YLE > Finland

Wednesday, 17 January, 23:07

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkanDe första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00.. I den deltar Koivistos anhöriga, republikens president Sauli Niinistö, samt presidenterna Tarja Halonen och Martti Ahtisaari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Domkyrkan, Försvarshögskolans, Mauno Koivistos, Helsingfors Universitet, Finlands Bank, Koivistos, Sauli Niinistö, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Paavo Lipponen, Jaakko Jonkka, SDP, Lauri Ihalainen, Folk, Senatstorget, Statsbegravning, FNB, Sinikka Haaksiluoto, Vanda, Koivisto, Presidentens, Ständerhuset

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De första gästernahar , anlänttill , domkyrkan
YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Nu kan jordfästningen börja - gästerna har tagit plats

Nu har Domkyrkan fyllts med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 12 dec 13 kl. 14:16

Italiensk jättekrubba i domkyrkan

En stor italiensk julkrubba avtäcktes i domkyrkan i Åbo på torsdagen. Julkrubban är en miniatyrmodell av det unika landskapet i gamla staden i Matera som ligger i södra Italien. Ytan på julkrubban är drygt 20 kvadratmeter och den har en höjd på flera meter.

UNT - 09 apr 14 kl. 15:01

Kungagrav ska öppnas i Domkyrkan

Erik den Heliges skrin ska öppnas. Bland annat ska benrästerna granskas..

Skånskan - 02 jun 14 kl. 06:00

Domkyrkan tar strid för homosexualitet


Prästerna i Lunds domkyrka går ut med ett tydligt ställningstagande på Facebook..

Världen Idag - 28 aug 15 kl. 00:01

Lukas Berggern: Domkyrkan och kyrkans dom

Fem präster i Stockholms domkyrkoförsamling gick nyligen ut på DN Debatt (19/8) och menade att deras egen kyrka, och andra kyrkor, borde öppna upp för andra religioner och religionsuttryck. Artikeln inleds med två frågor. "Är alla religioner lika sanna eller äger vi kristna Sanningen?

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Snart kan jordfästningen börja - de flesta gäster har tagit plats

Snart börjar Domkyrkan fyllas med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Jordfästningen har börjat - kyrkan är fylld till brädden

Jordfästningen av Mauno Koivisto har börjat med musik av Jean Sibelius. Domkyrkan är fylld av gäster. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Biskop emeritus Eero Huovinen talade om Koivistos stora, trygga händer

Jordfästningen av Mauno Koivisto började kl 13 i Domkyrkan i Helsigfors. Kyrkan är fylld av gäster.


Yle direktsänder begravningen kl.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Många vackra ord om Koivisto - han styrde med godhet och vishet

Jordfästningen av Mauno Koivisto har hållits i Domkyrkan i Helsingfors. Eero Huovinen mindes president Koivistos stora händer, som har hållit ett fast grepp om skutan Finlands roder. Biskop emeritus Eero Huovinen talade om hur tryggt Koivistos stora händer hade lotsat Finland.

YLE - 21 maj 16 kl. 08:50

Domkyrkobranden i Borgå
”Där står den nu som en ruin” Domkyrkobranden i Borgå 29.5 2006 Det luktar bränt i hela Gamla stan. Hundratals Borgåbor har samlats till en andaktsstund vid Rådhustorget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Förhandsröstningen fick en livligare start än för sex år sedan

Förhandsröstningen i presidentvalet inleddes på onsdagen och hittills har lite fler röstat än för sex år sedan. När klockan slog 21 hade 6,4 procent av de röstberättigade gett sin röst..

YLE - 2 timmar sedan

Lojoborna röstade flitigast på förhand i Västnyland under första valdagen

På onsdagen (17.1) inleddes förhandsröstningen i presidentvalets första omgång. Av Lojoborna röstade 6,6 procent på förhand..

YLE - 2 timmar sedan

Flera kubikmeter bajs dumpades i bäck i Suomusjärvi

"Bottnen på bäcken är glaserad med toalettpapper". Salos miljöskyddsdirektör misstänker att miljöbrottet som upptäckts i Suomusjärvi inte är något enskilt fall..

YLE - 3 timmar sedan

Boulevarden i Hangö får ny belysning

Hangö stad planerar byta ut gatlamporna i vajrar på Boulevarden mot belysning i stolpar. Då gatan grävs upp för arbetet ska också skötseln av dagvatten effektiveras så att Boulevarden inte längre svämmar över lika lätt..

YLE - 3 timmar sedan

Två små barn dog i trafikolycka på riksväg 25 i Lojo

Polisen informerar att två barn under skolåldern dog i en trafikolycka mellan två personbilar på riksväg 25 cirka en kilometer från Lojo i riktning mot Hangö..

YLE - 3 timmar sedan

Här reser sig Arcadas och Hankens nya studentbostäder – tanken på en idrottshall kom först

Grundstenen murades på onsdag för Arcadas och Hankens byggprojekt som kombinerar idrottshall med studentbostäder. Tanken på en idrottshall kom först, men de studerande är glada över att få bostäder..

YLE - 4 timmar sedan

En god klimatnyhet: Metanet i Arktis behöver inte vara en tickande klimatbomb

En hel del uråldrigt metan kan sippra ur den gamla permafrosten och isen i Arktis havsområden när klimatet blir varmare. Men den här gasen når inte nödvändigtvis ytan, visar ny forskning..

YLE - 5 timmar sedan

Mamma i Sjundeå: En vecka höstlov är för långt

I Sjundeå är en del föräldrar missnöjda med att höstlovet 2018 är en vecka långt. Föräldern Catharina Dannbäck vet inte hur hon ska göra med sina barn då de är lediga i oktober..

YLE - 5 timmar sedan

Nationalscen sedan 1915? Trodde du ja, men nu kan Svenskis bli nationalscen på riktigt

Svenska Teatern i Helsingfors har länge kallat sig Finlands svenskspråkiga nationalscen. Nu föreslås att Svenskis officiellt blir jämställd med nationella institutioner som Nationalteatern och Nationaloperan..

YLE - 6 timmar sedan

Metodistförsamlingen stängde äldreboende i rask takt – omänskligt och ovärdigt mot de äldre enligt tidigare anställda

Två tidigare anställda talar nu ut om stängningen av det 89-åriga äldreboendet Konkordiahemmet i Helsingfors. Enligt dem var den snabba processen omänsklig och ovärdig mot de äldre. Församlingens pastor säger att den dåliga ekonomin varit känd länge, men att alla inte ville erkänna det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.