Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 12 July, 11:08

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 09:49

Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?Svenskarna bor på bland de största ytorna per person. Men bostadsytorna är ojämnt fördelade på grund av att äldre inte flyttar pga flyttskatter och att de vill bo kvar i området.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sätila, SEK, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högre, kommunalt, bostadstillägg, åt, äldrevid , liten, lägenhet
SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 22:39

Innebandyarenan behöver högre bidrag

Fortnox Arena, Växjös innebandyarena, befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge. Nu kan det bli aktuellt med ett högre kommunalt driftsbidrag. Växjö Vipers och Växjö innebandyarena får varje år 2-2,7 miljoner kronor i kommunalt driftsbidrag.

News55 - 27 sep 16 kl. 11:31

Liberalerna vill höja bostadstillägget för pensionärer

– Vi har en kvarts miljon pensionärer som ligger under EU:s fattigdomsgräns. Att förbättra deras pensioner genom förändringar i pensionssystemet tar lång tid. Då är en förändring av bostadstillägget pricksäkert och kan göra en direkt skillnad, säger Barbro Westerholm, Liberalernas talesperson i äldrefrågor, till DN.

PrivataAffärer - 11 nov 15 kl. 08:47

Drygt 60 000 pensionärer kan ha rätt till högre bostadstillägg

Är du pensionär och har bostadstillägg? Då kan det löna sig att kontrollera vilken nivå på hyra som är anmäld till Pensionsmyndigheten. Många pensionärer har nämligen rätt till ännu högre bostadstillägg, enligt en undersökning som myndigheten....

Kristianstadsbladet - 28 nov 19 kl. 11:30

Debatt: Längre sjukskrivning är lika med sänkt bostadstillägg

Bostadstillägg är ett ekonomiskt stöd som bland annat den kan få som har sjukersättning (varaktig arbetsoförmåga), låg inkomst och kostnader för bostad. Bidraget beräknas och utbetalas av Försäkringskassan. Jag har i min enfald hittills trott att det då beräknas så att bidraget blir lite högre om inkomsten minskar och vice versa.

NSD - 14 dec 12 kl. 20:53

Höjt bostadstillägg och lägre skatt ger mer i plånboken

En ny lag ger från nyår högre bostadstillägg och höjd skälig levnadsnivå till ensamstående pensionärer som har fyllt 65 år.- Vad trevligt. Kanske kan jag åka en extra gång till barn och barnbarn i Stockholm eller göra en resa till min syster i Paris, säger Eskil Öberg, 80, Luleå..

Västerbottens Folkblad - 20 okt 16 kl. 20:00

Bostadstillägget måste höjas nu

Många kommer att beröras om bostadstillägget höjs, skriver Marianne Nordmark. Bostadstillägget har en avgörande betydelse för att lyfta ekonomiskt svaga pensionärer över fattigdomsgränsen. Det är riktat specifikt till pensionärer med låga inkomster, som har små marginaler när hyran är betald.

YA - 18 maj 18 kl. 00:01

Dom: Högre bostadstillägg ger dyrare mat

När den äldre kvinnan fick högre bostadstillägg åts höjningen upp av måltidsavgiften. Kvinnan klagade till förvaltningsrätten, men förlorade..

News55 - 14 sep 17 kl. 16:02

Så tycker pensionärsförbunden om höjt bostadstillägg

News55 har tidigare rapporterat om att regeringen och Vänsterpartiet har beslutat att höja taket på bostadstillägget för Sveriges pensionärer. Beslutet är inte bara ett glädjebesked för de 290 000 äldre som från och med 1 januari 2018 kommer att få höjt bostadstillägg på upp till 470 kronor i månaden. Det är också en seger för SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna.

YLE - 29 okt 15 kl. 14:10

Redan vid 25 får kvinnan lägre lön

Kvinnors medelinkomster har redan länge varit 80 procent av männens inkomster. Statistik visar att skillnaderna består år efter år och att klyftan ökar längre fram i karriären. Kvinnor som arbetar kommunalt får högre lön än män när de är under 25 år gamla.

YLE - 20 mar 13 kl. 05:50

Ingå tackar nej till kommunalt ordnade slamtransporter

Ingå tackar nej till att övergå till kommunalt konkurrensutsatta och beställda transporter för slamavfallet. Det beslöt byggnads- och miljönämnden på tisdag efter omröstning där rösterna föll 6-1. - Frågan ledde till en lång diskussion, berättar nämndens ordförande Jorma Laiho (SDP).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 18 timmar sedan

General Ben Hodges: Förutsättningarna finns för rysk invasion av Ukraina i september

I en intervju hos InformNapalm säger den pensionerade generaen Ben Hodges, tidigare befälhavare för USA:s styrkor i Europa, att förutsättningarna för en rysk invasion av Ukraina i september finns på plats. Grunden ligger i en desinformationskampanj om en humanitär katastrof på Krim på grund av avsaknad av vatten, och angreppet kommer i så fall ske i samband med övningen Kaukasus-202 och angreppet kommer ske för att ta Kahkovka-dammen, som dämmer upp floden Dnepr, samt ett försök att ta hela Ukrainas kust mot Svarta Havet. Ben Hodges i Almedalen 2017.

Cornucopia - 22 timmar sedan

SAS medger: Bryter mot lagen - har bara betalat tillbaka en tredjedels månad på snart fyra månader - räkna med flera års väntetid, om inte konkurs först

Det så kallade flygbolaget SAS medger i en artikel hos SVT att man bryter mot lagen och inte betalat tillbaka inom sju dagar för inställda flyg. I själva verket har man än så länge på snart fyra månader bara klarat av att betala tillbaka en tredjedel månads flygningar, vilket ger en prognos om att i nuvarande kanske ha betalt tillbaka exempelvis juni månads flighter år 2022.
SAS möter inte längre kunderna med ett leende.

Cornucopia - Igår: 08:30

Färre konkurser per capita i Sverige än Norge och Danmark under coronavåren

Svenska Dagbladet rapporterar att statistik från Bisnode visar på färre konkurser per capita i Sverige än i Norge och Danmark under coronakrisen. För att få klick och delningar från coronahaveristerrna rubriksatte man dock det hela till att det skulle vara fler konkurser i Sverige, utan att ta hänsyn till storleken på länderna.Fler konkurser per capita, trots oljan och vattenkraften.

Cornucopia - Igår: 13:55

Fredagsmys: Butiker, krogar, båtar och norrmän i coronakrisens semester-Bohuslän

Dags för lite fredagsmys och en insiderrapport om hur det går för turistorterna i Bohuslän under coronatiderna. Mycket är annorlunda, och det finns vinnare och förlorare, men brist på folk är det inte. Utom norrmän.

Cornucopia - Igår: 13:04

Elpriset en klassfråga - konstigt att vänstern inte vill ha kärnkraft och nätinvesteringar

Elpriserna och bristen på el är en klassfråga, som främst kommer drabba låginkomsttagare och den så kallade arbetarklassen, medan tjänstemannaklassen, och medelklassen kommer ha råd och i lägre grad se sina jobb slås ut. Ur det perspektivet är det mycket underligt att vänstern inte vill ha mer kärnkraft, eftersom arbetarrklassens industrier bygger på billig och god tillgång till energi, och inte god vilja. Untz, untz, untz!

Cornucopia - Igår: 11:22

Ingen dröjsmålsränta på Swedbanks penningtvättböter från Finansinspektionen

Penningtvättbanken Swedbank har ingen dröjsmålsränta på fakturan om 4 GSEK de fått från Finansinspektionen (FI) som sanktion för att ha tvättat ryska pengar. Förmodligen kommer inte heller SEB få någon dröjsmålsränta. Detta innebär att bankerna i princip kan skita i att betala och bara bokföra böterna som en skuld.

Cornucopia - I förrgår: 10:24

Musk: Tesla når nivå 5-autopilot i år (på en tom motorväg dagtid vid vackert väder i Kalifornien)

Teslas VD Elon Musk har nu påstått att Tesla ska ha tekniken för full autonomi och självkörande bilar i år. Antagligen handlar det utifrån hur kass och begränsad autopiloten är idag om att man kan nå nivå 5 på en tom motorväg dagtid vid vackert väder i Kalifornien. Dessutom först om fem år, givet Musks sedvanliga tidsoptimism.

Cornucopia - I förrgår: 08:29

Guldpriset vänder ner från 1800 USD-nivån - breda börsnedgångar och vinsthemtagningar

Guldpriset var i dagarna uppe och nosade över den viktiga 1800 USD-nivån, men faller tillbaka ner idag tillsammans med börserna i Asien såväl som USA och resten av världen. Antagligen kommer fredagen präglas av vinsthemtagningar.Investeringsguldtackor.

Cornucopia - I förrgår: 15:49

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband med betalning. För mer information och anmälan använd denna länk.
Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor vilken tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding.

Cornucopia - I förrgår: 11:54

Tillväxtverket: Elbristen leder till upp till 280 000 förlorade jobb i storstadsområden och närliggande - och bostadsbrist

Tillväxtverket har gjort en analys av konsekvenserna av elbristen för Mälardalen och Stor-Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Regeringens nedstängning av kärnkraften och oförmåga att ordna fram överföringskapacitet av el från bland annat Norrland kommer till år 2040 leda till upp till 280 000 förlorade jobb i dessa tre regioner. Dessutom leder det till relativt sett minskad befolkning på grund av bostadsbrist eftersom nu bostadsområden inte kan byggas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.