SVT > Ekonomi

Tuesday, 22 August, 07:19

SVT - 22 maj 17 kl. 18:06

Finansministern om bostadsmarknaden: Självklart finns det riskEU-kommissionens riktar i dag kritik mot de skenande svenska bostadspriserna och svenskarnas växande skuldberg. Så här svarar finansminister Magdalena Andersson (S): – Självklart finns det risk för en priskorrigering på bostadsmarknaden och därför är det viktig att människor nu använder det låga ränteläget åt att amortera på sinalån– inte till att ta nya lån, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Magdalena Andersson, SVT Nyheter

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansministernom , bostadsmarknaden, Självklartfinns det , risk
VA - 01 mar 11 kl. 11:32

Borg: ''Risk för flaskhalsar''

1 mars Sverige befinner sig nu i en "remarkabelt stark återhämtningsfas", men det finns "betydande risker" för att det nu byggs upp obalanser i ekonomin. Det sade finansminister Anders Borg vid en utfrågning i riksdagens finansutskott på tisdagen. "Det finns en betydande risk för att det uppkommer flaskhalsar på arbetsmarknaden och det uppkommer finansiella instabiliteter ...

Cornucopia - 09 maj 15 kl. 11:12

Gästinlägg: Bostadsmarknaden är kraftigt övervärderad, men brister inte inom de närmsta åren

Nedanstående är ett gästinlägg författat av aktiemalle.

Bostadsmarknaden är kraftigt övervärderad, men brister inte inom de närmsta åren

1) Historiskt har bostadspriserna följt inflationen men avviker kraftigt idag, och har så gjort sedan 1999. Man kan argumentera för att globaliseringen och/eller ny teknologi har dämpat den ”riktiga” inflationen senaste åren och således blir jämförelsen med inflationen missvisande.

Västerbottens Folkblad - 06 okt 15 kl. 10:52

Risk för krasch på bostadsmarknaden

Det finns risk för att bostadsmarknaden i Sverige står inför en krasch, varnar nu Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén. Köpare måste ta med risken för prisfall i kalkylen, anser han. Om inget görs för att bromsa utvecklingen på bostadsmarknaden finns risk för ett abrupt prisfall längre fram, konstaterar statliga Konjunkturinstitutet (KI), som granskar Sveriges ekonomi.

Cornucopia - 03 sep 13 kl. 07:06

Swedbank: Risk för bostadskrasch i Norge

Swedbank släppte förra veckan sin Swedbank Economic Outlook, som naturligtvis är positiv till den generella ekonomiska utvecklingen, speciellt i Sverige, nu när vi passerat botten i konjunkturcykeln. Men samtidigt tror man att bostadsbubblan nu spricker i Norge, som samtidigt drabbas av hämmad tillväxt när oljebranschens investeringar i landet normaliseras.

Rapporten kan ni läsa som PDF hos Swedbank och tipset kommer via Bobubbla på Twitter.

Affärsvärlden - 16 dec 13 kl. 09:21

Ekonomer varnar för överhettning på den brittiska bostadsmarknaden

Det råder en risk för överhettning på den brittiska bostadsmarknaden.Det framgår av en enkät som Bloomberg genomfört där omkring två tredjedelar av de 27 ekonomer som besvarat frågan anser att en sådan risk råder..

VA - 15 aug 11 kl. 15:12

Risk för kreditrisk

15 augusti Sydeuropeiska banker har problem med att hitta medellång och lång finansiering, vilket tvingar vissa av dem att dra ned på sin egen utlåning, enligt Huw van Steenis, bankanalytiker på Morgan Stanley. "Risken för kreditkris i södra Europa ökar", skriver han i ett marknadsbrev. För att begränsa effekterna på hushåll och företag behövs troligen någon form av bankgarantier, troligen med EFSF som garant, enligt van Steenis.

Cornucopia - 13 dec 15 kl. 13:13

Finansministern till Ekot: Framtiden stavas ofinansierade reformer

I gårdagens lördagsintervju hos Ekot avslöjade finansminister Magdalena Andersson (s) att man återgår till den oansvariga skuldfinansierade politik som gällde fram till 90-talskrisen. Regeringen ska nu inte höja skatterna utan istället finansiera ett smörgåsbord av åtgärder genom att låna pengar. Den sk krona-för-krona-principen överges och framtida reformer ska ske utan finansiering.

Dagens PS - 19 jul 17 kl. 13:06

Storbank bromsar bolån: ”Vi ser risk”

På onsdagsmorgonen kom Swedbank med en positiv kvartalsrapport, som DagensPS.se skrev om, och i den framgår det att utlåning till bolånekunder och företag ökar långsammare än marknaden. Swedbank ökar med 6,1 procent på årsbasis medan den sammanlagda tillväxten landar på 7,1 procent.

DI - 14 maj 16 kl. 09:26

Amerikanska finansministern varnar för effekter av valutakrig

Den amerikanska finansministern Jacob Lew varnar nu för att det finns en risk för att ett valutakrig får en negativ påverkan på världsekonomin..

Cornucopia - 06 nov 14 kl. 09:54

Bostadsmarknaden är större än hyresrätter

Utifrån bostadsbristhaveristernas svar vid gårdagens fråga om en definitionen av bostadsbrist, så anser dessa att de enda bostäderna som räknas som bostäder är hyresrätter med förstahandskontrakt, helst innanför tullarna. Fast bostadsmarknaden är så mycket större än denna utdöende form av boende, men det väljer man att ignorera.

Idag erbjuds det 4 327 bostadsrätter i Stor-Stockholm och 2378 andrahandskontrakt eller förstahandskontrakt på villor via Blocket Bostad.

Fler nyheter från SVT

SVT - 11 timmar sedan

Eva drabbas hårt av postkaoset

Påminnelseavgifter, försvunna försändelser och dagstidningar som blivit gamla redan innan de hamnar i brevlådan. Det är några exempel på hur vanliga svenskar drabbats när postutdelningen ibland uteblivit helt. – Posten kommer aldrig på den dag den ska komma utan en, två eller tre dagar för sent, säger Eva Elgie i Tullinge..

SVT - 11 timmar sedan

SVT Nyheter avslöjar: Så bröt Postnord mot lagen

SVT Nyheter kan i dag avslöja att Postnord i somras hade anställt brevbärare som struntade i att dela ut all post. Trots att många drabbade hörde av sig och klagade, tog det flera veckor innan företaget tog tag i fusket. Därmed har Postnord brutit mot postlagen..

SVT - 15 aug 17 kl. 10:11

Högsta inflationstakten på sju år

Inflationen i juli nådde över Riksbankens mål och årstakten var den högsta på nästan sju år. – Det här höjer förväntningarna på att Riksbanken höjer räntan tidigare, säger Anna Breman, chefsekonom på Swedbank..

SVT - 15 aug 17 kl. 10:06

Fortsatt höga marginaler på bolån

Bankerna fortsätter att ha historiskt höga marginaler på bolån, det vill säga vad de tjänar på lånen..

SVT - 14 aug 17 kl. 09:36

Avslaget på bostadsmarknaden i juli

Det har varit stiltje på bostadsmarknaden under sommaren. Men sett över den senaste tolvmånadersperioden fortsätter priserna uppåt. – Det är årstakterna som avgör, månadssiffrorna förbleknar i vikt, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik..

SVT - 10 aug 17 kl. 15:44

Stockholmsbörsen fortsätter nedåt

Det är fortsatt spänt mellan Nordkorea och USA och världens aktiemarknader sjunker. Stockholmsbörsen är inget undantag..

SVT - 08 aug 17 kl. 11:11

Rekordmånga reste med SAS i juli

Som flera bolag inom flygbranschen slår SAS passagerarrekord under juli månad. Under sommarmånaden reste 2,5 miljoner med bolaget..

SVT - 08 aug 17 kl. 08:54

Rekordsiffror för flygbranschen – så många resenärer åker med bolagen

Flera bolag i den hårt prispressade flygbranschen slog passagerarrekord under juli månad..

SVT - 05 aug 17 kl. 06:42

Dollarn sjunker: ”Politiska turbulensen en belastning”

Den politiska situationen i USA har blivit en belastning för dollarn som nu är nere på strax över åtta kronor. För de svenska hushållen kan fallet ha positiva effekter..

SVT - 04 aug 17 kl. 04:48

Volvomotorer snart i Geelybilar

Biltillverkaren Volvo Cars har kommit överens med Geely om att Volvomotorer ska sättas in i Geelybilar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.