DI > Ekonomi

Friday, 23 June, 10:39

DI - 20 maj 17 kl. 19:28

Hård konflikt om gamla myntI slutet på juni blir mynt värda närmare 2 miljarder kronor ogiltiga i Sverige. Men en strid har nu blossat upp rörande vem som faktiskt ska ta huvudansvar för insamlingen. Svensk Handel är mycket kritiska till både storbankernas och Riksbankens agerande i processen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Handel, Riksbankens

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, konfliktom , gamla, mynt
Cornucopia - 16 jun 17 kl. 11:55

Påminnelse: Glöm inte lämna in gamla mynt och sedlar

Dags för en liten påminnelse om att lämna in era gamla sedlar och mynt, som blir värdelösa från halvårsskiftet.Mina sista fyrtio kronor.Det är bara 10-kronorna som inte blir värdelösa från halvårsskiftet.

News55 - 31 maj 17 kl. 11:23

Lättare än någonsin att göra sig av med gamla mynt

Det börjar brinna i knutarna om du sitter på en massa gamla mynt. Den 31 augusti är nämligen domedagen för slantarna, det skriver Aftonbladet. Om du inser att du inte kommer att hinna handla upp mynten innan dess kan det vara bra att ta tag i det redan nu.

SvD - 03 okt 16 kl. 14:10

Ingves uppmaning: Växla in gamla mynt och sedlar

På måndagen tömde riksbankschefen Stefan Ingves sparbössan inför en samlad presskår. Nu ska fler gamla mynt och sedlar in på bankkontot. Det var Ingves uppmaning vid måndagens släpp av de stora bankomatsedlarna 100- och 500-lappen..

PrivataAffärer - 17 feb 17 kl. 06:00

Dyrt göra sig av med gamla mynt

Försök göra dig av med gamla mynt, uppmanar Riksbanken. Det blir allt svårare att bli av med de valörer som inte går att handla med efter den 30 juni. Men du får inte tillbaka värdet av mynten då banken behåller en provision.

SmålandsPosten - 15 mar 17 kl. 09:54

Riksbanken efterlyser dina gamla mynt

Har du gamla mynt liggande hemma i byrålådan? Då vill Riksbanken ha dem..

Sydöstran - 30 maj 17 kl. 10:32

Samlar in gamla mynt för god sak

Har du gamla mynt hemma i spargrisen som du inte vet vart du ska göra av? Rosa Rutorna tar gärna emot mynten och ser till att de används till gott..

Expressen - 23 aug 16 kl. 10:46

Rådet: Gör dig av med gamla mynt redan nu

Om knappt ett år blir de gamla en- och femkronorna ogiltiga. Men det kan vara läge att börja plundra sparbössorna redan nu. Branschorganisationen Svensk handel kan införa ett tak för hur mycket mynt man kan handla för.

DI - 15 jun 17 kl. 09:52

Riksbankens krav på handeln: Sluta ge tillbaka gamla mynt

Bankerna bör se till att deras kunder i handeln har tillräckligt med nya mynt inför avslutningen av myntutbytet. Handeln bör även upphöra med utlämningen av äldre mynt. Den uppmaningen riktar Riksbanken inför att de gamla mynten snart är ogiltiga, enligt ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 15 mar 17 kl. 10:35

Efterlyses: Gamla mynt

Tiden börjar rinna ut för att kunna betala med de äldre 1-, 2- och 5-kronorna. Om drygt tre månader, det vill säga den 30 juni kommer alla mynt, bortsett från 10-kronan, att bli ogiltiga. Riksbanken efterlyser därför 1,4 miljarder mynt, motsvarande et.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 17 kl. 10:35

Efterlyses: Gamla mynt

Tiden börjar rinna ut för att kunna betala med de äldre 1-, 2- och 5-kronorna. Om drygt tre månader, det vill säga den 30 juni kommer alla mynt, bortsett från 10-kronan, att bli ogiltiga. Riksbanken efterlyser därför 1,4 miljarder mynt, motsvarande et.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Nordkorea testar ny robotmotor

Nordkorea har genomfört ytterligare ett robottest, enligt en amerikansk myndighetskälla..

DI - 15 minuter sedan

Trump förnekar att han stört ryssutredning

USA:s president Donald Trump säger att han inte hindrat FBI:s utredning om den misstänkta ryska inblandningen i USA:s presidentvalskampanj 2016 och en eventuell samverkan med Trumpkampanjen..

DI - 1 timme sedan

Lättnadsrally i krisdrabbade Takatas aktie

Takatas aktie rusar med 40 procent på Tokyobörsen, efter att ha kollapsat med 55 procent dagen innan och blivit kvar med en fjärdedel av börsvärdet..

DI - 45 minuter sedan

Blandat på Asiens börser

Rörelserna var små på de ledande börserna under fredagen..

DI - 45 minuter sedan

Lätt återhämtning i oljepriset

Oljepriset fortsatte att klättra på fredagsförmiddagen efter gårdagens uppgångar. På fredagsförmiddagen handlades ett fat Brentolja för 45:32 dollar. Den amerikanska WTI-oljan kostade 42:84 dollar fatet..

DI - 1 timme sedan

Fed: USA:s storbanker klarar recession

De största amerikanska bankerna skulle klara en kraftig recession, uppger USA:s centralbank Federal Reserve efter ett stresstest..

DI - 1 timme sedan

May står fast vid hård brexit

Den nyvalda brittiska regeringen håller fast vid en hård brexit, då landet lämnar inre marknaden..

DI - 1 timme sedan

Entreprenören ska lyfta glesbygden

Paret Mathias Bäcklund och Deborah Lunder brinner för att utveckla glesbygden. I dag äger de åtta företag i tre glesbygdskommuner varav det senaste startades i slutet av maj. Samtidigt har de bestämt sig för att företagen inte ska styra deras tid..

DI - 6 timmar sedan

Jobbmobil och -dator under semestern kan bli dyr smäll

Försäkringsrådgivarna uppmanar svenskarna att ta semester från jobbmobilen i år. Om telefonen förolyckas under semestern täcker varken hem- eller företagsförsäkringen skadorna..

DI - 6 timmar sedan

Så skyddar du företaget mot bluffmejlen

Sommar, sol och bedrägerier. När cheferna åker bort får de anställda hantera alla falska krav på utbetalningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.