DN > Ekonomi

Wednesday, 16 August, 15:14

DN - 24 maj 17 kl. 13:56

Hyperinflationen svårt slag mot Venezuela befolkningPå tio år har oljelandet Venezuela gått från att vara ett av Latinamerikas rikaste länder till att bli ett av kontinentens fattigaste. Landets bruttonationalprodukt väntas minska med åtta procent i år och Internationella valutafonden spår en inflationen på 2.200 procent..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Venezuela, Latinamerikas, Internationella

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyperinflationen, svårtslag mot , Venezuela, befolkning
DN - 24 maj 17 kl. 13:56

Hyperinflationen svårt slag mot Venezuelas befolkning

På tio år har oljelandet Venezuela gått från att vara ett av Latinamerikas rikaste länder till att bli ett av kontinentens fattigaste. Landets bruttonationalprodukt väntas minska med åtta procent i år och Internationella valutafonden spår en inflationen på 2.200 procent..

HBL - 22 dec 13 kl. 11:13

Hyperinflation ger börsrally

Det blev krishärdarnas år, 2013. Så ser det i alla fall ut om man tittar på vilka börser som gått bäst.Börsen i hyperinflationens Venezuela har gått bäst i världen.

DI - 13 mar 16 kl. 15:47

”Ett moment 22 i Zimbabwe”

Hyperinflationen är sedan många år historia men har lämnat efter sig en ”ekonomiskt traumatiserad” befolkning.Så beskriver centralbankschefen John Mangudya läget i Zimbabwe. Ekonomin lider fortfarande av en total brist på förtroende, något han förgäves försöker förändra..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Svensk äldreomsorg kan exporteras till Japan

Det nya avtalet som ska underlätta handel mellan EU och Japan ger nya möjligheter för svensk tjänsteexport. Bland annat har äldreomsorgen stor potential till följd av Japans åldrande befolkning, enligt chefsekonomen Andreas Hatzigeorgiou..

DN - 7 timmar sedan

Inte fler Ica-butiker med näthandel

Näthandeln må växa så det knakar men det gör inte antalet Ica-butiker som erbjuder tjänsten. Precis som förra året går det bara att näthandla i omkring 200 av totalt 1 300 butiker..

DN - 3 timmar sedan

Britter vill se brexit utan gräns mot Irland

Varor och människor bör fortsatt kunna röra sig friktionsfritt över gränsen mellan Irland och Nordirland efter brexit. Det hoppas Storbritanniens regering..

DN - 3 timmar sedan

Så får du pengarna tillbaka för flygbiljetten

Många oroliga passagerare som ska flyga med det krisande flygbolaget Air Berlin har börjat höra av sig till konsumentorganisationerna. Men än finns det sätt att få tillbaka pengarna – även om konkursen kommer..

DN - 4 timmar sedan

Pensionsflytt ska bli enklare och billigare

Regeringen vill göra det enklare att flytta pensionssparandet. Avgifterna som försäkringsföretagen som förvaltar pensionssparande kan ta ut vid flytt ska begränsas och handläggningen ska gå snabbare..

DN - 7 timmar sedan

Reavinst gav Ica ett lyft

Dagligvarujätten Icas ägarbolag Ica-gruppen redovisar en vinst före skatt på 1.172 miljoner kronor för andra kvartalet 2017. Det kan jämföras med vinsten på 1.

DN - 9 timmar sedan

Rånhelikopter flyger turister

Helikoptern som användes i ett av de mest spektakulära rånen i svensk kriminalhistoria har fått helt andra uppgifter..

DN - 19 timmar sedan

140 får lämna efter hamnkonflikten i Göteborg

APM Terminals i Göteborgs containerhamn lade ett varsel på 160 anställda strax före midsommar. Nu står det klart att 140 personer får lämna företaget, skriver Göteborgs-Posten..

DN - 20 timmar sedan

Många attacker med utpressningsvirus

Under årets andra kvartal inträffade över fem miljoner cyberattacker i olika delar av världen till följd av att så kallade exploits, som utnyttjar sårbarheter i mjukvara för att installera skadlig kod, läckt ut på internet. Det visar it-säkerhetsföretaget Kaspersky Labs rapport om deras registrerade incidenter..

DN - Igår: 10:58

Johan Schück: Oväntat hög inflation kan driva upp räntorna

Inflationen överträffar Riksbankens mål. Uppgången i priserna är oväntat stark och kan vara tillfällig. Men efter snart sju år med alltför låga prisökningar rör det sig ändå om ett genombrott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.