YLE > Finland

Thursday, 22 March, 06:50

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkanDe första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00.. I den deltar Koivistos anhöriga, republikens president Sauli Niinistö, samt presidenterna Tarja Halonen och Martti Ahtisaari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Domkyrkan, Försvarshögskolans, Mauno Koivistos, Helsingfors Universitet, Finlands Bank, Koivistos, Sauli Niinistö, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Paavo Lipponen, Jaakko Jonkka, SDP, Lauri Ihalainen, Folk, Senatstorget, Statsbegravning, FNB, Sinikka Haaksiluoto, Vanda, Koivisto, Presidentens, Ständerhuset

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De första gästernahar , anlänttill , domkyrkan
YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Nu kan jordfästningen börja - gästerna har tagit plats

Nu har Domkyrkan fyllts med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 12 dec 13 kl. 14:16

Italiensk jättekrubba i domkyrkan

En stor italiensk julkrubba avtäcktes i domkyrkan i Åbo på torsdagen. Julkrubban är en miniatyrmodell av det unika landskapet i gamla staden i Matera som ligger i södra Italien. Ytan på julkrubban är drygt 20 kvadratmeter och den har en höjd på flera meter.

UNT - 09 apr 14 kl. 15:01

Kungagrav ska öppnas i Domkyrkan

Erik den Heliges skrin ska öppnas. Bland annat ska benrästerna granskas..

Skånskan - 02 jun 14 kl. 06:00

Domkyrkan tar strid för homosexualitet


Prästerna i Lunds domkyrka går ut med ett tydligt ställningstagande på Facebook..

Världen Idag - 28 aug 15 kl. 00:01

Lukas Berggern: Domkyrkan och kyrkans dom

Fem präster i Stockholms domkyrkoförsamling gick nyligen ut på DN Debatt (19/8) och menade att deras egen kyrka, och andra kyrkor, borde öppna upp för andra religioner och religionsuttryck. Artikeln inleds med två frågor. "Är alla religioner lika sanna eller äger vi kristna Sanningen?

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Snart kan jordfästningen börja - de flesta gäster har tagit plats

Snart börjar Domkyrkan fyllas med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Jordfästningen har börjat - kyrkan är fylld till brädden

Jordfästningen av Mauno Koivisto har börjat med musik av Jean Sibelius. Domkyrkan är fylld av gäster. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Biskop emeritus Eero Huovinen talade om Koivistos stora, trygga händer

Jordfästningen av Mauno Koivisto började kl 13 i Domkyrkan i Helsigfors. Kyrkan är fylld av gäster.


Yle direktsänder begravningen kl.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Många vackra ord om Koivisto - han styrde med godhet och vishet

Jordfästningen av Mauno Koivisto har hållits i Domkyrkan i Helsingfors. Eero Huovinen mindes president Koivistos stora händer, som har hållit ett fast grepp om skutan Finlands roder. Biskop emeritus Eero Huovinen talade om hur tryggt Koivistos stora händer hade lotsat Finland.

YLE - 21 maj 16 kl. 08:50

Domkyrkobranden i Borgå
”Där står den nu som en ruin” Domkyrkobranden i Borgå 29.5 2006 Det luktar bränt i hela Gamla stan. Hundratals Borgåbor har samlats till en andaktsstund vid Rådhustorget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Karis Telefon gräver ner fiber i Västnyland - företagets starka ställning oroar Kommunikationsverket

Kommunikationsverket anser att Karis Telefon har stort inflytande på telemarknaden i Raseborg. Verket vill därför att bolaget hyr ut nätverk. Karis Telefon ser beslutet som ett resultat av sina stora investeringar i fibernätet..

YLE - 1 timme sedan

Aino och Leo var de populäraste förnamnen år 2017

Fjolårets nyblivna föräldrar hade fastnat för förnamnen Aino och Leo, som toppade namnlistan. 319 flickebarn fick som första förnamn Aino, medan 414 pojkar fick heta Leo..

YLE - 1 timme sedan

Morgonkollen: Den offentliga sjukvården testar artificiell intelligens, Frankrike lamslås av tågstrejk

Den finska sjukvården tar ett steg mot framtiden genom att satsa på artificiell intelligens. I Frankrike väcks preliminära åtal mot den före detta presidenten Nikolas Sarkozy eftersom påstådda kampanjbidrag av Libyens ex-diktator Muammar Ghaddafi..

YLE - 2 timmar sedan

Den offentliga sjukvården testar AI - dataprogram ska hitta patienter och diagnostisera sjukdomar

Artificiell intelligens ska inom de närmaste åren användas allt mer inom sjukvården i Finland. Särskilt Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HNS driver den här utvecklingen, med flera pågående pilotprojekt..

YLE - 9 timmar sedan

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg erkänner misstag - lovar nu skydda konton och motarbeta missbruk

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg erkänner att det har begåtts misstag. Han säger att han nu planerar åtgärder som ska förhindra missbruk av Facebook-konton..

YLE - 10 timmar sedan

Ekenäs turistbyrå flyttar till Ekta museum - gamla stadshuset hyrs ut till företag

Turistbyrån i Ekenäs finns i dag i gamla stadshuset vid torget. Men byrån besöks av många andra än turister och ett samarbete med Ekta museum skulle ge fördelar..

YLE - 11 timmar sedan

Utter har setts mitt i Borgå

Uttern har blivit vanligare och idag går det att se den plaska omkring i Borgå å. Stella Brunberg såg för första gången i sitt liv en utter mitt i Borgå. Längre söderut vid Stensböle gård är Christian Lindén van vid att observera uttrar..

YLE - 11 timmar sedan

Bekämpningsmedel hittades i flera vattenbrunnar i Pojo - stort trädgårdsföretag har förorenat grundvattnet anser statlig myndighet

Rester av giftiga bekämpningsmedel har uppdagats i flera privata brunnar i Persböleområdet i Pojo. Halterna är små och utgör ingen fara för hälsan uppger myndigheterna. Men nya vattenprover tas i sommar..

YLE - 13 timmar sedan

Bowlinghallen i Ekenäs till salu - rekommenderas för modig, öppen och serviceinriktad företagare

Bolaget Ekenäs bowling vill sälja hallen och tomten hallen står på. Men man säljer inte till vilket pris som helst..

YLE - 13 timmar sedan

Yles meteorolog Anne Borgström: Prognosen pekar på kyligt väder i en månad ännu - men solen värmer redan effektivt på dagarna

Det ser ut som om vintern inte skulle vilja släppa sitt grepp om Finland på flera veckor. Flyttfåglarna är åtminstone tio dygn försenade säger de som följer med fågellivet. Men solen värmer ändå effektivt på dagarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.