Skånskan > Nyheter

Saturday, 17 November, 22:45

Skånskan - 26 maj 17 kl. 07:30

Evert Taube-klenoder säljs avVärlden må ha varit nationalskalden Evert Taubes hem - det finns ändå ett speciellt band mellan honom och hans födelsestad Göteborg.
När nu Liseberg säljer av sin Taube-samling väcker det upprörda känslor.

ERWP.fif(0)Roslagen, Pampas och världshaven. Evert Taube rörde på sig, både fysiskt och i sina sånger men det var på Vinga i Göteborgs skärgård, där fadern var fyrvaktare, han föddes och på nöjesparken Liseberg hade man länge utställningen Evert Taubes värld.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Taube, Evert Taubes, Göteborg, Liseberg, ERWP, Roslagen, Vinga, Göteborgs, Klubbland, Hellström, Göteborgs Stad, GP, ETV, Taubesällskapets Göteborgsavdelning Västanvind, Ann-Sofie Hermansson, GT, Lisebergs, Thomas Sjöstrand, Sven-Bertil Taube, Stockholm, Västkusten, Östkusten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evert, Taube-klenoder, säljsav

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

HK Malmö rasade samman i Europakvalet

HANDBOLL HK Malmö tappade allt i det första mötet med HC Dobrogea Sud Constanta i kvalet till EHF-cupen och föll med 22-23 (14-9).
– En jobbig sits, suckade lagkapten Robert Månsson.Hans besvikelse syntes lång väg och inte undra på med de första 30 minuterna i åtanke.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nytt Krut på biblioteket

Malmö Bibliotekens dag i Malmö innebar bland annat invigning av Krut som är Stadsbibliotekets nya ungdomsavdelning.– Här får unga och unga vuxna möjlighet att vara kreativa och skapa arrangemang för andra, berättar projektledaren Mimmi Widner.
Målgruppen omfattar åldrarna 14-30 år och verksamheten vänder sig till hela Malmö.

Skånskan - 3 timmar sedan

Världstoalettdag i fokus

Klagshamn Den 19 november infaller Världstoalettdagen, en officiell FN-dag för att uppmärksamma sanitetsfrågor och de globala mål som upprättats. VA Syd bjöd därför in allmänheten till guidade visningar under lördagen, bland annat på avloppsreningsverket i Klagshamn.– Med tanke på att en tredjedel av världens befolkning lever utan toaletter har vi det bra i Sverige, konstaterade pedagogen Jenny Sjölin som var en av guiderna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Trångt i korridorerna på den årliga julmarknaden

Skurup Det var kö ut till gården när det drog ihop sig till den årliga julmarknaden på Svaneholms slott.
Tusentals besökare gick runt bland ett sjuttiotal utställare.– Det är tredje året nu, så det börjar väl bli tradition, säger Johan Hansson från Trelleborg.

Skånskan - 4 timmar sedan

Full aktivitet på invigningen av den nya parken

Sjöbo. Trots att det inte var mer än en handfull grader ute, drog invigningen av den nya aktivitetsparken storpublik.
Mer än femhundra människor kom för ta del av aktiviteterna.

Skånskan - 5 timmar sedan

”Ett djärvt och modigt grepp av PotatoPotato”

Recension När scenkonstkollektivet PotatoPotato inleder sitt tioårsjubileum sker det med en experimentell föreställning helt i linje med gruppens sätt att arbeta. Det vill säga med oförutsägbarhet och innovativa grepp samt ett fokus på genusfrågor. Fem musor heter föreställningen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nya ägaren ärver huset på Snogehallsvägen 27 i Höör

Höör Lars Christer Borgström, 65 år, ärver fastigheten på adressen Snogehallsvägen 27 i Höör efter Marit Elida Borgström. Ägarbytet blev klart i oktober 2018. Husets byggår är 1936 och det har en boyta på 70 kvadratmeter.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hon basar för tekniken på spexet

TEKNIK. – Förhoppningsvis tänker du inte på ljussättningen – är den bra märks den inte.
Mirjam Särnbratt basar för det tekniska teamet i Var Gladspexarna, som har premiär i AF-borgen i Lund på tisdag.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kommunen för sölig – bommar 750 000

ESLÖV Kommunen hade kunnat ha 750 000 kronor mer i kassakistan om man i rätt tid hade sökt ersättning för kostnader man haft för ensamkommande ungdomar.
Både Migrationsverket och förvaltningsrätten slår fast att kommunens ansökningar kommit in för sent.Pengarna handlar om utredningskostnader som Eslövs kommun hade när man under 2015 och 2016 tog emot ensamkommande ungdomar, som Migrationsverket anvisat.

Skånskan - 10 timmar sedan

Hus på 95 kvadratmeter sålt i Vollsjö

Vollsjö Zack Petersen, 22 år, från Sjöbo, är ny ägare till fastigheten på adressen Grönadalsvägen 31 i Vollsjö. Huset har en boyta på 95 kvadratmeter. Säljare är Jessica Ekman och Henrik Andreas Källström.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.