YLE > Finland

Monday, 22 October, 02:10

YLE - 31 maj 17 kl. 04:53

Morgonkollen: Studiestöd ska återbetalas, regeringen försöker enas om alkoholreformenVi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Regeringspartierna gör i dag ett nytt försök att komma överens om reformen av alkohollagen. Riksdagsgrupperna ska sammanträda på förmiddagen. Meningen är att de ska kunna godkänna en kompromiss som gruppledarna har filat på sedan i går kväll. Ännu i dag hinner studeranden som lyft för mycket studiestöd betala tillbaka överskottet.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tillstånds, Valvira, Helsingfors, Östersjön, Trafiksäkerhetsverket Trafi, FPA, USA, Nordkorea, Kalifornien, Stilla, António Guterres, Paris, Donald Trumps, Trumpkampanjens, Ryssland, Satakunta, Birkaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkollen, Studiestödska , återbetalas, regeringen, försöker, enasom , alkoholreformen
Regeringen - 02 jun 16 kl. 08:05

Studiestartsstöd – ett nytt rekryterande studiestöd

I denna promemoria föreslås att ett nytt rekryterande studiestöd – studiestartsstöd – ska införas i syfte att öka rekryteringen till studier bland personer med stort utbildningsbehov, för att stärka deras möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden..

YLE - 05 apr 16 kl. 21:41

Studiestöden beskärs

Regeringen har beslutat att genomföra studiestödsbesparingar som på lång sikt ska ge spareffekter på ungefär 122 miljoner euro. Högskolestudiepenningen förenhetligas med studiepenningen på andra stadiet så att maximibeloppet för studiepenningen är 250,28 euro per månad. Maximibeloppet för högskolestuderandes studiestöd blir från och med den 1 augusti 2017
1 101,88 euro per månad i hemlandet och 1 260,28 euro per månad utomlands.

YLE - 28 mar 13 kl. 06:58

Studiestöd ska återbetalas nu

Det är i dag sista dagen att betala tillbaka fjolårets studiestöd till FPA för den som vill göra det på banken. Den som vill betala tillbaka stödet via nätbanken har tid till söndag kväll. Genom att betala tillbaka studiestöd frivilligt undviker man den ränta på 15 procent som tillkommer om FPA måste återkräva stödet.

BT - 26 feb 14 kl. 14:41

Höj studiestödet istället, Borg

Studenter ska inte behöva låna mer för att Anders Borg har lånat för mycket. Vi i S-studenter prioriterar alltid utbildning före skattesänkningar. Istället för att sänka studiestödet borde vi höja det.

YLE - 28 okt 14 kl. 03:55

Så här har studiestödet förändrats

I dagens högskolevärld ställs det olika krav på studenter som lyfter studiestöd beroende på när de nilett sina studier. Orsaken är att villkoren för att lyfta studiestöd ändrats två gånger de senaste tre åren. I reformerna har både antalet stödmånader, minimikraven på studiepoäng, lånevillkor och inkomstgränser förändrats.

YLE - 04 aug 14 kl. 16:20

Nya studiestödsändringar i kraft

Den 1 augusti trädde studiestödets nya ändringar i kraft. Bland annat får årets nya högskolestuderande lite högre studiepenning men färre stödmånader. Detaljerna kring studiestöd för dubbelexamen är fortsättningsvis oklara.

YLE - 25 apr 17 kl. 22:17

Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

Regeringen satsar bland annat på säkerhet och barnfamiljer. Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier.

YLE - 08 mar 16 kl. 13:58

Oppositionen kräver regeringen på svar om utbildningsspar

Svenska folkpartiet, De gröna, Socialdemokraterna och Vänsterförbundet förbereder en interpellation om nedskärningarna inom utbildningen. Enligt partierna försämrar nedskärningarna bland annat jämlikheten inom utbildningen. Oppositionspartierna framhåller att statsminister Juha Sipiläs regering skär mer än någonsin i utbildning och forskning trots att de nuvarande regeringspartierna inför riksdagsvalet lovade att inte skära i utbildningen.

HBL - 21 mar 13 kl. 18:51

Glädjande besked om studiestödet

Studiepenningen kommer att indexbindas tidigare än planerat. De 5 000 studerande som demonstrerade för studiestödet i Helsingfors i går fick ett glädjande besked av kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki (VF) efter regeringens ramförhandlingar på torsdagen. Studiestödssystemet kommer att bevaras i nuvarande form.

YLE - 01 mar 16 kl. 11:33

Förslag: Sänkt studiestöd och höjt studielån

Studiestödet ska sänkas och studielånet ska höjas för högskolestuderande. Det här föreslår Undervisnings- och kulturministeriet i sin färska utredning. De inbesparingar som har slagits fast i regeringsprogrammet skall enligt förslaget förverkligas så att man sänker studiepenningen till samma nivå som för studerande på andra stadiet, det vill säga 250,28 euro per månad.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Skolmat, städtjänster, bibliotek och annat - så här påverkas Svenskfinland av JHL:s strejk

I skolor, daghem och inom äldreomsorgen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken syns också inom städtjänsterna..

YLE - 7 timmar sedan

Danske Bank, Nordea och Handelsbanken bekräftar: Boris Rotenberg stämmer bankerna för avtalsbrott

Den ryske oligarken och finska medborgaren Boris Rotenberg har stämt ett antal banker för avtalsbrott, till följd av USA:s sanktioner mot Ryssland. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade om stämningsansökan redan i fredags..

YLE - 10 timmar sedan

Ny port gör det lättare att hitta Tulluddens naturstig i Hangö

Det har varit svårt för besökare att hitta platsen där Tulluddens naturstig i Hangö börjar. Därför har Hangö stad byggt en ingångsport i början av naturstigen..

YLE - 11 timmar sedan

Ligaspelarna Hanna och Matilda betalar 200 euro per månad för att spela ishockey medan killarna får betalt: “Jag skulle vara glad om jag fick spela gratis”

Medan killar som spelar ishockey på liganivå får lön för att spela måste Hanna Brofelt och Matilda Eriksson kämpa med sena träningskvällar och tidiga jobbmorgnar, ekonomi och jämlikhet. Men de brinner för sin sport och ser också att det har hänt en del positivt inom damhockeyn det senaste året..

YLE - 11 timmar sedan

Diskussionen om yrkesskolorna går vidare: Olyckligt med nedskärningar och reform samtidigt

Det var bättre förr, tycker vissa. Andra hävdar att man själv bestämmer hur man använder sina resurser, även om de är knappa. Diskussionen om nedskärningarna och reformerna inom yrkesutbildningen går igen het efter söndagens artikel på temat..

YLE - 12 timmar sedan

Utrikespolitiska institutets Aaltola: Oroande, men inte överraskande att USA planerar lämna avtal om medeldistansrobotar

Bekymrande, men inte helt oväntat. Så kommenterar Utrikespolitiska institutets programdirektör Mika Aaltola USA:s hot om att dra sig ur nedrustningsavtalet INF gällande medeldistansrobotar..

YLE - 15 timmar sedan

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Inför strömmingsmarknaden i Åbo presenterar stjärnkocken Michael Björklund en ny strömmingspizza och berättar varför vi borde äta mera inhemsk fisk. Han berättar om också hur sälen och skarven blir god mat..

YLE - 15 timmar sedan

Hårda vindar och regn i natt

Den nya veckan inleds med blåsigt väder. Speciellt de som rör sig till sjöss ska vara uppmärksamma, säger meteorologerna..

YLE - 17 timmar sedan

HS: Lärare i yrkesskolor vittnar om allt fler elever som aldrig borde få ett riktigt jobb

Det finns allt fler så svaga elever vid yrkesskolorna att de exempelvis inte kan skickas ut på praktik till riktiga arbetsplatser, berättar lärare vid yrkesskolor till Helsingin Sanomat..

YLE - 17 timmar sedan

Forskare: Finländska SS-män gjorde sig skyldiga till krigsbrott och nästan hälften bekände sig till fascismen

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget. Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.