YLE > Svenskfinland

Friday, 21 July, 12:47

YLE - 19 maj 17 kl. 19:02

Ansvariga ministern gick på ett annat möte när riksdagen skulle diskutera Vasa centralsjukhus – är det okej?När riksdagen skulle diskutera medborgarinitiativet för Vasa centralsjukhus gapade salen tom och inte en enda minister var närvarande. Rehula satt i ett annat möte och Sipilä brukar sällan delta. Åsikterna om hur seriöst politiker ska ta medborgarinitiativ går isär. När det blev klart att Vasa centralsjukhus förlorar sin omfattande jour var besvikelsen stor speciellt på finlandssvenskt håll. I en protest som närmast liknar en folkrörelse skrev engagerade personer ihop ett medborgarinitiativ för att också Vasa centralsjukhus skulle få behålla sin omfattande jour.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Sipilä, , Karlsson, Djupsund, Åbo, Rehula, Ofta, Juha Rehula, Lehtikuva, MARKKU ULANDER, Yle, Hanna-Maija Kause, Kause, Statsminister Juha Sipilä, Tikkala, Malms, Juha Sipilä, FinlandJuha SipiläStatsminister, Åbo Akademi, Göran Djupsund, EMMI KORHONEN, Juristen, Seppo Tiitinen, Tiitinen, Skyddspolisens, Vahtila

Dela artikeln

509 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ansvariga, ministern, gickpå ett annat , mötenär , riksdagen, skulle diskutera Vasa centralsjukhus är det okej
SmålandsPosten - 04 aug 16 kl. 21:34

Ex-ministern gick i fars fotspår

Den före detta ministern Maria Larssons far, Harry Nilsson från Allgunnås, var det sista kommunalrådet i Älmeboda-Långasjö kommun. – Pappas samhällsintresse smittade och det var självklart att man skulle ta ansvar..

Nyan - 21 jan 15 kl. 05:49

Ministern: "Gick över gränsen"

Utbildningsminister Johan Ehn tycker att delar av programmet på Övernäs högstadieskolas julfest gick över gränsen. Han uppmanar skolan att resonera kring händelsen.
– Man är på en nivå som inte hör hemma i skolan, säger Ehn..

Nyan - 20 maj 15 kl. 06:00

Oron bland personalen större än ministern trott

– Personalens oro inför framtiden och över bolagets ledning är djupare än jag uppfattat i mina tidigare diskussioner. Det sa ansvariga ministern Veronica Thörnroos (C) efter avslutad bolagsstämma i går. Veronica Thörnroos gick direkt upp till redaktionen efter att redaktionschef Astrid Olhagen sa upp sig med omedelbar verkan på stämman.

Expressen - 09 sep 12 kl. 22:39

Ministern svarar - efter Petzälls död

Antalet svenskar som dör i narkotikamissbruk har aldrig varit högre än nu, enligt SVT. Den hårda svenska narkotikapolitiken har kritiserats för att ligga bakom många dödsfall. I Agenda medgav den ansvariga ministern Maria Larsson (KD) att vården av missbrukare har problem.

Expressen - 24 aug 13 kl. 13:18

Ministern vägrar ge besked om Bermudez-Svankvist

Arbetsförmedlingen går igenom sin värsta kris. Då vägrar den ansvariga ministern Hillevi Engström att uttala sig. - Jag kommer inte att säga något alls, säger pressekreterare Niklas Gillström..

SVT - 28 okt 14 kl. 15:02

Efter nollräntan: Ministern flaggar för åtgärder

Dagens besked om nollränta väcker en del oro för att hushållens skuldsättning ska öka ytetrligare. Den ansvariga ministern är beredd till åtgärder..

DI - 30 apr 15 kl. 10:11

S-ministern om M:s tiggeri-utspel: "Intressant förslag"

Den ansvariga ministern, Åsa Regnér (S), välkomnar det moderata förslaget om att förbjuda organiserat tiggeri..

UNT - 14 okt 15 kl. 00:00

Vad gör du åt budgethålen, ministern?

Budgethålen i socialförsäkringarna blir djupare och djupare, medan den ansvariga ministern ägnar sig åt skatteretorik..

DI - 19 maj 16 kl. 15:42

Ministern vill utreda flygkaoset

Kaoset på Bromma och Arlanda har lamslagit flygtrafiken i Sverige. Tre timmar senare väljer nu den ansvariga ministern att bryta tystnaden. "Orsaken behöver noga utredas", skriver hon på Twitter..

DN - 19 maj 16 kl. 16:25

Ministern vill ha svar om flygkaoset


Berörda myndigheter kommer att kallas upp till regeringskansliet för att bringa klarhet i vad som orsakade torsdagens kaos i flygtrafiken. Det uppger ansvariga ministern Anna Johansson (S) för DN. Eventuella samband med SJ:s biljetthaveri och sabotagen mot telemaster kommer också att diskuteras..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Bäck behandlade Bydgoszczs besvikelse – guldfavoriterna inom ett par centimeter

Från karriärens märkligaste dag till en avslappnad kvalprestation. Kristian Bäck har lämnat U23-EM bakom sig och blickar nu mot FM-guld och VM-gräns. En märklig kvaldag med misslyckande, protest och omhopp slutade i en bitter besvikelse för medaljhoppet Kristian Bäck i U23-EM i Bydgoszcz förra veckan.

YLE - 1 timme sedan

Vasa får havssoptunna i augusti

Vasa kommer att få en havssoptunna. Bakom projektet ligger Wärtsilä som tidigare i år har placerat ut två havssoptunnor i Helsingfors och på fredagen togs även en soptunna i bruk i Åbo. Planen är att havssoptunnan i Vasa kommer att tas i bruk någon gång i början av augusti, men det är ännu oklart var den kommer att placeras.

YLE - 3 timmar sedan

Polisen skärper övervakningen nästa vecka

Nästa vecka kommer polisen i Finland att utföra skärpt och synlig rattfylleriövervakning särskilt på orter runtom i landet där det finns mycket sommarstugor. Under sommarmånaderna juni till augusti inträffar nästan en tredjedel av hela årets dödsfall i trafiken. På sommaren ökar antalet rattfyllerifall och fall av grovt äventyrande av trafiken.

YLE - 4 timmar sedan

Skrabb nära att rädda Norrköping – fixade förlängning i EL-kvalet

Simon Skrabb imponerade då IFK Norrköping mötte FK Trakai i kvalet till fotbollens Europa League. Skrabb byttes in i halvtid, förde matchen till förlängning – och nätade i straffläggningen. Jaro-produkten Skrabb blev inbytt i ett knepigt läge i Litauen.

YLE - 5 timmar sedan

Luftkompressor brann - utryckning vid Nautor i natt

Vid halv fyra-tiden i natt ryckte ett flertal räddningsfordon ut till Nautor på Industrigatan i Pedersöre. Lyckligtvis kom varken personer eller byggnader till skada. När brandkåren anlände till Nautor på Industrigatan tidigt på fredagsmorgonen var rökutvecklingen kraftig.

YLE - 6 timmar sedan

Lars Losvik: Att ha roligt är viktigt för att lyckas

Hur gör man konkret för att flytta sina gränser och nå sina drömmars mål? Och hur gör man för att hjälpa sina barn och inte stjälpa dem i deras ambitioner? Ledarskaps- och företagskonsulten Lars Losvik är ursprungligen från Norge.

YLE - 7 timmar sedan

En gång i veckan slåss hon som en viking

Vikingatiden och medeltiden har igen blivit populär tack vare serier som Game of thrones och Vikings, men vikingahobbyn är väldigt sällsynt i Finland. Närpesbon Emelie Lytz är en av de få som håller på med det. - Jag håller alltså på med blankvapenstrid och historiskt återskapande av vikingatid, vilket innebär att ungefär en gång i veckan kör jag till Ilmajoki och så drar jag på mig stridsutrustningen och så kämpar vi på med sköld och svärd, förklarar Lytz.

YLE - 7 timmar sedan

Nya trender med fritidsintressen - många vill göra inget

Det finns tecken på att udda fritidsintressen blir mer ovanliga. Det normala eller ingenting är mer eftersträvansvärt. Visst finns det österbottningar med specialintressen, för att inte säga udda fritidsintressen.

YLE - 7 timmar sedan

UPM vill bli av med industrimuseum i Jakobstad

UPM i Jakobstad vill sälja bort allt som inte hör till fabrikens kärnverksamhet. Industrimuseet Jakobstads Cikoriafabrik hör till det som UPM vill bli av med och det här är sista sommaren som museet är öppet. UPM Kiinteistöt äger all lösegendom som skall säljas och processen har redan inletts med försäljning av markområden, hus och ett slipområde vid Alholmen.

YLE - 19 timmar sedan

Förorenad mark undersöks i Karleby

I början på augusti kommer en förundersökning av den förorenade marken i Karleby där Bröderna Brandts Läderfabrik låg att starta. Fabriken i Palo by i Karleby är försatt i konkurs och den nye ägaren till fastigheten upptäckte nedgrävda kemikalietunnor i samband med markarbeten på tomten. Kostnaden för förundersökningen är beräknad till cirka 30 000 euro och delas mellan staden och staten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.