Skånskan > Nyheter

Wednesday, 18 July, 16:46

Skånskan - 26 maj 17 kl. 08:00

Krav på folkomröstningHÖRBY 1 500 personer har nu skrivit på protestlistorna mot scenbygget i Karnas backe. På måndag kväll anordnas en stor demonstration i samband med kommunfullmäktiges möte.
– Vi kommer även att ställa krav på att det hålls en folkomröstning om utescenen, säger Margareta Rosvall i Karnas Vänner. ERWP.fif(0)Känslorna fortsätter att svalla i Hörby efter kommunstyrelsens beslut i våras att kommunen ska bygga en utescen i betong i det populära naturområdet Karnas backe för 5,7 miljoner kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖrby, Karnas, Margareta Rosvall, Karnas Vänner, ERWP, Känslorna, Hörby, Centern, Gamla, Susanne Meijer

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, folkomröstning
Expressen - 02 feb 17 kl. 21:28

MP-ledamotens krav: Folkomröstning om EU

VALLETTA. Samtidigt som Stefan Löfven nu deltar i ett informellt EU-toppmöte i ordförandelandet Maltas huvudstad Valletta kommer krav inifrån Miljöpartiet på en folkomröstning om EU-medlemskapet. Bakom motionen till Miljöpartiets kongress står den tidigare riksdagsledamoten Rebwar Hassan – men i själva verket är det riksdagsledamoten Valter Mutt, tidigare utrikespolitisk talesperson, som skrivit texten, kan Expressen nu avslöja.

BT - 12 jan 13 kl. 00:30

Våga vägra folkomröstning!

Ibland låter det som om folkomröstningar är ett slags högklassigare form av demokrati. Ett extra berömvärt sätt att fördjupa folkets inflytande i den politiska beslutsprocessen. Därför var det inte så konstigt att den grundlagsändring som skulle göra det lättare att få till stånd kommunala folkomröstningar omfamnades från nästan alla håll.

BT - 23 maj 13 kl. 07:13

Beslut om folkomröstning om trängselskatt i Göteborg

Ska göteborgarna få säga sitt om stadens trängselskatt i en folkomröstning? I eftermiddag avgörs den infekterade frågan i kommunfullmäktige och på förhand lutar det åt ett ja ? med minsta möjliga marginal.

Kristianstadsbladet - 06 sep 13 kl. 09:36

Omräkning ger rätt till folkomröstning

Foto: Lasse Ottosson
En fördjupad kommunal granskning visar att initiativtagarna till folkomröstningen, tvärtemot kommunens tidigare besked, har nått gränsen för att få frågan prövad av fullmäktige.
Resultatet presenterades vid en presskonferens på torsdagen. Kommunen har kommit fram till att 225 namn ska läggas till de 6 301 som godkändes vid den första räkningen.

Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 09:00

Politikerna sa nej till folkomröstning

Foto: Peter Åklundh
Nu har politikerna sagt nej till en folkomröstning. De styrande bad om ursäkt för kommunens slarv med namnräkningen och framhöll att debattklimatet skamfilar Kristianstads anseende bland investerare.
Partierna har olika åsikter i frågan och drabbade samman i en debatt när förslaget att folkomrösta om ett nytt köpcentrum i Hammar låg på kommunfullmäktiges bord i går eftermiddag.

YLE - 15 jul 15 kl. 04:51

Medborgarinitiativ kräver folkomröstning om Fennovoima

Läkaren Mikael Finne i Korsholm tog initiativ till en namninsamling. Han hoppas på 50 000 namn och i slutändan en folkomröstning om Fennovoima projektet. Namninsamlingen sker på nätet, på webbplatsen Medborgarinitiativ.

YLE - 29 maj 16 kl. 18:32

Nato-folkomröstning har brett stöd bland partierna

Både regerings- och oppositionspartier med klar riksdagsmajoritet hade på söndagen ställt sig bakom förslaget om att ett finländskt Natomedlemskap bör underställas en folkomröstning. Statsminister Juha Sipilä (C) sade till Yle att Finland inte kan ansöka om medlemskap i Nato utan att först ordna en folkomröstning. Enligt Sipilä är Centern helt enig med president Sauli Niinistö, som likaså anser att det bör ordnas en folkomröstning ifall ett medlemskap blir aktuellt.

Kristianstadsbladet - 07 sep 13 kl. 08:00

KD säger ja till en folkomröstning

Kommunens missbedömning av nätverkets namninsamling gör att Kristdemokraterna tycker att kommunen ska säga ja till en folkomröstning om handelsetablering i Hammar.
? Felräkningen ändrade spelplanen helt och hållet.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 16:51

Kraven om folkomröstning är uppfyllda

972 namn behövdes. 1 224 namn på röstberättigade blev godkända. Därmed uppfylls kraven för ett folkinitiativ och politikerna ska fatta beslut om en folkomröstning om arrangemangshallen ska hållas.

YLE - 07 mar 13 kl. 05:57

Ledande politiker vill inte ha folkomröstning om kommunreformen

En folkomröstning om de reformförslag som presenterades i metropolutredningen får ett svalt mottagande hos ledande kommunalpolitiker. Det här visar Yle Huvudstadsregionens rundringning till beslutsfattare i Esbo, Vanda, Kyrkslätt och Grankulla. Tidigare har stadsstyrelsens ordförande i Helsingfors, Tatu Rauhamäki (Saml) sagt att det borde ordnas en folkomröstning i frågan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Man slog ambulansförare

LUND Ett treårigt barn inkom till akuten i Lund med kräkningar och buksmärtor. I ambulansen uppmättes förhöjda värden på glukos och ketoner i blodet, ämnen som ökar när kroppen har brist på insulin.
Trots detta övervägde ingen vårdgivare vid tillfället om barnet hade diabetes och på sjukhuset tolkades symptomen som mag- och tarmkatarr.

Skånskan - 30 minuter sedan

Man attackerade ambulansförare

LUND En 32-årig man åtalas för att ha angripit en ambulansförare som försökte ta med mannen till en ambulans. Enligt åtalat slog mannen sjukvårdaren i ansiktet med knuten näve, vilket medförde svullnad och blåmärke. Mannen åtalas nu för våld mot tjänsteman för händelsen som inträffade i augusti förra året.

Skånskan - 30 minuter sedan

Lättare att få bostad – men fortfarande svårt

lund Förra året var söktrycket på studentbostäder rekordhögt. I år ser dock möjligheten att som ny student få bostad något bättre ut, enligt AF Bostäder. Men helt lätt är det inte, menar de som själva har levt studentlivet.

Skånskan - 30 minuter sedan

Körde trots återkallat körkort

Sjöbo På väg 104 i måndags vid klockan 21.30 bogserades en motorcykel av en personbil. En polispatrull utförde en förarkontroll på motorcykelägaren.

Skånskan - 30 minuter sedan

Bilist ertappades utan körkort

Tomelilla I tisdags runt 17.30 körde en person utan körkortsbehörighet bil mitt i tätorten när en polispatrull utförde en fordons- och förarkontroll. Föraren misstänks nu för olovlig körning..

Skånskan - 45 minuter sedan

Sparkades ned av före detta

HÖÖR Polisen fick rycka ut efter larm om en pågående misshandel i en bostad belägen i en by i den södra delen av kommunen.
Enligt polisanmälan ska en man ha misshandlat sin före detta partner genom att bland annat sparka omkull henne. Han ska även ha dödshotat kvinnan.

Skånskan - 45 minuter sedan

Strosade runt trots förbud

HÖÖR En kvinna har polisanmält en man för att ha trotsat besöksförbudet som gäller honom.
Trots att han har besöksförbud hos henne ska hon ha kommit hem en dag och upptäckt att mannen rörde sig helt obekymrat i hennes hem.
Han ska ha gått in i huset och pratat med släktingar till kvinnan och ska enligt anmälan inte ha haft en tanke på att han har besöksförbud.

Skånskan - 45 minuter sedan

Jinder, Bäckman och Bark till årets visfestival

LANDSKRONA
Årets visfestival står för dörren i Landskrona.
Den går av stapeln den 21 juli i år i Slottsparken och bland artisterna märks för alla välkända Py Bäckman och Janne Bark samt Åsa Jinder. Anna Stadling som är en annan kändis som hörs dagligen i radion kommer på besök med sitt band.

Skånskan - 45 minuter sedan

Försökte ta annans banklån

RÖSTÅNGA En 34-årig Röstångabo har råkat ut för att någon okänd person kapat hans identitet och försökt ta banklån i hans namn.
Det har, enligt polisanmälningarna som lämnats in till Svalövspolisen, skett nio gånger. När Röstångabon kontrollerade hos Upplysningscentralen berättade de att den okände gjort ett 20-tal förfrågningar hos banker om lån.

Skånskan - 1 timme sedan

Jens Dantorp framme vid sin dröm

GOLF Planen var att spela seriegolf med sin nya klubb Falkenbergs GK i veckan. I stället gör Jens Dantorp på torsdagen debut i British Open.– Det här har varit en pojkdröm, säger han på plats i Carnoustie.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.