Skånskan > Opinion

Monday, 20 August, 12:44

Skånskan - 26 maj 17 kl. 05:00

Brobygge över E6 utmanar pendlarnaFlädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.fif(0)– Här passerar 55 000 fordon under ett genomsnittligt vardagsdygn, och trafikanterna måste vara förberedda på att det kan bli krångligt, säger Torbjörn Sundgren, projektledare på Trafikverket. Bron ska gå över E6:an och är en del av utbyggnaden av E6.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
E6, Bygget, Flädie, ERWP, Torbjörn Sundgren, Trafikverket, Lund, Borgeby, Bjärred, Gunnesbo, Gamlemark, Fjelie

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brobyggeöver E6 , utmanar, pendlarna
Skånskan - 25 maj 17 kl. 12:45

Brobygge över E6 utmanar pendlarna

Flädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.

Dagen - 12 apr 12 kl. 03:00

Nu flyttar baptisternas Brobygge till Lidingö

Baptistsamfundets viktigaste bidrag in i Gemensam framtid har det beskrivits som - det dialog-inriktade arbetet. Nu flyttar samfundets utbildning Brobygge till Lidingö folkhögskola. Men det är osäkert vilken plats arbetet, med Brommadialogen i spetsen, får i den nya kyrkan.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:39

Försämringar för pendlarna

Skånetrafikens trafikförändringar har publicerats och bara över en natt kommer en mängd nordostskåningar att drabbas av otaliga försämringar. Busspendlare som inte kan ta sig till någon järnvägsstation får en knepig vardag i fortsättningen.
Välkända resmål som Vanås konstpark – nordöstra Skånes absolut största turistattraktion – och Tykarpsgrottorna kan inte längre nås med allmänna kommunikationer.

YLE - 22 okt 16 kl. 13:42

Pendlarna i Västnyland reser billigare men trängs på färre tåg

I våras skedde det stora omställningar i tågtrafiken från Västnyland till huvudstadsregionen. För pendlarna innebär det billigare priser – men också mindre valfrihet. Enligt VR:s nya tidtabeller kommer inga nya avgångar från Karis till Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 10:01

Pendlarna jobbar för 39 miljarder

De svenska arbetspendlarna över Öresund har sedan bron kom till bidragit med 39 miljarder kronor till den danska samhällsekonomin. Förra året drog pendlarna in 6,6 miljarder svenska kronor och enligt en prognos ska de 2020 ha jobbat ihop 65 miljarder kronor till den danska ekonomin. Men Sverige tjänar också på pendlarna..

Nerikes Allehanda - 18 okt 17 kl. 04:50

Pendlarna: "Vi vill inte ha tätare trafik - vi vill ha ett snabbtåg"

För pendlarna till Stockholm blir tågtidtabellen sämre när den förnyas i december, enligt några av pendlarna. De är kritiska till SJ:s satsning på fler avgångar, som NA berättade om för en vecka sedan..

NT - 29 nov 11 kl. 23:18

Man omkom vid brobygge

En man omkom på tisdagen efter en arbetsplatsolycka vid ett brobygge söder om Motala, skriver polisen i Östergötland på sin hemsida..

Nyteknik - 15 okt 12 kl. 08:10

Brobygge pionjär för 3d-samarbete

Snart kan pappersritningarna ha spelat ut sin roll i byggbranschen. Förhoppningen är att tredimensionella modeller på läsplattor ska ge stora besparingar. Ett brobygge i Arboga testar gränserna för metoden..

BT - 03 nov 12 kl. 19:33

Fyra dog när brobygge rasade

Fyra personer dog när ett brobygge rasade i östra Slovakien. Tolv personer vårdas på sjukhus efter olyckan som hände nära staden Spisska Nova Ves i fredags.
De som drogs med i raset var personer som arbetade med bygget.

SN - 31 maj 13 kl. 19:48

Regn och brobygge förlänger tågstoppet

De senaste dagarnas regn plus ett brobygge är orsaken till det utdragna stoppet i tågtrafiken mellan Nyköping och Norrköping. Först vid 12-tiden, lördag, väntas tågen åter gå..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Klottrade i fastighet

HÖRBY Polisen har fått in en anmälan om att någon olovligen tagit sig in i en fastighet i nordöstra delen av kommunen och klottrat text där inne. Vad det är för slags fastighet eller hur texten lydde framgår inte. Anmälan är rubricerad som olaga intrång och skadegörelse.

Skånskan - 2 timmar sedan

Äldre kvinna bestulen hemma

HÖRBY En kvinna i 80-årsåldern har anmält att hon i fredags eftermiddag blev bestulen i hemmet. En för henne okänd person ska ha ringt på dörren och blivit insläppt. När denne senare lämnade bostaden upptäckte kvinnan att kontanter och ett bankkort var borta.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fyra misshandlade på fest

HÖRBY En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha misshandlat fyra personer på en fest i centrala Hörby natten mot 18 augusti.
Polisen larmades ut på platsen och fick då veta att kvinnan slagit en person i ansiktet, tagit ett grepp runt halsen på en annan och slagit ytterligare två personer i ansiktet. De misshandlade är i åldern 17-20 år, två av dem är kvinnor, två män.

Skånskan - 2 timmar sedan

Resesugen? Här kan du delta i Skånskans resetävling

Tävling Tävla om ett resepresentkort på 10 000 kr. .

Skånskan - 4 timmar sedan

Vaknade av tre inbrottstjuvar

Vellinge Tre okända gärningsmän ska ha tagit sig in i en bostad där en person låg och sov.Det var strax före klockan fyra på måndagsmorgonen som polis åkte till Vellinge med anledning av en stöld i en bostad. En person har legat och sovit men vaknat av att tre okända gärningsmän tagit sig in i bostaden.

Skånskan - 14 timmar sedan

Flera jordskalv i Stillahavsområdet

Utrikes Ett kraftigt jordskalv inträffade under söndagen i Stilla Havet mellan ögrupperna Fiji och Tonga. Någon tsunami befaras dock inte, rapporterar CNN.Enligt USGS, som övervakar geologiska händelser i USA ska skalvet ha uppnått 8,2 på Richterskalan, vilket hade kunnat orsaka svåra tsunamis och annan förödelse.

Skånskan - 16 timmar sedan

HIF stormar mot allsvenskan

FOTBOLL Helsingborgs IF går fram som en slåttermaskin i Superettan. Vattentäta 2–0-segern i Skånederbyt mot Landskrona Bois var den sjätte raka trepoängaren för serieledande HIF.I Skånederbyt i våras höll ett stressat Helsingborgs IF på att förlora i slutminuterna på Landskrona IP.

Skånskan - 21 timmar sedan

Möten med cyklar i centrum

Malmö Att meka med sin cykel kan förstås göra att cykeln blir bättre, men det kan också resultera i både fördjupad vänskap och snygga smycken. Under två söndagar bjuder Drevet på ett smakprov på sin verksamhet på Möllan.Drevet
Drevet är ett ABF-projekt som finansieras av Allmänna arvsfonden och syftar till att öka möjligheten till sysselsättning och försörjning för ensamkommande flyktingungdomar.

Skånskan - 22 timmar sedan

Entusiasmen växer i Serbiens huvudstad

Även om Belgrad har varit i ropet de senaste åren är det fortfarande ett relativt ovanligt resmål. Trots stadens många tilltufsade hus är maten både utsökt och prisvärd vilket får varje besökare att trivas.Mitt i sommaren är Balkanvärmen påträngande het när termometern skjuter i väg mot 40-gradersstrecket.

Skånskan - Igår: 08:00

Så blir du en hemmafixare

Bostad I familjen Hedin Röös får skaparlusten styra och de tråkigaste projekten lejs bort. Hemmafixarparet Daniel och Karin vill inspirera andra att få tummen ur och våga prova.Kan alla bli hemmafixare?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.