YLE > Finland

Friday, 22 June, 00:00

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkanDe första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00.. I den deltar Koivistos anhöriga, republikens president Sauli Niinistö, samt presidenterna Tarja Halonen och Martti Ahtisaari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Domkyrkan, Försvarshögskolans, Mauno Koivistos, Helsingfors Universitet, Finlands Bank, Koivistos, Sauli Niinistö, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Paavo Lipponen, Jaakko Jonkka, SDP, Lauri Ihalainen, Folk, Senatstorget, Statsbegravning, FNB, Sinikka Haaksiluoto, Vanda, Koivisto, Presidentens, Ständerhuset

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De första gästernahar , anlänttill , domkyrkan
YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Nu kan jordfästningen börja - gästerna har tagit plats

Nu har Domkyrkan fyllts med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 12 dec 13 kl. 14:16

Italiensk jättekrubba i domkyrkan

En stor italiensk julkrubba avtäcktes i domkyrkan i Åbo på torsdagen. Julkrubban är en miniatyrmodell av det unika landskapet i gamla staden i Matera som ligger i södra Italien. Ytan på julkrubban är drygt 20 kvadratmeter och den har en höjd på flera meter.

UNT - 09 apr 14 kl. 15:01

Kungagrav ska öppnas i Domkyrkan

Erik den Heliges skrin ska öppnas. Bland annat ska benrästerna granskas..

Skånskan - 02 jun 14 kl. 06:00

Domkyrkan tar strid för homosexualitet


Prästerna i Lunds domkyrka går ut med ett tydligt ställningstagande på Facebook..

Världen Idag - 28 aug 15 kl. 00:01

Lukas Berggern: Domkyrkan och kyrkans dom

Fem präster i Stockholms domkyrkoförsamling gick nyligen ut på DN Debatt (19/8) och menade att deras egen kyrka, och andra kyrkor, borde öppna upp för andra religioner och religionsuttryck. Artikeln inleds med två frågor. "Är alla religioner lika sanna eller äger vi kristna Sanningen?

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Snart kan jordfästningen börja - de flesta gäster har tagit plats

Snart börjar Domkyrkan fyllas med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Jordfästningen har börjat - kyrkan är fylld till brädden

Jordfästningen av Mauno Koivisto har börjat med musik av Jean Sibelius. Domkyrkan är fylld av gäster. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Biskop emeritus Eero Huovinen talade om Koivistos stora, trygga händer

Jordfästningen av Mauno Koivisto började kl 13 i Domkyrkan i Helsigfors. Kyrkan är fylld av gäster.


Yle direktsänder begravningen kl.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Många vackra ord om Koivisto - han styrde med godhet och vishet

Jordfästningen av Mauno Koivisto har hållits i Domkyrkan i Helsingfors. Eero Huovinen mindes president Koivistos stora händer, som har hållit ett fast grepp om skutan Finlands roder. Biskop emeritus Eero Huovinen talade om hur tryggt Koivistos stora händer hade lotsat Finland.

YLE - 21 maj 16 kl. 08:50

Domkyrkobranden i Borgå
”Där står den nu som en ruin” Domkyrkobranden i Borgå 29.5 2006 Det luktar bränt i hela Gamla stan. Hundratals Borgåbor har samlats till en andaktsstund vid Rådhustorget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Finländarna älskar sitt kött - grönsakerna grillas i större utsträckning än tidigare men korven är fortfarande oslagbar midsommarfavorit

De finska grillarna är sannolikt denna midsommar fulla med korvar och revbensspjäll, men också blomkål, misstänker K-gruppens marknadsföringschef Teija Nesterinen..

YLE - 6 timmar sedan

Journalister hörde rasande utskottsmedlemmar gräla om vårdreformen - tidtabellen fortfarande öppen

Social- och hälsovårdsutskottet kunde på torsdagen inte enas om tidtabellen för beredningen av social- och hälsovårdsreformen. Förvånade journalister som stod utanför utskottets dörr hörde upprörda gräl då utskottet skulle besluta om den fortsatta tidtabellen..

YLE - 6 timmar sedan

Frankrike förbjuder godisfärgämne på grund av cancerrisken - Finland avvaktar tills EU fattat ett beslut

Frankrike vill förbjuda användningen av färgämnet titandioxid i livsmedel. Nanopartiklarna i ämnet konstaterades skadliga mot råttor..

YLE - 7 timmar sedan

Stark tro på att Grekland är redo för marknaden säger finansminister Orpo inför avgörande möte

Finansminister Petteri Orpo (Saml) tror att eurogruppens ledare lyckas nå enighet om att låta Grekland lämna det stödpaket som man enades om för åtta år sedan..

YLE - 7 timmar sedan

Fara för skogsbrand men ändå inte - fortfarande torrt i Västnyland

Meteorologiska institutet tog tillbaka varningen för skogsbrand i går. I Västnyland har regnmängderna ändå varit så små att varningen fortfarande borde gälla, säger brandchef Stig Granström..

YLE - 8 timmar sedan

Ångesten kan krypa fram även under sommaren - "Ju fortare man söker hjälp desto bättre"

Allt fler österbottningar lider av psykisk ohälsa och behovet av stödtjänster har ökat. På kriscentret Valo har man haft rejält fler klienter i år än förra året..

YLE - 9 timmar sedan

Den värsta oron och förvirringen kring aktivitetsmodellen verkar ha lagt sig

När den omtalade aktiveringsmodellen började gälla vid årsskiftet ställde det till en del förvirring hos både arbetssökande och myndigheter. Men det värsta dammet verkar nu ha lagt sig även om det ännu finns utmaningar..

YLE - 9 timmar sedan

Polisen kontrollerade tung trafik på 51:an - vart tredje fordon hade brister

Polisen granskade den tunga trafiken längs stamväg 51 i Raseborg på onsdagen (20.6). En del av fordonen var dåligt lastade, medan andra hade så allvarliga brister att de försattes i körförbud..

YLE - 11 timmar sedan

Antalet anmälda stölder på begravningsplatsen i Borgå har fördubblats på en vecka

Det kommer fortfarande in anmälningar om att det försvinner dekorationsföremål från gravarna vid Näsebackens begravningsplats i Borgå..

YLE - 11 timmar sedan

Behandlat trä eller skräp får inte brännas i midsommarbrasan - Brandmästare påminner alla om att ta sitt ansvar

Meteorologiska institutet har lättat på varningen för skogsbrand och därmed är det fritt fram att tända midsommarbrasor. Förutättningen är att du har markägarens tillstånd och tar ditt ansvar, påminner brandmästare Petri Strandberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.