Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 24 September, 19:33

Kristianstadsbladet - 19 maj 17 kl. 17:10

Att skylla på diskriminering blir en fällaVisst finns fördomar i svenska samhället, men det största skälet till arbetslöshet bland nyanlända är sådant som utbildningsnivå eller brist på språkkunskaper och kontaktnät. Om politiker fastnar i att skylla på diskriminering gör man människor en otjänst; det passiviserar att se sig själv som offer..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

589 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att skylla, diskrimineringblir en , fälla
Kristianstadsbladet - 19 maj 17 kl. 16:51

Att skylla på diskriminering blir en fälla

Visst finns fördomar i svenska samhället, men det största skälet till arbetslöshet bland nyanlända är sådant som utbildningsnivå eller brist på språkkunskaper och kontaktnät. Om politiker fastnar i att skylla på diskriminering gör man människor en otjänst; det passiviserar att se sig själv som offer..

YLE - 19 feb 16 kl. 10:00

Heidi Hautala: "Cameron kan skylla sig själv"

Det är med tilltagande oro som man i Bryssel följt med förhandlingarna om Storbritanniens avtal med EU, berättar Europaparlamentariker Heidi Hautala (Gröna). Att ett stort medlemsland överväger att lämna unionen väcker många frågor om EU:s framtid. - Cameron måste nog skylla sig själv för att han drivit situationen så långt att det finns en risk för att Storbritannien kommer att säga nej till fortsatt medlemskap i EU.

YLE - 28 sep 16 kl. 16:28

Sjukvårdsdistriktet bestrider diskriminering - men ville anställa män

Behandlingen av fallet av misstänkt diskriminering vid Vasa centralsjukhus fortsatte i Vasa hovrätt under onsdagen. I ett vittnesmål från arbetsgivarsidan kom det fram att man hade velat anställa män istället för de gravida vårdare som sedan drog distriktet inför rätta. Under den andra dagen som fallet behandlades i hovrätten hördes vittnen, bland annat representanter för Vasa sjukvårdsdistrikt.

Barometern - 14 aug 13 kl. 08:04

Coop polisanmäls för diskriminering

Coopbutiken i Torsås beslagtog integrationsenhetens rekvisitionsblock.
Nu polisanmäls händelsen med rubriceringen Olaga diskriminering. I onsdags kväll kom två personer från Torsås kommuns integrationsenhet till Coop i Torsås för att handla varor till verksamheten.

YLE - 27 maj 16 kl. 16:17

Många somalier utsätts för diskriminering

Somalier i Finland är regelbundet utsatta för våld och diskriminering, visar en ny utredning. Enligt en enkätundersökning genomförd av Somaliska förbundet i Finland har fyra femtedelar av de som svarat stött på diskriminering under de senaste fem åren. Det är oftast frågan om skällsord och rasistiska kommentarer på vardagliga platser.

Kristianstadsbladet - 27 jun 14 kl. 09:00

"Diskriminering mot de som är utlandsfödda"

Foto: Tommy Svensson
Den 2 juni införde Svenska Spel regler som hindrar utländska medborgare från att spela hos dem. Diskriminering anser en Kb-läsare. På spelbolaget håller man inte med.

Skånskan - 19 jan 16 kl. 16:00

Stämmer Lunds kommun för diskriminering

lund Mannen är utlandsfödd, men har gått svensk gymnasium och studerat på svenskt universitet. Så han tyckte att det kändes kränkande att behöva läsa upp en enkel text på svenska vid en anställningsintervju. Nu stämmer han Lunds kommun för diskriminering.

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 09:19

Mitt nyårslöfte är att ställa till med en scen

Att kapitulera för de riktiga samhällsutmaningarna och i?stället skylla på människor som flyr konflikt och förtryck är inte bara oanständigt utan också ett uttryck för idélöshet, politisk lathet, skriver Oliver Rosengren (M), tillträdande ordförande i nämnden för arbete och välfärd. Växjö är och har över tid varit en förebild för att Sveriges ambition om solidariskt mottagande inte bara ska vara en idé utan också bli verklighet.

SVT Debatt - 25 sep 13 kl. 11:41

Jesus skulle hålla med oss om att SD är ett hot

KYRKOVALET Människor dör varje dag för att de föds med fel kön, fel läggning, fel hudfärg. Denna strukturella diskriminering är vi inte heller helt fria från i Sverige. Inför kyrkovalet mobiliserade Socialdemokraterna som folkrörelse och som parti.

Ekonomistas - 24 jan 14 kl. 06:00

Intersektionell diskriminering i dressyrtävlingar

I den nationalekonomiska forskarvärlden är det högtryck på den akademiska arbetsmarknaden just nu. Doktorander som snart ska disputera flyger världen runt för att presentera sin forskning vid de institutioner som är intresserade av att anställa dem. Detta innebär extra många spännande (och tidskrävande!

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 minuter sedan

AIK:s målexplosion sänkte Häcken

AIK:s målexplosion sänkte Häcken. Det blev till slut 6-1 efter några galna minuter i första halvlek. AIK tog initiativet från start på bortaplan.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Två "förlorare" i Helsingborg

Oavgjort i superettan-matchen mellan Helsingborg och Falkenberg gladde inte något av lagen. Fyran och femman i tabellen spelade 0-0, vilket ger Trelleborg på allsvensk kvalplats chans att rycka till sig sju poängs försprång vid seger i tisdagens match mot Örgryte.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Merkels kristdemokrater rasar

Förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater ser ut att gå rejält bakåt men blir klart största parti, enligt de tidiga prognoserna. Högerpopulistiska AFD hamnar på 13 procent. Samtidigt verkar Socialdemokraterna ha gjort sitt sämsta val i efterkrigstid..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ted Cruz går emot sjukvårdsförslag

Den välkände republikanske senatorn Ted Cruz delar ut ytterligare ett hårt slag mot det senaste förslaget om hur USA:s sjukförsäkringssystem ska reformeras. Liksom tre republikaner tidigare säger han att han planerar att rösta nej i senaten, skriver Politico.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ny märkning av kemiska produkter

Från den 1 juni gäller nya regler kring märkning av kemiska produkter. I höst kommer miljökontoret se till att kraven efterlevs..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

FLASH:Merkel mot väntad vinst

Angela Merkels kristdemokrater blir som väntat störst i det tyska förbundsdagsvalet, visar tidiga prognoser.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

FLASH:Går i opposition

Det är slut på storkoalitionen i Tyskland, säger SPD:s vice partiledare. Socialdemokraterna går i opposition.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ralph Fiennes har fått serbiskt pass

Den brittiske skådespelaren Ralph Fiennes, bland annat känd för att ha spelat Lord Voldermort i "Harry Potter"-filmerna, fick ett serbiskt pass på söndagen. Anledningen? Han har marknadsfört landet.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ekdal fortsatt skadad

Landslagsmittfältaren Albin Ekdal fanns inte med i Hamburgs trupp till mötet med Leverkusen på grund av ryggproblem och är ett frågetecken inför VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Nederländerna den 7 respektive 10 oktober. Förbundskapten Janne Andersson tar ut landslagstruppen i nästa vecka.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Sanna trivs i bilhallen

På söndagen bytte Sanna Nielsen teaterscenen i Göteborg mot Michelsens bilhall i Ystad. – Det är som att komma hem, sa artisten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.