Skånskan > Opinion

Monday, 21 May, 17:12

Skånskan - 26 maj 17 kl. 05:00

Brobygge över E6 utmanar pendlarna



Flädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.fif(0)– Här passerar 55 000 fordon under ett genomsnittligt vardagsdygn, och trafikanterna måste vara förberedda på att det kan bli krångligt, säger Torbjörn Sundgren, projektledare på Trafikverket. Bron ska gå över E6:an och är en del av utbyggnaden av E6.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
E6, Bygget, Flädie, ERWP, Torbjörn Sundgren, Trafikverket, Lund, Borgeby, Bjärred, Gunnesbo, Gamlemark, Fjelie

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brobyggeöver E6 , utmanar, pendlarna
Skånskan - 25 maj 17 kl. 12:45

Brobygge över E6 utmanar pendlarna

Flädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.

Dagen - 12 apr 12 kl. 03:00

Nu flyttar baptisternas Brobygge till Lidingö

Baptistsamfundets viktigaste bidrag in i Gemensam framtid har det beskrivits som - det dialog-inriktade arbetet. Nu flyttar samfundets utbildning Brobygge till Lidingö folkhögskola. Men det är osäkert vilken plats arbetet, med Brommadialogen i spetsen, får i den nya kyrkan.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:39

Försämringar för pendlarna

Skånetrafikens trafikförändringar har publicerats och bara över en natt kommer en mängd nordostskåningar att drabbas av otaliga försämringar. Busspendlare som inte kan ta sig till någon järnvägsstation får en knepig vardag i fortsättningen.
Välkända resmål som Vanås konstpark – nordöstra Skånes absolut största turistattraktion – och Tykarpsgrottorna kan inte längre nås med allmänna kommunikationer.

YLE - 22 okt 16 kl. 13:42

Pendlarna i Västnyland reser billigare men trängs på färre tåg

I våras skedde det stora omställningar i tågtrafiken från Västnyland till huvudstadsregionen. För pendlarna innebär det billigare priser – men också mindre valfrihet. Enligt VR:s nya tidtabeller kommer inga nya avgångar från Karis till Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 10:01

Pendlarna jobbar för 39 miljarder

De svenska arbetspendlarna över Öresund har sedan bron kom till bidragit med 39 miljarder kronor till den danska samhällsekonomin. Förra året drog pendlarna in 6,6 miljarder svenska kronor och enligt en prognos ska de 2020 ha jobbat ihop 65 miljarder kronor till den danska ekonomin. Men Sverige tjänar också på pendlarna..

Nerikes Allehanda - 18 okt 17 kl. 04:50

Pendlarna: "Vi vill inte ha tätare trafik - vi vill ha ett snabbtåg"

För pendlarna till Stockholm blir tågtidtabellen sämre när den förnyas i december, enligt några av pendlarna. De är kritiska till SJ:s satsning på fler avgångar, som NA berättade om för en vecka sedan..

NT - 29 nov 11 kl. 23:18

Man omkom vid brobygge

En man omkom på tisdagen efter en arbetsplatsolycka vid ett brobygge söder om Motala, skriver polisen i Östergötland på sin hemsida..

Nyteknik - 15 okt 12 kl. 08:10

Brobygge pionjär för 3d-samarbete

Snart kan pappersritningarna ha spelat ut sin roll i byggbranschen. Förhoppningen är att tredimensionella modeller på läsplattor ska ge stora besparingar. Ett brobygge i Arboga testar gränserna för metoden..

BT - 03 nov 12 kl. 19:33

Fyra dog när brobygge rasade

Fyra personer dog när ett brobygge rasade i östra Slovakien. Tolv personer vårdas på sjukhus efter olyckan som hände nära staden Spisska Nova Ves i fredags.
De som drogs med i raset var personer som arbetade med bygget.

SN - 31 maj 13 kl. 19:48

Regn och brobygge förlänger tågstoppet

De senaste dagarnas regn plus ett brobygge är orsaken till det utdragna stoppet i tågtrafiken mellan Nyköping och Norrköping. Först vid 12-tiden, lördag, väntas tågen åter gå..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Åtalad för ekobrott blev skjuten till döds

Malmö/Arlöv Nu har domarna fallit mot nio män som åtalats för penningtvättsbrott i miljonklassen mot internationella storföretag. En av männen släpptes på fri fot under utredningen men sköts ihjäl dagen därpå.En 34-årig man som dömdes i målet släpptes på fri fot den 1 februari och pratade enligt uppgifter i domen med en person om vilken information han lämnat till polisen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stjärnspäckat artistuppbåd på årets karneval

LANDSKRONA Stjärnartisterna står i kö för att få uppträda på Landskronakarnevalen i år.Sedan tidigare har Arvingarna, Danne Stråhed, General Knas, Labyrint, Lamix, Louise Hoffsten, Robin Paulsson, Sanna Hansson & The Swatchman och Shirin gett tummen upp för festen i sommar. I dagarna blev det också klart att Linnea Henriksson, Gunhild Carling och Kapell Magnell sluter upp.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lugn karneval enligt polisen

LUND Inte värre än en vanlig helg. Så sammanfattar Lundapolisen den gångna karnevalen.
Inga av de inrapporterade händelserna har egentligen något med karnevalen att göra, utan är mer krogrelaterade, utanför karnevalsområdet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två kvinnor kom i bråk

LUND Vid 20-tiden på lördagskvällen började två kvinnor att bråka på Kiliansgatan. Det slutade med att den äldre, 33 år gammal, knuffade den yngre, 23 år, så att hon föll och fick en bula. Polisen såg vad som skedde och lyckades sära de två.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ofredande man stoppades

LUND En 18-årig kvinna blev på lördagen klockan 18.30 sexuellt ofredad av en 35-årig man. Han ska bland annat hållit fast och försökt att kyssa henne.

Skånskan - 3 timmar sedan

18-åring bar knogjärn – åtalas

Höör En 18-årig man åtalas för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Detta sedan han i början av april i år stoppades av polis på Veterinärsområdet i Höör. Han bar då ett knogjärn och efterföljande provtagning visade att han hade cannabis och benzodiazepiner i blodet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Firmabilar länsades

SJÖBO Två bilinbrott och ett försök inträffade natten mellan torsdag och fredag i Sjöbo.
Alla tre skedde i parkerade firmabilar – två på Ågatan och en på Nygatan.
I alla tre fallen har tjuvarna gjort på samma sätt.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kommunens krav stjälpte BW 90

BJÄRSJÖLAGÅRD Den största fordringsägaren är Sjöbo kommun, med krav på nära 154 000 kronor.
Men kommunen lär inte få en krona. I konkursboet efter fotbollsklubben BW 90 finns skulder på nära en halv miljon kronor men bara några tusenlappar i tillgångar och de lär i första hand gå till att täcka konkurskostnader.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hat och hot mot kvinnor från antiken till i dag

Litteratur/recension BOK
Kvinnor & makt – ett manifest
Författare: Mary Beard
Översatt av: Annika Hultman Löfvendahl Förlag: NorstedtsDet brittiska professorn Mary Beards lilla skrift Kvinnor & makt – ett manifest bekräftar något som jag sedan länge misstänkt: vi lever inte i moderna tider. I de två föreläsningar vars manus här finns i bokform spårar Beard metoder och retorik som använts för att tysta och trakassera kvinnor i vår samtid och spårar den tillbaka till antiken. Lite har förändrats.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fortsatta bekymmer för Höörs ekonomi

höör En stor skattehöjning på 95 öre och märkbara besparingar i de olika kommunala verksamheterna. Ändå visar Höörs kommuns ekonomiska prognos på ett rejält underskott 2018.
– Nämnderna har sina sparbeting och får jobba på säger medkommunalrådet Anna Palm (M).



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.