DI > Ekonomi

Friday, 23 June, 10:44

DI - 21 maj 17 kl. 10:04

Levande historia lockar till BerlinSka du till Berlin och vill ta del av DDR-tiden? Då är Stasimuseet ett hett tips. I det forna kommunistiska högkvarteret får du en god inblick i hur vardagen såg ut för Stasichefen och hans närmaste liksom hur statliga säkerhetstjänstens olika avlyssningsapparater såg ut och fungerade..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Berlin, DDR, Stasimuseet, Stasichefen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Levande, historia, lockartill , Berlin
Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 13:32

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007. Ingrid Lomfors, 57 år, är docent i historia och disputerade på en avhandling om de judiska flyktingbarnen från Nazityskland.

SvD - 28 jan 11 kl. 14:24

Tidigare artiklar ur Levande Historia

SvD.se publicerar utdrag ut tidningen Levande historia. Se artiklar som publicerats hittills..

UNT - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef..

SvD - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

DN - 18 dec 14 kl. 14:00

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

GöteborgsPosten - 21 jan 15 kl. 22:37

Forum för levande historia ändrar sig

På onsdagen kritiserades Forum för levande historia för sin felaktiga historiebeskrivning kring Ungerns del i Förintelsen i en artikel på Göteborgs-Postens kultursidor. Strax därefter drog de tillbaka texten..

Regeringen - 04 jul 16 kl. 14:07

Uppdrag till Forum för levande historia om att utvidga och förlänga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att utvidga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag (Ku2015/319/KA). Utvidgningen består dels i att genomföra utbildningsinsatser om rasism mot samer, dels i att utvidga målgruppen för insatsen..

DN - 21 nov 16 kl. 19:50

Skarp kritik mot chefen för Forum för levande historia

Myndigheten Forum för levande historia är i kris. Anmälningar om arbetsmiljön och larm till regeringen har avbytt varandra under hösten. Nio av tio anställda saknar förtroende för myndighetschefen..

SVT - 23 nov 16 kl. 09:56

Förtroendekris på Forum för levande historia

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet vars uppgift är att främja arbete för demokrati och människors lika värde. Dagens Nyheter och Sveriges Radio rapporterar att myndigheten befinner sig i en förtroendekris. Men Kulturdepartementet svarar att de har fortsatt förtroende för verksamhetschefen..

Regeringen - 28 nov 16 kl. 15:07

Uppdrag till Forum för levande historia att samordna och följa upp den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott samt ändringar av uppdrag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att samordna och följa upp arbetet inom ramen för den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott under perioden 2016–2019 (Ku2016/02629/DISK)..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nordkorea testar ny robotmotor

Nordkorea har genomfört ytterligare ett robottest, enligt en amerikansk myndighetskälla..

DI - 30 minuter sedan

Trump förnekar att han stört ryssutredning

USA:s president Donald Trump säger att han inte hindrat FBI:s utredning om den misstänkta ryska inblandningen i USA:s presidentvalskampanj 2016 och en eventuell samverkan med Trumpkampanjen..

DI - 1 timme sedan

Lättnadsrally i krisdrabbade Takatas aktie

Takatas aktie rusar med 40 procent på Tokyobörsen, efter att ha kollapsat med 55 procent dagen innan och blivit kvar med en fjärdedel av börsvärdet..

DI - 1 timme sedan

Blandat på Asiens börser

Rörelserna var små på de ledande börserna under fredagen..

DI - 1 timme sedan

Lätt återhämtning i oljepriset

Oljepriset fortsatte att klättra på fredagsförmiddagen efter gårdagens uppgångar. På fredagsförmiddagen handlades ett fat Brentolja för 45:32 dollar. Den amerikanska WTI-oljan kostade 42:84 dollar fatet..

DI - 1 timme sedan

Fed: USA:s storbanker klarar recession

De största amerikanska bankerna skulle klara en kraftig recession, uppger USA:s centralbank Federal Reserve efter ett stresstest..

DI - 1 timme sedan

May står fast vid hård brexit

Den nyvalda brittiska regeringen håller fast vid en hård brexit, då landet lämnar inre marknaden..

DI - 1 timme sedan

Entreprenören ska lyfta glesbygden

Paret Mathias Bäcklund och Deborah Lunder brinner för att utveckla glesbygden. I dag äger de åtta företag i tre glesbygdskommuner varav det senaste startades i slutet av maj. Samtidigt har de bestämt sig för att företagen inte ska styra deras tid..

DI - 6 timmar sedan

Jobbmobil och -dator under semestern kan bli dyr smäll

Försäkringsrådgivarna uppmanar svenskarna att ta semester från jobbmobilen i år. Om telefonen förolyckas under semestern täcker varken hem- eller företagsförsäkringen skadorna..

DI - 6 timmar sedan

Så skyddar du företaget mot bluffmejlen

Sommar, sol och bedrägerier. När cheferna åker bort får de anställda hantera alla falska krav på utbetalningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.