Skånskan > Nyheter

Sunday, 19 August, 13:24

Skånskan - 26 maj 17 kl. 07:30

Evert Taube-klenoder säljs avVärlden må ha varit nationalskalden Evert Taubes hem - det finns ändå ett speciellt band mellan honom och hans födelsestad Göteborg.
När nu Liseberg säljer av sin Taube-samling väcker det upprörda känslor.

ERWP.fif(0)Roslagen, Pampas och världshaven. Evert Taube rörde på sig, både fysiskt och i sina sånger men det var på Vinga i Göteborgs skärgård, där fadern var fyrvaktare, han föddes och på nöjesparken Liseberg hade man länge utställningen Evert Taubes värld.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Taube, Evert Taubes, Göteborg, Liseberg, ERWP, Roslagen, Vinga, Göteborgs, Klubbland, Hellström, Göteborgs Stad, GP, ETV, Taubesällskapets Göteborgsavdelning Västanvind, Ann-Sofie Hermansson, GT, Lisebergs, Thomas Sjöstrand, Sven-Bertil Taube, Stockholm, Västkusten, Östkusten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evert, Taube-klenoder, säljsav

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Lantlig idyll fick storstadspuls

Ännu år 1940 var det en lantlig karaktär – eller idyll, om man så vill- över området i väster mellan S:t Johannesgatan och Smedjegatan. På kartan var det markerat som ett grönt stråk. Vid hörnet av S:t Johannesgatan och Rådmansgatan, dåvarande Pildammsvägen, låg ett koloniområde.

Skånskan - 1 timme sedan

Malmedalsveckan inleddes i helgen

Malmö I helgen inleddes Malmedalsveckan i Rosengård. Den politiska festivalen pågår i nio dagar. Samtliga riksdagspartier är inbjudna till Malmedalsveckan och alla kommer också att få sin egen dag, alltså som under Almedalsveckan på Gotland.

Skånskan - 2 timmar sedan

Polisen söker män efter rån mot guldbutik

Malmö Två män söks av polis efter ett rån mot en guldbutik under söndagen. Det var strax före klockan 11 som två okända gärningsmän var inne i butiken i köpcentret Mobilia. En ordningsvakt ska ha sprungit efter de misstänkta rånarna när de lämnade platsen, men förgäves.

Skånskan - 2 timmar sedan

Quiz: Har du koll på filmcitaten?

Quiz Filmhistorien har bjudit på många klassiska citat, har du koll på dessa?.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ballongsläpp på Älvkullen

HÖÖR Lördagen den 25 augusti, cirka klockan 19, kommer 1 000 ballonger att släppas upp i luften från Älvkullens kulturcenter. Det är en privat anordnad hyllningsceremoni för personer som gått bort, och målet är att uppmärksamma psykisk ohälsa. Det kommer även att hållas föredrag..

Skånskan - 3 timmar sedan

Invigning i Gamla Bo

Gamla Bo Badsäsongen må vara på väg mot sitt slut men det finns fortsatt en händelse att uppmärksamma. Den 25 augusti mellan klockan 14 och 17 är allmänheten välkommen att vara med på invigningen av den nya angöringspunkten vid badplatsen i Gamla Bo.
”Vi vill att fler ska uppleva Västra Ringsjön.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kom ut och träffa äldre

höör Den 28 augusti mellan klockan 10 och 12 är det återigen dags för Senior Sports School i Höör. Platsen är Älvkullen i Höör.
Evenemanget är till för dig som känner du att du vill komma ut och röra på dig lite och knyta kontakter.

Skånskan - 3 timmar sedan

MC-kortege samlar in pengar

ESLÖV/MARIEHOLM Lördagen den 25 augusti är det åter dags för motorcykelklubben Startmotors mc-kortege från Marieholm till Eslöv. Kortegen startat vid badet i Marieholm klockan 12 och kör till Trollsjön i Eslöv. Som mest har den haft 263 deltagare.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Fria resor – en panikåtgärd”

Eslöv Även i Nya Kommunpartiet (NKE) är man förvånad över Socialdemokraternas vallöfte om gratis kollektivtrafik för alla över 70.– Jag blir lite förvånad, precis som Vänsterpartiet. Tre veckor innan valet kan man inte se det som annat än en panikåtgärd för att locka tillbaka väljarna, på samma sätt som i parkeringsfrågan, säger NKE:s Bertil Jönsson.

Skånskan - 3 timmar sedan

Pingis får mer pengar

ESLÖV Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att gå bordtennisklubben nästan halvvägs till mötes.
Eslövs AI Bordtennis har ansökt om att få extra lokalkompensationsstöd. Föreningen menar att deras hyresnivå är ohållbar i förhållande till det nuvarande lokalbidrag man får från Kultur och Fritid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.