Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 26 April, 15:38

Liknande nyheter

Taggar: Nu får Stefange , bort, alkoholtill , äldreboendet
DN - 29 sep 17 kl. 23:42

Wada tar bort alkohol från dopningslistan

Tramadol förbjuds inte, reglerna skärps inte kring kortison, och Martin Johnsrud Sundbys astmamedicin är fortsatt tillåten.  Trots diskussioner blir det inga större förändringar i Wadas dopningslista till nästa år. Men alkohol är inte längre förbjudet, och hampfröolja tillåts..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Dagens unga: Väljer datorn framför alkohol

Ny siffror visar att allt färre unga dricker alkohol, skriver Svenska Dagbladet. Både flickor och pojkar dricker allt mindre, 42 procent av alla niondeklassare uppger att de har druckit alkohol enligt en undersökningen från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning. LÄS MER: Johanna, 15: "Det är inte jag som är tråkig – alkohol förstör liv" Det är det lägsta siffrorna på 70 år, och en halveringen under de senaste 15 åren.

Polisen - 10 jun 16 kl. 11:02

Langning av alkohol

Langning av alkohol är en brottslig handling som innebär att någon olagligen köper ut, säljer eller ger bort alkohol till en person som är under 20 år. Langning kan ge böter eller fängelse i upp till fyra år..

SvD - 25 feb 17 kl. 10:00

”Hatar inte alkohol, men jag hatar alkoholnormen”

Allt fler unga väljer bort alkohol. Jens Jörgensen Moberg är en av dem. Han jobbar för att det ska finnas fler nyktra mötesplatser för unga och att man inte ständigt ska behöva försvara beslutet att inte dricka.

SvD - 13 sep 12 kl. 23:36

Niondeklassare väljer bort alkohol

Ungdomar dricker mindre än någonsin..

BT - 26 apr 16 kl. 04:35

Välj bort alkohol på valborg

Expressen - 16 feb 17 kl. 12:52

Allt fler väljer bort alkohol på Systemet

Förra året blev ett bra försäljningsår för 2016. Men samtidigt väljer allt fler att handla alkoholfria alternativ. – Tack vare Systembolagets ensamrätt begränsas alkoholskadorna i Sverige, och färre människor far illa av alkoholens effekter, säger vd Magdalena Gerger i ett pressmeddelande..

YLE - 21 apr 16 kl. 17:04

Ungdomar i Borgå tänte till om alkohol: "Nu vet jag att man kan säga nej"

Eleverna från Sannäs och Kråkö skola i Borgå ser kanske smått konfunderade ut, då ungdomsledare Sara Eklund säger att också vissa läkemedel kan klassas som rusmedel. Det handlar om förebyggande rusmedelsfostran i ungdomslokalen Zentra i Borgå. Alla elever i årskurs 6 ska tillbringa ett par timmar i ungdomslokalen Zentra för att ta del av evenemanget Choices.

YLE - 21 apr 16 kl. 17:04

Ungdomar i Borgå tänkte till om alkohol: "Nu vet jag att man kan säga nej"

Eleverna från Sannäs och Kråkö skola i Borgå ser kanske smått konfunderade ut, då ungdomsledare Sara Eklund säger att också vissa läkemedel kan klassas som rusmedel. Det handlar om förebyggande rusmedelsfostran i ungdomslokalen Zentra i Borgå. Alla elever i årskurs 6 ska tillbringa ett par timmar i ungdomslokalen Zentra för att ta del av evenemanget Choices.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.