YLE > Finland

Tuesday, 24 April, 10:56

YLE - 19 maj 17 kl. 15:52

Snushunden Onni: Med uppdraget att nosa upp snusI kampen mot den olagliga införseln av snus tar tullen nu till sitt senaste vapen, den 1,5 åriga labrador retrievern Onni. Han är Finlands, kanske till och med världens, enda snushund. Förutom snus är han inskolad för att också hitta cigaretter och narkotika.
Onni Snushunden Onni snushunden onni,tullen - Vi har ju fått ett snusproblem i Finland nu då användingen har ökat kraftigt och den olagliga införseln också har ökat och det försöker vi bekämpa med Onni. Det berättar tullinspektör och hundförare Matti Koskela som vid årsskiftet förra året fick uppdraget att skola in Onni.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Onni, Finlands, Finland, Matti Koskela, Tullen, Koskela, Onnis, Sverige, EU, Ettan, Commons, Åbo, Satakunta, Helsingfors, Labrador

Dela artikeln

167 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snushunden, OnniMed , uppdragetatt , nosaupp , snus
Västerbottens Folkblad - 08 feb 17 kl. 03:00

Onni Kontio, Vallentuna

Onni Kontio, Vallentuna. Onni har avlidit, 81 år gammal. Närmast sörjande är döttrarna Marianne och Annika med familjer samt även av alla i vår familj.

YLE - 16 jun 17 kl. 11:30

Lyckan är en hund som heter Onni - Helsingforsarna allt ivrigare på att skaffa hund

Antalet hundar ökar mera än invånarantalet i Helsingfors. Labrador retriever är den populäraste rasen och Onni det vanligaste namnet Antalet hundar har i proportion ökat mera än invånarantalet i Helsingfors. Det finns nu ungefär 30 000 hundar i Helsingfors.

NSD - 14 jun 11 kl. 06:00

Minnesord Onni Mantere

Onni Mantere, Malmberget, har hastigt avlidit den 26 april vid 76 års ålder..

VBL - 19 mar 13 kl. 14:06

Ella, Onni, Ellen och Emil populära namn

Ella och Onni var de vanligaste namnen som nyfödda fick i Finland förra året. Bland svenskspråkiga var Ellen och Emil populärast..

YLE - 13 apr 17 kl. 20:45

Onni Valakari ansluter sig till TPS

Efter att Abdukar Mohamed flyttade till Lazio började sökandet efter en ny mittfältare. Valakari har senast spelat för SJK. Den 17-årige mittfältaren Onni Valakari har tecknat ett kontrakt på 1+1 år med FC TPS.

YLE - 02 apr 16 kl. 11:02

"Kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland"

Enligt riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson (SFP) är ordförandeskapet för SFP, "kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland". Henriksson uttryckte åsikten bland annat i en intervju för YLE efter att det blev klart att Carl Haglund inte längre fortsätter på posten som ordförande för SFP. Svaret på frågan om vilket uppdrag som är det finaste i Svenskfinland, varierar beroende på vem man frågar.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 08:34

Väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

TA - 16 sep 14 kl. 08:46

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Foto:Yvone Åsell/SvD/TT
Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 minuter sedan

Avhopp inom regeringen - Blå ledamot förstärker Samlingspartiet

Kaj Turunen, tidigare riksdagsledamot för Blå framtid, har valt att byta parti till Samlingspartiet..

YLE - 30 minuter sedan

Den moderna resenären skyr rollen som turist - Åboföretag satsar på upplevelser i försök att ta över världen

Ingen vill vara turist, deklararer turismföretagaren Tomi Virtanen. Helt så svartvitt är det inte, säger forskaren Juulia Räikkönen..

YLE - 30 minuter sedan

Arbetslösheten sjunker långsamt, men regeringens mål är fortfarande inom räckhåll

I mars i år var 37 000 fler personer i arbetslivet, jämfört med samma månad förra året. Det betyder att regeringens mål, en sysselsättningsgrad på 72 procent innan regeringsperioden tar slut, kan bli verklighet..

YLE - 1 timme sedan

Gräns för grovt rattfylleri för drogpåverkade chaufförer saknas: "Finns en massa narkotika som påverkar människan på olika sätt"

Det finns inte fastställda gränser för mängden narkotika i blodet som krävs för att ett fall ska bedömas som grovt rattfylleri. ”Det finns en massa narkotika som påverkar människan på olika sätt, vilket gör det svårare att reglera”, säger Kimmo Nuotio, professor i straffrätt..

YLE - 3 timmar sedan

En systers berättelse: Min bror kommer att ta livet av sig med en överdos – jag vill inte vara den som betalar för den

Marias storebror har använt droger så länge hon kan minnas. Först var hon ledsen, men nu är hon mest arg på honom. Det hopp hon kanske en gång hade har bytts ut mot uppgivenhet..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Stödet till missbrukares närstående haltar i Svenskfinland, allt fler unga ålänningar flyttar till fastlandet och tio döda i skåpbildsattack i Toronto

Allt fler ålänningar flyttar till Finland, George H.W. Bush på sjukhus och det är apparna mot Kreml i Ryssland..

YLE - 5 timmar sedan

Helsingfors diskriminerar invånare i övriga kommuner – nu tvingas staden ge gratis hälsovård till alla

Den hälsocentralsavgift som Helsingfors kräver av patienter som bor i andra kommuner strider mot diskrimineringslagen. Det här slår riksdagens justitieombudsman (JO) fast. Därför tvingas nu Helsingfors slopa hälsocentralsavgiften för alla..

YLE - 5 timmar sedan

Plastförpackningar, cigarettfimpar och godispapper ska fiskas upp ur Aura å med hjälp av havssoptunna i år igen

Pilotprojektet från förra sommaren får en fortsättning. Havssoptunnorna ska öppna ögonen för vad som gömmer sig i våra vattendrag..

YLE - 6 timmar sedan

“Jag fick ingen hjälp så jag startade själv en grupp för anhöriga. Den räddade mitt liv” - Så fungerar stödet för anhöriga till missbrukare i Svenskfinland

Anhöriga till missbrukare rätt att få stöd men i praktiken har det visat sig vara svårt. Många har fått kämpa för att få tala med någon, andra har arrangerat stödet själva. I Svenskfinland fungerar tjänsterna för anhöriga bäst i Österbotten och sämst i Åboland..

YLE - 6 timmar sedan

Cannabis vanligt bland unga i Lovisa: ”Man borde prata om droger redan på femman”

Ungdomar säger att det är lätt att få tag på droger i Lovisa. Men var, när och hur tar man upp droger med barn och unga utan att stöta bort dem?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.