Skånskan > Nyheter

Monday, 15 October, 21:57

Skånskan - 26 maj 17 kl. 08:00

Krav på folkomröstningHÖRBY 1 500 personer har nu skrivit på protestlistorna mot scenbygget i Karnas backe. På måndag kväll anordnas en stor demonstration i samband med kommunfullmäktiges möte.
– Vi kommer även att ställa krav på att det hålls en folkomröstning om utescenen, säger Margareta Rosvall i Karnas Vänner. ERWP.fif(0)Känslorna fortsätter att svalla i Hörby efter kommunstyrelsens beslut i våras att kommunen ska bygga en utescen i betong i det populära naturområdet Karnas backe för 5,7 miljoner kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖrby, Karnas, Margareta Rosvall, Karnas Vänner, ERWP, Känslorna, Hörby, Centern, Gamla, Susanne Meijer

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, folkomröstning
Expressen - 02 feb 17 kl. 21:28

MP-ledamotens krav: Folkomröstning om EU

VALLETTA. Samtidigt som Stefan Löfven nu deltar i ett informellt EU-toppmöte i ordförandelandet Maltas huvudstad Valletta kommer krav inifrån Miljöpartiet på en folkomröstning om EU-medlemskapet. Bakom motionen till Miljöpartiets kongress står den tidigare riksdagsledamoten Rebwar Hassan – men i själva verket är det riksdagsledamoten Valter Mutt, tidigare utrikespolitisk talesperson, som skrivit texten, kan Expressen nu avslöja.

BT - 12 jan 13 kl. 00:30

Våga vägra folkomröstning!

Ibland låter det som om folkomröstningar är ett slags högklassigare form av demokrati. Ett extra berömvärt sätt att fördjupa folkets inflytande i den politiska beslutsprocessen. Därför var det inte så konstigt att den grundlagsändring som skulle göra det lättare att få till stånd kommunala folkomröstningar omfamnades från nästan alla håll.

BT - 23 maj 13 kl. 07:13

Beslut om folkomröstning om trängselskatt i Göteborg

Ska göteborgarna få säga sitt om stadens trängselskatt i en folkomröstning? I eftermiddag avgörs den infekterade frågan i kommunfullmäktige och på förhand lutar det åt ett ja ? med minsta möjliga marginal.

Kristianstadsbladet - 06 sep 13 kl. 09:36

Omräkning ger rätt till folkomröstning

Foto: Lasse Ottosson
En fördjupad kommunal granskning visar att initiativtagarna till folkomröstningen, tvärtemot kommunens tidigare besked, har nått gränsen för att få frågan prövad av fullmäktige.
Resultatet presenterades vid en presskonferens på torsdagen. Kommunen har kommit fram till att 225 namn ska läggas till de 6 301 som godkändes vid den första räkningen.

Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 09:00

Politikerna sa nej till folkomröstning

Foto: Peter Åklundh
Nu har politikerna sagt nej till en folkomröstning. De styrande bad om ursäkt för kommunens slarv med namnräkningen och framhöll att debattklimatet skamfilar Kristianstads anseende bland investerare.
Partierna har olika åsikter i frågan och drabbade samman i en debatt när förslaget att folkomrösta om ett nytt köpcentrum i Hammar låg på kommunfullmäktiges bord i går eftermiddag.

YLE - 15 jul 15 kl. 04:51

Medborgarinitiativ kräver folkomröstning om Fennovoima

Läkaren Mikael Finne i Korsholm tog initiativ till en namninsamling. Han hoppas på 50 000 namn och i slutändan en folkomröstning om Fennovoima projektet. Namninsamlingen sker på nätet, på webbplatsen Medborgarinitiativ.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 18:00

2 200 vill ha en lokal folkomröstning

SVEDALA Ja eller nej till ett fängelse i Svedala kommun?
Föreningen Fängelsefritt Svedala tar med 2 200 namnunderskrifter ett kliv närmare förverkligandet av en lokal folkomröstning i frågan.– Det krävs namnunderskrifter från tio procent av Svedalas röstberättigade, vilket är runt 1 600.

YLE - 29 maj 16 kl. 18:32

Nato-folkomröstning har brett stöd bland partierna

Både regerings- och oppositionspartier med klar riksdagsmajoritet hade på söndagen ställt sig bakom förslaget om att ett finländskt Natomedlemskap bör underställas en folkomröstning. Statsminister Juha Sipilä (C) sade till Yle att Finland inte kan ansöka om medlemskap i Nato utan att först ordna en folkomröstning. Enligt Sipilä är Centern helt enig med president Sauli Niinistö, som likaså anser att det bör ordnas en folkomröstning ifall ett medlemskap blir aktuellt.

Kristianstadsbladet - 07 sep 13 kl. 08:00

KD säger ja till en folkomröstning

Kommunens missbedömning av nätverkets namninsamling gör att Kristdemokraterna tycker att kommunen ska säga ja till en folkomröstning om handelsetablering i Hammar.
? Felräkningen ändrade spelplanen helt och hållet.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 16:51

Kraven om folkomröstning är uppfyllda

972 namn behövdes. 1 224 namn på röstberättigade blev godkända. Därmed uppfylls kraven för ett folkinitiativ och politikerna ska fatta beslut om en folkomröstning om arrangemangshallen ska hållas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Historiskt skifte i Burlövspolitik

Burlöv Alliansen tar över makten i Burlöv och ska leda kommunen med ett minoritetsstyre. Det stod klart när kommunfullmäktige valde sitt nya presidium på måndagskvällen.
Kommunfullmäktiges ordförande blir Fredrik Jörgensen (C).

Skånskan - 1 timme sedan

Sjöbosimmarna trivdes på hemmaplan

SIMNINg Ungdoms-GP i simning har avgjorts på tolv ställen i landet i helgen. Tävlingen i Sjöbo blev lyckad för hemmasimmarna som hamnade överst på pallen i tolv klasser.Sjöbo Simsällskaps Alfred Rosberg vann två 15-årsklasser i hemmabassängen – 200 meter rygg och 400 meter frisim.

Skånskan - 1 timme sedan

IFK Ystad körde över Hammarby

Handboll IFK Ystad var på spelhumör och körde över Hammarby i Handbollsligan. 30-19 (12-8) slutade matchen i Ystad arena.– Det var en skön seger, lite islossning för oss.

Skånskan - 1 timme sedan

HK Malmö vill förlänga svit

Handboll Tre hemmamatcher - tre segrar. HK Malmö har ett fint facit på hemmaplan i Handbollsligan den här säsongen.
– Den sviten vill vi absolut behålla, säger HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen inför kvällens match mot IK Sävehof.

Skånskan - 1 timme sedan

Elever nerbrottade och rånade på sina cyklar

Malmö Två elever vid en skola i Bunkeflostrand blev under måndagseftermiddagen rånade av två pojkar i 13-årsåldern.Larmet inkom klockan 14.54.

Skånskan - 1 timme sedan

Man greps med cannabis

Kävlinge En 28-årig Kävlingebo misstänks för ringa narkotikabrott efter att han greps på Högalid i Kävlinge med drygt fem gram cannabis.
Nu åtalas mannen och riskerar 60 dagsböter på sammanlagt 3 000 kronor.
28-åringen erkänner brott.

Skånskan - 1 timme sedan

35-åring erkänner krossad ruta

Kävlinge En 35-årig man åtalas för skadegörelse efter att ha krossat en ruta på en fastighet i centrala Kävlinge. Mannen bor själv i flerfamiljshuset. 35-åringen erkänner brott..

Skånskan - 1 timme sedan

Man inte studielånsberättigad

Kävlinge En man misstänks för bidragsbrott efter att ha tagit ut studiemedel från CSN utan att vara berättigad till det. Mannen är nu polisanmäld..

Skånskan - 2 timmar sedan

Fortsatt S-styre med fokus på samarbete

MALMÖ Med 29 röster av 61 valdes Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) till kommunstyrelsens ordförande för ännu en mandatperiod.
Ett renodlat S-styre utan majoritet i kommunfullmäktige är vad som väntar. Samsyn och blocköverskridande samarbeten krävs för att styret ska hålla.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Tråkigt att det inte blev maktskifte”

MALMÖ Malmöalliansen lever vidare trots att Torbjörn Tegnhammar (M) inte fick något stöd av C och L när han kandiderade till posten som kommunstyrelsens ordförande.Allianskollegorna C och L lade ner sina röster i omröstningen på gårdagens första möte med nya kommunfullmäktige. Detta eftersom de konstaterade att ett alliansstyre baserat på valresultatet blev beroende av Sverigedemokraterna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.