Skånskan > Opinion

Wednesday, 21 February, 02:29

Skånskan - 26 maj 17 kl. 05:00

Brobygge över E6 utmanar pendlarnaFlädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.fif(0)– Här passerar 55 000 fordon under ett genomsnittligt vardagsdygn, och trafikanterna måste vara förberedda på att det kan bli krångligt, säger Torbjörn Sundgren, projektledare på Trafikverket. Bron ska gå över E6:an och är en del av utbyggnaden av E6.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
E6, Bygget, Flädie, ERWP, Torbjörn Sundgren, Trafikverket, Lund, Borgeby, Bjärred, Gunnesbo, Gamlemark, Fjelie

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brobyggeöver E6 , utmanar, pendlarna
Skånskan - 25 maj 17 kl. 12:45

Brobygge över E6 utmanar pendlarna

Flädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.

Dagen - 12 apr 12 kl. 03:00

Nu flyttar baptisternas Brobygge till Lidingö

Baptistsamfundets viktigaste bidrag in i Gemensam framtid har det beskrivits som - det dialog-inriktade arbetet. Nu flyttar samfundets utbildning Brobygge till Lidingö folkhögskola. Men det är osäkert vilken plats arbetet, med Brommadialogen i spetsen, får i den nya kyrkan.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:39

Försämringar för pendlarna

Skånetrafikens trafikförändringar har publicerats och bara över en natt kommer en mängd nordostskåningar att drabbas av otaliga försämringar. Busspendlare som inte kan ta sig till någon järnvägsstation får en knepig vardag i fortsättningen.
Välkända resmål som Vanås konstpark – nordöstra Skånes absolut största turistattraktion – och Tykarpsgrottorna kan inte längre nås med allmänna kommunikationer.

YLE - 22 okt 16 kl. 13:42

Pendlarna i Västnyland reser billigare men trängs på färre tåg

I våras skedde det stora omställningar i tågtrafiken från Västnyland till huvudstadsregionen. För pendlarna innebär det billigare priser – men också mindre valfrihet. Enligt VR:s nya tidtabeller kommer inga nya avgångar från Karis till Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 10:01

Pendlarna jobbar för 39 miljarder

De svenska arbetspendlarna över Öresund har sedan bron kom till bidragit med 39 miljarder kronor till den danska samhällsekonomin. Förra året drog pendlarna in 6,6 miljarder svenska kronor och enligt en prognos ska de 2020 ha jobbat ihop 65 miljarder kronor till den danska ekonomin. Men Sverige tjänar också på pendlarna..

Nerikes Allehanda - 18 okt 17 kl. 04:50

Pendlarna: "Vi vill inte ha tätare trafik - vi vill ha ett snabbtåg"

För pendlarna till Stockholm blir tågtidtabellen sämre när den förnyas i december, enligt några av pendlarna. De är kritiska till SJ:s satsning på fler avgångar, som NA berättade om för en vecka sedan..

NT - 29 nov 11 kl. 23:18

Man omkom vid brobygge

En man omkom på tisdagen efter en arbetsplatsolycka vid ett brobygge söder om Motala, skriver polisen i Östergötland på sin hemsida..

Nyteknik - 15 okt 12 kl. 08:10

Brobygge pionjär för 3d-samarbete

Snart kan pappersritningarna ha spelat ut sin roll i byggbranschen. Förhoppningen är att tredimensionella modeller på läsplattor ska ge stora besparingar. Ett brobygge i Arboga testar gränserna för metoden..

BT - 03 nov 12 kl. 19:33

Fyra dog när brobygge rasade

Fyra personer dog när ett brobygge rasade i östra Slovakien. Tolv personer vårdas på sjukhus efter olyckan som hände nära staden Spisska Nova Ves i fredags.
De som drogs med i raset var personer som arbetade med bygget.

SN - 31 maj 13 kl. 19:48

Regn och brobygge förlänger tågstoppet

De senaste dagarnas regn plus ett brobygge är orsaken till det utdragna stoppet i tågtrafiken mellan Nyköping och Norrköping. Först vid 12-tiden, lördag, väntas tågen åter gå..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 26 maj 17 kl. 13:54

Skarp kurva byggs bort

SVEDALA Arbetena med att räta ut den skarpa kurvan vid Aggarpsvägen pågår för fullt. ERWP.fif(0)Bron över Segeå kommer att bytas ut och i samband med detta kommer också den skarpa kurvan att försvinna.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 13:41

Misstänkt för Köpenhamnsskott gripen i Malmö

En 26-årig man som misstänks för bland annat en skottossning på nyårsaftonen i Köpenhamn har gripits i Malmö. ERWP.fif(0)Strax före halv fyra på tisdagseftermiddagen greps en 26-årig man i Malmö.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 10:12

Trots alla skador vann LB07 igen

FOTBOLL En lång skadelista hindrar inte LB07 från att storma fram i damallsvenskan. Borta mot Hammarby kom andra raka segern för Malmö-laget efter 2-1 (2-0). ERWP.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 06:57

Ännu en gripen i Storbrittanien

Utrikes Ytterligare en person har gripits för attacken i Manchester i måndags, skriver SVT. ERWP.fif(0)På fredagsmorgonen, i området Moss Side i Manchester, grep brittisk polis en man som misstänks för inblandning i måndagens bombdåd, då 22 personer dödades.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 06:00

De kämpar för brandkårens överlevnad

Äsperöd Utan lön rycker de ut för att hjälpa andra i nöd. Och för att brandvärnet ska finnas kvar i byn.
Engagemanget hos medlemmarna i Äsperöds frivilliga brandkår har ofta gått i arv genom flera generationer och många fortsätter även efter pensionen.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 06:00

Mamma slog son på förskolan

mellanskåne En kvinna döms för att ha misshandlat sin son i samband med lämning på förskolan. ERWP.fif(0)Enligt domen från Lunds tingsrätt var det den 10 mars förra året som kvinnan skulle lämna sin son, född 2009, på förskolan på en ort i Mellanskåne.

Skånskan - 25 maj 17 kl. 20:57

En person förd till sjukhus med bröstsmärtor

LUND En person klagade på bröstsmärtor i samband med en kollision mellan två fordon på regementet P7 Revinge. ERWP.fif(0)En ambulans som fanns på plats tillsammans med polisen och räddningstjänsten fick därför ta hand om personen.

Skånskan - 25 maj 17 kl. 20:12

12-åring rånades av gäng

Svedala Ett gäng på åtta tonåringar gav sig på en 12-årig pojke och rånade honom någonstans i centrum i kväll vid 17-tiden. ERWP.fif(0)– Det var när pojken var på väg hem från träningen som gänget dök och tilltvingade sig en mindre summa kontanter, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral
Enligt polisens första uppgifter ska gänget ha bestått av upp till åtta killar.

Skånskan - 25 maj 17 kl. 16:27

De kallar sig gärna nördar

Lund Nördkultur är arrangörernas egen beskrivning av Kodachicon 2017 som pågår på Polhemskolan i Lund fram till söndag lunch. ERWP.fif(0)Omkring 1 000 personer intresserade av cosplay, sci-fi, fantasy, anime, manga och spel i alla former är samlade för att umgås och utveckla sina intressen, nu för tolfte gången.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.