YLE > Finland

Tuesday, 25 July, 00:45

YLE - 19 maj 17 kl. 15:52

Snushunden Onni: Med uppdraget att nosa upp snusI kampen mot den olagliga införseln av snus tar tullen nu till sitt senaste vapen, den 1,5 åriga labrador retrievern Onni. Han är Finlands, kanske till och med världens, enda snushund. Förutom snus är han inskolad för att också hitta cigaretter och narkotika.
Onni Snushunden Onni snushunden onni,tullen - Vi har ju fått ett snusproblem i Finland nu då användingen har ökat kraftigt och den olagliga införseln också har ökat och det försöker vi bekämpa med Onni. Det berättar tullinspektör och hundförare Matti Koskela som vid årsskiftet förra året fick uppdraget att skola in Onni.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Onni, Finlands, Finland, Matti Koskela, Tullen, Koskela, Onnis, Sverige, EU, Ettan, Commons, Åbo, Satakunta, Helsingfors, Labrador

Dela artikeln

167 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snushunden, OnniMed , uppdragetatt , nosaupp , snus
Västerbottens Folkblad - 08 feb 17 kl. 03:00

Onni Kontio, Vallentuna

Onni Kontio, Vallentuna. Onni har avlidit, 81 år gammal. Närmast sörjande är döttrarna Marianne och Annika med familjer samt även av alla i vår familj.

YLE - 16 jun 17 kl. 11:30

Lyckan är en hund som heter Onni - Helsingforsarna allt ivrigare på att skaffa hund

Antalet hundar ökar mera än invånarantalet i Helsingfors. Labrador retriever är den populäraste rasen och Onni det vanligaste namnet Antalet hundar har i proportion ökat mera än invånarantalet i Helsingfors. Det finns nu ungefär 30 000 hundar i Helsingfors.

NSD - 14 jun 11 kl. 06:00

Minnesord Onni Mantere

Onni Mantere, Malmberget, har hastigt avlidit den 26 april vid 76 års ålder..

VBL - 19 mar 13 kl. 14:06

Ella, Onni, Ellen och Emil populära namn

Ella och Onni var de vanligaste namnen som nyfödda fick i Finland förra året. Bland svenskspråkiga var Ellen och Emil populärast..

YLE - 13 apr 17 kl. 20:45

Onni Valakari ansluter sig till TPS

Efter att Abdukar Mohamed flyttade till Lazio började sökandet efter en ny mittfältare. Valakari har senast spelat för SJK. Den 17-årige mittfältaren Onni Valakari har tecknat ett kontrakt på 1+1 år med FC TPS.

YLE - 02 apr 16 kl. 11:02

"Kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland"

Enligt riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson (SFP) är ordförandeskapet för SFP, "kanske det finaste uppdraget i Svenskfinland". Henriksson uttryckte åsikten bland annat i en intervju för YLE efter att det blev klart att Carl Haglund inte längre fortsätter på posten som ordförande för SFP. Svaret på frågan om vilket uppdrag som är det finaste i Svenskfinland, varierar beroende på vem man frågar.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 06:57

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

BT - 16 sep 14 kl. 08:34

Väntas ge Löfven uppdraget

Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

TA - 16 sep 14 kl. 08:46

Talmannen väntas ge Löfven uppdraget

Foto:Yvone Åsell/SvD/TT
Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. Löfven har gjort klart att han vill satsa på en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Men det kan bli en svag regering, med en skakig tillvaro i riksdagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Kattungar dog i plastpåse som dumpats vid vägkanten

När en förbipasserande person öppnade en plastpåse som låg vid sidan av riksväg 8 möttes han av en chockerande syn. Inuti påsen drog en fluffig kattunge sitt sista andetag. Kattungen var inte ensam i påsen.

YLE - 6 timmar sedan

Putins besök förväntas gynna handel och turism

Enligt den Finsk-ryska handelskammaren bådar Putins besök till Finland gott för ländernas handelsrelationer. - Ett möte mellan statsöverhuvuden är alltid bra för affärer. Det är också viktigt att mötet sker på en vacker plats i Finland.

YLE - 6 timmar sedan

Hotellen i Västnyland fullbokade under konserthelgen

På veckoslutet (29.7) äger regionens största festivalhändelse rum då bland annat gruppen Toto uppträder i Ekenäs. För den som kommer längre ifrån kan det vara svårt att hitta boende eftersom ortens hotell är fullbokade.

YLE - 6 timmar sedan

Tall Ships är inte allt – nu börjar sommarens supervecka i Åbo

På söndagen avslutades årets möjligen största evenemang i hela landet, alltså Tall Ships Races. Med det är det ändå inte slut på evenemangen eller för den delen regattorna i Åbo. Denna vecka är det dags för fyra av sommarens stora evenemang.

YLE - 9 timmar sedan

Årets mest hektiska vecka för sjöbevakarna i Västra Finland

För sjöbevakningen var den gångna veckan årets hittills mest hektiska vecka. Om vädret följer prognosen väntas också kommande vecka vara händelserik. Sammanlagt 88 uppdrag antecknades och utfördes under veckan.

YLE - 8 timmar sedan

Ingen lätt match att förnya familjeledigheterna

Centern och Samlingspartiet säger sig vilja försöka på nytt med att reformera systemet för familjeledigheter. Det blir ingen lätt match av många orsaker. Ordföranden för Centerns riksdagsgrupp, Antti Kaikkonen, sa nyligen att regeringen på nytt borde försöka bereda en reform av systemet för familjeledigheter.

YLE - 9 timmar sedan

Weekend Festival varnar för falska biljetter

Weekend Festival i Helsingfors varnar för att det kan förekomma falska biljetter i samband med festivalen. Den stora efterfrågan kan leda till lurendrejeri. - Vi vill varna folk som köper biljetter i efterskott från privata aktörer om att alla inte har rent mjöl i påsen, säger Jyri Heikkinen, festivalens marknadsföringschef.

YLE - 10 timmar sedan

En hektar skog brinner i Nådendal

Ett skogsområde på ungefär en hektar brinner på Ladvontie i Nådendal. Räddningsverket har lyckats begränsa branden, men släckningsarbetet kommer att fortsätta i flera timmar. Rök kan förekomma ända till Tikanmaa-området i Reso.

YLE - 10 timmar sedan

Marinen fotograferade världens största ubåt – se bilder

Marinen har fotograferat de ryska örlogsfartygen som nu befinner sig i Östersjön. En av dem är världens största ubåt Dmitrij Donskoj, som drivs av atomreaktorer och har plats för ungefär 200 kärnvapenspetsar. Hoppa över TwitterpostningRussian ships Dmitriy Donskoy and Pyotr Velikiy at the Gulf of Finland.

YLE - 11 timmar sedan

Fler poliser än vanligt ute i trafiken den här veckan

Polisen har den här veckan skärpt rattfylleriövervakning på vägar till sommarstugor. Kommissarie Freddie Cederlund vid Östra Nylands polisinrättning säger att satsningen betyder att fler polispatruller övervakar vägarna i Östnyland med blåstest i högsta hugg. Ett ställe som polisen ofta gör blåstest på är åkrarna efter Tarkis, på vägen ner till Borgå skärgård.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.