YLE > Finland

Saturday, 24 February, 01:38

YLE - 19 maj 17 kl. 15:52

Snushunden Onni: Med uppdraget att nosa upp snusI kampen mot den olagliga införseln av snus tar tullen nu till sitt senaste vapen, den 1,5 åriga labrador retrievern Onni. Han är Finlands, kanske till och med världens, enda snushund. Förutom snus är han inskolad för att också hitta cigaretter och narkotika.
Onni Snushunden Onni snushunden onni,tullen - Vi har ju fått ett snusproblem i Finland nu då användingen har ökat kraftigt och den olagliga införseln också har ökat och det försöker vi bekämpa med Onni. Det berättar tullinspektör och hundförare Matti Koskela som vid årsskiftet förra året fick uppdraget att skola in Onni.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Onni, Finlands, Finland, Matti Koskela, Tullen, Koskela, Onnis, Sverige, EU, Ettan, Commons, Åbo, Satakunta, Helsingfors, Labrador

Dela artikeln

167 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snushunden, OnniMed , uppdragetatt , nosaupp , snus
Västerbottens Folkblad - 08 feb 17 kl. 03:00

Onni Kontio, Vallentuna

Onni Kontio, Vallentuna. Onni har avlidit, 81 år gammal. Närmast sörjande är döttrarna Marianne och Annika med familjer samt även av alla i vår familj.

YLE - 16 jun 17 kl. 11:30

Lyckan är en hund som heter Onni - Helsingforsarna allt ivrigare på att skaffa hund

Antalet hundar ökar mera än invånarantalet i Helsingfors. Labrador retriever är den populäraste rasen och Onni det vanligaste namnet Antalet hundar har i proportion ökat mera än invånarantalet i Helsingfors. Det finns nu ungefär 30 000 hundar i Helsingfors.

NSD - 14 jun 11 kl. 06:00

Minnesord Onni Mantere

Onni Mantere, Malmberget, har hastigt avlidit den 26 april vid 76 års ålder..

VBL - 19 mar 13 kl. 14:06

Ella, Onni, Ellen och Emil populära namn

Ella och Onni var de vanligaste namnen som nyfödda fick i Finland förra året. Bland svenskspråkiga var Ellen och Emil populärast..

YLE - 13 apr 17 kl. 20:45

Onni Valakari ansluter sig till TPS

Efter att Abdukar Mohamed flyttade till Lazio började sökandet efter en ny mittfältare. Valakari har senast spelat för SJK. Den 17-årige mittfältaren Onni Valakari har tecknat ett kontrakt på 1+1 år med FC TPS.

YLE - 02 apr 16 kl. 11:02

"Kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland"

Enligt riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson (SFP) är ordförandeskapet för SFP, "kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland". Henriksson uttryckte åsikten bland annat i en intervju för YLE efter att det blev klart att Carl Haglund inte längre fortsätter på posten som ordförande för SFP. Svaret på frågan om vilket uppdrag som är det finaste i Svenskfinland, varierar beroende på vem man frågar.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 08:34

Väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

TA - 16 sep 14 kl. 08:46

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Foto:Yvone Åsell/SvD/TT
Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Professor i straffrätt om totalvägrarfallet: "Viktigt att Högsta domstolen tar ställning"

Dan Frände, professor i straff- och processrätt vid Helsingfors universitet, anser att hovrättsbeslutet om att häva totalvägrarens straff kommer att väga tungt i framtida fall..

YLE - 8 timmar sedan

Neurolog: Redan misstanke om hjärnskakning ska betyda slutspelat för i dag

En hjärnskakning i sig kan vara rätt ofarlig, men risken ligger i ytterligare slag mot det skadade huvudet. Därför bör man ta paus i idrottandet om man misstänker en hjärnskakning, säger neurologen Markus Wikstén..

YLE - 8 timmar sedan

Magert intresse för byte av skolsvenskan - endast sex kommuner vill pröva annat

Av Finlands 311 kommuner är det bara sex som är intresserade av att byta ut den obligatoriska skolsvenskan mot ett annat språk..

YLE - 8 timmar sedan

Kan Altia bli en ny folkaktie? MTK och företagare tveksamma

Regeringens besked om att låta börsnotera Altia väcker blandade känslor. Särskilt bland odlarna i Österbotten finns en stark vilja att behålla majoriteten av Altia i finländsk ägo, men det är lättare sagt än gjort..

YLE - 10 timmar sedan

Finland gratulerar Estland på video - presidenten läser på estniska ur känt verk

President Sauli Niinistö och statsminister Juha Sipilä gratulerar det hundraåriga Estland med en video som offentliggjordes på fredagen. President Sauli Niinistö läser på estniska ur nationalskaldens verk A.H.

YLE - 10 timmar sedan

Aggressiv man härjade på Näse hälsocentral i Borgå

En förvirrad och aggressiv man ställde till med rabalder på hälsostationen i Näse i torsdags. Mannen var missnöjd med servicen och förstörde därför bland annat en dyr könummerautomat..

YLE - 10 timmar sedan

Förvånande varningsmeddelande mitt i ishockeymatchen

Radioreferatet bröt sändningen i Åboland. Meddelandet gällde att faran är över gällande det förorenade dricksvattnet i Nousis, norr om Åbo..

YLE - 11 timmar sedan

Diskrimineringsombudsmannens byrå om vapenvägrarfallet: "Andra totalvägrare kan på basis av domen inte dömas till straff"

Robin Harms på DO:s byrå är väldigt nöjd med hovrättens dom, som innebär att han lyckades försvara sin klient men också att hundratals totalvägrares verklighet förändras..

YLE - 11 timmar sedan

I vår lastar hamnbolaget Inkoo Shipping ut stenkross till gasröret Nord Stream

Inkoo shipping i Ingå hamn börjar från och med maj månad leverera sten till gasrörsprojektet Nord Stream 2. Lastningen av sten sysselsätter fyra nya arbetare i hamnen under projektets gång..

YLE - 11 timmar sedan

Sipilä: Patria har handlat rätt - Ugandafallet för statens del slutbehandlat

Statsminister Juha Sipilä (C) anser att Patria har handlat precis rätt i Ugandafallet. Han anser inte heller att det är nödvändigt att tidigare ministern, Suvi Lindén förklarar sin Ugandaresa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.