DN > Ekonomi

Thursday, 21 September, 03:22

DN - 19 maj 17 kl. 17:06

Nordea uppges flytta huvudkontoretNordea flyttar huvudkontoret från Sverige, enligt Svenska Dagbladet. Men storbanken vill varken bekräfta eller dementera uppgiften..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

81 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, uppges, flytta, huvudkontoret
SR - 19 maj 17 kl. 16:24

Uppgifter: Nordea vill flytta huvudkontoret från Sverige

Uppgifter i Svenska Dagbladet gör gällande att Nordea har bestämt sig för att flytta sitt huvudkontor från Sverige..

Affärsvärlden - 22 nov 16 kl. 14:58

Snapchat vill flytta huvudkontoret – nya hyran blir 209 miljoner

Det sociala nätverket Snapchat är enligt Reuters på väg mot börsen. Samtidigt florerar uppgifter om att enhörningen vill flytta huvudkontoret till en ny plats..

YLE - 27 sep 13 kl. 08:45

SvD: Nordea flyttar från Sverige?

Bankkoncernen Nordea har länge diskuterat möjligheten att flytta sitt huvudkontor från Stockholm till Köpenhamn eller Helsingfors, skriver Svenska Dagbladets ekonomiredaktion Näringsliv. Tidningen hänvisar till källor med insyn i bankens strategi. Nordea vill flytta huvudkontoret i första hand på grund av regleringen och de skärpta kapitalkraven inom banksektorn i Sverige.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:18

Det fruktar Wallenberg med Nordea-flytten

Allvarligt” och ”effekterna kommer bli kännbara”. Det skriver investmentbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg och storbanken SEB:s ordförande Marcus Wallenberg i ett gemensamt uttalande till SvD. ”Att en av Europas största banker nu aktivt flyttar tycker vi är allvarligt och vår bedömning är att de långsiktiga effekterna kommer att bli kännbara.

YLE - 27 mar 17 kl. 20:08

SvD: Danmark välkomnar storbanken Nordea

Välkommen till Danmark, säger den danska näringsministern Brian Mikkelsen till finanskoncernen Nordea med anledning av bankens hot om att lämna Sverige. Enligt Mikkelsen har Danmark inte för avsikt att införa en skatt som motsvarar den i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Sverige vill höja avgiften till "resolutionsreserven" Sveriges finansminister Magdalena Andersson har föreslagit att avgiften till den så kallade resolutionsreserven ska höjas.

DN - 24 maj 17 kl. 07:52

"Moraliskt fel av Nordea att flytta"

Den politiska debatten hårdnar ju närmare Nordea kommer ett beslut om en flytt av huvudkontoret. – Nordea har ett ansvar för det samhälle de verkar i och har tjänat väldigt mycket pengar på, säger Ulla Andersson (V).

Realtid - 22 jun 17 kl. 11:39

Citi: Nordea flyttar sannolikt huvudkontoret

Sannolikheten för att Nordea flyttar huvudkontoret från Stockholm till Helsingfors eller Köpenhamn är fortfarande mer än 50 procent..

Affärsvärlden - 10 aug 17 kl. 15:20

Nordea: Besked om huvudkontoret ges senast i september

Den nordiska storbanken Nordeas plan att senast i september annonsera om huvudkontoret blir kvar i Stockholm, alternativt flyttas till Köpenhamn eller Helsingfors, ligger fast..

Affärsvärlden - 20 mar 15 kl. 10:41

Nordea uppges vilja sälja Bluegarden

Nordea Danmark och Danske Bank uppges vilja sälja HR- och löneprocessföretaget Bluegarden där värdet kan komma att uppgå till cirka 1 miljard danska kronor. Det meddelar den danska tidningen Berlingske enligt borsen.dk..

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

E-krona ska kunna laddas på kort

Vi handlar allt mindre med kontanter och Riksbanken presenterar nu sin idé om hur en eventuell framtida e-krona kan se ut. Helt rätt i tiden, anser en expert. Riksbanken överväger att, som första centralbank, införa en elektronisk version av landets valuta — kallad e-krona..

DN - 11 timmar sedan

Finansministern skämtade om apanage

Apanaget till kungafamiljen höjs med drygt två miljoner nästa år. – Det behövs eftersom kungafamiljen växer, sade finansminister Magdalena Andersson, S, till Expressen..

DN - 13 timmar sedan

”Sverige är i en styrkeposition”

Sverige är i en styrkeposition, hävdade finansminister Magdalena Andersson när hon försvarar regeringens budget i riksdagsdebatten. Men Moderaternas Ulf Kristersson anklagade finansministern för att ha kapitulerat inför Vänsterpartiets krav. Kristersson tappade humöret när han anklagades av V-talespersonen Ulla Andersson för att ha sagt att sjuka borde gå till jobbet..

DN - 13 timmar sedan

”Vi är i ett helt nytt läge”

Sverige är i en styrkeposition, hävdar finansminister Magdalena Andersson när hon försvarar regeringens budget i riksdagsdebatten. Men Moderaternas Ulf Kristersson anklagar finansministern för att ha kapitulerat inför Vänsterpartiets krav..

DN - 15 timmar sedan

Kristersson om höstbudgeten: Bortslösad högkonjunktur

Regeringens ekonomiska politik riskerar att skapa problem framöver och underskattar problemen i svensk ekonomi. Det anser Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson som är storfavorit till att ta över som partiledare efter Anna Kinberg Batra på extrastämman den 1 oktober..

DN - 16 timmar sedan

Kan svärfar ångra sin underskrift och kräva en bodelning?

Juristen Britt-Marie Svensson, affärsområdeschef på Verahill, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Du kan till exempel fråga om arv, testamente, bodelning och samboavtal. Mejla din fråga till juristen@dn.

DN - 16 timmar sedan

Hushållens optimism faller kraftigt

Efter ett år av ökande optimism så bryts trenden under det tredje kvartalet. Skandias plånboksindex visar att hushållens riskvilja och optimism kring den egna ekonomin nu sviktar..

DN - 16 timmar sedan

Ryanair: 114 000 om du skippar semestern

Hur mycket är en semester värd? 12 000 euro, cirka 114.000 svenska kronor hoppas i alla fall lågprisbolaget Ryanair..

DN - 18 timmar sedan

Mycket regn drabbar potatisskördarna

Regn har ställt till det för potatisodlare på flera håll i Sverige. Knölarna mår inte bra i det fuktiga vädret och odlarna riskerar att förlora stora pengar..

DN - 19 timmar sedan

Regeringen höjer barnbidraget med 200 kronor i månaden

Regeringen höjer barnbidraget med 200 kronor i månaden från och med nästa år. Det framgår av höstbudgeten som presenterades på onsdagsmorgonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.