Sydsvenskan > IT

Thursday, 24 January, 07:13

Sydsvenskan - 30 maj 17 kl. 17:00

Hyresgäster går samman mot stinkande sophus och kalla lägenheterStinkande soprum, flagnande fasader och en strejkande värmeanläggning. Boende på Ängdalavägen i Höllviken går samman i ett protestbrev till hyresvärden Vellingebostäder..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Ängdalavägen, Höllviken, Vellingebostäder

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyresgäster, går, sammanmot , stinkande, sophusoch , kalla, lägenheter
GöteborgsPosten - 10 aug 15 kl. 05:03

Nätverkande hyresgäster kan påverka

Renoveringar av hyresrätter ger ofta stora hyreshöjningar. Men en rad exempel i Göteborg visar att när hyresgäster går samman lyckas de pruta ner hyran..

Skånskan - 15 maj 17 kl. 06:00

Armaturens läge lockar allt fler hyresgäster

LUND En del besökare som kommer till Armaturen, den gamla fabriken precis invid Trollebergsviadukten, känner dofterna från forna tider.
Faktum är att mycket av det gamla finns kvar i byggnaden, samtidigt som det ypperliga läget precis invid Lunds C gör kontorslokalerna allt mer attraktiva. ERWP.

SmålandsPosten - 06 aug 14 kl. 06:09

Boende går samman för att skapa lugn på Araby

– Det behövdes bara att ett par personer trädde fram för att få stenen i rullning. Folk har verkligen fått nog.
På Mikael Erikssons initiativ har över 200 personer boende i Araby nu gått samman för att själva ta tag i situationen i området.

UNT - 03 jul 17 kl. 18:36

Stinkande sopkaos oroar hyresgäster

I över en vecka har berget av avfall vuxit i soprummet på Bröderna Berwalds väg..

Sydsvenskan - 11 nov 16 kl. 15:32

Hyresförhandlingar i Malmö har brutit samman

Förhandlingarna om nästa års hyror för privata hyresgäster i Malmö har brutit samman..

YA - 14 nov 13 kl. 16:30

Kan få ny hyresgäst inom ett halvår

Foto: Robert Jönson
Det Västeråsbaserade fastighetsbolaget HS Fastigheter räknar med att ha en ny hyresgäst i de gamla Coop Konsum-lokalerna i centrala Skurup inom sex månader. Det konstaterar Henrik Johansson, ansvarig för uthyrningsverksamheten på företaget.
– Finns viljan kan det gå hyfsat fort.

Skånskan - 18 apr 17 kl. 06:00

Grannen ska slå larm om våld

ESLÖV I ett samarbete som är unikt i Skåne har kommunen och fastighetsbolaget Ebo gått samman för att motarbeta våld i nära relationer. Tanken är att hyresgäster och Ebos bovärdar ska få ökad kunskap för att kunna hålla utkik och slå larm när relationsvåldet visar sitt fula tryne. ERWP.

Barometern - 18 sep 14 kl. 07:12

Upp till bevis i förhandlingarna

”Hyresrätten balanserar trygghet och valfrihet i boendet för miljoner svenskar. Den erbjuder ett flexibelt boende där man inte behöver binda kapital och oroa sig för räntor.” Nu inleds arbetet med att fastställa nästa års hyror i förhandlingarna med fastighetsägare runt om i landet.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:09

Ingen rätt till hyresrabatt hos Växjöbostäder

Möjligheten för hyresgästerna att få hyresrabatt försvann när Växjöhem i fjol sade upp det avtal som reglerar hur det inre underhållet av lägenheterna ska skötas.
Nu har nybildade Växjöbostäder tagit fram ett nytt avtal. Men möjligheten till hyresrabatt finns inte med.

YLE - 13 dec 14 kl. 09:30

Konsult: Inget negativt med köpcentrum i Norra hamnen i Ekenäs

Konsult Peter Tanzer från konsultföretaget DeLiza i Söderköping i Sverige ser enbart möjligheter för Raseborg med planerna på ett köpcentrum i Norra hamnen i Ekenäs. På lång sikt blir invånarna fler i Västnyland och därmed växer marknaden, fastslår Tanzer.
Fre 12.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Thunberg kritiserar äldre generationer

Det tog den svenska klimataktivisten Greta Thunberg 32 timmar att komma till Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Nu tycker hon att det är dags att unga blir arga – och agerar. Till skillnad från de flesta deltagarna, som tagit flyget, tycker hon.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Lysande kolonner på Holmenkollen

Den norske konstnären Vebjørn Sand vill smycka Holmenkollen i Oslo med fem lysande kolonner för att uppmärksamma 75-årsdagen efter den tyska ockupationen av Norge upphörde, som inträffar 8 maj nästa år. Tanken är att projektet ska stå färdigt 2020 och a.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Genmodifierad apa klonad i Kina

En genmodifierad makakapa har för första gången i medicinskt syfte klonats till flera nya individer, uppger den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina. Den genmodifierade apa som var mest benägen att drabbas av störningar i dygnsrytmen (cikadiska rytme.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Funktionsnedsatt våldtogs – födde barn

En sjuksköterska i amerikanska Arizona åtalas för att ha förgripit sig på en patient som beskrivs som gravt funktionsnedsatt, nästan i ett komaliknande tillstånd. Att patienten våldtagits upptäcktes först när hon fick värkar. – Det här gripandet var vi.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Cohen känner sig hotad av Trump

Donald Trumps förre advokat Michael Cohen skjuter upp det vittnesmål han skulle ha lämnat inför den amerikanska kongressen den 7 februari. Anledningen är att han känner sig hotad av presidenten. Cohen, som erkänt sig skyldig till att ha begått brott und.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Örebro vann utan poängkungen

Krisen bara växte i Örebro som radat upp fyra förluster – och fått poängkungen Aaron Palushaj skadad. Men mot Växjö klev landsmannen Nick Ebert fram och såg till att nästjumbon bröt trenden efter 4–2-segern hemma i Behrn arena. Mora, Örebro och Timrå är.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Bok på gång om svenska brädspelsklassiker

En bok om det svenska spelförlaget Alga kommer att släppas senare i år. Författare är Orvar Säfström och Jimmy Wilhelmsson, som tillsammans driver bokförlaget Fandrake, ett förlag specialiserat på böcker i "coffee table"-storlek om allehanda nördiga för.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Baldwin döms till vård för ilskeutbrott

Skådespelaren Alec Baldwin har erkänt sig skyldig till trakasserier och döms till att gå i behandling för sin ilska efter ett uppmärksammat bråk på New Yorks gator i höstas, skriver The Wrap. Han får även betala en avgift på 120 dollar och måste skicka.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Mats Skogkär: Svårt att avtala fram uppfostran.

Möjligen har de skolansvariga under decennier bundit ris åt egen rygg..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Vackert, ilsket och melankoliskt från en het popveteran

Alexander Agrell hör 40-årsjubilerande Joe Jacksons nya..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.