YLE > Finland

Thursday, 24 January, 12:29

YLE - 31 maj 17 kl. 04:53

Morgonkollen: Studiestöd ska återbetalas, regeringen försöker enas om alkoholreformenVi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Regeringspartierna gör i dag ett nytt försök att komma överens om reformen av alkohollagen. Riksdagsgrupperna ska sammanträda på förmiddagen. Meningen är att de ska kunna godkänna en kompromiss som gruppledarna har filat på sedan i går kväll. Ännu i dag hinner studeranden som lyft för mycket studiestöd betala tillbaka överskottet.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tillstånds, Valvira, Helsingfors, Östersjön, Trafiksäkerhetsverket Trafi, FPA, USA, Nordkorea, Kalifornien, Stilla, António Guterres, Paris, Donald Trumps, Trumpkampanjens, Ryssland, Satakunta, Birkaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkollen, Studiestödska , återbetalas, regeringen, försöker, enasom , alkoholreformen
Regeringen - 02 jun 16 kl. 08:05

Studiestartsstöd – ett nytt rekryterande studiestöd

I denna promemoria föreslås att ett nytt rekryterande studiestöd – studiestartsstöd – ska införas i syfte att öka rekryteringen till studier bland personer med stort utbildningsbehov, för att stärka deras möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden..

YLE - 05 apr 16 kl. 21:41

Studiestöden beskärs

Regeringen har beslutat att genomföra studiestödsbesparingar som på lång sikt ska ge spareffekter på ungefär 122 miljoner euro. Högskolestudiepenningen förenhetligas med studiepenningen på andra stadiet så att maximibeloppet för studiepenningen är 250,28 euro per månad. Maximibeloppet för högskolestuderandes studiestöd blir från och med den 1 augusti 2017
1 101,88 euro per månad i hemlandet och 1 260,28 euro per månad utomlands.

YLE - 28 mar 13 kl. 06:58

Studiestöd ska återbetalas nu

Det är i dag sista dagen att betala tillbaka fjolårets studiestöd till FPA för den som vill göra det på banken. Den som vill betala tillbaka stödet via nätbanken har tid till söndag kväll. Genom att betala tillbaka studiestöd frivilligt undviker man den ränta på 15 procent som tillkommer om FPA måste återkräva stödet.

BT - 26 feb 14 kl. 14:41

Höj studiestödet istället, Borg

Studenter ska inte behöva låna mer för att Anders Borg har lånat för mycket. Vi i S-studenter prioriterar alltid utbildning före skattesänkningar. Istället för att sänka studiestödet borde vi höja det.

YLE - 28 okt 14 kl. 03:55

Så här har studiestödet förändrats

I dagens högskolevärld ställs det olika krav på studenter som lyfter studiestöd beroende på när de nilett sina studier. Orsaken är att villkoren för att lyfta studiestöd ändrats två gånger de senaste tre åren. I reformerna har både antalet stödmånader, minimikraven på studiepoäng, lånevillkor och inkomstgränser förändrats.

YLE - 04 aug 14 kl. 16:20

Nya studiestödsändringar i kraft

Den 1 augusti trädde studiestödets nya ändringar i kraft. Bland annat får årets nya högskolestuderande lite högre studiepenning men färre stödmånader. Detaljerna kring studiestöd för dubbelexamen är fortsättningsvis oklara.

YLE - 25 apr 17 kl. 22:17

Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

Regeringen satsar bland annat på säkerhet och barnfamiljer. Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier.

YLE - 08 mar 16 kl. 13:58

Oppositionen kräver regeringen på svar om utbildningsspar

Svenska folkpartiet, De gröna, Socialdemokraterna och Vänsterförbundet förbereder en interpellation om nedskärningarna inom utbildningen. Enligt partierna försämrar nedskärningarna bland annat jämlikheten inom utbildningen. Oppositionspartierna framhåller att statsminister Juha Sipiläs regering skär mer än någonsin i utbildning och forskning trots att de nuvarande regeringspartierna inför riksdagsvalet lovade att inte skära i utbildningen.

HBL - 21 mar 13 kl. 18:51

Glädjande besked om studiestödet

Studiepenningen kommer att indexbindas tidigare än planerat. De 5 000 studerande som demonstrerade för studiestödet i Helsingfors i går fick ett glädjande besked av kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki (VF) efter regeringens ramförhandlingar på torsdagen. Studiestödssystemet kommer att bevaras i nuvarande form.

YLE - 01 mar 16 kl. 11:33

Förslag: Sänkt studiestöd och höjt studielån

Studiestödet ska sänkas och studielånet ska höjas för högskolestuderande. Det här föreslår Undervisnings- och kulturministeriet i sin färska utredning. De inbesparingar som har slagits fast i regeringsprogrammet skall enligt förslaget förverkligas så att man sänker studiepenningen till samma nivå som för studerande på andra stadiet, det vill säga 250,28 euro per månad.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Ständig brist på transplantationsorgan i Finland - köerna är långa och alla patienter hinner inte få nytt organ i tid

I fjol genomfördes 393 organtransplantationer i Finland. Ändå råder det fortsatt brist på transplantationsorgan, uppger Njur- och leverförbundet..

YLE - 45 minuter sedan

Djur, natur och berättelsen om en ö - så ska det se ut i ÅUCS nya sjukhus

En berättelse om en ö ska forma det visuella i ÅUCS nya sjukhus. Konstnärer i Egentliga Finland har skickat över 80 förslag på konstverk. Se bilder!.

YLE - 45 minuter sedan

Färre barn i Finland kan leda till flexibla pensioner - i framtiden kan pensionen variera i takt med ekonomin

Ifall nativiteten fortsätter att sjunka och blir det nya normala - då måste vi i god tid lyfta fram pensionerna till diskussion, uppger Pensionsskyddscentralen. I en ny bok inbjuder centralen till samtal om hur man ska finansiera pensionerna i framtiden, om skattebetalarna blir allt färre..

YLE - 6 timmar sedan

När du röstar på Djurrättspartiet kan rösten gå till Piraterna - valförbunden är de små partiernas chans

Valförbunden leder sällan till att små partier får en kandidat invald i riksdagen. Ändå uppstår mer eller mindre udda konstellationer inför varje val. Orsaken är upplevd orättvisa i valsystemet..

YLE - 1 timme sedan

Bildningsnämnden ger tummen upp för ny skolbyggnad i Ingå - men den ska rymma många elever

Efter långa uträkningar konstaterade tekniska nämnden i slutet av 2018 att det är lönsammast att bygga en ny skolbyggnad istället för att renovera Kyrkfjärdens skola. Bildnings- och välfärdsnämnden håller med, men tycker ändå man tänkt för småskaligt..

YLE - 2 timmar sedan

Vårdreformen kan falla på Åland - skulle försvaga Ålands grundlagsenliga självstyre

Riksdagens grundlagsutskott har hittat ett nygammalt problem som betyder mera jobb för riksdagen i frågan om landskaps- och hälsovårdsreformen. Samtidigt knakar det i fogarna på regeringen, när partierna skyller reformens problem på varandra. Listan är lång på de problem som grundlagsexperter har hittat, och Ålands självstyre är det senaste..

YLE - 2 timmar sedan

Wasa Express fortfarande på landbacken i Tallinn - tillbaka i trafik 28 januari

Reparationerna av Wasa Express drar igen ut på tiden. Nu är beskedet att den första avgången efter dockningen i Tallinn sker på måndag 28 januari..

YLE - 2 timmar sedan

Byggbolaget Hartela: Citymarket på västra åstranden i Borgå klart tidigast 2021 – oklart vem som ska driva hotellet

Nu är det klart att byggbolaget Hartela kan gå vidare med hotell- och Citymarketbygget i Borgå. Byggandet kommer kanske i gång i höst..

YLE - 5 timmar sedan

Axxell vill låta studerande bygga hus i Karis

Inom utbildningen för husbyggnad planerar man att studerande ska bygga enplanshus som sedan sätts till salu. Därför vill Axxell utbildning Ab arrendera tomter som ligger nära varandra och skolan i Karis..

YLE - 5 timmar sedan

Lägst i Nyland och högst i Mellersta Österbotten - Så här ser kommunalskatten ut 2019

Kommunalskatten stiger med nästan en halv procentenhet i medeltal och ligger nu på 19,88 procent. Den som önskar ha en låg kommunalskattesats ska packa väskan och flytta till Grankulla eller åländska Jomala..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.