DI > Ekonomi

Wednesday, 25 April, 10:55

DI - 21 maj 17 kl. 10:04

Levande historia lockar till BerlinSka du till Berlin och vill ta del av DDR-tiden? Då är Stasimuseet ett hett tips. I det forna kommunistiska högkvarteret får du en god inblick i hur vardagen såg ut för Stasichefen och hans närmaste liksom hur statliga säkerhetstjänstens olika avlyssningsapparater såg ut och fungerade..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Berlin, DDR, Stasimuseet, Stasichefen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Levande, historia, lockartill , Berlin
Regeringen - 13 mar 18 kl. 11:08

Uppdrag till Forum för levande historia att inkomma med förslag till innehåll och teman för en Förintelsekonferens 2020

Regeringen uppdrar åt Forum för levande historia att inkomma med olika förslag till innehåll och teman för en internationell Förintelsekonferens 2020. Som en del i uppdraget ombeds Forum för levande historia att också inkomma med förslag om hur man kan uppmärksamma frågorna nationellt i samband med konferensen. Uppdraget ska redovisas i en rapport till Regeringskansliet (Kulturdepartementet) senast den 1 juni 2018..

Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 13:32

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007. Ingrid Lomfors, 57 år, är docent i historia och disputerade på en avhandling om de judiska flyktingbarnen från Nazityskland.

SvD - 28 jan 11 kl. 14:24

Tidigare artiklar ur Levande Historia

SvD.se publicerar utdrag ut tidningen Levande historia. Se artiklar som publicerats hittills..

UNT - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef..

SvD - 18 dec 14 kl. 13:31

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

DN - 18 dec 14 kl. 14:00

Ny chef till Forum för levande historia

Forum för levande historia får en ny chef. Den 13 april tar Ingrid Lomfors över chefstjänsten efter Eskil Franck som går i pension efter att ha haft uppdraget sedan 2007..

GöteborgsPosten - 21 jan 15 kl. 22:37

Forum för levande historia ändrar sig

På onsdagen kritiserades Forum för levande historia för sin felaktiga historiebeskrivning kring Ungerns del i Förintelsen i en artikel på Göteborgs-Postens kultursidor. Strax därefter drog de tillbaka texten..

Regeringen - 04 jul 16 kl. 14:07

Uppdrag till Forum för levande historia om att utvidga och förlänga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag

Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att utvidga utbildningsinsatsen om rasism i historien och i dag (Ku2015/319/KA). Utvidgningen består dels i att genomföra utbildningsinsatser om rasism mot samer, dels i att utvidga målgruppen för insatsen..

DN - 21 nov 16 kl. 19:50

Skarp kritik mot chefen för Forum för levande historia

Myndigheten Forum för levande historia är i kris. Anmälningar om arbetsmiljön och larm till regeringen har avbytt varandra under hösten. Nio av tio anställda saknar förtroende för myndighetschefen..

SVT - 23 nov 16 kl. 09:56

Förtroendekris på Forum för levande historia

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet vars uppgift är att främja arbete för demokrati och människors lika värde. Dagens Nyheter och Sveriges Radio rapporterar att myndigheten befinner sig i en förtroendekris. Men Kulturdepartementet svarar att de har fortsatt förtroende för verksamhetschefen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Valutafall ger goda tider för schweiziska klockmakare

Årets första kvartal bjöd på goda tider för schweiziska klockmakare och alplandets klockexport steg med 10,1 procent under kvartalet. Den högsta tillväxten på kvartalsbasis sedan 2012. .

DI - 5 minuter sedan

Hårdbantar: Därför måste Ikea spara miljarder

Världens största möbelkedja ska kapa inköps- och logistikkostnaderna med minst 3,5 miljarder kronor årligen. Det är ett av budskapen när hundratals av Ikeas leverantörer träffas i Älmhult, avslöjar inköps- och logistikchefen Henrik Elm i en intervju..

DI - 5 minuter sedan

Ökad vinst för Svenska Spel

Statligt ägda spelbolaget Svenska Spel redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst..

DI - 10 minuter sedan

Styrelseledamot miljonköper aktier i Ericsson

Kurt Jofs, som för några veckor sedan valdes in som ny styrelseledamot i Ericsson, har köpt 50.000 aktier i Ericsson.  Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

DI - 15 minuter sedan

Ny vd för Cherrys dotterbolag Come On

Styrelsen i speloperatören Come On, ett dotterbolag till Cherry, har utsett Lahcene Merzoug till vd.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Dollarn fortsätter stiga

Den amerikanska tioårsräntan fortsätter att jobba med 3-procentsgränsen i förmiddagens handel på onsdagen, och efter några trevande försök marginellt över 3 procent på tisdagseftermiddagen och under natten har 3,0296 noterats som högst på onsdagsförmiddagen..

DI - 15 minuter sedan

Öresund ökar innehavet i MQ

Investmentbolaget Öresund har den 24 april köpt 92.258 aktier i klädbolaget MQ och äger nu 1,82 miljoner aktier, vilket motsvarar 5,2 procent av kapital och röster i bolaget..

DI - 15 minuter sedan

Electra halverar vinsten

Electragruppen, som driver butikskedjor för hemelektronik och telekomprodukter, redovisar ett resultat efter skatt på 1,9 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (4,0). Resultatet per aktie uppgick till 0:37 kronor (0:75)..

DI - 30 minuter sedan

ÅF tar sydafrikansk order värd upp till 175 miljoner

ÅF har tillsammans med joint venture-partnern Wood (före detta Amec) tecknat avtal med den sydafrikanska pappersmassatillverkaren Sappi om kapacitetsökning och minskad miljöbelastning från dess massabruk Saiccor Mill i Sydafrika, och beräknar projektet till 320.000 timmar tills det färdigställs under tredje kvartalet 2020..

DI - 30 minuter sedan

Ny storblankare dyker upp i H&M

Stefan Perssons storköp i H&M och den senaste tidens återhämtning på börsen avskräcker inte Maverick Capital. På tisdagen dök den amerikanska hedgefonden upp som en ny storblankare i modejätten. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.