YLE > Finland

Wednesday, 26 September, 12:26

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkanDe första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00.. I den deltar Koivistos anhöriga, republikens president Sauli Niinistö, samt presidenterna Tarja Halonen och Martti Ahtisaari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Domkyrkan, Försvarshögskolans, Mauno Koivistos, Helsingfors Universitet, Finlands Bank, Koivistos, Sauli Niinistö, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Paavo Lipponen, Jaakko Jonkka, SDP, Lauri Ihalainen, Folk, Senatstorget, Statsbegravning, FNB, Sinikka Haaksiluoto, Vanda, Koivisto, Presidentens, Ständerhuset

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De första gästernahar , anlänttill , domkyrkan
YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Nu kan jordfästningen börja - gästerna har tagit plats

Nu har Domkyrkan fyllts med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 12 dec 13 kl. 14:16

Italiensk jättekrubba i domkyrkan

En stor italiensk julkrubba avtäcktes i domkyrkan i Åbo på torsdagen. Julkrubban är en miniatyrmodell av det unika landskapet i gamla staden i Matera som ligger i södra Italien. Ytan på julkrubban är drygt 20 kvadratmeter och den har en höjd på flera meter.

UNT - 09 apr 14 kl. 15:01

Kungagrav ska öppnas i Domkyrkan

Erik den Heliges skrin ska öppnas. Bland annat ska benrästerna granskas..

Skånskan - 02 jun 14 kl. 06:00

Domkyrkan tar strid för homosexualitet


Prästerna i Lunds domkyrka går ut med ett tydligt ställningstagande på Facebook..

Världen Idag - 28 aug 15 kl. 00:01

Lukas Berggern: Domkyrkan och kyrkans dom

Fem präster i Stockholms domkyrkoförsamling gick nyligen ut på DN Debatt (19/8) och menade att deras egen kyrka, och andra kyrkor, borde öppna upp för andra religioner och religionsuttryck. Artikeln inleds med två frågor. "Är alla religioner lika sanna eller äger vi kristna Sanningen?

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Snart kan jordfästningen börja - de flesta gäster har tagit plats

Snart börjar Domkyrkan fyllas med inbjudna gäster och jordfästningen av president Mauno Koivisto kan börja. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank. Jordfästningen börjar klockan 13:00..

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Jordfästningen har börjat - kyrkan är fylld till brädden

Jordfästningen av Mauno Koivisto har börjat med musik av Jean Sibelius. Domkyrkan är fylld av gäster. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Biskop emeritus Eero Huovinen talade om Koivistos stora, trygga händer

Jordfästningen av Mauno Koivisto började kl 13 i Domkyrkan i Helsigfors. Kyrkan är fylld av gäster.


Yle direktsänder begravningen kl.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

Många vackra ord om Koivisto - han styrde med godhet och vishet

Jordfästningen av Mauno Koivisto har hållits i Domkyrkan i Helsingfors. Eero Huovinen mindes president Koivistos stora händer, som har hållit ett fast grepp om skutan Finlands roder. Biskop emeritus Eero Huovinen talade om hur tryggt Koivistos stora händer hade lotsat Finland.

YLE - 21 maj 16 kl. 08:50

Domkyrkobranden i Borgå
”Där står den nu som en ruin” Domkyrkobranden i Borgå 29.5 2006 Det luktar bränt i hela Gamla stan. Hundratals Borgåbor har samlats till en andaktsstund vid Rådhustorget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Lokalt live: Vem blir Valtimohusets hotellföretagare? Se när namnet avlöjas

Försäljningen av Valtimohuset behandlas snart i stadsstyrelsen i Borgå. I dag presenteras den hotellföretagare som föreslås få köpa huset..

YLE - 1 timme sedan

Poliskälla bekräftar: Kriminalpolisens utredningar fokuseras på bolaget Airiston Helmi

En poliskälla bekräftar för Yle att den stora polisoperation som utfördes under veckoslutet i Åboland har kopplingar till bolaget Airiston Helmi. Tidigare har ingen inom polisen uppgett vilket bolag det handlar om..

YLE - 45 minuter sedan

Elina Röman ny miljöchef i Ingå

Degerbybon Elina Röman har valts till miljöchef i Ingå efter att Patrik Skult går i pension. Röman arbetar som forskare vid Finlands miljöcentral och är filosofie magister och snickare..

YLE - 1 timme sedan

Finland auktionerar ut 5G-frekvenser - tre koncessioner till salu

Som ett av de första länderna i Europa börjar Finland nu auktionera ut 5G-nätkoncessioner i frekvensområdet 3,5 gigahertz. Frekvenserna gör det möjligt att bygga 5G-nät. Sammanlagt tre nätkoncessioner finns till salu..

YLE - 1 timme sedan

Poliskälla bekräftar: Veckoslutets storoperation i Åboland och kriminalpolisens utredningar fokuseras på bolaget Airiston Helmi

En poliskälla bekräftar för Yle att den stora polisoperation som utfördes under veckoslutet i Åboland har kopplingar till bolaget Airiston Helmi. Tidigare har ingen inom polisen uppgett vilket bolag det handlar om..

YLE - 2 timmar sedan

Lokalt live 12.58: Vem blir Valtimohusets hotellföretagare? Se när namnet avlöjas

Försäljningen av Valtimohuset behandlas snart i stadsstyrelsen. I dag presenteras den hotellföretagare som föreslås få köpa huset. Valtimohuset ligger vid Krämaretorget invid Gamla stan..

YLE - 2 timmar sedan

Lokalt live klockan 12.58: Vem blir Valtimohuset hotellföretagare? - se när namnet avslöjas

Försäljningen av Valtimohuset behandlas snart i stadsstyrelsen. Idag presenteras den hotellföretagare som valts till köpare. Valtimohuset ligger vid Krämaretorget invid Gamla stan..

YLE - 3 timmar sedan

Det blir inget åtal för olyckan som krävde tre beväringars liv

Åklagarämbetet i Västra Nyland meddelar att man inte väcker åtal i fallet där tre beväringar omkom i den olycka som inträffade i Skogby i Leksvall den 26 oktober 2017..

YLE - 3 timmar sedan

Åbo kan få permanenta utställningar från Eremitaget i S:t Petersburg

Wäinö Aaltonens museum är i akut behov av renovering. Renoveringens kostnad beror på ifall Åbo stad lyckas utvidga samarbetet med konstmuseet Eremitaget i S:t Petersburg..

YLE - 4 timmar sedan

Sommartid eller vintertid? Kommunikationsministeriet vill höra finländarnas åsikter

En enkät om vilken tid Finland borde tillämpa permanent har öppnat på forumet Dinåsikt.fi. Enkäten är öppen fram till den 12 oktober 2018..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.