Skånskan > Nyheter

Tuesday, 22 May, 11:47

Skånskan - 26 maj 17 kl. 07:30

Evert Taube-klenoder säljs avVärlden må ha varit nationalskalden Evert Taubes hem - det finns ändå ett speciellt band mellan honom och hans födelsestad Göteborg.
När nu Liseberg säljer av sin Taube-samling väcker det upprörda känslor.

ERWP.fif(0)Roslagen, Pampas och världshaven. Evert Taube rörde på sig, både fysiskt och i sina sånger men det var på Vinga i Göteborgs skärgård, där fadern var fyrvaktare, han föddes och på nöjesparken Liseberg hade man länge utställningen Evert Taubes värld.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Taube, Evert Taubes, Göteborg, Liseberg, ERWP, Roslagen, Vinga, Göteborgs, Klubbland, Hellström, Göteborgs Stad, GP, ETV, Taubesällskapets Göteborgsavdelning Västanvind, Ann-Sofie Hermansson, GT, Lisebergs, Thomas Sjöstrand, Sven-Bertil Taube, Stockholm, Västkusten, Östkusten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evert, Taube-klenoder, säljsav

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Kvinna ofredad på buss

TRELLEBORG Det var strax efter att en 45-årig kvinna på måndagen klev på en av stadsbussarna i Trelleborg som två unga flickor gav sig på henne. Enligt polisanmälan ska flickorna ombord på bussen ha knäat kvinnan bakifrån så hon tappade balansen, ramlade in i en av bussens stolpar och spräckte en tand.
Flickorna ska även ha talat nedlåtande till 45-åringen och sagt bland annat ”Fan vad du är fet, ful och äcklig”.

Skånskan - 5 minuter sedan

Mängder av verktyg stulna

VELLINGE Verktyg för uppemot 80 000 kronor har någon gång under helgen stulits från en byggarbetsplats på Norra leden, Asklundaområdet i Vellinge, som är igång med att bygga ut en förskola.
På måndagsmorgonen upptäcktes inbrottet i två av arbetsplatsens containrar vars låsanordningar brutits upp med en kap.
Det handlar om en stöld av en mängd handverktyg men även kablar, skottkärra liksom två motorsågar och lika många elcentraler.

Skånskan - 1 timme sedan

”Älska, dansa, slåss”

"Så jäkla skönt när artister tar till vara den plattform och det utrymme de fått".

Skånskan - 1 timme sedan

Villkorlig dom för storhälare

YSTAD En 25-man fick villkorlig dom för grovt häleri och släpptes ur häktet där han har suttit sedan mars i väntan på domen.
Det var den 30 mars 2018 som han försökte smuggla ut 70 bärbara datorer och 24 surfplattor till ett värde av 320 187 kronor men han ertappades i Ystads hamn. Godset stals i Landskrona, Göteborg och Oslo i år.

Skånskan - 1 timme sedan

Ny novellsamling rena läsfyrverkeriet

litteratur/recension BOK
Svenska noveller från Almqvist och Stoor
Redaktörer: Ingrid Elam och Jerker Virdborg
Förlag: Albert BonniersDet börjar med Carl-Jonas Love Almqvists ”Palatset” och slutar med Stina Stoors ”Gåvan”. I en 704 sidor tjock bok har Albert Bonniers Förlag samlat svenska noveller från 1700-talet och fram till i dag.
Redaktörer för boken har författaren, professorn och kritikern Ingrid Elam och kulturskribenten och författaren Jerker Virdborg varit och det är bara att gratulera till ett suveränt och gediget arbete.

Skånskan - 1 timme sedan

Trafikolycka på E22 utanför Lund

Lund Har skett i riktning mot Malmö.En trafikolycka har inträffat på E22 mellan Lund och Malmö. I nuläget påverkas trafiken i riktning mot Malmö.

Skånskan - 1 timme sedan

”Dansa, älska, slåss”

Recension "Så jäkla skönt när artister tar till vara den plattform och det utrymme de fått".

Skånskan - 2 timmar sedan

Olycka på E6 påverkar trafiken

Olycka mellan personbilar.En trafikolycka har inträffat i norrgående körriktning på E6 mellan Helsingborg och Ängelholm i höjd med Strövelstorp. Enligt polisen är det är okänt om någon kommit till skada.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ny karriär på gång för paret Obama

Vad gör man när man varit världens mäktigaste par och den tiden nått sitt slut? Ett och ett halvt år har gått sedan Barack Obama lämnade över nycklarna till Vita Huset till Donald Trump. Sedan dess har han och hustrun Michelle Obama hållit en förhållandevis låg profil, men nu har de nya projekt på gång.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hade oxfilé i brallan på Maxi

Man i 40-års ålder misstänks för stöld. I lördags var en man i Hässleholm sugen på finmiddag när han tågade ut ur Ica Maxi med två oxfiléer av ”större storlek” i byxan utan att betala. Detta skriver Kristianstadbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.