YLE > Finland

Sunday, 19 August, 12:07

YLE - 31 maj 17 kl. 04:53

Morgonkollen: Studiestöd ska återbetalas, regeringen försöker enas om alkoholreformenVi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Regeringspartierna gör i dag ett nytt försök att komma överens om reformen av alkohollagen. Riksdagsgrupperna ska sammanträda på förmiddagen. Meningen är att de ska kunna godkänna en kompromiss som gruppledarna har filat på sedan i går kväll. Ännu i dag hinner studeranden som lyft för mycket studiestöd betala tillbaka överskottet.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tillstånds, Valvira, Helsingfors, Östersjön, Trafiksäkerhetsverket Trafi, FPA, USA, Nordkorea, Kalifornien, Stilla, António Guterres, Paris, Donald Trumps, Trumpkampanjens, Ryssland, Satakunta, Birkaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkollen, Studiestödska , återbetalas, regeringen, försöker, enasom , alkoholreformen
Regeringen - 02 jun 16 kl. 08:05

Studiestartsstöd – ett nytt rekryterande studiestöd

I denna promemoria föreslås att ett nytt rekryterande studiestöd – studiestartsstöd – ska införas i syfte att öka rekryteringen till studier bland personer med stort utbildningsbehov, för att stärka deras möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden..

YLE - 05 apr 16 kl. 21:41

Studiestöden beskärs

Regeringen har beslutat att genomföra studiestödsbesparingar som på lång sikt ska ge spareffekter på ungefär 122 miljoner euro. Högskolestudiepenningen förenhetligas med studiepenningen på andra stadiet så att maximibeloppet för studiepenningen är 250,28 euro per månad. Maximibeloppet för högskolestuderandes studiestöd blir från och med den 1 augusti 2017
1 101,88 euro per månad i hemlandet och 1 260,28 euro per månad utomlands.

YLE - 28 mar 13 kl. 06:58

Studiestöd ska återbetalas nu

Det är i dag sista dagen att betala tillbaka fjolårets studiestöd till FPA för den som vill göra det på banken. Den som vill betala tillbaka stödet via nätbanken har tid till söndag kväll. Genom att betala tillbaka studiestöd frivilligt undviker man den ränta på 15 procent som tillkommer om FPA måste återkräva stödet.

BT - 26 feb 14 kl. 14:41

Höj studiestödet istället, Borg

Studenter ska inte behöva låna mer för att Anders Borg har lånat för mycket. Vi i S-studenter prioriterar alltid utbildning före skattesänkningar. Istället för att sänka studiestödet borde vi höja det.

YLE - 28 okt 14 kl. 03:55

Så här har studiestödet förändrats

I dagens högskolevärld ställs det olika krav på studenter som lyfter studiestöd beroende på när de nilett sina studier. Orsaken är att villkoren för att lyfta studiestöd ändrats två gånger de senaste tre åren. I reformerna har både antalet stödmånader, minimikraven på studiepoäng, lånevillkor och inkomstgränser förändrats.

YLE - 04 aug 14 kl. 16:20

Nya studiestödsändringar i kraft

Den 1 augusti trädde studiestödets nya ändringar i kraft. Bland annat får årets nya högskolestuderande lite högre studiepenning men färre stödmånader. Detaljerna kring studiestöd för dubbelexamen är fortsättningsvis oklara.

YLE - 25 apr 17 kl. 22:17

Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

Regeringen satsar bland annat på säkerhet och barnfamiljer. Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier.

YLE - 08 mar 16 kl. 13:58

Oppositionen kräver regeringen på svar om utbildningsspar

Svenska folkpartiet, De gröna, Socialdemokraterna och Vänsterförbundet förbereder en interpellation om nedskärningarna inom utbildningen. Enligt partierna försämrar nedskärningarna bland annat jämlikheten inom utbildningen. Oppositionspartierna framhåller att statsminister Juha Sipiläs regering skär mer än någonsin i utbildning och forskning trots att de nuvarande regeringspartierna inför riksdagsvalet lovade att inte skära i utbildningen.

HBL - 21 mar 13 kl. 18:51

Glädjande besked om studiestödet

Studiepenningen kommer att indexbindas tidigare än planerat. De 5 000 studerande som demonstrerade för studiestödet i Helsingfors i går fick ett glädjande besked av kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki (VF) efter regeringens ramförhandlingar på torsdagen. Studiestödssystemet kommer att bevaras i nuvarande form.

YLE - 01 mar 16 kl. 11:33

Förslag: Sänkt studiestöd och höjt studielån

Studiestödet ska sänkas och studielånet ska höjas för högskolestuderande. Det här föreslår Undervisnings- och kulturministeriet i sin färska utredning. De inbesparingar som har slagits fast i regeringsprogrammet skall enligt förslaget förverkligas så att man sänker studiepenningen till samma nivå som för studerande på andra stadiet, det vill säga 250,28 euro per månad.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Tur hjälpte under det akuta läget vid knivdådet i Åbo: Ambulanser och vårdpersonal fanns nära till hands – i fortsättningen går det att nå läkare, också med avstängda telefoner

Som en följd av Finlands första terrorattack har ÅUCS fäst speciellt fokus på att förbättra kommunikationen, alarmsystemen samt sjukhusets säkerhet..

YLE - 4 timmar sedan

Kadri Bäckman förverkligade sin dröm: Dök mellan Europa och Amerika

Karisbon Kadri Bäckmans arbetsgivare gav henne chansen att förverkliga sin största dröm. Inom kort fick hon dyka mellan Europas och Nordamerikas kontinentalplattor på Island. Efter den fantastiska upplevelsen känns vardagen lite mera spännande..

YLE - 17 timmar sedan

Amanda dansar och sjunger för 2,7 miljoner följare - agenturer jagar nya influencers också i Finland

Amanda Edmundsson har på två år nått 2,7 följare på sociala medier och kan nu sälja reklam på sina kanaler. I Finland finns ännu stor potential inom influencerbranschen..

YLE - 18 timmar sedan

”Katastrofal klasskillnad” - serieledaren Wolverines körde över västnyländska Crusaders i Hangö

Katastrofal klasskillnad. Så sammanfattar tränaren Ville Schoultz Crusaders förlust mot serieledaren Wolverines i amerikanska fotbollens division 1 i Hangö på lördagen..

YLE - 19 timmar sedan

Elisabeth Rehn minns sin vän och kollega Kofi Annan

Minister Elisabeth Rehn minns Kofi Annan med värme. Hon säger att han var en bra ledare som lyssnade och gav ett förtroende åt alla som jobbade för honom..

YLE - 19 timmar sedan

Demonstrationer och maratonlopp gav Åbopolisen mycket arbete

Med sammanlagt 10 evenemang på gång på olika håll av centrum har det varit en intensiv dag för Åbopolisen..

YLE - 20 timmar sedan

Evenemang för sociala medier fyller mässcentrum i Helsingfors - poliser och präster på plats

Idag samlas tusentals människor på Helsingfors mässcentrum för att delta i Tubecon, ett slags festival för dem som skapar innehåll på - och följer - sociala medier..

YLE - 22 timmar sedan

De seglar till Sydeuropa utan att kunna segla

På söndag (19.8) kastar Alfons Grönqvist och Kalle Määttä loss från hamnen i Ekenäs. Målet är Malta i Medelhavet.

YLE - 23 timmar sedan

Könsstympning ska diskuteras i riksdagen - medborgarinitiativ fick över 50 000 underskrifter

Efter en trög start fick ett medborgarinitiativ om att förbjuda könsstympning av kvinnor och flickor fart den här veckan och kom upp i 50 000 underskrifter..

YLE - Igår: 10:39

Fortums tidigare styrelseordförande: "Niinistö kom inte med påtryckningar om Fennovoima"

Sari Baldauf, ex-styrelseordförande vid Fortum, dementerar uppgifterna i en färsk bok om att president Sauli Niinistö skulle ha tvingat Fortum att delta i Fennovoimaprojektet av utrikespolitiska skäl..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.