YLE > Finland

Saturday, 15 December, 16:42

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkanDe första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00.. I den deltar Koivistos anhöriga, republikens president Sauli Niinistö, samt presidenterna Tarja Halonen och Martti Ahtisaari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Domkyrkan, Försvarshögskolans, Mauno Koivistos, Helsingfors Universitet, Finlands Bank, Koivistos, Sauli Niinistö, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Paavo Lipponen, Jaakko Jonkka, SDP, Lauri Ihalainen, Folk, Senatstorget, Statsbegravning, FNB, Sinikka Haaksiluoto, Vanda, Koivisto, Presidentens, Ständerhuset

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De första gästernahar , anlänttill , domkyrkan
YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Nu kan jordfästningen börja - gästerna har tagit plats

Nu har Domkyrkan fyllts med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 12 dec 13 kl. 14:16

Italiensk jättekrubba i domkyrkan

En stor italiensk julkrubba avtäcktes i domkyrkan i Åbo på torsdagen. Julkrubban är en miniatyrmodell av det unika landskapet i gamla staden i Matera som ligger i södra Italien. Ytan på julkrubban är drygt 20 kvadratmeter och den har en höjd på flera meter.

UNT - 09 apr 14 kl. 15:01

Kungagrav ska öppnas i Domkyrkan

Erik den Heliges skrin ska öppnas. Bland annat ska benrästerna granskas..

Skånskan - 02 jun 14 kl. 06:00

Domkyrkan tar strid för homosexualitet


Prästerna i Lunds domkyrka går ut med ett tydligt ställningstagande på Facebook..

Världen Idag - 28 aug 15 kl. 00:01

Lukas Berggern: Domkyrkan och kyrkans dom

Fem präster i Stockholms domkyrkoförsamling gick nyligen ut på DN Debatt (19/8) och menade att deras egen kyrka, och andra kyrkor, borde öppna upp för andra religioner och religionsuttryck. Artikeln inleds med två frågor. "Är alla religioner lika sanna eller äger vi kristna Sanningen?

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Snart kan jordfästningen börja - de flesta gäster har tagit plats

Snart börjar Domkyrkan fyllas med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Jordfästningen har börjat - kyrkan är fylld till brädden

Jordfästningen av Mauno Koivisto har börjat med musik av Jean Sibelius. Domkyrkan är fylld av gäster. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Biskop emeritus Eero Huovinen talade om Koivistos stora, trygga händer

Jordfästningen av Mauno Koivisto började kl 13 i Domkyrkan i Helsigfors. Kyrkan är fylld av gäster.


Yle direktsänder begravningen kl.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Många vackra ord om Koivisto - han styrde med godhet och vishet

Jordfästningen av Mauno Koivisto har hållits i Domkyrkan i Helsingfors. Eero Huovinen mindes president Koivistos stora händer, som har hållit ett fast grepp om skutan Finlands roder. Biskop emeritus Eero Huovinen talade om hur tryggt Koivistos stora händer hade lotsat Finland.

YLE - 21 maj 16 kl. 08:50

Domkyrkobranden i Borgå
”Där står den nu som en ruin” Domkyrkobranden i Borgå 29.5 2006 Det luktar bränt i hela Gamla stan. Hundratals Borgåbor har samlats till en andaktsstund vid Rådhustorget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Skidspåret i Pargas har öppnats - skidåkarna nöjda med den lagrade snön

I Pargas har man kunnat tjuvstarta skidsäsongen en månad tidigare. Snölagret är ungefär en halv meter tjockt och flera skidåkare testade spåren under veckoslutet..

YLE - 15 minuter sedan

Vandrarens lycka i Borgå - vägen som troligen fick sitt namn efter en källa

Folk som reste mellan Gammelbacka gård och Kungsvägen kände till en källa där törsten kunde släckas. Vägen där källan låg heter idag Vandrarens lycka..

YLE - 3 timmar sedan

I Tenala möts mopedpojkar i alla åldrar – de äldre lär de yngre och tvärtom

I ett gammalt stall i Gennarby i Tenala samlas 10-15-åriga pojkar varje tisdagskväll för att skruva, smörja, blästra, måla och fixa på gamla mopeder. Kvällarna är mycket populära..

YLE - 3 timmar sedan

Trafis tjänster öppna igen

Vissa av Trafiksäkerhetsverket Trafis digitala tjänster öppnade på lördagsmorgonen..

YLE - 4 timmar sedan

Kommunförbundet: Vårdreformens prislapp minst en miljard per år

Den planerade vårdreformen kommer att bli väldigt dyr för samhället. I stället för ett spar på 300 miljoner per år kommer reformen att leda till utgifter på minst en miljard, hävdar man på Kommunförbundet..

YLE - 5 timmar sedan

Årets tullhund Manu har nosat fram 870 narkotikasmugglingsfall

I dag premierar finska Kennelklubben labradoren Manu som arbetar vid Flygtullen. Under fyra års tid har Manu avslöjat allt som allt 870 fall av narkotikasmuggling..

YLE - 6 timmar sedan

"Du har ett alldeles vanligt missfall och kan gå hem och vänta ut det" - i era missfallsberättelser finns sorg och besvikelse över vårdpersonalens attityd

För någon vecka sedan pratade vi om missfall i Yle Vega och begärde in berättelser av er. Det kom in många berörande berättelser som du kan läsa här..

YLE - 9 timmar sedan

Etla om den låga nativiteten: Det kan uppstå hållbarhetsunderskott på flera miljarder

Näringslivets forskningsinstitut Etla förutspår en ökning på flera miljarder euro i hållbarhetsunderskottet i och med att det föds klart färre barn än tidigare i Finland..

YLE - 11 timmar sedan

Forskare: Lär av de fattigare länderna och sluta ställa klimatet mot ekonomin

Världens rikaste länder skulle tjäna på att sluta bråka om hur mycket klimatpolitiken kostar och i stället fokusera på konkreta lösningar för att minska utsläppen, anser doktoranden Anna Kukkonen vid Helsingfors universitet. Hennes doktorsavhandling visar att klimatpolitiken möter stort motstånd i de rikaste länderna..

YLE - 21 timmar sedan

Mammans kaffedrickande lämnar spår i babyns hår – ny mätmetod ska förtydliga kostrekommendationerna för gravida

Den nya mätmetoden gör det möjligt att se hur mycket ett foster får i sig av olika ämnen via sin mamma. Metoden ger mer tillförlitliga resultat än enkäter, i vilka mammorna ofta underdriver till exempel sitt koffeinintag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.