Cornucopia > Ekonomi

Friday, 23 June, 10:19

Cornucopia - 22 maj 17 kl. 16:39

Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landningUppdrag Granskning har begärt ut loggar från en svart låda på en sjöräddningshelikopter efter att en helikopter piskat upp grus och jord vid en landning, som filmades av ett TV-team. Sjöfartsverket har vägrat och det hela har överklagats till Kammarrätten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Granskning, TV, Kammarrätten, Norrtälje, Uppdrag Granskning, Offentlighetsprincipen, Ulrica Ekström, Trots, Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets, FDR, Transportstyrelsen, EASA, Kammarrättens, Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningens,  Uppdrag Granskning

Dela artikeln

133 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppdrag, Granskning, sätterefter , sjöräddningshelikoptrarnablev , smutsigavid , landning

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

"Varje midsommarafton är en förslösad arbetsdag!"

Så var det midsommarafton igen. För många ännu en förslösad arbetsdag, men för oss andra ännu ett tillfälle att få jobba 14-16 timmar relativt ostört.
Midsommarafton är ännu en av dessa dagar som hindrar hederligt folk från att arbeta.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Var ska Sveriges nya Eriksson-städer ligga?

Bostadsminister Peter Eriksson (mp) går vidare med regeringens planer att bygga helt nya svenska städer i storleksordningen 25 000 - 40 000 invånare per styck. En samordnare ska nu kontakta lämpliga kommuner i våra storstadsområden för detta.
Befolkningen i Sverige växer som bekant mycket fort.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Ygeman har tappat kontakt med verkligheten och bör avgå

"Hjälp oss! Hjälp oss!" - rikspolischef Dan Eliasson"Att säga att polisbristen är akut, det är att ta till överord.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Lämplig GPS-spårare för att skicka med Postnord

"Don't get angry - get even!"Så har PostNord gjort det igen. Tappat bort ett brev/paket.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Sverige klarar sig uppenbarligen utmärkt utan Göteborgs godshamn

Det brukar sägas att Göteborg är Sveriges viktigaste hamn, men uppenbarligen klarar sig Sverige alldeles utmärkt utan åtminstone godshanteringen i hamnen, vilket de senaste månadernas arbetsmarknadskonflikt visat. På sikt kanske det blir något dyrare, men varje förlorat jobb i Göteborg är ett vunnet jobb i någon annan hamn när rederierna väljer någon annan.Göteborgs hamn.

Cornucopia - 23 timmar sedan

E-novellen Oscar finns nu för nedladdning

Nu är mina andra korta E-novell, den dystopiska/utopiska novellen Oscar, liksom tidigare släppta Berget tillgänglig för nedladdning. Ni hittar den på iBooks, Bokus, Bokon, Dito eller i min egen lilla E-novellhandel.
Den korta novellens beskrivning låter så här:"I en framtid där mänskligheten löst miljöproblemen genom att göra sig av med den onödigare halvan av befolkningen får Malin tillstånd att bli gravid och bokar in en träff.

Cornucopia - Igår: 23:31

Barentsburg - som om Sovjetunionen aldrig föll

Medan Pyramiden är övergiven har Ryssland hållit kvar vid den olönsamma gruvan i Barentsburg. Här går livet vidare, men det är som att Sovjetunionens fall aldrig nått dit. Det är en intressant studie i misär i jämförelse med överflödet och välståndet hos grannen norska Longyearbyen, och är punkt för punkt ett tydligt exempel på vad 46 år av kommunistisk diktatur, följt av 25 år av kleptokratisk fascistisk diktatur gör för välstånd.

Cornucopia - Igår: 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

Cornucopia - Igår: 14:07

Öppna kanalen: 72 timmar - är du redo

En av mina tre intervjuer härom veckan var åt några journaliststudenter vid Göteborgs Universitet. Det kan hittas som en del av inslaget "72 timmar - är du redo" nedan..

Cornucopia - Igår: 10:35

Konjunkturinstitutet sänker långsiktig svensk BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin långsiktiga BNP-prognos och spår nu en lång lågkonjunktur med blodfattig BNP-tillväxt de tre åren 2018 - 2021. Eller som man rubriksätter det hela: Högkonjunkturen förstärks. Totalt finansierar skattebetalarna sju olika killgissningar av BNP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.