Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 05 July, 09:09

Dagens PS - 01 jun 17 kl. 14:46

Krönika: Så hög är din skatt – egentligenI ett system där skatter kallas avgifter och betalas av olika intressenter i olika led blir det svårt att reda ut vad den totala belastningen faktiskt är. Detta ska ju sedan ställas emot vad man egentligen får tillbaka i form av till exempel dagisplatser, sjukförsäkring, pension, sjukvård och allmän trygghet. Det är dags att gå till botten med detta, en gång för alla. Det svenska skattesystemet är progressivt och det känner vi till, men förståelsen för hur stor progressiviteten faktiskt är, är höljt i dunklet för många. Faktum är att den svenska skatteskalan blir närmast exponentiell i vissa inkomstskikt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, HR, Stina, Systembolaget, Stinas, Sveriges EU, Krönika, Dagensps

Dela artikeln

1281 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krönika, hög är din , skatt, egentligen
Dagens PS - 15 jun 17 kl. 11:27

Krönika: Byråkratin slår mot dig – inte skurken

Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS. Byråkratin är en organism som föder sig själv och ger du den lillfingret tar den snart hela handen.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 11:26

Krönika: Pensionsreform – ingen skillnad för dig

Det lackar mot jul och det sista man tänker på nu är väl sin pension. Samtidigt presenterade pensionsgruppen hur man de kommande åren ska förbättra pensionssystemet nu i december. En förändring som på det stora hela taget är ett slag i luften, man kommer inte åt pudelns kärna.

Cornucopia - 03 feb 19 kl. 20:53

Gästkrönika - Kaliningrad: Klockrena konstraster och kulturkrockar

Nedanstående är en gästkrönika av Lena Padukova, adrenalena.se.

Bjuder på några anteckningar från min förra guideresa till Kaliningrad.

Dagens PS - 24 nov 17 kl. 12:19

Krönika: ”Du har rånats på 2.100 påsar chips”

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson valde att ställa den höjda skatten på ISK-kontot mot ostkrokar. Och jag är inte sämre. Nu undrar vän av ordning i samband med att budgeten är klubbad och den nya statslåneräntan är på plats: hur många påsar chips har jag och du nu förvägrats egentligen?

Dagens PS - 25 jan 18 kl. 10:31

Krönika: Flytta Sveriges huvudstad till Malmö

Dagens PS krönikör Johan Berntorp har tröttnat på Stockholmarnas påhopp. ”En mer nyanserad bild och diskussion hade varit på sin plats.” Inte sällan förekommer mer eller mindre dryga attacker på Malmö relaterat den så kallade ”Robin Hood-skatten” – ett sätt att utjämna olikheter mellan olika kommuners ekonomiska förutsättningar.

Dagens PS - 31 aug 17 kl. 13:09

Krönika: ”Briljant retorik på gränsen till lögn”

Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS. Ni har säkert hört begreppet fladdra förbi eller hört talas om det på nyheterna: pensionärsskatten.

Dagens PS - 17 maj 17 kl. 07:00

Krönika: Pudla och dra lärdom om du blir arg

Du får ett utbrott på en kollega på jobbet, som inte alls förtjänar en utskällning. Du får ångest och känner dig dum. Vad gör du då?

Dagens PS - 15 sep 17 kl. 07:00

Krönika: ”Är det så vi vill ha det?”

Malin Dohlwitz-Strindlund skriver om behovet av en regering som gör rätt prioriteringar. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Dagens PS - 06 jun 17 kl. 08:00

Krönika: En röst på SD är en röst på sossarna

Det är högkonjunktur i Sverige. Trots det ökar den totala arbetslösheten. Trots det höjer Magdalena Andersson (S) skatterna och belånar Sverige.

Dagens PS - 29 sep 17 kl. 10:59

Krönika: Vad är problemet med barnbidrag?

Så kom den äntligen ut i ljuset, regeringens höstbudget fylld med valfläsk åt i synnerhet barnfamiljer och pensionärer. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.