SR > Kultur

Sunday, 17 January, 15:54

SR - 28 maj 17 kl. 14:27

Inget gehör för kulturfrågor på MP-kongressI helgen höll Miljöpartiet kongress i Linköping, mot bakgrund av dåliga opinonssiffror och intern kritik om att partiet i regeringsställning svikit sina frågor. Emma Engström kommenterar hur krisen påverkade kulturfrågorna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
MP, Miljöpartiet, Linköping, Engström

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inget, gehörför , kulturfrågor, MP-kongress

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 18:09

Antikvetaren och tv-producenten Hans "Hatte" Furuhagen död

TV-producenten och antikvetaren Hans Furuhagen är död. Det bekräftar hans familj för Kulturnytt. Som Hatte Furuhagen var han också en del av Mosebacke monarki, som gjorde satir både i radio och tv..

SR - I förrgår: 15:35

Reportrar utan gränser känner oro för journalisters säkerhet i USA

Organisationen Reportrar utan gränser är oroad för journalisters säkerhet inför att Joe Biden ska sväras in som president i USA den 20 januari. ”Vi har ju sett under året som har gått att attacker på journalister har ökat dramatiskt”, säger Erik Halkjaer som är ordförande för Reportrar utan gränser Sverige..

SR - I förrgår: 14:27

Ny bok med incestavslöjanden skakar Frankrikes intellektuella elit

I Frankrike tog diskussionen om sexuella övergrepp ny fart för ett år sedan då Vanessa Springoras bok "Consentement" blev det stora samtalsämnet i Frankrike. Nu har en ny pedofiliskandal exploderat i Frankrike - återigen inom Paris intellektuella elit..

SR - I förrgår: 13:11

Rimbaud kommer inte att flyttas till Frankrikes finaste begravningsplats

Kvarlevorna av den franske banbrytande poeten Arthur Rimbaud som dog 1891, kommer inte att flyttas till Panthéon-mausoleet i Paris, det har franske presidenten Emmanuel Macron bestämt..

SR - I förrgår: 12:02

Melody Farshin gör språket till en egen plats i miljonprogrammets nya berättelser

Mizzeria för två år sen och nu uppföljaren Lowkey. Platsen är en miljonprogramsförort, personerna som bor där med rötter i flera kulturer och ett språk som mutar in ny mark. Cecilia Blomberg samtalar med författaren och ståuppkomikern Melody Farshin i P1 Kultur.

SR - I förrgår: 07:00

Kärlek mellan 16-åring och 35-åring i Suzanne Lindons debutfilm

Det handlar inte om övergrepp eller ojämnlik kärlek, snarare om kärleken som idé, hos en tonåring. Det säger Suzanne Lindon som skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i "Spring Blossom"..

SR - I förrgår: 06:30

Dödbakt drönarkritik misslyckas engagera

Netflix skruvar upp premiärtakten på nya filmer. En av de första ut 2021 är svenska regissören Mikael Håfströms dataspelsinfluerade actionfilm "Outside the wire"..

SR - I förrgår: 06:00

Starkt och mänskligt i nya svenska polisserien "Tunna blå linjen"

På söndag börjar SVTs nya stora dramasatsning, den är redan omtalad och heter "Tunna blå linjen". Den handlar om polisens arbete i Malmö där privatliv och jobbliv ibland blir svåra att hålla isär..

SR - I förrgår: 16:32

200 år gamla sjömansvisor är hetast på TikTok

Det är aldrig för sent att få en hit. Flera hundra år gamla sjömansvisor är en stor trend på sociala medieplattformen TikTok just nu..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.