YLE > Finland

Thursday, 23 November, 11:52

YLE - 19 maj 17 kl. 15:52

Snushunden Onni: Med uppdraget att nosa upp snusI kampen mot den olagliga införseln av snus tar tullen nu till sitt senaste vapen, den 1,5 åriga labrador retrievern Onni. Han är Finlands, kanske till och med världens, enda snushund. Förutom snus är han inskolad för att också hitta cigaretter och narkotika.
Onni Snushunden Onni snushunden onni,tullen - Vi har ju fått ett snusproblem i Finland nu då användingen har ökat kraftigt och den olagliga införseln också har ökat och det försöker vi bekämpa med Onni. Det berättar tullinspektör och hundförare Matti Koskela som vid årsskiftet förra året fick uppdraget att skola in Onni.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Onni, Finlands, Finland, Matti Koskela, Tullen, Koskela, Onnis, Sverige, EU, Ettan, Commons, Åbo, Satakunta, Helsingfors, Labrador

Dela artikeln

167 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snushunden, OnniMed , uppdragetatt , nosaupp , snus
Västerbottens Folkblad - 08 feb 17 kl. 03:00

Onni Kontio, Vallentuna

Onni Kontio, Vallentuna. Onni har avlidit, 81 år gammal. Närmast sörjande är döttrarna Marianne och Annika med familjer samt även av alla i vår familj.

YLE - 16 jun 17 kl. 11:30

Lyckan är en hund som heter Onni - Helsingforsarna allt ivrigare på att skaffa hund

Antalet hundar ökar mera än invånarantalet i Helsingfors. Labrador retriever är den populäraste rasen och Onni det vanligaste namnet Antalet hundar har i proportion ökat mera än invånarantalet i Helsingfors. Det finns nu ungefär 30 000 hundar i Helsingfors.

NSD - 14 jun 11 kl. 06:00

Minnesord Onni Mantere

Onni Mantere, Malmberget, har hastigt avlidit den 26 april vid 76 års ålder..

VBL - 19 mar 13 kl. 14:06

Ella, Onni, Ellen och Emil populära namn

Ella och Onni var de vanligaste namnen som nyfödda fick i Finland förra året. Bland svenskspråkiga var Ellen och Emil populärast..

YLE - 13 apr 17 kl. 20:45

Onni Valakari ansluter sig till TPS

Efter att Abdukar Mohamed flyttade till Lazio började sökandet efter en ny mittfältare. Valakari har senast spelat för SJK. Den 17-årige mittfältaren Onni Valakari har tecknat ett kontrakt på 1+1 år med FC TPS.

YLE - 02 apr 16 kl. 11:02

"Kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland"

Enligt riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson (SFP) är ordförandeskapet för SFP, "kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland". Henriksson uttryckte åsikten bland annat i en intervju för YLE efter att det blev klart att Carl Haglund inte längre fortsätter på posten som ordförande för SFP. Svaret på frågan om vilket uppdrag som är det finaste i Svenskfinland, varierar beroende på vem man frågar.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 08:34

Väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

TA - 16 sep 14 kl. 08:46

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Foto:Yvone Åsell/SvD/TT
Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

D-Marin blir servicevarv för Swanbåtar - kan på sikt ge fler jobb i Dalsbruk

Företaget D-Marin, som bland annat utför båtreparationer och erbjuder vinterförvaring av båtar i Dalsbruk, blir ett av Nautors auktoriserade servicevarv för segelbåtar av märket Swan..

YLE - 1 timme sedan

Gå över Aura å i Frodos fotspår - Teaterbron i Åbo förvandlas till en skog från Sagan om Ringen

Åbo stad vill locka fler besökare till åstranden under vintermånaderna och lanserar nu ljud- och ljuskonstverket Sagolika Aura å. Helheten fyller åstranden mellan Åbo domkyrka och Åbo slott med två upplevelsebroar, ljusinstallationer och ljudlandskap..

YLE - 1 timme sedan

Spelbolaget Rovios aktier gjorde djupdykning

Spelbolaget Rovios aktiekurs har sjunkit med nästan 20 procent på Helsingforsbörsen..

YLE - 1 timme sedan

Fyra nya skyddshem öppnas nästa år

Fyra nya skyddshem ska öppnas på olika orter i Finland under år 2018. Behovet för nya platser som ger krishjälp vid familje- och partnervåld uppges vara stort..

YLE - 1 timme sedan

Läkemedelsmyndigheten Fimea om silvervatten: Det är ingen medicin, utan skadar kroppen

Läkemedelsmyndigheten Fimea sällar sig till dem som varnar finländarna för att dricka silvervatten. Det finns inga entydiga fördelar för hälsan, men nog dokumenterade skadeeffekter, framhåller Fimea..

YLE - 1 timme sedan

Svenskspråkig service lider när tingsrätten flyttar till Esbo

Den svenskspråkiga servicen kommer att bli sämre då Västra Nylands tingsrätt läggs ner och verksamheten flyttar till Esbo. Orsaken är att en stor del av personalen inte har möjlighet pendla till huvudstadsregionen..

YLE - 2 timmar sedan

Färre unga arbetslösa i huvudstadsregionen - "Det blir bättre och bättre varje dag"

I slutet av september fanns det omkring 6400 arbetslösa ungdomar i huvudstadsregionen. Det är en minskning med 24 procent jämfört med året innan..

YLE - 2 timmar sedan

Barnombudsman Tuomas Kurttila: ”Lagen borde förbjuda barn att ingå äktenskap”

Den nuvarande lagen gör det svårt att bekämpa tvångsäktenskap och borde ändras, det anser barnombudsman Tuomas Kurttila..

YLE - 3 timmar sedan

Finländarnas julbudget minskar en smula

Finländarna kommer i snitt att lägga ut 490 euro på julfirandet i år, visar en enkät som Nordea har låtit göra. Vid Nordea gissar man att ekonomins tillväxtsiffror ännu inte märks i de flesta hushåll..

YLE - 4 timmar sedan

Enkät: Var tredje tror sig köra hybridbil om tio år

Var tredje finländare tror sig köra hybridbil om tio år, visar en undersökning som biltillverkare har gjort. I dagens läge har var tionde ny bil hybridmotor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.