Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 17 October, 09:57

Cornucopia - 22 maj 17 kl. 16:39

Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landningUppdrag Granskning har begärt ut loggar från en svart låda på en sjöräddningshelikopter efter att en helikopter piskat upp grus och jord vid en landning, som filmades av ett TV-team. Sjöfartsverket har vägrat och det hela har överklagats till Kammarrätten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Granskning, TV, Kammarrätten, Norrtälje, Uppdrag Granskning, Offentlighetsprincipen, Ulrica Ekström, Trots, Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets, FDR, Transportstyrelsen, EASA, Kammarrättens, Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningens,  Uppdrag Granskning

Dela artikeln

133 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppdrag, Granskning, sätterefter , sjöräddningshelikoptrarnablev , smutsigavid , landning

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

WGC: Tyskarna köpte mest investeringsguld i världen 2016

Lobbyorganisationen World Gold Council rapporterar att tyskarna var de som investerade mest i investeringsguld i världen förra året. Inköpen per person var nästan dubbelt så stort som hos andralandet Turkiets invånare. Köpte du guld under 2016 eller i år?

Cornucopia - 13 timmar sedan

Våldtäktskulturen i Aftonbladet?

I eftermiddags publicerade en svensk kvinnlig mediaprofil att hon blivit våldtagen av en namngiven framstående manlig journalist på Aftonbladet. Det hela har tystats ner och mediaprofilen har motarbetats. Det är uppenbart att det råder en våldtäktskultur inom Aftonbladet, liksom inom hela mediasfären.

Cornucopia - 18 timmar sedan

SVT och SR förvandlas till skattegaranterat vuxendagis - fritt att driva egna agendor

Idag offentliggjordes utredningen om hur SVT och SR ("Public Service") ska förvandlas till ett skattegaranterat vuxendagis, som oavsett ekonomisk utveckling, konjunkturläge eller tittarsiffror och kvalitet eller utformning av innehållet, ska garanteras sin existens. På presskonferensen underströks att Public Service ska vara oberoende av riksdag och regering och få driva sina helt egna agendor.
SVT Nyheters lekledare Jan Helin.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Föreläser i Kungsbacka torsdag och Ale på lördag

En kort påminnelse. Jag håller en författarföreläsning i Kungsbacka på torsdag och i Ale på lördag.
I Kungsbacka är föreläsningen 18:00 - 19:00 och hålls på Fyrens bibliotek i centrala Kungsbacka, inom gångavstånd från buss- och järnvägsstationen om man nu är kollektivburen.

Cornucopia - Igår: 09:52

KPIF biter sig kvar över 2.0%

Det är nu åtta månader sedan Riksbankens nya inflationsindikator KPIF nådde målet om 2.0% och tredje månaden på raken som den stabilt ligger en bit över. Någon räntehöjning är dock inte aktuell, eftersom målet nu har bytts ut till ett intervall mellan 1.

Cornucopia - Igår: 19:41

Tror du att bostadspriserna kommer stiga eller falla det närmaste året?

SEB:s boprisindikator fortsätter att falla, men mer intressant är kanske vad du själv tror om bostadspriserna utveckling det kommande året? Enkät nedan.
SEB:s boprisindikator till och med oktober 2017.

Cornucopia - Igår: 14:29

Låt oss diskutera det hyllade invasionsförsvarets verklighet

Hos försvarsnostalgiker hyllas det gamla 800 000 man starka invasionsförsvaret. Men i mycket var invasionsförsvaret en papperskonstruktion, där utrustning och materiel i mobbförråden inte alls motsvarade det som fanns på papper eller enligt beslut. Invasionsförsvaret var en köttvägg, där högar av massakrerade svenska män skulle agera avskräckande.

Cornucopia - Igår: 12:20

Bodström nekas bli landshövding - nu finns exitmöjlighet för Eliasson

Advokaten Tomas Bodström (s), mest känd för att ha suttit i styrelsen för bedrägerifondbolaget Allra, samt för att 2010 vägrat ta drogtester, samt förstås Bodströmsamhället från sin tid som övervakningsminister i sosseriets förra regering, fick inte bli landshövding i Stockholm län. Det öppnar nu för möjligheten att sosseriet ska kunna köpa rikspolischefen Dan Eliassons fortsatta tystnad via landshövdingeposten.
Skriver mest det här inlägget för att äntligen få en användning av det här fotot ur bildbanken.

Cornucopia - Igår: 11:08

Kraftigt skärpt moderat migrationspolitik

Moderaterna klubbade en ny migrationspolitik på sin årsstämma. Bland annat vill man att rätten att söka asyl inom EU helt ska tas bort och att personer som stoppas vid gränsen ska kunna skickas tillbaka utan utredning om de kom via ett annat EU-land.
En tidigare partikongress för Moderaterna.

Cornucopia - I förrgår: 09:39

Sverigedemokraterna snart tillbaka till valet 2014 i opinionen

En ny Sifoundersökning visar ett ordentligt tapp för Sverigedemokraterna. Strategin att inte göra något verkar inte fungera längre. Ett tapp till i denna storleken och man är tillbaka under väljarstödet i valet 2014.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.