DI > Ekonomi

Thursday, 22 February, 15:45

DI - 21 maj 17 kl. 10:04

Levande historia lockar till BerlinSka du till Berlin och vill ta del av DDR-tiden? Då är Stasimuseet ett hett tips. I det forna kommunistiska högkvarteret får du en god inblick i hur vardagen såg ut för Stasichefen och hans närmaste liksom hur statliga säkerhetstjänstens olika avlyssningsapparater såg ut och fungerade..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Berlin, DDR, Stasimuseet, Stasichefen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Levande, historia, lockartill , Berlin
Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 13:32

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007. Ingrid Lomfors, 57 år, är docent i historia och disputerade på en avhandling om de judiska flyktingbarnen från Nazityskland.

SvD - 28 jan 11 kl. 14:24

Tidigare artiklar ur Levande Historia

SvD.se publicerar utdrag ut tidningen Levande historia. Se artiklar som publicerats hittills..

UNT - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef..

SvD - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

DN - 18 dec 14 kl. 14:00

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

GöteborgsPosten - 21 jan 15 kl. 22:37

Forum för levande historia ändrar sig

På onsdagen kritiserades Forum för levande historia för sin felaktiga historiebeskrivning kring Ungerns del i Förintelsen i en artikel på Göteborgs-Postens kultursidor. Strax därefter drog de tillbaka texten..

Regeringen - 04 jul 16 kl. 14:07

Uppdrag till Forum för levande historia om att utvidga och förlänga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att utvidga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag (Ku2015/319/KA). Utvidgningen består dels i att genomföra utbildningsinsatser om rasism mot samer, dels i att utvidga målgruppen för insatsen..

DN - 21 nov 16 kl. 19:50

Skarp kritik mot chefen för Forum för levande historia

Myndigheten Forum för levande historia är i kris. Anmälningar om arbetsmiljön och larm till regeringen har avbytt varandra under hösten. Nio av tio anställda saknar förtroende för myndighetschefen..

SVT - 23 nov 16 kl. 09:56

Förtroendekris på Forum för levande historia

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet vars uppgift är att främja arbete för demokrati och människors lika värde. Dagens Nyheter och Sveriges Radio rapporterar att myndigheten befinner sig i en förtroendekris. Men Kulturdepartementet svarar att de har fortsatt förtroende för verksamhetschefen..

Regeringen - 28 nov 16 kl. 15:07

Uppdrag till Forum för levande historia att samordna och följa upp den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott samt ändringar av uppdrag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att samordna och följa upp arbetet inom ramen för den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott under perioden 2016–2019 (Ku2016/02629/DISK)..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

NCC köper danskt entreprenadföretag

Byggkoncernen NCC förvärvar det danska entreprenadföretaget Jakobsen & Blindkilde. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - just nu

Silver till Life Event i Årets Byrå för andra året i rad

Vinnarna i Årets Byrå är nu korade och vi kan stolt meddela att Life Event vunnit en silvermedalj för andra året i rad i kategorin Brand Experience 7 – 25 miljoner kronor efter gårdagens prisutdelning på Münchenbryggeriet i Stockholm..

DI - 15 minuter sedan

Tysk dieseldom dröjer

Tysklands högsta förvaltningsdomstol kommer att meddela sin dom gällande lokala stopp för äldre dieselbilar den 27 februari. Det skriver Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Fuskpressade kursen – nu döms kapitalförvaltaren

En kapitalrådgivare som tidigare friats för kursmanipulation fälls nu i Hovrätten. Domaren ville fälla honom redan i Tingsrätten, men hade lekmännen emot sig..

DI - 30 minuter sedan

KI: Bättre hållbarhet i de offentliga finanserna

Hållbarheten i de svenska offentliga finanserna har förbättrats, trots att budgeten för 2018 är underfinansierad. Detta beror framför allt på att de offentliga utgifterna nu bedöms bli lägre som andel av BNP under hela scenarioperioden.  Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin hållbarhetsrapport som publicerades på torsdagen..

DI - 45 minuter sedan

Fordonsjättar förutspår framtid med ny analys

Genom att mäta vibrationer, tryck, flöden och temperaturer i maskinerna kan industrin förutspå framtida stopp eller störningar i produktionen, menar forskare. Fordonstrion AB Volvo, Scania och Volvo Cars har redan börjat revolutionera sitt underhållsarbete..

DI - 30 minuter sedan

Öppning uppåt att vänta i USA

Terminerna för de amerikanska börserna låg på plus inför torsdagens handelsstart efter att ny inflationsoro ledde till en stängning i rött dagen före på Wall Street i spåren av Fed-protokollet..

DI - 45 minuter sedan

Kent Ekeroth petas från SD:s riksdagslista

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth kommer inte att finnas med på valbar plats på Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet, skriver Aftonbladet..

DI - 1 timme sedan

Riksbanken varnar för dubbelsmäll på bomarknaden

  Svenskar som bor i bostadsrätter riskerar att drabbas av en dubbelsmäll om det ekonomiska läget försämras, varnar Riksbanken i en ny studie.  Skälet är bostadsrättsföreningarnas skulder, som har ökat rejält på senare år..

DI - 1 timme sedan

Husqvarnakonkurrenten Toros resultat bättre än väntat

Amerikanska Husqvarnakonkurrenten Toro, som tillverkar trädgårdsprodukter och gräsklippare, redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,48 dollar för det första kvartalet (november-januari) i det brutna räkenskapsåret 2017/2018 (0,37)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.