Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 13 December, 14:18

Cornucopia - 22 maj 17 kl. 16:39

Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landningUppdrag Granskning har begärt ut loggar från en svart låda på en sjöräddningshelikopter efter att en helikopter piskat upp grus och jord vid en landning, som filmades av ett TV-team. Sjöfartsverket har vägrat och det hela har överklagats till Kammarrätten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Granskning, TV, Kammarrätten, Norrtälje, Uppdrag Granskning, Offentlighetsprincipen, Ulrica Ekström, Trots, Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets, FDR, Transportstyrelsen, EASA, Kammarrättens, Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningens,  Uppdrag Granskning

Dela artikeln

133 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppdrag, Granskning, sätterefter , sjöräddningshelikoptrarnablev , smutsigavid , landning

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Östermalm: "Säljarna är marknadens sista optimister"

Mitti Östermalm rapporterar om allt fler sänkta utropspriser på bostadsannonserna på gräddhyllan.Östermalm hävdar Apples Photos utifrån GPS-koordinaterna. Extremt trist område.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Solcellsanläggningen nu online

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige.
Efter att Ellevio igår bytte ut elmätaren är nu min solcellsanläggning online. Den har sedan inkopplingen producerat exakt noll kWh energi tack vare årstid och väderlek.

Cornucopia - Igår: 12:46

Patriot misslyckades skjuta ner robot - Polen anser för dyrt

Enligt ansedda New York Times har Saudi-Arabiens Patriot-luftvärn misslyckats att skjuta ner en ballistisk robot avfyrad från Jemen mot huvudstaden Riyad. Samtidigt har Polen fått siffran på hur dyr deras anskaffning av Patriot blir och anser att priset är oacceptabelt dyrt.
Sveriges nuvarande luftvärn EldE 97 HAWK har sitt ursprung från tidigt 60-tal.

Cornucopia - Igår: 10:14

KPI-inflationen fortsatt stabil runt tvåprocentmålet

KPI- och den ränteeliminerade KPIF-inflationen förblir stabilt runt Riksbankens gamla tvåprocentmål. I dagens siffror steg KPI-inflationen något, men kan i stort sett ses som brus runt 2%.Den svenska KPI-inflationen från 1999 till idag.

Cornucopia - Igår: 09:27

Västlänken: Götatunneln stängs i ett halvår

Biltunneln Götatunneln kommer stängas i ett halvår på grund av byggandet av den sk Västlänken. För Stockholmare skulle det ungefär motsvaras av att Södertunneln stängs, med tillhörande spännande utmaningar kring trafiksituationen.

Göteborg Direkt rapporterar att Götatunneln alltså stängs från i sommar till och med jul 2018 och upp till 60 000 bilar per dygn måste hitta en annan väg.

Cornucopia - Igår: 14:41

MÖP-måndagfoton: Befolkningsskyddsrum i villa

Dags för MÖP-måndag igen, men denna gång får det bli med fokus på civilförsvaret och det sk befolkningsskyddet i form av skyddsrum. Bloggen har besökt ett skyddsrum i en villakällare i ett villaområde från 1984.
Skylt vid dörren in i skyddsrummet från själva villan.

Cornucopia - I förrgår: 11:15

Eurostat: Sverige har blivit fattigare per capita jämfört med EU

Eurostats statistik visar att Sverige har blivit fattigare per capita jämfört med övriga EU. Köpkraftsjusterat (PPS) har svensk BNP per capita fallit jämfört med övriga EU sedan toppen på konjunkturtoppen 2007. Detta trots Magdalena Anderssons (s) uttalanden om att svensk ekonomi går som en Volvo S90 och att vi ska vara på en konjunkturtopp nu.

Cornucopia - I förrgår: 09:29

SEB:s boprisindikator nu negativ - värst i Stockholm

SEB:s pyskologiska boprisindikator är nu negativa. Fler hushåll tror på fallande bostadspriser än stigande, och allra värst är det i Stockholm som endast övertrumfas av den akuta finanskrisen 2008 - 2009.
SEB:s boprisindikator som mörk linje.

Cornucopia - I förrgår: 22:29

Hur stora vinster har du plockat ut ur Bitcoin?

Dags för en liten söndagsenkät. Dags att få facit på hur stora vinster de superintelligenta läsarna har realiserat och plockat ut ur Bitcoin och andra kryptovalutor. Svara i enkäten nedan.

Cornucopia - I förrgår: 15:56

Taleb: Inget sätt att blanka bitcoin - kan gå hur högt som helst

Nicholas Nassim Taleb konstaterar att bitcoins exponentiella prissättningstillväxt beror på att det inte finns något sätt att blanka bitcoinbubblan, dvs marknaden är enkelriktad.
Marknadsbubblans anatomi.

Taleb skriver på Twitter att det inte finns någon möjlighet att ta negativa positioner i de ettor och nollor som kallas bitcoin och som folk har hittat på är värda något:"Bitcoin: my answer to the repeated questions.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.