Expressen > Nyheter

Friday, 24 May, 07:18

Expressen - 23 maj 17 kl. 22:59

JUST NU: Malmö härjas av bränderFlera bränder har härjat i Malmö under kvällen.Boende i området är oroliga för sina bilar.När polisen just var klar fick de rycka ut ännu en gång – till samma väg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
JUST NU, Malmö

Dela artikeln

1665 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Malmö, härjasav , bränder
GT - 06 jun 16 kl. 13:37

Flera skogsbränder härjar: "Är extremt"

Jönköpings län härjas av ett flertal skogsbränder. – Just nu är det fyra bränder i skogarna och i går hade vi sex stycken, berättar Pär Liljekvist, räddningschef i beredskap. Han vädjar nu till hjälp från allmänheten om att respektera eldningsförbudet och hålla utkik efter rökpelare..

BT - 13 apr 14 kl. 16:51

IPCC: Klimathotet kan avvärjas

Klimathotet kan avvärjas och temperaturökningen dämpas – utan att världsekonomin tar skada. Den slutsatsen drar FN:s klimatpanel (IPCC) i sin senaste delrapport. Rapporten, presenterad på söndagen i Berlin, är den tredje i ordningen i den senaste utvärderingen av klimatförändringarna från IPCC.

Expressen - 22 aug 16 kl. 11:52

Köpenhamn fortsatt härjat av bilbränder

För andra natten i rad härjas centrala Köpenhamn av bilbränder. Dansk polis har nu ögonen öppna för att se om det finns samband med bränderna i Sverige, skriver Ekstrabladet. – Det finns ju alltid någon risk att man blir inspirerad av vad andra sysslar med men hur stor är en forskarfråga, säger Mats Karlsson, biträdande polismästare i Malmö..

Skånskan - 18 apr 18 kl. 21:15

Kan rädda en hel ubåtsbesättning

Malmö Den kan gå ner till ett djup på 460 meter och rädda 35 personer ur en sjunken ubåt.
När Försvarsmaktens ubåtsräddningsfarkost URF tillsammans med ubåtsräddningsfartyget HMS Belos gästade Malmö på onsdagen drog det stor publik.På väg hem till Sveriges enda ubåtsflottilj i Karlskrona girade ubåtsräddningsfartyget HMS Belos in till Malmö för en ubåtssäkerhetsdag som arrangerades i samarbete med Saab Kockums och Försvarets materielverk,
– Vi kommer just från Göteborg där vi passande nog deltagit i minnesceremoni över ubåten HMS Ulven som sjönk för 75 år sedan, säger Rebecka Signäs, kommunikatör hos Försvarsmakten.

BT - 28 sep 14 kl. 00:43

Enkla jobb, inte Norgevitsar

Den stora samhällsutmaningen kring invandringen handlar varken om SD:s valresultat eller statistiken – utan om integrationen. I förra veckan skrev den norska författaren Elin Ørjasæter en debattartikel på Svenska Dagbladets Brännpunkt, där hon under rubriken ”Sverige vet inte vad invandringen kostar” drog en lans för att Norge skulle finansiera ett forskningsråd så att svenska forskare kunde få relevant hjälp med statistiken över invandrares sysselsättning. ”Svenska forskare är inte bara obekymrade, de är bombastiskt obekymrade trots ett bristande underlag”, skrev Ørjasæter, och avslutade med att ”långt framskriden ideologisk blockering gör dem ur stånd att hjälpa sig själva”.

BT - 25 maj 13 kl. 00:30

Alla lika om MP får bestämma

För några år sedan bjöd Miljöpartiet alla mammor på gratis energimassage på Stockholms Centralstation under Mors Dag. Förra språkröret Maria Wetterstrand var också där och prövade på. I morgon är det Mors Dag igen, men om MP har några planer för i år vet inte jag.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 11:33

Nissan Leaf - elbilar fungerar utmärkt på landsbygden

Jag har provkört Nissan Leaf som ägaren av gårdagens 15 kW solcellsanläggning innehar. Bilen visar sig fungera utmärkt för den som bor på landsbygden med 4 - 5 mil till staden och är inte ens speciellt dyr. Dessutom kommer den med ytterligare räckvidd efter årsskiftet, vilket ger en i princip exponentiellt förbättrad användbarhet.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 20:36

Avtalet är bara början. Det är smart att satsa förnybart.

Klimatmötet i Paris fortsätter på övertid och tidigast på lördag morgon väntas ett nytt kompromissförslag som förhoppningsvis resulterar i ett underskrivet avtal. Det senaste utkastet skärper målet om att begränsa jordens uppvärmning som ska hållas väl under två grader jämfört med förindustriell nivå. Ansträngningar ska dessutom göras för att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader.

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 20:36

Avtalet är bara början. Det är smart att satsa förnybart.

Klimatmötet i Paris fortsätter på övertid och tidigast på lördag morgon väntas ett nytt kompromissförslag som förhoppningsvis resulterar i ett underskrivet avtal. Det senaste utkastet skärper målet om att begränsa jordens uppvärmning som ska hållas väl under två grader jämfört med förindustriell nivå. Ansträngningar ska dessutom göras för att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader.

Supermiljöbloggen - 11 mar 18 kl. 22:37

Vad ska vi med skogen till? – Del 2

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - just nu

JUST NU: Man död efter krock med älg

En man har omkommit i en olycka med en älg på en riksväg i de södra delarna av Kronobergs län.Olyckan inträffade vid 01.30-tiden.

Expressen - 15 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: Två knivskurna på fest • M klättrar i ny mätning • Då väntas May avgå

Två personer har knivskurits på en lägenhetsfest i centrala Stockholm. En person har gripits i närområdet.■■■Moderaterna klättrar inför EU-valet i ny Novus-mätning, från Sveriges radio.

Expressen - 15 minuter sedan

Mors dag 2019: presenterna som mammor helst vill ha

Den sista söndagen i maj firar vi mors dag i Sverige, alltså söndagen den 26 maj 2019.Här är de vanligaste presenterna – och de som mammor helst vill ha. .

Expressen - 30 minuter sedan

Kristerssons valspurt – M tar tillbaka röster från KD

Med två dagar kvar till EU-valet klättrar Moderaterna, enligt en ny Novus-mätning.– Moderaterna har lyckats mobilisera väljare från Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus till Sveriges Radio. Samtidigt har både KD och SD medvind..

Expressen - 30 minuter sedan

”Rolexrånet” var nära att kosta 42-åring livet

”Rolexrånet” som höll på att kosta en man i Åhus livet hade arrangerats av en av hans egna vänner.Vännen skrev till och med en hälsning och ett beklagande på sms efteråt.Han har nu dömts till två års fängelse.

Expressen - 1 timme sedan

Larm om koldioxidrekord i atmosfären: ”Leker med eld”

WASHINGTON DC. Koldioxidhalten i atmosfären är på de högsta nivåerna på flera miljoner år.På observatoriet Mauna Loa på Hawaii uppdateras siffrorna dagligen.

Expressen - 1 timme sedan

Då avgår Theresa May som ledare för Tories

Theresa May avgår som ledare för det brittiska Tories-partiet den 10 juni, enligt Bloomberg.Hon väntas meddela sin avgång under fredagen.Nu är den tidigare ministerkollegan Boris Johnson favorit att ta över..

Expressen - 2 timmar sedan

Fler barn i svenska häkten

Antalet minderåriga i svenska häkten har ökat, rapporterar Sveriges Radio..

Expressen - 3 timmar sedan

Två personer knivskurna i centrala Stockholm

Två personer har knivskurits i en lägenhet i centrala Stockholm, skriver Aftonbladet..

Expressen - 4 timmar sedan

Man rånad av två män i Sundsvall

En man har under natten till fredag blivit nerslagen och rånad av två män i Sundsvall, skriver polisen på sin sajt.Ingen har gripits för brottet och nu eftersöks gärningsmännen av polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.