DI > Ekonomi

Friday, 24 November, 17:46

DI - 21 maj 17 kl. 10:04

Levande historia lockar till BerlinSka du till Berlin och vill ta del av DDR-tiden? Då är Stasimuseet ett hett tips. I det forna kommunistiska högkvarteret får du en god inblick i hur vardagen såg ut för Stasichefen och hans närmaste liksom hur statliga säkerhetstjänstens olika avlyssningsapparater såg ut och fungerade..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Berlin, DDR, Stasimuseet, Stasichefen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Levande, historia, lockartill , Berlin
Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 13:32

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007. Ingrid Lomfors, 57 år, är docent i historia och disputerade på en avhandling om de judiska flyktingbarnen från Nazityskland.

SvD - 28 jan 11 kl. 14:24

Tidigare artiklar ur Levande Historia

SvD.se publicerar utdrag ut tidningen Levande historia. Se artiklar som publicerats hittills..

UNT - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef..

SvD - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

DN - 18 dec 14 kl. 14:00

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

GöteborgsPosten - 21 jan 15 kl. 22:37

Forum för levande historia ändrar sig

På onsdagen kritiserades Forum för levande historia för sin felaktiga historiebeskrivning kring Ungerns del i Förintelsen i en artikel på Göteborgs-Postens kultursidor. Strax därefter drog de tillbaka texten..

Regeringen - 04 jul 16 kl. 14:07

Uppdrag till Forum för levande historia om att utvidga och förlänga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att utvidga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag (Ku2015/319/KA). Utvidgningen består dels i att genomföra utbildningsinsatser om rasism mot samer, dels i att utvidga målgruppen för insatsen..

DN - 21 nov 16 kl. 19:50

Skarp kritik mot chefen för Forum för levande historia

Myndigheten Forum för levande historia är i kris. Anmälningar om arbetsmiljön och larm till regeringen har avbytt varandra under hösten. Nio av tio anställda saknar förtroende för myndighetschefen..

SVT - 23 nov 16 kl. 09:56

Förtroendekris på Forum för levande historia

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet vars uppgift är att främja arbete för demokrati och människors lika värde. Dagens Nyheter och Sveriges Radio rapporterar att myndigheten befinner sig i en förtroendekris. Men Kulturdepartementet svarar att de har fortsatt förtroende för verksamhetschefen..

Regeringen - 28 nov 16 kl. 15:07

Uppdrag till Forum för levande historia att samordna och följa upp den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott samt ändringar av uppdrag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att samordna och följa upp arbetet inom ramen för den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott under perioden 2016–2019 (Ku2016/02629/DISK)..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Norden: Laxbolagen drog ned börsen i Oslo

De nordiska börserna gick åt olika håll på fredagen och det regionala indexet Vinx 30 tappade 0,3 procent. Stockholm steg något, medan Helsingfors var oförändrat och Oslo samt Köpenhamn backade.  .

DI - 5 minuter sedan

Moskéattack nytt slag mot Egypten

Fredagens moskéattack på Sinaihalvön skakar Egypten. "Dådet kommer att få färre att åka till Egypten, vilket påverkar ekonomin”, säger Mellanösternexperten Per Jönsson..

DI - 15 minuter sedan

Viktor Munkhammar: Boprisfall hotar ge tillväxtsmäll

Ett boprisfall på 15 procent utgör en smärtgräns för den svenska ekonomin. Det bedömer flera banker. Behövs stimulans är det finans- snarare än penningpolitiken som får rycka ut..

DI - 30 minuter sedan

EU ska utreda om Ukraina kan ansluta sig till tullunion

EU-kommissionen ska utreda möjligheten för Ukraina att ansluta sig till EU:s tullunion, energiunion och digitala union..

DI - 1 timme sedan

Immunicum godkänns för notering på Stockholmbörsen

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har godkänt bioteknikbolaget Immunicums aktier för notering på Nasdaq Stockholm på villkor av genomförande av den tidigare kommunicerade företrädesemissionen. Det framgår av ett pressmeddelande från immunonkologibolaget.  .

DI - 1 timme sedan

Löfven: Ingen Ema-tvist med Danmark

Besvikelsen i Danmark var stor när Köpenhamn inte gick till final i EU:s omröstning om att ta över läkemedelsmyndigheten Ema från London. Och det berodde bland annat på "svenskt svek", tyckte danske utrikesministern Anders Samuelsen efteråt, då han hävdade att Sverige inte gett sin röst till danskarna..

DI - 1 timme sedan

New York: Amazon upp trots strejker

Wall Street avrundar veckan med att ha halvdag på fredagen, efter torsdagens amerikanska firande av tacksägelsehögtiden. USA-börsernas öppning bjöd på försiktigt stigande indexnoteringar.  .

DI - 1 timme sedan

Pressad Flynn i trolig uppgörelse med Mueller

Förre FBI-chefen Robert Muellers specialutredning kring president Donald Trumps ryska samröre kryper allt närmare Ovala rummet. Nu har presidentens tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn sannolikt slutit ett avtal med Robert Mueller..

DI - 1 timme sedan

Euron lyfte efter starka tyska konjunktursignaler

Euron stärktes ytterligare mot dollarn och andra valutor på fredagen med stöd av starka tyska konjunktursignaler och hopp om en lösning på den tyska regeringskrisen. Europeiska statspappersräntor steg svagt i längre löptider..

DI - 1 timme sedan

Mona Sahlin döms för skattebrott

Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin döms till villkorlig dom och 50 dagsböter på totalt 23.000 kronor för skattebrott. Det handlar bland annat om utebliven redovisning av löner till den så kallade livvakten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.