Realtid > Ekonomi

Wednesday, 16 August, 15:11

Realtid - 23 maj 17 kl. 06:05

Resursbrist håller inte som förklaring när sjukvårdens problem ska förklarasDet går inte att lösa sjukvårdens problem genom att gång på gång tillföra mer pengar i form av tillfälliga anslag. Vi måste istället titta på hur vi använder resurserna som en helhet, alltså inte bara på kronorna som finns inom varje delbudget, utan ekonomin i helheten, skriver Hans Winberg, generalsekreterare för stiftelsen Leading Health Care..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Hans Winberg, Leading Health Care

Dela artikeln

153 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resursbrist, hållerinte som , förklaringnär , sjukvårdensproblem ska , förklaras
YLE - 01 feb 15 kl. 07:00

Pengar eller uthållighet krävs för tandvård

Tänder och munhälsa separeras på ett märkligt sätt från det övriga hälsotillståndet - som om munnen inte alls hängde samman med resten av kroppen. Tandvård nämns ofta som ett slags underkategori till "riktig" hälsovård. Det kan vara svårt att få tänderna omskötta, även i länder där den offentliga hälsovården i övrigt fungerar.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Stockholmarna mest skuldsatta i Sverige

Svenska folket har skulder på över 66 miljarder kronor hos Kronofogden. Nedbrytet på regional nivå ligger Stockholm i topp som det mest skuldsatta länet. I botten som minst skuldsatta återfinns Västerbottningarna..

Realtid - 1 timme sedan

Nordnet byter ut handelsplattform

Nätbanken har tecknat ett it-avtal med Infront för att byta ut sitt aktiehandelssystem. Under hösten kommer aktiehandlare kunna testa den nya plattformen som utvecklats av Infront..

Realtid - 1 timme sedan

Aqurat Fondkommission mer än fördubblar sin arbetsstyrka

Transferators dotterbolag Aqurat Fondkommission rekryterar fem personer och har dämed en personalstyrka på åtta personer. .

Realtid - 5 timmar sedan

"Vi vill bli störst på AI-rådgivning"

Nordnets vd Peter Dahlgren vill skapa världens bästa kundupplevelse och storsatsar på artificiell intelligens. "Vi vill bli den första banken i Europa som använder AI på bred front för att tillhandahålla finansiell rådgivning", säger han till Realtid.se..

Realtid - 4 timmar sedan

Det ska bli lättare att flytta pensionspengar

Det ska bli både lättare och billigare för privatpersoner att flytta sitt pensionssparande, enligt ett förslag från regeringen. Med det gäller enbart pensionsavtal tecknade efter 2007..

Realtid - 3 timmar sedan

Ny AI-fond tar in 150 miljoner dollar

Andrew Ng – tidigare forskningschef på kinesiska sökjätten Baido och grundare av Googles Brain Team – har tagit in 150 miljoner dollar till en AI-fond som han själv skapat..

Realtid - 5 timmar sedan

Sjunkande rubel sänker substansvärdet i Vostok New Ventures

Investmentbolaget Vostok New Ventures redovisar ett resultat på 8,64 miljoner dollar för första halvåret 2017..

Realtid - 6 timmar sedan

Ledningsförändringar på Handelsbanken

Hannu Saari blir chef för en ny avdelning med ett koncernövergripande och samlat ansvar för Handelsbankens alla åtgärder för att motverka finansiell brottslighet.  .

Realtid - 5 timmar sedan

Nordnets vd

Nordnets vd Peter Dahlgren har höga ambitioner. Han vill skapa världens bästa kundupplevelse och göra nätbanken till den största AI-banken i Europa....

Realtid - 6 timmar sedan

Swedbanks förvärv av PayEx godkänt 

Swedbanks förvärv av betaltjänstföretaget PayEx har  godkänts av konkurrensmyndigheterna i Sverige och Norge samt av Finansinspektionen i Sverige. Godkännandet innebär att Swedbank nu formellt tillträtt bolaget och att PayEx därmed är ett helägt dotterbolag till Swedbank..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.