Skånskan > Nyheter

Friday, 20 April, 20:23

Skånskan - 26 maj 17 kl. 08:00

Krav på folkomröstningHÖRBY 1 500 personer har nu skrivit på protestlistorna mot scenbygget i Karnas backe. På måndag kväll anordnas en stor demonstration i samband med kommunfullmäktiges möte.
– Vi kommer även att ställa krav på att det hålls en folkomröstning om utescenen, säger Margareta Rosvall i Karnas Vänner. ERWP.fif(0)Känslorna fortsätter att svalla i Hörby efter kommunstyrelsens beslut i våras att kommunen ska bygga en utescen i betong i det populära naturområdet Karnas backe för 5,7 miljoner kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖrby, Karnas, Margareta Rosvall, Karnas Vänner, ERWP, Känslorna, Hörby, Centern, Gamla, Susanne Meijer

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, folkomröstning
Expressen - 02 feb 17 kl. 21:28

MP-ledamotens krav: Folkomröstning om EU

VALLETTA. Samtidigt som Stefan Löfven nu deltar i ett informellt EU-toppmöte i ordförandelandet Maltas huvudstad Valletta kommer krav inifrån Miljöpartiet på en folkomröstning om EU-medlemskapet. Bakom motionen till Miljöpartiets kongress står den tidigare riksdagsledamoten Rebwar Hassan – men i själva verket är det riksdagsledamoten Valter Mutt, tidigare utrikespolitisk talesperson, som skrivit texten, kan Expressen nu avslöja.

Nyan - 7 timmar sedan

Ingen folkomröstning i Finström

Kommunstyrelsen i Finström vill inte ha en folkomröstning om en kommunsamgång med Sund och Geta. – Jag är inte förvånad att de röstade ner det, men jag har inte gett upp hoppet än, säger Leif Karlsson, som organiserade namninsamlingen i Finström för en folkomröstning om samgångsavtalet med Geta och Sund. Han samlade in 270 namnunderskrifter innan det lämnades in, något han säger är närmare 15 procent av Finströms valbara befolkning.

BT - 12 jan 13 kl. 00:30

Våga vägra folkomröstning!

Ibland låter det som om folkomröstningar är ett slags högklassigare form av demokrati. Ett extra berömvärt sätt att fördjupa folkets inflytande i den politiska beslutsprocessen. Därför var det inte så konstigt att den grundlagsändring som skulle göra det lättare att få till stånd kommunala folkomröstningar omfamnades från nästan alla håll.

BT - 23 maj 13 kl. 07:13

Beslut om folkomröstning om trängselskatt i Göteborg

Ska göteborgarna få säga sitt om stadens trängselskatt i en folkomröstning? I eftermiddag avgörs den infekterade frågan i kommunfullmäktige och på förhand lutar det åt ett ja ? med minsta möjliga marginal.

Kristianstadsbladet - 06 sep 13 kl. 09:36

Omräkning ger rätt till folkomröstning

Foto: Lasse Ottosson
En fördjupad kommunal granskning visar att initiativtagarna till folkomröstningen, tvärtemot kommunens tidigare besked, har nått gränsen för att få frågan prövad av fullmäktige.
Resultatet presenterades vid en presskonferens på torsdagen. Kommunen har kommit fram till att 225 namn ska läggas till de 6 301 som godkändes vid den första räkningen.

Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 09:00

Politikerna sa nej till folkomröstning

Foto: Peter Åklundh
Nu har politikerna sagt nej till en folkomröstning. De styrande bad om ursäkt för kommunens slarv med namnräkningen och framhöll att debattklimatet skamfilar Kristianstads anseende bland investerare.
Partierna har olika åsikter i frågan och drabbade samman i en debatt när förslaget att folkomrösta om ett nytt köpcentrum i Hammar låg på kommunfullmäktiges bord i går eftermiddag.

YLE - 15 jul 15 kl. 04:51

Medborgarinitiativ kräver folkomröstning om Fennovoima

Läkaren Mikael Finne i Korsholm tog initiativ till en namninsamling. Han hoppas på 50 000 namn och i slutändan en folkomröstning om Fennovoima projektet. Namninsamlingen sker på nätet, på webbplatsen Medborgarinitiativ.

YLE - 29 maj 16 kl. 18:32

Nato-folkomröstning har brett stöd bland partierna

Både regerings- och oppositionspartier med klar riksdagsmajoritet hade på söndagen ställt sig bakom förslaget om att ett finländskt Natomedlemskap bör underställas en folkomröstning. Statsminister Juha Sipilä (C) sade till Yle att Finland inte kan ansöka om medlemskap i Nato utan att först ordna en folkomröstning. Enligt Sipilä är Centern helt enig med president Sauli Niinistö, som likaså anser att det bör ordnas en folkomröstning ifall ett medlemskap blir aktuellt.

Kristianstadsbladet - 07 sep 13 kl. 08:00

KD säger ja till en folkomröstning

Kommunens missbedömning av nätverkets namninsamling gör att Kristdemokraterna tycker att kommunen ska säga ja till en folkomröstning om handelsetablering i Hammar.
? Felräkningen ändrade spelplanen helt och hållet.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 16:51

Kraven om folkomröstning är uppfyllda

972 namn behövdes. 1 224 namn på röstberättigade blev godkända. Därmed uppfylls kraven för ett folkinitiativ och politikerna ska fatta beslut om en folkomröstning om arrangemangshallen ska hållas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Superstjärnan Avicii är död

Artisten, producenten och dj:n Tim Bergling är död. Han blev 28 år.Enligt Dagens Nyheter hittades Tim Bergling död under fredagen.

Skånskan - 1 timme sedan

Säkerhetsrådet intog Lund

Lund FN:s säkerhetsråd är på plats i Skåne för ett informellt möte på Backåkra gård.
Under fredagen intog ambassöderer för medlemsländerna Lund för att bland annat titta på ESS.Situationen i säkerhetsrådet är spänd, inte minst på grund av situationen i Syrien där Ryssland stöder president Assad medan amerikanska, brittiska och franska styrkor gått till attack mot mål i landet efter en misstänkt attack med kemiska vapen den 7 april.

Skånskan - 1 timme sedan

Påverkade män gripna av polis

Kävlinge Patrullerande polis ingrep på torsdagskvällen mot två män som misstänktes vara narkotikapåverkade. En av dem hade också en mindre mängd narkotika på sig.
Båda männen, 22 och 21 år gamla, misstänks för narkotikabrott.

Skånskan - 1 timme sedan

Åkgräsklippare stals på gård

Dösjebro Någon gång mellan torsdag i förra veckan och i måndags har en åkgräsklippare stulits från en gård i Dösjebro. Klipparen är värd omkring 40 000 kronor.
Det är den andra anmälda stölden på kort tid av gårdsägare i Dösjebro.

Skånskan - 1 timme sedan

Brand i byggnad vid skola

Strax efter klockan sex på fredagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Kroksbäcksskolan på Hyllievångsvägen i Malmö med anledning av en brand.Enligt larmet till SOS så rör det sig om en byggnad vid infarten vid skateboard rampen som ska brinna.
Polisen uppger att det är en fristående byggnad som tillhör skolan som brinner.

Skånskan - 3 timmar sedan

Samantha Fox till Malmö Pride

Brittiska sångerskan Samantha Fox och dragstjärnan Trinity the Tuck Taylor känd från RuPaul’s Drag Race. Och så allsång med bland andra Marianne Mörck, Thérèse Andersson Lewis och Janice. På fredagen presenterades artisterna som gästar Malmö Pride i år.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nedräkning på allvar inför karnevalsstart

lund I det vackraste försommarväder, vid ett prunkande Lundagård, skedde den åttonde och näst sista nedräkningen inför Lundakarnevalen.
Gäst var artisten Oscar Zia, som berättade att det var karnevalsdebut för honom.– Detta är den sista nedräkningen innan den absolut sista nedräkningen, som sker i samband med invigningen av karnevalen den 18 maj, säger Sara Granberg, kommunikationschef för evenemanget.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ett försenat besked på många sätt

Pressmeddelandet har kommit från Svenska Akademien, om än försenat.
De skriver att de ”med kraft” tar avstånd från sexuella trakasserier och sexuellt våld.
Det är en överraskande formulering med tanke att vissa ledamöter hitintills koncentrerat sig mer på att sura över att deras vän har fått på tafsen än att övergrepp och trakasserier förekommit.

Skånskan - 4 timmar sedan

Berusad bilist omhändertogs

HÖÖR När polisen stannade en bil utanför Höör var föraren så berusad att han måste omhändertas.Den 39-årige mannen var så kraftigt berusad att han fick följa med till polisstationen, där han omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.
Ett utandningsprov visade att han hade 1,64 promille alkohol i sig.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ny målvaktstränare i Redhawks

ISHOCKEY Henning Sohlberg blir Malmö Redhawks nye målvaktstränare nästa säsong.Henning Sohlberg har den gångna säsongen jobbat som målvakstränare och videocoach för Redhawks juniorlag. Dessutom har han haft samma roll i IK Panterns hockeyallsvenska lag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.