YLE > Finland

Monday, 18 June, 02:01

YLE - 31 maj 17 kl. 04:53

Morgonkollen: Studiestöd ska återbetalas, regeringen försöker enas om alkoholreformenVi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Regeringspartierna gör i dag ett nytt försök att komma överens om reformen av alkohollagen. Riksdagsgrupperna ska sammanträda på förmiddagen. Meningen är att de ska kunna godkänna en kompromiss som gruppledarna har filat på sedan i går kväll. Ännu i dag hinner studeranden som lyft för mycket studiestöd betala tillbaka överskottet.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tillstånds, Valvira, Helsingfors, Östersjön, Trafiksäkerhetsverket Trafi, FPA, USA, Nordkorea, Kalifornien, Stilla, António Guterres, Paris, Donald Trumps, Trumpkampanjens, Ryssland, Satakunta, Birkaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkollen, Studiestödska , återbetalas, regeringen, försöker, enasom , alkoholreformen
Regeringen - 02 jun 16 kl. 08:05

Studiestartsstöd – ett nytt rekryterande studiestöd

I denna promemoria föreslås att ett nytt rekryterande studiestöd – studiestartsstöd – ska införas i syfte att öka rekryteringen till studier bland personer med stort utbildningsbehov, för att stärka deras möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden..

YLE - 05 apr 16 kl. 21:41

Studiestöden beskärs

Regeringen har beslutat att genomföra studiestödsbesparingar som på lång sikt ska ge spareffekter på ungefär 122 miljoner euro. Högskolestudiepenningen förenhetligas med studiepenningen på andra stadiet så att maximibeloppet för studiepenningen är 250,28 euro per månad. Maximibeloppet för högskolestuderandes studiestöd blir från och med den 1 augusti 2017
1 101,88 euro per månad i hemlandet och 1 260,28 euro per månad utomlands.

YLE - 28 mar 13 kl. 06:58

Studiestöd ska återbetalas nu

Det är i dag sista dagen att betala tillbaka fjolårets studiestöd till FPA för den som vill göra det på banken. Den som vill betala tillbaka stödet via nätbanken har tid till söndag kväll. Genom att betala tillbaka studiestöd frivilligt undviker man den ränta på 15 procent som tillkommer om FPA måste återkräva stödet.

BT - 26 feb 14 kl. 14:41

Höj studiestödet istället, Borg

Studenter ska inte behöva låna mer för att Anders Borg har lånat för mycket. Vi i S-studenter prioriterar alltid utbildning före skattesänkningar. Istället för att sänka studiestödet borde vi höja det.

YLE - 28 okt 14 kl. 03:55

Så här har studiestödet förändrats

I dagens högskolevärld ställs det olika krav på studenter som lyfter studiestöd beroende på när de nilett sina studier. Orsaken är att villkoren för att lyfta studiestöd ändrats två gånger de senaste tre åren. I reformerna har både antalet stödmånader, minimikraven på studiepoäng, lånevillkor och inkomstgränser förändrats.

YLE - 04 aug 14 kl. 16:20

Nya studiestödsändringar i kraft

Den 1 augusti trädde studiestödets nya ändringar i kraft. Bland annat får årets nya högskolestuderande lite högre studiepenning men färre stödmånader. Detaljerna kring studiestöd för dubbelexamen är fortsättningsvis oklara.

YLE - 25 apr 17 kl. 22:17

Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

Regeringen satsar bland annat på säkerhet och barnfamiljer. Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier.

YLE - 08 mar 16 kl. 13:58

Oppositionen kräver regeringen på svar om utbildningsspar

Svenska folkpartiet, De gröna, Socialdemokraterna och Vänsterförbundet förbereder en interpellation om nedskärningarna inom utbildningen. Enligt partierna försämrar nedskärningarna bland annat jämlikheten inom utbildningen. Oppositionspartierna framhåller att statsminister Juha Sipiläs regering skär mer än någonsin i utbildning och forskning trots att de nuvarande regeringspartierna inför riksdagsvalet lovade att inte skära i utbildningen.

HBL - 21 mar 13 kl. 18:51

Glädjande besked om studiestödet

Studiepenningen kommer att indexbindas tidigare än planerat. De 5 000 studerande som demonstrerade för studiestödet i Helsingfors i går fick ett glädjande besked av kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki (VF) efter regeringens ramförhandlingar på torsdagen. Studiestödssystemet kommer att bevaras i nuvarande form.

YLE - 01 mar 16 kl. 11:33

Förslag: Sänkt studiestöd och höjt studielån

Studiestödet ska sänkas och studielånet ska höjas för högskolestuderande. Det här föreslår Undervisnings- och kulturministeriet i sin färska utredning. De inbesparingar som har slagits fast i regeringsprogrammet skall enligt förslaget förverkligas så att man sänker studiepenningen till samma nivå som för studerande på andra stadiet, det vill säga 250,28 euro per månad.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

"Emilia": "Jag vill inte leta efter orden då jag talar om mitt illamående" - stor brist på svenskspråkiga terapeuter

I flera år har man försökt få till stånd en utbildning för psykoterapeuter på svenska i Helsingfors, men intresset har inte varit tillräckligt på många år. För många är det enklare att söka sig till en finskspråkig terapeut..

YLE - 9 timmar sedan

Flera båtar gick på grund i Finska viken - lågt vatten kan vara en förklaring

Ovanligt många båtar har gått på grund i Finska viken. I år började säsongen för fritidsbåtar ovanligt tidigt och det vackra vädret har lockat många båtförare ut på havet..

YLE - 9 timmar sedan

Följ med diskussionerna i Gullranda direkt

I den inledande utrikes- och säkerhetspolitiska diskussionen i kväll på Gullranda medverkar ordföranden för FN:s generalförsamling Miroslav Lajcak, Sveriges tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt, OECD:s biträdande generalsekreterare Mari Kiviniemi samt presidenten och fredspristagaren Martti Ahtisaari..

YLE - 9 timmar sedan

Niinistö tveksam till kvinnlig värnplikt, oroad över flyktingkrisen

Republikens president Sauli Niinistö är inte övertygad om det vettiga i att införa värnplikt även för kvinnor. Bland annat det kom fram vid den presskonferens som presidenten höll inför de internationella samtalen vid presidentens sommarresidens Gullranda..

YLE - 10 timmar sedan

De Gröna allt mindre fientligt till kärnkraft och lantbruksstöd

De Gröna är stadigt på väg mot mer pragmatism, det blir klart efter att man röstat igenom det nya politiska programmet..

YLE - 11 timmar sedan

Presidenten håller presskonferens på Gullranda - se den direkt på Arenan

Republikens president Sauli Niinistö är åter värd för internationella samtal om världsläget. Yle sänder presidentens presskonferens inför evenemanget direkt på Arenan..

YLE - 11 timmar sedan

Hangös parkarbetare gör så att 10 000 blommor blommar

Runtom i Hangö är parkarbetarna snart klara med att göra staden sommarfin. Stränderna städas rena och sommarblommor planteras i Rådhusskvären och Kyrkparken av parkarbetare och tretton sommarjobbare..

YLE - 11 timmar sedan

Sund misstänksamhet till nytta när du väljer resmål utgående från betygsättarsajter

Sajter på vilka resenärer kan betygsätta olika resmål styr åtminstone delvis mångas val av resmål. Några enkla knep hjälper dig att tolka sajternas texter och poängsättning rätt..

YLE - 12 timmar sedan

Gröna vill sänka rösträttsåldern till 16 år

Vagare inställning till kärnkraften, sänkt rösträttsålder och mer feminism. Så kan man sammanfatta De grönas nya politiska program, som godkändes på partikongressen i Vanda på söndagen..

YLE - 13 timmar sedan

Kommentar: Rörigt säkerhetspolitiskt läge sätter tonen för diskussionerna på Gullranda

Man kan knappast tänka sig ett mer fridfullt ställe än presidentens sommarresidens Gullranda i Nådendal en solig eftermiddag i juni. På de globala arenorna är det ändå allt annat än harmoni som råder just nu, skriver Rikhard Husu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.