jag tror att det skulle ge båda organisationerna större slagkraft, säger Andréas Andersson, direktor på Sport for life.

Dagen - 18 maj 18 kl. 11:27

Varför firar vi pingst?

50 dagar efter påsk infaller pingsten. Men varför firar vi den? Dagen reder ut alla frågetecken..

Dagen - 18 maj 18 kl. 11:45

Varför firar vi pingst?

50 dagar efter påsk infaller pingsten. Men varför firar vi den? Dagen reder ut alla frågetecken..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Här brinner det i landet

Flera bränder har de senaste dagarna rasat runtom i Sverige. Enligt myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har brandrisksäsongen börjat ovanligt tidigt i år och situationen är allvarlig. På vissa håll fortsätter bekämpningen med stora resurser..

SVT - 2 timmar sedan

Navid och Anneli fick barn med surrogatmamma – kunde inte få hem dottern Cleo, 6 veckor

Navid och Anneli Diehls dotter Cleo föddes av en surrogatmamma i Ukraina. Men när den nya familjen skulle resa tillbaka till Sverige stötte de på patrull i form av Skatteverket. De menade att den nya familjemedlemmen inte kunde få ett eget personnummer.

SVT - 2 timmar sedan

Minskar arvodet till Erik Bengtzboe (M) med 47 000 – efter rättelse av reseräkningar

Erik Bengtzboe (M) kommer att få sitt arvode minskat med cirka 47 000 kronor för ändrade uppgifter om sina reseräkningar. Detta uppger Riksdagförvaltningen på torsdag eftermiddag för SVT Nyheter..

SVT - 4 timmar sedan

Flera rasar mot utredningsdirektiven

Regeringens utredningsdirektiv för en modernisering av arbetsrätten har väckt ont blod. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt hotar att fälla regeringen om förslaget når riksdagen. Även från fackligt håll är kritiken svidande.

SVT - 4 timmar sedan

Skolpolitiker reagerar efter SVT:s granskning: ”Hot och våld i skolan är inte acceptabelt”

Skolpolitiker från flera partier vill se åtgärder efter SVT:s granskning av hot och våld i skolan. Flera har reagerat på utvecklingen av antalet ärenden – och på knivhotet mot gymnasieläraren Judy Jonsson..

SVT - 4 timmar sedan

Extinction Rebellion avslutar klimataktioner i London

Den nya miljögruppen Extinction Rebellion har skapat kaos med sina blockader av gator och broar i London den senaste tiden. På torsdagen limmade aktivister fast sig utanför Londonbörsen. Ett tusental personer har gripits i samband med protesterna.

SVT - 6 timmar sedan

Erik Bengtzboe (M) lämnar riksdagen

Riksdagsledamoten Erik Bengtzboe (M) lämnar sin riksdagsplats, uppger han för TT..

SVT - 6 timmar sedan

Vad vill Kristdemokraterna göra i EU-parlamentet?

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet och inför valet intervjuas kandidater från alla partier i Morgonstudion. Toppkandidat för Kristdemokraterna är Sara Skyttedal..

SVT - 8 timmar sedan

Direktiven spikade – föreslår undantag i las

Tydligt utökade undantag från turordningsreglerna och lägre kostnader vid uppsägningar. Nu är direktiven spikade i den statliga utredning som ska se över arbetsrätten. – Det har varit väldigt intensiva förhandlingar, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)..

SVT - 9 timmar sedan

Småföretagare lurades att köpa abonnemang och prylar – nu begärs Dialect AB i konkurs

Telekomkedjan Dialect går i konkurs. Koncernen fick svåra problem efter att SVT granskat den aggressiva telefonförsäljning som bedrevs av företaget mot äldre småföretagare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.