YLE > Svenskfinland

Wednesday, 29 January, 04:31

YLE - 20 maj 17 kl. 07:00

Sinnesundersökning avslöjar om de som begått de grövsta brotten är psykiskt sjuka eller inteNär räknas en person som begått ett grovt brott som sjuk? Hur går en sinnesundersökning till och vad innebär det? Sinnesundersökningar görs med eller mot personens egen vilja om straffet som personen fått överskrider ett år. Hur många av dem som genomgår en sinnesundersökning är det då som konstateras sjuka? - Om man ser på statistiken från de senaste åren så skickas ungefär en tredjedel av de som sinnesundersöks till vård istället för fängelse, säger Ghitta Weizmann-Henelius som är docent i rättspsykologi vid Gamla Vasa sjukhus.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ghitta Weizmann-Henelius, Gamla Vasa, THL, Institutet, Finland, Vasa, Kuopio, Weizmann-Henelius, Westergård, Det, Weizmann-henelius, EPAMONEY SHARMA, Många, henelius, Men, Om, Ludvig Engel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 12 timmar sedan

Vårdare vid Gamla Vasa sjukhus misstänks ha spridit en patients prat på sociala medier – överläkare vid THL: "Jag har inte stött på något liknande"

En vårdare vid Gamla Vasa sjukhus misstänks ha spelat in en patients prat och spridit det på sociala medier. Jag har inte stött på något liknande, säger Jukka Kärkkäinen, överläkare vid THL och ordförande för sjukhusets direktion..

YLE - 13 timmar sedan

Pappersarbetarna i Jakobstad hoppas på avtal – men är beredda att fortsätta strejka

Pappersarbetarna i Jakobstad hoppas på att snart kunna återvända till arbetet. - Men samtidigt är vi beredda att fortsätta strejka, om så krävs, säger Thomas Melarti, ordförande för Pappersförbundets lokalavdelning i Jakobstad..

YLE - 16 timmar sedan

Planerna för nytt dagis i Nykarleby går vidare – Rajåkern intill Södra Ringvägen nya adressen

Det nya dagiset invid Ringvägen ska ha plats för 130 barn på åtta avdelningar. Trafiken vid dagiset blir en utmaning, men det stora dagiset kommer att kunna erbjuda utomhuspedagogik..

YLE - 19 timmar sedan

Efterlysningen 28.1

Frysboxar bortges, utombordsmotorer och en mangel efterlystes - bland annat. Här hittar du kontaktuppgifterna..

YLE - Igår: 04:22

Vattnet i Larsmosjön inte längre lika surt – säkrare för fiskar

Sedan november har vatten tappats ut enbart via Hästgrundet i Larsmosjön på grund av vattnets surhet. I fredags avslutades undantagsavtappningen och nu torde det lite kallare vädret underlätta situationen..

YLE - Igår: 17:18

Ny kurs ska få studerande i Finland och Sverige intresserade av Kvarkenregionen: ”Vi verkar ha mer gemensamt än vad vi trodde"

Universitetsstuderande från Umeå och Vasa möttes för första gången för ett nytt samarbete kring Kvarkenregionen på måndagen. Daniel Furberg från Umeå universitet hoppas knyta nya kontakter i Finland genom kursen..

YLE - Igår: 16:29

Två personer dog i trafikolycka i Seinäjoki

På tisdagseftermiddagen fick polisen larm om tre olika trafikolyckor på riksväg 19 i Seinäjoki under loppet av 45 minuter. I en av dem dog två personer..

YLE - Igår: 11:45

Kyndelsmässogudstjänst i radio och tv med Nykarleby församling

Gudstjänst från Nykarleby direktsänds i både tv och radio på söndag 2.2..

YLE - Igår: 14:01

Sebastian Holmgård är en blivande trebarnspappa: “Det skulle vara bättre om jag som pappa inte skulle gratuleras för att jag byter blöjor”

Sebastian Holmgård är en blivande trebarnspappa. Han gästar podden Föräldrasnack med Carro och Rebecka och pratar om hur han hittat sin papparoll, om att känna sig vilsen i förlossningssalen och om varför det fortfarande finns en tröskel för att be om föräldraledigt som pappa..

YLE - Igår: 13:23

Simon Suoranta klar för ligadebut i fostrarföreningen – går över från TPS till Sport: ”Lättad och lycklig”

En dröm blir sann, summerar Simon Suoranta själv på Vasa Sports webbplats. Ligaanfallaren är nämligen klar för en omedelbar flytt tillbaka till hemstaden från TPS. Nu vill jag komma igång så snabbt som möjligt, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.