Skånskan > Opinion

Thursday, 19 April, 11:53

Skånskan - 26 maj 17 kl. 13:54

Skarp kurva byggs bortSVEDALA Arbetena med att räta ut den skarpa kurvan vid Aggarpsvägen pågår för fullt. ERWP.fif(0)Bron över Segeå kommer att bytas ut och i samband med detta kommer också den skarpa kurvan att försvinna. Än så länge finns den gamla bron kvar men arbetena med att förbereda för en ny bro och väg är igång. 90-graderskurvan ska bort och ersättas med en ny dragning av Ågatan och Aggarpsvägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVEDALA Arbetena, Aggarpsvägen, ERWP, Bron, Segeå, Ågatan, Aggarpsvallen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skarp, kurva, byggs, bort
Magazin24 - 26 okt 15 kl. 16:15

Olycka i skarp kurva

Personbil ligger på taket.En trafikolycka har inträffat i höjd med Fröbbesta i Kolsva. Det är en personbil som har kört av vägen i en skarp kurva och nu ligger på taket..

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 14 kl. 12:51

Trappsteg byggs bort på Storgatan

Flerårigt diskussionsämne byggs bort när kommunen höjer trottoaren framför ett par butiker på Storgatan i Höganäs..

YA - 28 feb 18 kl. 00:01

Djup damm i skarp kurva skapar oro: ”Livsfarligt”

Den nya vägen in Karlshemsvägen och Åbergs trädgård slutar i en skarp 90-graderssväng med en djup damm bakom. ”Livsfarligt”, säger Kjell Åberg..

Corren - 19 okt 15 kl. 18:00

Studenternas bostadskö byggs bort

Nu byggs bristen på studentbostäder bort..

Kristianstadsbladet - 04 jan 13 kl. 19:11

Viktig åkermark byggs bort i Skåne

Arkivfoto: Thorsten Persson
Bara i Halland försvinner mer åkermark än i Skåne. Nu varnar jordbruksverket för ett kortsiktigt tänkande som kan drabba livsmedelsproduktionen.
Det är jordbruksverket som har gjort undersökningen som visar att mer jordbruksmark än vanligt bebyggs.

UNT - 29 feb 12 kl. 02:55

Flaskhals på Inlandsbanan byggs bort

Med hjälp av 40 miljoner kronor ska en flaskhals på Inlandsbanan byggas bort så att järnvägen mellan Arvidsjaur och Jokkmokk kan bära tunga godstransporter. Inlandsbanan AB satsar pengarna. (TT).

DI - 29 feb 12 kl. 06:18

Flaskhals på Inlandsbanan byggs bort

Med hjälp av 40 miljoner kronor ska en flaskhals på Inlandsbanan byggas bort så att järnvägen mellan Arvidsjaur och Jokkmokk kan bära tunga godstransporter. Inlandsbanan AB satsar pengarna..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Avstånd byggs bort

I nya detaljplanen för Stationsområdet, ska stadskärnan knytas ihop med handelsområdet i Norra Backa och Framtidsdalen. Två sexvåningshus med kontor och handel i markplan samt källarplan med parkering planeras. Målet är att få bort känslan av avstånd som isolerar centrum från handelsområdet..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jun 14 kl. 06:00

Tung trafik i centrum byggs bort

Nu påbörjas bygget av den vägsträcka som ska leda bort tung trafik från Säffle centrum. Bygget, som beräknas kosta drygt tio miljoner kronor, ska vara klart innan vintern..

UNT - 11 maj 16 kl. 06:00

Fåglars bostadsbrist byggs bort

Genom att snickra fågelholkar bygger barn i Tegelsmora bort bostadsbristen åt småfåglarna..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nytt parti attackerar fängelseplaner

SVEDALA Medlemmar i föreningen Fängelsefritt Svedala är mindre än ett halvår innan höstens val på gång att bilda ett nytt parti som kandiderar till kommunalvalet.Engagemanget för att få stopp på planerna på en kriminalvårdsanstalt i Svedala kommun har lett fram till bildandet av partiet ”Älska Svedala”.
Bakom paritet står motståndarna i föreningen Fängelsefritt Svedala som nu tänker ge sig in i lokalpolitiken i Svedala.

Skånskan - 1 timme sedan

Ystad kan bli superkommun

YSTAD Ystads kommun är en av tre finalister i klassen småstad och landsbygdskommuner som tävlar om att utses till Årets superkommun 2018. Det är fjärde året i rad som Dagens Samhälle synar landets kommuner. Syftet är att lyfta fram kommuner som står särskilt rustade inför framtiden.

Skånskan - 1 timme sedan

Olle Jönsson: Det är en helt ny grej för oss

Lasse Stefanz är Nordens kanske största dansband. På tisdag har de premiär för sin konsertturné i Hässleholm Kulturhus, och det är nervöst erkänner deras frontman Olle Jönsson.Lasse Stefanz exclusive – De första ljuva åren spelas på följande ställen:
24 april: Hässleholm Kulturhus
25 april: Nässjö, Pigalle (Teatersalongen)
26 april: Karlskrona, Konserthusteatern
2 maj: Kungsbacka teater
3 maj: Norrköping, Louis de Geer (Flygeln)
9 maj: Vara konserthus
10 maj: Karlstad, Scalateatern
11 maj: Halmstad teaterOlle Jönsson (bilden) har spelat med Lasse Stefanz i över 50 år, men när det vankas premiär för deras nya konsertturné börjar fjärilarna ge sig till känna i magen.

Skånskan - 1 timme sedan

Satsning på flera ben gav framgång i Åbuen

På landet I de steniga skogsmarkerna norr om Hästveda är det en utmaning att bedriva lantbruk. Det gäller att stå på flera ben för att överleva, förklarar Christer Svensson på Åbuens lantbruk AB oh Maskintjänst i Åbuen AB. Han och hans sambo Marianne Holmén började en gång med fyra kor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bil körde in i trädgård

SIMRISHAMN En bil körde av väg 1570 vid Komstad norr om Gärsnäs i onsdag. Bilen forcerade en stenmur och en tujahäck och hamnade i en trädgård.
Polis, ambulans och räddningstjänsten Tomelilla, värnet Gärsnäs och yttre befäl larmades till platsen strax före klockan 21.

Skånskan - 2 timmar sedan

Furulundsbor får säga sitt

Furulund De kommande åren kommer Furulund att genomgå stora förändringar som kommer att påverka de flesta byborna.
Inför ombyggnaden av stationsområdet och utbyggnaden av nya bostäder bjuds Furulundsborna nu in till en dialog där de får tycka till om framtiden.– Vi kommer att berätta om allt kring arbetet med stationsområdet, hur det påverkar när vi stänger plankorsningar, buller från trafiken och hur kollektivtrafiken kommer att se ut.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lastbil i brand på riksväg 13

En lastbil började vid 07.00-tiden att brinna på riksväg 13 i höjd med Hörby. Branden påverkar trafiken i samtliga körfält.

Skånskan - 6 timmar sedan

Färre ska få bidrag

LUND Moderaterna och Liberalerna vill minska bidragsberoendet i kommunen. De föreslår att socialnämnden ska anta ett mål om att hälften av dem som har försörjningsstöd ska ha en annan försörjning inom ett år.
Socialdemokraterna ifrågasätter nyttan med ett sådant mål.

Skånskan - 6 timmar sedan

Risk för att museum i Harlösa måste stänga 2019

HARLÖSA Eslövs kommun anser sig inte ha råd att hjälpa stiftelsen som sköter om kulturminnesmärkta Harlösa Donationshus – en gammal fattigstuga från 1823 som idag är ett museum och populärt utflyktsmål – med 10 000 kronor extra i år.
– Då blir det sista året vi kör, säger Sven Stridsberg och Rolf Jönsson från stiftelsen.Den ideellt driva stiftelsen har slagit larm om att de 60-70 i medlemsskaran blivit till åren komna utan att det fylls på med yngre.

Skånskan - 6 timmar sedan

Veteraner och ungtuppar samsas på ny besiktning

höör En bilprovning har funnits i Höör sedan januari 2014. I veckan öppnade man på en ny adress efter initiativ från fastighetsägaren Bertil Lindahl.Platschefen Ragip Kalaja får vara beredd på att inspektera både gamla och nya bilar i fortsättningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.