DI > Ekonomi

Sunday, 24 September, 21:14

DI - 21 maj 17 kl. 10:04

Levande historia lockar till BerlinSka du till Berlin och vill ta del av DDR-tiden? Då är Stasimuseet ett hett tips. I det forna kommunistiska högkvarteret får du en god inblick i hur vardagen såg ut för Stasichefen och hans närmaste liksom hur statliga säkerhetstjänstens olika avlyssningsapparater såg ut och fungerade..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Berlin, DDR, Stasimuseet, Stasichefen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Levande, historia, lockartill , Berlin
Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 13:32

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007. Ingrid Lomfors, 57 år, är docent i historia och disputerade på en avhandling om de judiska flyktingbarnen från Nazityskland.

SvD - 28 jan 11 kl. 14:24

Tidigare artiklar ur Levande Historia

SvD.se publicerar utdrag ut tidningen Levande historia. Se artiklar som publicerats hittills..

UNT - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef..

SvD - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

DN - 18 dec 14 kl. 14:00

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

GöteborgsPosten - 21 jan 15 kl. 22:37

Forum för levande historia ändrar sig

På onsdagen kritiserades Forum för levande historia för sin felaktiga historiebeskrivning kring Ungerns del i Förintelsen i en artikel på Göteborgs-Postens kultursidor. Strax därefter drog de tillbaka texten..

Regeringen - 04 jul 16 kl. 14:07

Uppdrag till Forum för levande historia om att utvidga och förlänga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att utvidga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag (Ku2015/319/KA). Utvidgningen består dels i att genomföra utbildningsinsatser om rasism mot samer, dels i att utvidga målgruppen för insatsen..

DN - 21 nov 16 kl. 19:50

Skarp kritik mot chefen för Forum för levande historia

Myndigheten Forum för levande historia är i kris. Anmälningar om arbetsmiljön och larm till regeringen har avbytt varandra under hösten. Nio av tio anställda saknar förtroende för myndighetschefen..

SVT - 23 nov 16 kl. 09:56

Förtroendekris på Forum för levande historia

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet vars uppgift är att främja arbete för demokrati och människors lika värde. Dagens Nyheter och Sveriges Radio rapporterar att myndigheten befinner sig i en förtroendekris. Men Kulturdepartementet svarar att de har fortsatt förtroende för verksamhetschefen..

Regeringen - 28 nov 16 kl. 15:07

Uppdrag till Forum för levande historia att samordna och följa upp den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott samt ändringar av uppdrag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att samordna och följa upp arbetet inom ramen för den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott under perioden 2016–2019 (Ku2016/02629/DISK)..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Di avslöjar: EQT planerar jättefond

Riskkapitalbolaget EQT, som stöttas av familjen Wallenberg, kommer snart att lansera sin största fond hittills, EQT VIII. Fondens storlek väntas vara åtminstone runt 70 miljarder kronor, uppger investerare för Di. ”Intresset för att investera i fonden är så stort att EQT inte kan ta emot alla investerare”, säger en källa till Di..

DI - 15 minuter sedan

Richard Bråse: EQT smider medan järnet är varmt

Det finns två sätt att mäta framgång för ett riskkapitalbolag. Det ena är det varenda investerare - från minsta privatsparare till de största institutionella kapitalförvaltarna - jagar, nämligen hög avkastning. Det andra är förmågan att ta in riktigt mycket pengar..

DI - 15 minuter sedan

Judiska grupper uttrycker oro över valresultatet

Judiska grupper runtom i Europa och USA uttrycker oro sedan tyska vallokalsundersökningar visat på högerpopulistiska framgångar..

DI - 45 minuter sedan

Protester utanför AfD:s valvaka i centrala Berlin

Poliser och demonstranter har samlats och stämningen utanför AFD:s valvaka vid Alexanderplatz är mycket spänd, rapporterar TT:s utsände..

DI - 1 timme sedan

Experter: AFD:s stora framgång överraskar

Att Tysklands tredje största parti väntas bli högernationalistiska AFD är något som överraskar experter. Partiet har ökat med över åtta procentenheter jämfört med förra valet, enligt en första prognos..

DI - 1 timme sedan

Svenska politiker om tyska valet

SD-ledaren Jimmie Åkesson applåderar framgången för Alternativ för Tyskland (AFD). Men V-ledaren Jonas Sjöstedt kallar högerpopulisternas intåg i förbundsdagen för sorglig. "Jag tycker att det ser väldigt bra ut för AFD som är ett parti som driver ungefär samma frågor som vi gör", säger Jimmie Åkesson till TT..

DI - 1 timme sedan

Sparekonomen: Tyska valet pressar upp svenska boräntor

Utgången av det tyska valet påverkar inte svenskarnas plånbok imorgon. Men på sikt blir det dyrare för svenska konsumenter - speciellt för alla med bolån..

DI - 1 timme sedan

Ted Cruz säger nej till sjukvårdsförslag

Den välkände republikanske senatorn Ted Cruz säger att han tänker rösta nej till republikanernas senaste förslag om att reformera sjukförsäkringssystem i USA, skriver Politico..

DI - 1 timme sedan

Ekonomen om tyska valet: Som hund och katt

Angela Merkel står inför tuffa regeringsförhandlingar som kan dra ut på tiden. Men valet i Tyskland lär inte leda till några större marknadsreaktioner, tror Knut Hallberg, seniorekonom på Swedbank.    .

DI - 1 timme sedan

Jimmie Åkesson: Bra för tysk demokrati

"Jag tycker att det ser väldigt bra ut för AFD som är ett parti som driver ungefär samma frågor som vi gör", säger Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, till TT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.