Skånskan > Nyheter

Monday, 21 January, 00:36

Skånskan - 26 maj 17 kl. 07:30

Evert Taube-klenoder säljs avVärlden må ha varit nationalskalden Evert Taubes hem - det finns ändå ett speciellt band mellan honom och hans födelsestad Göteborg.
När nu Liseberg säljer av sin Taube-samling väcker det upprörda känslor.

ERWP.fif(0)Roslagen, Pampas och världshaven. Evert Taube rörde på sig, både fysiskt och i sina sånger men det var på Vinga i Göteborgs skärgård, där fadern var fyrvaktare, han föddes och på nöjesparken Liseberg hade man länge utställningen Evert Taubes värld.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Taube, Evert Taubes, Göteborg, Liseberg, ERWP, Roslagen, Vinga, Göteborgs, Klubbland, Hellström, Göteborgs Stad, GP, ETV, Taubesällskapets Göteborgsavdelning Västanvind, Ann-Sofie Hermansson, GT, Lisebergs, Thomas Sjöstrand, Sven-Bertil Taube, Stockholm, Västkusten, Östkusten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evert, Taube-klenoder, säljsav

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Tre män misshandlade tonåring

Malmö En 16-årig pojke utsattes för ett rån utanför en livsmedelsbutik på Videdal i samband med att han stämt träff med en köpare på nätet under söndagskvällen.Larmet kom in klockan 20.47.

Skånskan - 3 timmar sedan

Polisen varnar för falska sedlar

Lund Två bedrägerier i samband med försäljning av mobiltelefoner har anmälts till polisen i helgen.I båda fallen är det privatpersoner som har lagt ut mobiltelefoner till försäljning på olika annonssajter på nätet. De har sedan blivit kontaktade av köpare som har betalat med 500-kronorssedlar.

Skånskan - 5 timmar sedan

Pojke räddades efter att ha trillat i damm

SVEDALA Ett yngre barn gick på söndagskvällen igenom isen i dammen på Lokgatan i Segestrands bostadsområde.
Räddningstjänst och ambulans var snabbt på plats och drog upp den nedkylda pojken.Klockan var strax före klockan 17.

Skånskan - 12 timmar sedan

Brand i soptunna på takterrass

Malmö Under natten mot söndagen började en soptunna brinna på en takterass i Malmö.Larm om branden inkom strax innan klockan halv ett under natten mot söndagen. Både räddningstjänst och polis skickas till Norra Skolgatan.

Skånskan - 6 timmar sedan

Fick för mycket i föräldrapenning

eslöv Försäkringskassan kräver tillbaka 168 388 kronor av en mamma i Eslöv som fått för mycket i ersättning.Enligt Försäkringskassan fick kvinnan, född 1976, 100 757 kronor för mycket i tillfällig föräldrapenning under perioden 29 december 2016 till 30 november 2017 och 67 361 kronor för mycket under perioden 1 december 2017 till 25 maj 2018. Kassan har begärt in uppgifter från kvinnans arbetsgivare och då visade det sig att hon arbetat, varit ledig eller sjuk de dagar hon begärt föräldrapenning.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hörbychef nominerad till ledarskapspris

Hörby Hörbys socialchef Eva Klang Vänerklint har nominerats till priset ”Årets offentliga chef i Sverige 2018” som tidningen Offentliga affärer står bakom.Eva Klang Vänerklint är en av åtta nominerade till priset. Bland de andra nominerade finns bland andra en enhetschef för Brottsförebyggande rådet, en rektor från Värmland och en anstalts- och häktesdirektör från Kriminalvården.

Skånskan - 8 timmar sedan

Cyklist i krock med personbil

Malmö En trafikolycka har inträffat på Rådmansvången under lördagseftermiddagen.Polis har åkt till Rådmansgatan där olyckan inträffat för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon har kommit till skada.

Skånskan - 8 timmar sedan

Rege­ringen bör bli mind­re

I dag ska Ste­fan Löfven i riks­dagen läsa upp en re­ger­ings­de­kla­ra­tion och pre­sen­tera sin nya rege­ring.
Re­ger­ings­de­kla­ra­tionen lär till stor del bygga på de 73 punkter som S och MP kommit över­ens med C och L om. Hur den nya rege­ringen kommer att formas är där­emot helt osä­kert.

Skånskan - 9 timmar sedan

Försenade tåg mellan Hässleholm-Lund

Skåne Ett signalfel gör att tågtrafiken kan bli försenad mellan Hässleholm-Lund/Malmö. Det finns i nuläget ingen prognos på när tågen åter kan gå normalt.Stationer där tågtrafiken kan påverkas:
Hässleholm, Eslöv, Höör, Stehag, Stångby, Sösdala, Tjörnarp, Örtofta och Lund..

Skånskan - 9 timmar sedan

Jularrangemang kan förbättras

MALMÖ Kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson (S) håller med om att den senaste julinbåsningen på Stortorget på julafton inte blev det bästa arrangemanget.– Jag tar med dina synpunkter och hoppas att vi nästa jul kan förbättra arrangemanget och också öka informationen kring det.
– Visst kan vi bättre!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.