Nerikes Allehanda > Opinion

Saturday, 18 November, 05:26

Liknande nyheter

Taggar: Anderssons, nonchalanskommer att , påverka, Nordeakundeni , Örebro
Skånskan - 28 okt 16 kl. 06:00

Ville stoppa böter till bolag

Höör När kommunägda bolaget Höörs Fastighets AB (HFAB) hotades av dyra böter från Höörs miljö- och byggmyndighet reagerade kommundirektör Michael Andersson. Under ett möte med miljö- och byggchefen Rolf Englesson försökte Andersson få chefskollegan att tänka om gällande böterna. Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Kenneth Kallin (MP) är kritisk till kommundirektörens agerande.

Ekonomistas - 04 apr 16 kl. 13:22

Fattigdom, välfärd och migration

LO:s chefsekonom 2000-2008, Dan Andersson, gav nyligen ut boken Tak för fattigdom. Den här boken är likt många andra texter av Andersson jag läst ett myller av ekonomisk-politiska idéer där inspiration hämtas från allt från Daron Acemoglus senaste forskning till statliga utredningar som alla utom Anderson själv glömt för längesen. Det är inte alltid helt lätt att följa vad det egentligen är Andersson vill ha sagt — boken är lite som ett smörgåsbord där nästan alla kan hitta sådant de gillar och sådant de avkyr.

Ekonomistas - 10 mar 14 kl. 09:23

Ingves ger svar på tal om styrräntans effekt på skuldsättningen

[English translation.] Enligt Riksbankens egna skattningar har styrräntan så liten effekt på skuldsättningen, att man kan hävda att den inte är vare sig ekonomiskt eller statistiskt signifikant. Vad svarade riksbankschefen Stefan Ingves på en fråga om detta i Finansutskottet?

Sydsvenskan - 12 aug 15 kl. 04:00

Dikt som lever i nuet

”Brev i april” är en hälsning från idyllen. En vårdag anländer en kvinna och hennes lilla dotter till ett hus någonstans i sydligare trakter. Här ska de tillbringa en tid, bada, duka fint i trädgården, gå på skogspromenader, sitta på terrassen under stjärnornas ljus och lyssna till floden.

Ekonomistas - 22 apr 14 kl. 08:49

Debatten om penningpolitiken blir hetare, och även internationell

Debatten om Riksbankens penningpolitik blir hetare, och även internationell. I ett nytt nummer av Ekonomisk debatt finns flera artiklar om penningpolitiken, nämligen en artikel av mig, en kommentar av Lars Heikensten, en kritik av min analys och mina slutsattser av Fredrik Andersson och Lars Jonung  samt en artikel av Per Jansson. Gnistorna flyger!

Ekonomistas - 20 sep 14 kl. 13:46

Felaktig beskrivning av debatten om bostadspriserna, skulderna och penningpolitiken

I Ekonomisk Debatt nr 5 2014 har Roland Andersson en intressant artikel, ”Perspektiv på bostadspolitiken” (s. 70-76). Men det korta avsnittet ”Risker för en bostadsbubbla” (s.

Sydsvenskan - 17 feb 16 kl. 19:04

Silence, please. Toppmötet behöver höra Cameron.

När premiärminister David Cameron först förde en brittisk folkomröstning om EU på tal var många röster runt om i Europa skeptiska. Rentav föraktfulla. För många låg det nära till hands att avfärda brittiska propåer om omförhandlade EU-villkor.

Sydsvenskan - 19 okt 11 kl. 00:05

Bildts bäste vän

Rättegången i Lideta Federal High Court i Addis Abeba igår mot de svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye hann knappt börja innan den avbröts.
Sedan det visat sig att två medåtalade saknade försvarare ajournerades förhandlingarna för att återupptas i morgon. På det inrikespolitiska planet är det upp-och-ner-vända världen just nu.

BT - 25 feb 12 kl. 00:30

Brottsofferdag - varje dag

I onsdags var det internationella brottsofferdagen och ljusmanifestationer på en lång rad ställen. Men nu har tiden tickat vidare och enligt kalendern för temadagar var det i går Sverigefinländarnas dag, i dag grapefruktens dag? och på måndag är det dags för internationella isbjörnsdagen.

BT - 04 okt 12 kl. 00:30

Ljunggren: Utbildning? Det är något man skaffar sig

Vi har ett skolobligatorium, inte ett generellt utbildningskrav. Vi säger slentrianmässigt att alla barn ska ?gå i skolan?.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 13 timmar sedan

Om Juncker, Löfven och sex som säljer!

Kristdemokraten Jean Claude Juncker står och ler tillsammans med socialdemokraten Stefan Löfven på toppmötet i Göteborg. De båda talar sig varma för att EU måste engagera sig mer i de sociala frågo....

Nerikes Allehanda - 20 timmar sedan

TV: EU-toppmötet i Göteborg startar – "Förslag om fyra pappamånader"

Regeringschefer från hela Europa och över 500 delegater finns på plats i Göteborg för EU-toppmötet. NA:s Lars Ströman finns på plats och sände live på fredagsmorgonen..

Nerikes Allehanda - 17 timmar sedan

Historiskt: Ett EU-toppmöte som alla kunde följa

Till att börja med såg allt ut som vanligt. Långa köer till säkerhetskontroller. Stats- och regeringscheferna anlände en efter en.

Nerikes Allehanda - Igår: 05:00

Etiopien, Sverige och säkerhetsrådet

Enligt Aftonbladet har den svenska regeringen åtminstone antytt att den kan tänka sig att stödja en etiopisk kandidat som chef för FN-organet Unesco som tack för att Etiopien röstat på Sverige som ....

Nerikes Allehanda - Igår: 05:00

Självklart ska speciallärare förstå de mest speciella

Det är svårt att skriva om vad som på läkarspråk heter "neuropsykiatriska funktionsnedsättningar". Vi andra känner till det som Adhd, Add och Aspergers och det är svårt för mig att skildra av fler....

Nerikes Allehanda - I förrgår: 05:00

Skrik mindre! Ta fast brottslingar i stället!

Jag hade kunnat skriva en artikel om brott med rubriken "Sverige är på väg åt helskotta". Eller vilket uttryck jag nu skulle välja. Vi ska ju vara försiktiga med svordomar.

Nerikes Allehanda - I förrgår: 11:52

Zimbabwe: Klart att tjejen ska ha en Rolls Royce!

Grace Mugabe är 52 år gammal och hustru till den 93-årige före detta gerillaledaren Robert Mugabe, som sett till att han själv blivit Zimbabwes president. Det rapporteras att hon har köpt egendomar....

Nerikes Allehanda - 15 nov 17 kl. 05:00

Raka rör måste gälla också i Örebro

Lite tillspetsat bygger marknadsekonomi på ett ömsesidigt förtroende. Ett företag lovar att de ska leverera en vara som håller en viss standard. Om så inte sker går det att vända sig till en annan....

Nerikes Allehanda - 15 nov 17 kl. 05:00

Somaliland: Världens modernaste valsystem

På måndagen hölls val i republiken Somaliland. Valresultatet dröjer. Men det lilla landet på Afrikas horn har världens modernaste system för att kontrollera att ingen röstar mer än en gång.

Nerikes Allehanda - 14 nov 17 kl. 05:00

Ge tusan i sprit och håll koll på vården

Det finns två enkla lektioner när det gäller kommunal förvaltning om man vill undvika skandaler. Först och främst ska man låta bli vidlyftiga representationsvanor som så här i jultid kan sammanfat....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.