Nerikes Allehanda > Opinion

Saturday, 23 September, 16:45

Liknande nyheter

Taggar: Anderssons, nonchalanskommer att , påverka, Nordeakundeni , Örebro
Skånskan - 28 okt 16 kl. 06:00

Ville stoppa böter till bolag

Höör När kommunägda bolaget Höörs Fastighets AB (HFAB) hotades av dyra böter från Höörs miljö- och byggmyndighet reagerade kommundirektör Michael Andersson. Under ett möte med miljö- och byggchefen Rolf Englesson försökte Andersson få chefskollegan att tänka om gällande böterna. Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Kenneth Kallin (MP) är kritisk till kommundirektörens agerande.

Ekonomistas - 04 apr 16 kl. 13:22

Fattigdom, välfärd och migration

LO:s chefsekonom 2000-2008, Dan Andersson, gav nyligen ut boken Tak för fattigdom. Den här boken är likt många andra texter av Andersson jag läst ett myller av ekonomisk-politiska idéer där inspiration hämtas från allt från Daron Acemoglus senaste forskning till statliga utredningar som alla utom Anderson själv glömt för längesen. Det är inte alltid helt lätt att följa vad det egentligen är Andersson vill ha sagt — boken är lite som ett smörgåsbord där nästan alla kan hitta sådant de gillar och sådant de avkyr.

Ekonomistas - 10 mar 14 kl. 09:23

Ingves ger svar på tal om styrräntans effekt på skuldsättningen

[English translation.] Enligt Riksbankens egna skattningar har styrräntan så liten effekt på skuldsättningen, att man kan hävda att den inte är vare sig ekonomiskt eller statistiskt signifikant. Vad svarade riksbankschefen Stefan Ingves på en fråga om detta i Finansutskottet?

Sydsvenskan - 12 aug 15 kl. 04:00

Dikt som lever i nuet

”Brev i april” är en hälsning från idyllen. En vårdag anländer en kvinna och hennes lilla dotter till ett hus någonstans i sydligare trakter. Här ska de tillbringa en tid, bada, duka fint i trädgården, gå på skogspromenader, sitta på terrassen under stjärnornas ljus och lyssna till floden.

Sydsvenskan - 19 okt 11 kl. 00:05

Bildts bäste vän

Rättegången i Lideta Federal High Court i Addis Abeba igår mot de svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye hann knappt börja innan den avbröts.
Sedan det visat sig att två medåtalade saknade försvarare ajournerades förhandlingarna för att återupptas i morgon. På det inrikespolitiska planet är det upp-och-ner-vända världen just nu.

BT - 25 feb 12 kl. 00:30

Brottsofferdag - varje dag

I onsdags var det internationella brottsofferdagen och ljusmanifestationer på en lång rad ställen. Men nu har tiden tickat vidare och enligt kalendern för temadagar var det i går Sverigefinländarnas dag, i dag grapefruktens dag? och på måndag är det dags för internationella isbjörnsdagen.

BT - 04 okt 12 kl. 00:30

Ljunggren: Utbildning? Det är något man skaffar sig

Vi har ett skolobligatorium, inte ett generellt utbildningskrav. Vi säger slentrianmässigt att alla barn ska ?gå i skolan?.

YA - 21 nov 13 kl. 03:55

Inskannad och förbannad

Säg att du har en rättighet som blivit överkörd av en myndighet. Den naturliga reaktionen är att du blir arg och att du känner dig kränkt. Med rätta.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

Ekonomistas - 22 apr 14 kl. 08:49

Debatten om penningpolitiken blir hetare, och även internationell

Debatten om Riksbankens penningpolitik blir hetare, och även internationell. I ett nytt nummer av Ekonomisk debatt finns flera artiklar om penningpolitiken, nämligen en artikel av mig, en kommentar av Lars Heikensten, en kritik av min analys och mina slutsattser av Fredrik Andersson och Lars Jonung  samt en artikel av Per Jansson. Gnistorna flyger!

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - Igår: 08:25

4 886 skäl till att Nathalie borde ha förhörts!

.

Nerikes Allehanda - Igår: 05:00

Ernas ära är också Margot Wallströms

.

Nerikes Allehanda - 20 sep 17 kl. 10:37

Gamla moderater kan le åt s-regeringens budget

.

Nerikes Allehanda - 20 sep 17 kl. 05:00

Gärna Youtube men först rejäl kunskaper

Nerikes Allehanda - 05 sep 17 kl. 16:31

Rättegång om människohandel: Skärp er för tusan!

.

Nerikes Allehanda - 19 sep 17 kl. 16:29

Optimism i kommunen där sjurumsvillan kostar 425 000 kronor

.

Nerikes Allehanda - 04 sep 17 kl. 14:28

I tysthet gör Trump vad Nordkorea vill!

.

Nerikes Allehanda - 19 sep 17 kl. 05:05

Rätt med läxpeng magister Fridolin

.

Nerikes Allehanda - 19 sep 17 kl. 05:00

Varför inte införa straffskatt på cyklar?

.

Nerikes Allehanda - 04 sep 17 kl. 05:00

Det ska kosta att använda Svartån som en soptipp

.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.