YLE > Svenskfinland

Monday, 29 May, 20:54

YLE - 19 maj 17 kl. 19:02

Ansvariga ministern gick på ett annat möte när riksdagen skulle diskutera Vasa centralsjukhus – är det okej?När riksdagen skulle diskutera medborgarinitiativet för Vasa centralsjukhus gapade salen tom och inte en enda minister var närvarande. Rehula satt i ett annat möte och Sipilä brukar sällan delta. Åsikterna om hur seriöst politiker ska ta medborgarinitiativ går isär. När det blev klart att Vasa centralsjukhus förlorar sin omfattande jour var besvikelsen stor speciellt på finlandssvenskt håll. I en protest som närmast liknar en folkrörelse skrev engagerade personer ihop ett medborgarinitiativ för att också Vasa centralsjukhus skulle få behålla sin omfattande jour.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Sipilä, , Karlsson, Djupsund, Åbo, Rehula, Ofta, Juha Rehula, Lehtikuva, MARKKU ULANDER, Yle, Hanna-Maija Kause, Kause, Statsminister Juha Sipilä, Tikkala, Malms, Juha Sipilä, FinlandJuha SipiläStatsminister, Åbo Akademi, Göran Djupsund, EMMI KORHONEN, Juristen, Seppo Tiitinen, Tiitinen, Skyddspolisens, Vahtila

Dela artikeln

509 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ansvariga, ministern, gickpå ett annat , mötenär , riksdagen, skulle diskutera Vasa centralsjukhus är det okej
SmålandsPosten - 04 aug 16 kl. 21:34

Ex-ministern gick i fars fotspår

Den före detta ministern Maria Larssons far, Harry Nilsson från Allgunnås, var det sista kommunalrådet i Älmeboda-Långasjö kommun. – Pappas samhällsintresse smittade och det var självklart att man skulle ta ansvar..

Nyan - 21 jan 15 kl. 05:49

Ministern: "Gick över gränsen"

Utbildningsminister Johan Ehn tycker att delar av programmet på Övernäs högstadieskolas julfest gick över gränsen. Han uppmanar skolan att resonera kring händelsen.
– Man är på en nivå som inte hör hemma i skolan, säger Ehn..

Nyan - 20 maj 15 kl. 06:00

Oron bland personalen större än ministern trott

– Personalens oro inför framtiden och över bolagets ledning är djupare än jag uppfattat i mina tidigare diskussioner. Det sa ansvariga ministern Veronica Thörnroos (C) efter avslutad bolagsstämma i går. Veronica Thörnroos gick direkt upp till redaktionen efter att redaktionschef Astrid Olhagen sa upp sig med omedelbar verkan på stämman.

Expressen - 09 sep 12 kl. 22:39

Ministern svarar - efter Petzälls död

Antalet svenskar som dör i narkotikamissbruk har aldrig varit högre än nu, enligt SVT. Den hårda svenska narkotikapolitiken har kritiserats för att ligga bakom många dödsfall. I Agenda medgav den ansvariga ministern Maria Larsson (KD) att vården av missbrukare har problem.

Expressen - 24 aug 13 kl. 13:18

Ministern vägrar ge besked om Bermudez-Svankvist

Arbetsförmedlingen går igenom sin värsta kris. Då vägrar den ansvariga ministern Hillevi Engström att uttala sig. - Jag kommer inte att säga något alls, säger pressekreterare Niklas Gillström..

SVT - 28 okt 14 kl. 15:02

Efter nollräntan: Ministern flaggar för åtgärder

Dagens besked om nollränta väcker en del oro för att hushållens skuldsättning ska öka ytetrligare. Den ansvariga ministern är beredd till åtgärder..

DI - 30 apr 15 kl. 10:11

S-ministern om M:s tiggeri-utspel: "Intressant förslag"

Den ansvariga ministern, Åsa Regnér (S), välkomnar det moderata förslaget om att förbjuda organiserat tiggeri..

UNT - 14 okt 15 kl. 00:00

Vad gör du åt budgethålen, ministern?

Budgethålen i socialförsäkringarna blir djupare och djupare, medan den ansvariga ministern ägnar sig åt skatteretorik..

DI - 19 maj 16 kl. 15:42

Ministern vill utreda flygkaoset

Kaoset på Bromma och Arlanda har lamslagit flygtrafiken i Sverige. Tre timmar senare väljer nu den ansvariga ministern att bryta tystnaden. "Orsaken behöver noga utredas", skriver hon på Twitter..

DN - 19 maj 16 kl. 16:25

Ministern vill ha svar om flygkaoset


Berörda myndigheter kommer att kallas upp till regeringskansliet för att bringa klarhet i vad som orsakade torsdagens kaos i flygtrafiken. Det uppger ansvariga ministern Anna Johansson (S) för DN. Eventuella samband med SJ:s biljetthaveri och sabotagen mot telemaster kommer också att diskuteras..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Jakobstad stänger skolor och daghem

Ekonomin bekymrar, säger stadsdirektör Kristina Stenman. Jakobstad kör i stort på en 0-linje 2018. Inga kostnadsökningar tillåts, snarare tvärtom.

YLE - 45 minuter sedan

Jakobstad tar över Aspegrens trädgård

Stiftelsen Aspegrens trädgård kan indelas i trädgårdsverksamhet och restaurang- och konferanstjänster. Stiftelsens ägs av församlingarna, Jakobstad, Pedersöre, Larsmo och Österbottens förbund. Sorgebarnet är trädgården som i skötsel kostar 65 000 euro per år och har i praktiken inga inkomster.

YLE - 2 timmar sedan

Inga byar togs med i landskapsplanen

Landskapsstyrelsen beslutade vid sitt möte på måndagen att den inte kan godkänna utredningen om centrum- och bynätverket i Österbotten. Utredningen skulle ligga till grund för landskapsplan 2040 till den del som utredningen gäller bynätverket. Orsaken till att det gick så här är att en by är svår att definiera.

YLE - 5 timmar sedan

Sjukvårdsstyrelse gav ok för husrivning

R- och I-bygganderna står mellan Y-byggnaden och P-huset. Båda de här byggnaderna är så gott som tomma i dagsläget. Grannhuset H kommer att tömmas i år och kan rivas i början av nästa år.

YLE - 7 timmar sedan

Köpcentrum förnyas i Vasa

Stora utrymmen gapar tomma i HS Center efter att Anttila upphörde med verksamheten. Nu planerar ägaren Harry Schaumans stiftelse att ersätta lokalen med utrymmen för flera olika butiker. Fastighetschef Jan-Erik Hinds berättar att omändringarna planeras som bäst.

YLE - 8 timmar sedan

Presidenten besöker Laihela

President Sauli Niinistö besöker Laihela fredagen den nionde juni. Allmänheten kan träffa presidenten på idrottsplanen i Laihela. Med anledning av Finlands 100-årsjubileum ska presidenten i år besöka Finlands alla landskap.

YLE - 8 timmar sedan

Ny poliklinik öppnar på Vasa centralsjukhus

Idag, måndag, öppnar den nya lung- och neurologiska polikliniken vid Vasa centralsjukhus sina dörrar. Avdelningsskötare Ann-Katrin Store prisar de fräscha utrymmena och kanske främst den rena luften. Lung- och neurologiska polikliniken huserar i den nya U-byggnaden.

YLE - 9 timmar sedan

Peter Boström (SFP) leder styrelsen i Jakobstad

Peter Boström (SFP) fortsätter som stadsstyrelseordförande i Jakobstad 2017-2019. SFP i Jakobstad och den nyvalda fullmäktigegruppen föreslår en lösning där Boström leder styrelsen de två första åren och posten övertas av Owe Sjölund (SFP) 2019-2021. Beslutet var enhälligt..

YLE - 9 timmar sedan

Trafikolycka på riksåttan i Kronoby

Två personbilar var inblandade i en krock på riksåttan vid korsningen till Norrby i Kronoby vid 9-tiden i morse. Några närmare uppgifter om olyckan finns inte i det här skedet..

YLE - 10 timmar sedan

Förbindelsevägen blir fyrfilig vid Metviken

Korsningen av Brändövägen och Förbindelsevägen i Vasa ska byggas om nästa år. Samtidigt blir Förbindelsevägen fyrfilig på avsnittet mellan Storvikens skola och Vörågatan. Projektet har beviljats statliga pengar för genomförande under 2018-2019.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.