YLE > Finland

Thursday, 21 September, 03:27

YLE - 19 maj 17 kl. 15:52

Snushunden Onni: Med uppdraget att nosa upp snusI kampen mot den olagliga införseln av snus tar tullen nu till sitt senaste vapen, den 1,5 åriga labrador retrievern Onni. Han är Finlands, kanske till och med världens, enda snushund. Förutom snus är han inskolad för att också hitta cigaretter och narkotika.
Onni Snushunden Onni snushunden onni,tullen - Vi har ju fått ett snusproblem i Finland nu då användingen har ökat kraftigt och den olagliga införseln också har ökat och det försöker vi bekämpa med Onni. Det berättar tullinspektör och hundförare Matti Koskela som vid årsskiftet förra året fick uppdraget att skola in Onni.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Onni, Finlands, Finland, Matti Koskela, Tullen, Koskela, Onnis, Sverige, EU, Ettan, Commons, Åbo, Satakunta, Helsingfors, Labrador

Dela artikeln

167 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snushunden, OnniMed , uppdragetatt , nosaupp , snus
Västerbottens Folkblad - 08 feb 17 kl. 03:00

Onni Kontio, Vallentuna

Onni Kontio, Vallentuna. Onni har avlidit, 81 år gammal. Närmast sörjande är döttrarna Marianne och Annika med familjer samt även av alla i vår familj.

YLE - 16 jun 17 kl. 11:30

Lyckan är en hund som heter Onni - Helsingforsarna allt ivrigare på att skaffa hund

Antalet hundar ökar mera än invånarantalet i Helsingfors. Labrador retriever är den populäraste rasen och Onni det vanligaste namnet Antalet hundar har i proportion ökat mera än invånarantalet i Helsingfors. Det finns nu ungefär 30 000 hundar i Helsingfors.

NSD - 14 jun 11 kl. 06:00

Minnesord Onni Mantere

Onni Mantere, Malmberget, har hastigt avlidit den 26 april vid 76 års ålder..

VBL - 19 mar 13 kl. 14:06

Ella, Onni, Ellen och Emil populära namn

Ella och Onni var de vanligaste namnen som nyfödda fick i Finland förra året. Bland svenskspråkiga var Ellen och Emil populärast..

YLE - 13 apr 17 kl. 20:45

Onni Valakari ansluter sig till TPS

Efter att Abdukar Mohamed flyttade till Lazio började sökandet efter en ny mittfältare. Valakari har senast spelat för SJK. Den 17-årige mittfältaren Onni Valakari har tecknat ett kontrakt på 1+1 år med FC TPS.

YLE - 02 apr 16 kl. 11:02

"Kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland"

Enligt riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson (SFP) är ordförandeskapet för SFP, "kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland". Henriksson uttryckte åsikten bland annat i en intervju för YLE efter att det blev klart att Carl Haglund inte längre fortsätter på posten som ordförande för SFP. Svaret på frågan om vilket uppdrag som är det finaste i Svenskfinland, varierar beroende på vem man frågar.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 08:34

Väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

TA - 16 sep 14 kl. 08:46

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Foto:Yvone Åsell/SvD/TT
Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Bussar strejkar och västmetron testar - störningar i kollektivtrafiken att vänta

Både busschaufförers dygnslånga strejk och västmetrons tester kan komma att påverka kollektivtrafiken under torsdagen..

YLE - 7 timmar sedan

Från yogalärare till ekonomiexperter - många vill bli Strömsös programledare

Strömsö, ett av Yles populäraste program, har sedan början av september sökt en ny tvåspråkig programledare..

YLE - 7 timmar sedan

Spetsvillor på Runsala räddas genom praktikarbete

Villa Kolkka och Villa Ståhlström på Kolkka udde är i dåligt skick. Direktionen för Fastighetsaffärsverket föreslår att studenter vid Åbo yrkesinstitut renoverar villorna..

YLE - 9 timmar sedan

Dagens unga har inte längre tid att supa – så pratar du om rusmedel där hemma

Unga idag dricker allt mindre, men däremot har attityden till lätta droger blivit liberalare. Christian Wenzel, verksamhetsledare vid Stationens barn, menar att det lönar sig att börja snacka om laglighetsaspekten..

YLE - 9 timmar sedan

Pappersindustrins förhandlingar körde fast

Pappersindustrins förhandlingar om ett nytt kollektivavtal har strandat. Kollektivavtalet löper ut i slutet av september..

YLE - 9 timmar sedan

Finsk medborgare misstänks för att ha gått med i IS i Syrien - åtalas för terroristbrott i Danmark

En 24-årig finsk medborgare kommer att åtalas för brott mot terroristlag i Danmark. Detta efter att han reste till Syrien för att gå med i terrororganisationen IS..

YLE - 9 timmar sedan

Finsk medborgare misstänks för att ha gått med i ISIS i Syrien - åtalas för terroristbrott i Danmark

En 24-årig finsk medborgare kommer att åtalas för brott mot terroristlag i Danmark. Detta efter att han reste till Syrien för att gå med i ISIS..

YLE - 9 timmar sedan

Förslag: Hangö borde lämna Västra Nylands folkhögskola

Det är ett drastiskt beslut om Hangö lämnar Västra Nylands folkhögskola i Karis, säger VNF:s nya styrelseordförande Ann-Katrin Bender..

YLE - 10 timmar sedan

KaMu-körerna från S:t Karins är Yles ungdomskör

I år har KaMu-körerna 65 sångare, ända från förstaklassare till 20-åringar. De sjunger i olika uppsättningar; som flickkör, ungdomskör eller i mindre grupper. Konstnärlig ledare är Pekka Nebelung..

YLE - 11 timmar sedan

Riksdagen debatterar budgeten - Orpo: Ingen anledning att lätta på finanspolitiken

Skillnaderna mellan fattiga och rika och de nedskurna semesterersättningarna var huvudtema då riksdagen debatterade nästa års budget på onsdag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.