Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 22 April, 01:19

Cornucopia - 22 maj 17 kl. 16:39

Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landningUppdrag Granskning har begärt ut loggar från en svart låda på en sjöräddningshelikopter efter att en helikopter piskat upp grus och jord vid en landning, som filmades av ett TV-team. Sjöfartsverket har vägrat och det hela har överklagats till Kammarrätten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Granskning, TV, Kammarrätten, Norrtälje, Uppdrag Granskning, Offentlighetsprincipen, Ulrica Ekström, Trots, Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets, FDR, Transportstyrelsen, EASA, Kammarrättens, Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningens,  Uppdrag Granskning

Dela artikeln

133 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppdrag, Granskning, sätterefter , sjöräddningshelikoptrarnablev , smutsigavid , landning

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

MSB förtydligar: Skytteföreningar med tillstånd får sälja ammunition

MSB skriver nu på sin hemsida att skytteföreningar med tillstånd från sin kommun fortfarande får sälja ammunition. Annars får man inte sälja ammunition inköpt till klubbvapnen, likt bloggen skrivit om. Separat tillstånd krävs alltså.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Valanalys: Försvarsvänner stendöda för sossieret i valrörelsen

"Makten framför allt."Sosseriet påstår sig gå till val på trygghet för vanligt folk, men det handlar bara om tomma uttalandet och inga faktiska anslag vilket syntes tydligt i vårändringsbudgeten. Till det hela hör att sosseriet helt gett upp att profilera sig som försvarsvänliga i sin valrörelse.

Cornucopia - Igår: 19:25

Fredagsmys: Det här behöver du för att förverkliga ditt eget hemman

Dags för lite härligt fredagsmys efter en heldag på gård och i trädgård. Många läsare drömmer om ett anspråkslöst boende på landet, där de kan odla lite mat, ordna egen ved och kanske ha några djur, både för vardaglig självhushållning och som yttersta krisberedskap. Här följer lite om vad du behöver för att förverkliga detta, nämligen attityderna.

Cornucopia - Igår: 18:29

Dan Eliasson/MSB: Viktigt begränsa alla vapen, inte bara halvautomater

Signerat av generaldirektören för Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) signerades den 10:e april ett remissvar från MSB, där det framgår att myndigheten anser att det är viktigt begränsa alla skjutvapen och inte bara halvautomatiska. Under Dan Eliasson har nu MSB gett sig ut kompetens- och uppgiftsvatten långt utanför sitt område.
Från MSB:s remisssvar.

Cornucopia - Igår: 10:33

Den militära flygplatsen i Karlsborg stängd - osäker framtid

Start- och landningsbanan på fd F 6 i Karlsborg är nu stängd för flyg, inklusive det militära transportflyget som såväl övningsverksamhet hos Fallskärmsjägarskolan (FJS) eller Särskilda operationsgruppen (SOG) och 31:a och 32:a bataljon, såväl som skarpa insatser. Brist på resurser gör att Sveriges special- och elitförbandscentrum inte kan använda transportflyg lokalt.
Svensk försvarsbudget 2019, pixels på skärm.

Cornucopia - Igår: 09:35

Första upptaxeringarna pga ej deklarerad bitcoinhandel

DI Digital skriver att tjugo personer nu straffskattats för att inte deklarerat sin handel i bitcoin. Skatteverket ska ha utvecklat metoder för att få fram vem som handlat och har än så länge upptaxerat och straffskattat tjugo personer på nästan 5 MSEK. Tidigare har man beslagtagit 10 MSEK från en enskild västmanlänning.

Cornucopia - I förrgår: 19:08

Oljepriset fortsätter uppåt - drar med sig oljeaktiernas

Oljepriset fortsätter uppåt i dubbel bemärkelse för oss svenskar. Dels via faktiskt oljepris i USD och dels via fallande svensk krona. Och som vanligt följer oljebolagsaktierna med uppåt.

Cornucopia - I förrgår: 12:46

BREAKING: MSB stoppar skytteklubbarnas försäljning av ammunition till medlemmar

Enligt uppgifter till bloggen har MSB stoppat åtminstone Pistolskytteförbundets försäljning av ammunition till medlemmar eller tävlingsdeltagare med relevant vapenlicens. Ammunition får nu endast säljas för att användas i sk klubbvapen, dvs de vapen en aspirerande skytt måste använda tills man erhåller licens på eget vapen.
Legalt skytte på klubb.

Cornucopia - I förrgår: 11:27

Ny deklarationstjänst för Bitcoin - seminarium om GPDR och blockchain

Nu finns det ytterligare en Internettjänst för att deklarera Bitcoin-affärer. Det ordnas även ett seminarium kring vad som gäller för GDPR och det faktum att det lagras persondata i sk blockchainteknik, likt Bitcoin. Mer nedan.

Cornucopia - I förrgår: 08:50

Pelletsbristen tillfällig enligt branschen

På grund av den kalla och långa vintern drabbades Sverige och hela Europa av pelletsbrist. Energirådgivarnas favorituppvärmningsform tog helt enkelt slut och det gick inte att få tag på pellets för de som inte köpt in minst en årsförbrukning.
Vedkamin, inte pelletskamin eller pelletspanna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.