Skånskan > Nyheter

Saturday, 19 January, 16:01

Skånskan - 26 maj 17 kl. 08:00

Krav på folkomröstningHÖRBY 1 500 personer har nu skrivit på protestlistorna mot scenbygget i Karnas backe. På måndag kväll anordnas en stor demonstration i samband med kommunfullmäktiges möte.
– Vi kommer även att ställa krav på att det hålls en folkomröstning om utescenen, säger Margareta Rosvall i Karnas Vänner. ERWP.fif(0)Känslorna fortsätter att svalla i Hörby efter kommunstyrelsens beslut i våras att kommunen ska bygga en utescen i betong i det populära naturområdet Karnas backe för 5,7 miljoner kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖrby, Karnas, Margareta Rosvall, Karnas Vänner, ERWP, Känslorna, Hörby, Centern, Gamla, Susanne Meijer

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, folkomröstning
Expressen - 02 feb 17 kl. 21:28

MP-ledamotens krav: Folkomröstning om EU

VALLETTA. Samtidigt som Stefan Löfven nu deltar i ett informellt EU-toppmöte i ordförandelandet Maltas huvudstad Valletta kommer krav inifrån Miljöpartiet på en folkomröstning om EU-medlemskapet. Bakom motionen till Miljöpartiets kongress står den tidigare riksdagsledamoten Rebwar Hassan – men i själva verket är det riksdagsledamoten Valter Mutt, tidigare utrikespolitisk talesperson, som skrivit texten, kan Expressen nu avslöja.

BT - 12 jan 13 kl. 00:30

Våga vägra folkomröstning!

Ibland låter det som om folkomröstningar är ett slags högklassigare form av demokrati. Ett extra berömvärt sätt att fördjupa folkets inflytande i den politiska beslutsprocessen. Därför var det inte så konstigt att den grundlagsändring som skulle göra det lättare att få till stånd kommunala folkomröstningar omfamnades från nästan alla håll.

BT - 23 maj 13 kl. 07:13

Beslut om folkomröstning om trängselskatt i Göteborg

Ska göteborgarna få säga sitt om stadens trängselskatt i en folkomröstning? I eftermiddag avgörs den infekterade frågan i kommunfullmäktige och på förhand lutar det åt ett ja ? med minsta möjliga marginal.

Kristianstadsbladet - 06 sep 13 kl. 09:36

Omräkning ger rätt till folkomröstning

Foto: Lasse Ottosson
En fördjupad kommunal granskning visar att initiativtagarna till folkomröstningen, tvärtemot kommunens tidigare besked, har nått gränsen för att få frågan prövad av fullmäktige.
Resultatet presenterades vid en presskonferens på torsdagen. Kommunen har kommit fram till att 225 namn ska läggas till de 6 301 som godkändes vid den första räkningen.

Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 09:00

Politikerna sa nej till folkomröstning

Foto: Peter Åklundh
Nu har politikerna sagt nej till en folkomröstning. De styrande bad om ursäkt för kommunens slarv med namnräkningen och framhöll att debattklimatet skamfilar Kristianstads anseende bland investerare.
Partierna har olika åsikter i frågan och drabbade samman i en debatt när förslaget att folkomrösta om ett nytt köpcentrum i Hammar låg på kommunfullmäktiges bord i går eftermiddag.

YLE - 15 jul 15 kl. 04:51

Medborgarinitiativ kräver folkomröstning om Fennovoima

Läkaren Mikael Finne i Korsholm tog initiativ till en namninsamling. Han hoppas på 50 000 namn och i slutändan en folkomröstning om Fennovoima projektet. Namninsamlingen sker på nätet, på webbplatsen Medborgarinitiativ.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 18:00

2 200 vill ha en lokal folkomröstning

SVEDALA Ja eller nej till ett fängelse i Svedala kommun?
Föreningen Fängelsefritt Svedala tar med 2 200 namnunderskrifter ett kliv närmare förverkligandet av en lokal folkomröstning i frågan.– Det krävs namnunderskrifter från tio procent av Svedalas röstberättigade, vilket är runt 1 600.

YLE - 29 maj 16 kl. 18:32

Nato-folkomröstning har brett stöd bland partierna

Både regerings- och oppositionspartier med klar riksdagsmajoritet hade på söndagen ställt sig bakom förslaget om att ett finländskt Natomedlemskap bör underställas en folkomröstning. Statsminister Juha Sipilä (C) sade till Yle att Finland inte kan ansöka om medlemskap i Nato utan att först ordna en folkomröstning. Enligt Sipilä är Centern helt enig med president Sauli Niinistö, som likaså anser att det bör ordnas en folkomröstning ifall ett medlemskap blir aktuellt.

Kristianstadsbladet - 07 sep 13 kl. 08:00

KD säger ja till en folkomröstning

Kommunens missbedömning av nätverkets namninsamling gör att Kristdemokraterna tycker att kommunen ska säga ja till en folkomröstning om handelsetablering i Hammar.
? Felräkningen ändrade spelplanen helt och hållet.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 16:51

Kraven om folkomröstning är uppfyllda

972 namn behövdes. 1 224 namn på röstberättigade blev godkända. Därmed uppfylls kraven för ett folkinitiativ och politikerna ska fatta beslut om en folkomröstning om arrangemangshallen ska hållas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

H65 Höör förlängde segerraden i SHE

Handboll H65 Höör går fram som en maskin i SHE. 21-13 (10-6) skrevs segersiffrorna till borta mot Kungälvs HK.H65 förlängde segerraden.

Skånskan - 45 minuter sedan

Flygplan har nödlandat vid Rögle

Skåne Ett larm om förmodat haveri vid Rögle kom in klockan 14.45 under lördagen.Enligt polisen ska det vara flygplan som nödlandat mellan Kattarp och Utvälinge.

Skånskan - 1 timme sedan

Forskarlusta fyllde stadsarkviet

MALMÖ Sökandet efter kunskap om allt från en tysk mammas judiska släkt till en morfar som en gång jobbade på Ystad maskiner fyllde på lördagen Malmö stadsarkivs lokaler till bredden.– Jag fick aldrig reda på något om min morfar. Min mormor och han skilde sig och det pratades aldrig om honom som jag aldrig heller träffade.

Skånskan - 3 timmar sedan

40-talshus i Höör sålt till nya ägare

Höör Huset på Södra Rörumsvägen 135 i Höör har fått nya ägare. Köpare är Lena Gustafsson, 58, och Henrik Lindberg, 64, från Lund, som köpte huset efter en exekutiv auktion. Köpet blev klart i oktober 2018 och priset blev 525 000 kronor.

Skånskan - 4 timmar sedan

102 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt

Blentarp Försäljningen av huset på adressen Lejdingsväg 45 i Blentarp är nu klar. Nya ägare blir Mattias Andersson, 34, och Tina Liljedahl, 25, som köper fastigheten av Sara Elisabeth och Claes-Åke Håkan Åkesson. Byggår för huset är 1929 och boarean är 102 kvadratmeter.

Skånskan - 5 timmar sedan

Magert och knappt minnesvärt

När Unbrekable rullade på biodukarna år 2000 hade inte en kotte det minsta aning om att handlade om en del av en trilogi, men den som såg färdigt eftertexterna på obehagliga uppföljaren Split med en lysande James McAvoy fördelad på tjugofyra olika personligheter för några år sedan blev varse att så var fallet.  Plötsligt dök Bruce Willis karaktär från förstnämnda alster upp som gubben ur lådan, och gjorde oss nyfikna på den givna fortsättningen. Nu när den är här tvingas man dock konstatera att den inte lever upp till de faktiskt hyfsat högt ställda förväntningarna.

Skånskan - 8 timmar sedan

Yoghurt på gammalt vis har blivit deras grej

sövde Allt fler restauranger, butiker och privatpersoner har fått upp ögonen för yoghurten från Elsekjells mejeri i Sövde som tillverkas på gammaldags vis.
Bakom står ingenjörsparet Sara och Gustaf Färlin Tynelius som brinner för närproducerat och äkta råvaror utan tillsatser.På ett bord står plaketten med texten Årets nyföretagare som de tilldelades i oktober av Nyföretagarcentrum.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skottlossning i lägenhet i Bromölla

Bromölla Flera gärningsmän knackade på dörren till lägenheten där en man i 28-årsåldern och en kvinna i 26-årsåldern befann sig. Inga personer skadades i samband med händelsen. Klockan elva på fredagskvällen larmade boende på Ågatan i Bromölla polisen efter skottlossning i lägenhet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Deltidsbrandkåren ska utöka styrkan

Kävlinge Har du haft drömmar om att bli brandman? I februari kan alla nyfikna testa på yrket när deltidsbrandkåren i Kävlinge har prova-på-dag.
Dagen är inte bara ett sätt för Räddningstjänst Syd att visa upp verksamheten.

Skånskan - 11 timmar sedan

Förbud mot boende och verkstad i källare

MALMÖ Tre källarlokaler i centrala Malmö har använts som både boende och verkstad trots att det strider mot gällande regler.
Efter ett tips gjorde räddningstjänsten Syd ett oanmält besök i lokalerna.Ett förbud enligt lagen om skydd mot olyckor har utfärdats eftersom det bland annat inte finns alternativa utrymningsvägar i lokalerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.