Skånskan > Opinion

Sunday, 18 November, 09:42

Skånskan - 26 maj 17 kl. 05:00

Brobygge över E6 utmanar pendlarnaFlädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.fif(0)– Här passerar 55 000 fordon under ett genomsnittligt vardagsdygn, och trafikanterna måste vara förberedda på att det kan bli krångligt, säger Torbjörn Sundgren, projektledare på Trafikverket. Bron ska gå över E6:an och är en del av utbyggnaden av E6.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
E6, Bygget, Flädie, ERWP, Torbjörn Sundgren, Trafikverket, Lund, Borgeby, Bjärred, Gunnesbo, Gamlemark, Fjelie

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brobyggeöver E6 , utmanar, pendlarna
Skånskan - 25 maj 17 kl. 12:45

Brobygge över E6 utmanar pendlarna

Flädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.

Dagen - 12 apr 12 kl. 03:00

Nu flyttar baptisternas Brobygge till Lidingö

Baptistsamfundets viktigaste bidrag in i Gemensam framtid har det beskrivits som - det dialog-inriktade arbetet. Nu flyttar samfundets utbildning Brobygge till Lidingö folkhögskola. Men det är osäkert vilken plats arbetet, med Brommadialogen i spetsen, får i den nya kyrkan.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:39

Försämringar för pendlarna

Skånetrafikens trafikförändringar har publicerats och bara över en natt kommer en mängd nordostskåningar att drabbas av otaliga försämringar. Busspendlare som inte kan ta sig till någon järnvägsstation får en knepig vardag i fortsättningen.
Välkända resmål som Vanås konstpark – nordöstra Skånes absolut största turistattraktion – och Tykarpsgrottorna kan inte längre nås med allmänna kommunikationer.

YLE - 22 okt 16 kl. 13:42

Pendlarna i Västnyland reser billigare men trängs på färre tåg

I våras skedde det stora omställningar i tågtrafiken från Västnyland till huvudstadsregionen. För pendlarna innebär det billigare priser – men också mindre valfrihet. Enligt VR:s nya tidtabeller kommer inga nya avgångar från Karis till Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 10:01

Pendlarna jobbar för 39 miljarder

De svenska arbetspendlarna över Öresund har sedan bron kom till bidragit med 39 miljarder kronor till den danska samhällsekonomin. Förra året drog pendlarna in 6,6 miljarder svenska kronor och enligt en prognos ska de 2020 ha jobbat ihop 65 miljarder kronor till den danska ekonomin. Men Sverige tjänar också på pendlarna..

Nerikes Allehanda - 18 okt 17 kl. 04:50

Pendlarna: "Vi vill inte ha tätare trafik - vi vill ha ett snabbtåg"

För pendlarna till Stockholm blir tågtidtabellen sämre när den förnyas i december, enligt några av pendlarna. De är kritiska till SJ:s satsning på fler avgångar, som NA berättade om för en vecka sedan..

NT - 29 nov 11 kl. 23:18

Man omkom vid brobygge

En man omkom på tisdagen efter en arbetsplatsolycka vid ett brobygge söder om Motala, skriver polisen i Östergötland på sin hemsida..

Nyteknik - 15 okt 12 kl. 08:10

Brobygge pionjär för 3d-samarbete

Snart kan pappersritningarna ha spelat ut sin roll i byggbranschen. Förhoppningen är att tredimensionella modeller på läsplattor ska ge stora besparingar. Ett brobygge i Arboga testar gränserna för metoden..

BT - 03 nov 12 kl. 19:33

Fyra dog när brobygge rasade

Fyra personer dog när ett brobygge rasade i östra Slovakien. Tolv personer vårdas på sjukhus efter olyckan som hände nära staden Spisska Nova Ves i fredags.
De som drogs med i raset var personer som arbetade med bygget.

SN - 31 maj 13 kl. 19:48

Regn och brobygge förlänger tågstoppet

De senaste dagarnas regn plus ett brobygge är orsaken till det utdragna stoppet i tågtrafiken mellan Nyköping och Norrköping. Först vid 12-tiden, lördag, väntas tågen åter gå..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Tågen inställda Malmö-Ystad

Trafik Tågen mellan Malmö Hyllie och Ystad är inställda till måndag klockan 04.15.På grund av underhållsarbete mellan Lockarp och Ystad ställs tågen in i helgen, men bussar ersätter både direkt och via mellanstationerna, uppger Trafikverket.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hälsa för både ung och gammal

TECKOMATORP Det gäller att hålla flåset uppe – både för gammal som ung.
Därför har Parkskolan i Teckomatorp inlett ett samarbete med äldreboendet Ängslyckan och målet är att alla ska må bra och röra ännu mer på sig.I torsdags var det därför dags för ett första fyspass för de båda generationerna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Polisen rår inte på alla fortkörare

Skurup Polisens trygghets- mätning visar att det fortfarande är fortkörning som är det mest omfattande problemet i kommunen.
– Det är svårt när den stora massan inte respekterar trafikreglerna, säger kommunpolis Sara Schön.I samband med den förra trygghetsmätningen visade befolkningen i Skivarp och Rydsgård missnöje med fortkörning i sina byar.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Dålig skötsel i Gyaskogen”

stehag Skötseln av elljusspåren i Gyaskogen är under all kritik. Det tycker flera föreningar som hört av sig till Skånskan.
Men nu är en helt ny belysningsanläggning på gång, lovar Eslövs kommun.

Skånskan - 12 timmar sedan

Skottlossning på Rosengård

Vid 20.47-tiden larmade vittnen polisen om att flera skott avlossats i områdena Örtagården, Rosengård och Persborg.På plats har polisen hittat spår som bekräftar att det rört sig om skottlossning.

Skånskan - 15 timmar sedan

93 kvadratmeter stort hus i Höör sålt till ny ägare

Höör Fredrik Svensson, 28 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Munkarp 304 i Höör. Det 93 kvadratmeter stora huset är byggt 1959. Säljare är Jonny Herstedts dödsbo.

Skånskan - 17 timmar sedan

Hus på 181 kvadratmeter sålt i Svalöv

Svalöv Bekim Sabani, 43 år, är ny ägare till fastigheten på Tarstad 2524 i Svalöv. Huset har en boyta på 181 kvadratmeter. Säljare är Siv Maria Larsson.

Skånskan - 18 timmar sedan

Stenarna ska passas samman i mur

vallkärra Inget bruk eller armering behövs när en stenmur uppförs på traditionellt sätt. Stenarna låser fast varandra till en stabil och nästan evig konstruktion.
Längs kyrkogården i Vallkärra arbetar ett gäng från företaget Skånesten med att uppföra en cirka 80 meter lång mur enligt konstens alla regler.

Skånskan - 18 timmar sedan

Tryggheten har ökat i tätort och kommun

STAFFANSTORP Ungdomsstöket i tätorten har minskat avsevärt och fler känner sig trygga när de är ute ensamma på kvällarna.
Problem upplever Staffanstorpsborna däremot när det gäller fortkörning och nedskräpning.Polisens trygghetsmätning i år visar på en markant förbättring när det gäller den upplevda tryggheten.

Skånskan - 18 timmar sedan

Motiv från samiska kulturen på konsthallen

Lund Lunds konsthall visar nu utställningen Historia i stygn med verk av Britta Marakatt-Labba som hämtar sina motiv från den samiska kulturen.– Vi är mycket glada över att kunna visa hennes första stora retrospektiv söder om de samiska bosättningsområdena i just Lunds konsthall, säger konsthallschefen Åsa Nacking.
Britta Marakatt-Labba, som är född 1951, arbetar främst med broderi, akvarell och litografi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.