YLE > Svenskfinland

Monday, 29 May, 21:09

YLE - 19 maj 17 kl. 13:19

Så klarade sig gymnasierna i studentskrivningarna 2017Här är listan på hur gymnasierna klarade studentexamen 2017. Kotka Svenska samskola har petat ner Lärkan från förstaplatsen. Här nedan är hela gymnasielistan. Du kan söka på gymnasiets namn.
Du kan välja mellan att se en lista på alla gymnasier eller bara de svenskspråkiga gymnasierna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenska, Lärkan, Yle, Kolla,

Dela artikeln

785 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , klaradesig , gymnasiernai , studentskrivningarna, 2017
YLE - 24 maj 13 kl. 12:27

Vasa Övningsskola klarade sig bra i studentskrivningarna

Vasa Övningsskola gymnasium klarade sig bäst i studentskrivningarna bland gymnasierna i Österbotten. Gymnasiet landade på 25. plats.

YLE - 30 maj 16 kl. 10:53

Så här klarade sig gymnasierna i studentskrivningarna

Här är listan på hur gymnasierna klarade studentexamen 2016. Topplaceringarna består huvudsakligen av bekanta namn. Studentskalan Studentskalan är följande, från bäst till sämst: L - Laudatur (7)
E - Eximia (6)
M - Magna (5)
C - Cum laude (4)
B - Lubenter (3)
A - Approbatur (2)
I - Improbabur (0) Etelä-Tapiolan lukio i Esbo och Ressun lukio i Helsingfors har vanligen turats om på första och andra plats.

YLE - 13 maj 15 kl. 04:49

Datorn vinner över konceptpappret i studentskrivningarna

De digitala studentexamenskrivningarna inleds hösten 2016. Förberedelserna är i full gång i gymnasierna. De digitala studentskrivningarna inleds lite försiktigt med proven i tyska, filosofi och geografi hösten 2016.

YLE - 09 nov 16 kl. 18:38

Gymnasierna i Jakobstad ogillar kort höstlov

Höstens experiment med bara tre dagars höstlov gillades inte av gymnasielärarna i Jakobstad. Gymnasierektorerna i Jakobstad vill ha en återgång till en veckas lov. Lovdagarna har enligt rektor Gunnevi Kiiskinen gått enligt grundskolans behov, samt genom en samordning med höstloven i grannkommunerna, men gymnasierna har sina egna behov.

YLE - 25 maj 15 kl. 15:32

Ämne för ämne - så här klarade sig gymnasierna

Skillnaderna i hur studenterna klarar enskilda ämnen varierar stort mellan olika gymnasier. Yle Nyheter visar hur din skola har klarat studentskrivningarna i år, ämne för ämne. Med i tjänsten finns alla gymnasieskolor i Finland.

YLE - 01 okt 15 kl. 04:28

Gymnasierna simulerar elektronisk studentskrivning

På fredag testar gymnasier över hela landet hur en studentskrivning via dator kan gå till. Målet är att ta reda på vad som kan gå fel, så att man kan rätta till det (innan det blir allvar). Studentskrivningarna blir gradvis elektroniska från och med nästa höst.

YLE - 25 maj 15 kl. 10:35

Kolla hur gymnasierna klarade studentexamen

Här är listan på hur gymnasierna klarade studentexamen. Topplaceringarna består huvudsakligen av bekanta namn. Studentskalan Studentskalan är följande, från bäst till sämst: L - Laudatur (7)
E - Eximia (6)
M - Magna (5)
C - Cum laude (4)
B - Lubenter (3)
A - Approbatur (2)
I - Improbabur (0) Gymnasiet i Enontekis toppar i år listan, men där var det bara en student som utdimitterades i år.

YLE - 25 maj 15 kl. 13:46

Så här klarade sig gymnasierna i Österbotten

En jämförelse mellan årets och fjolårets resultat och gymnasiernas placeringar visar på stora och tvära kast i en del fall. Ett exempel är Pedersöre gymnasium som 2014 placerade sig som nummer 238, år 2015 är placeringen nummer 70. Nykarleby gick också starkt framåt från plats 104 till plats 53.

YLE - 17 nov 14 kl. 04:31

Kärv ekonomisk framtid för gymnasierna

Det är ännu inte klart hur hur statens sparåtgärder på 260 miljoner euro från andra stadiets utbildning kommer att fördelas mellan yrkesutbildningen och gymnasiesektorn. Det är i varje fall klart att sparåtgärderna kommer att leda till betydande svårigheter för gymnasiernas ekonomi. Kommunförbundets direktör för utbildning och kultur, Terhi Päivärinta, är mer bekymrad för statens sparåtgärder än för ändringen i finansieringsgrunderna för gymnasierna.

YLE - 04 sep 13 kl. 04:00

Gymnasierna i Raseborg klarar sparkuren bra

Trots sparprogrammet inom bildningen i Raseborg ser gymnasierna i staden ut klara nedskärningarna rätt väl. Pengarna per elev minskar inte trots att timresursen enligt planerna skärs ner med upp till 50 000 euro eftersom antalet elever krymper. En del utmaningar innebär färre elever och mindre pengar ändå, säger Marianne Pärnänen som är rektor för Ekenäs gymnasium Skolorna vill ha så bra och brett kursutbud som möjligt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Jakobstad stänger skolor och daghem

Ekonomin bekymrar, säger stadsdirektör Kristina Stenman. Jakobstad kör i stort på en 0-linje 2018. Inga kostnadsökningar tillåts, snarare tvärtom.

YLE - 1 timme sedan

Jakobstad tar över Aspegrens trädgård

Stiftelsen Aspegrens trädgård kan indelas i trädgårdsverksamhet och restaurang- och konferanstjänster. Stiftelsens ägs av församlingarna, Jakobstad, Pedersöre, Larsmo och Österbottens förbund. Sorgebarnet är trädgården som i skötsel kostar 65 000 euro per år och har i praktiken inga inkomster.

YLE - 2 timmar sedan

Inga byar togs med i landskapsplanen

Landskapsstyrelsen beslutade vid sitt möte på måndagen att den inte kan godkänna utredningen om centrum- och bynätverket i Österbotten. Utredningen skulle ligga till grund för landskapsplan 2040 till den del som utredningen gäller bynätverket. Orsaken till att det gick så här är att en by är svår att definiera.

YLE - 6 timmar sedan

Sjukvårdsstyrelse gav ok för husrivning

R- och I-bygganderna står mellan Y-byggnaden och P-huset. Båda de här byggnaderna är så gott som tomma i dagsläget. Grannhuset H kommer att tömmas i år och kan rivas i början av nästa år.

YLE - 8 timmar sedan

Köpcentrum förnyas i Vasa

Stora utrymmen gapar tomma i HS Center efter att Anttila upphörde med verksamheten. Nu planerar ägaren Harry Schaumans stiftelse att ersätta lokalen med utrymmen för flera olika butiker. Fastighetschef Jan-Erik Hinds berättar att omändringarna planeras som bäst.

YLE - 8 timmar sedan

Presidenten besöker Laihela

President Sauli Niinistö besöker Laihela fredagen den nionde juni. Allmänheten kan träffa presidenten på idrottsplanen i Laihela. Med anledning av Finlands 100-årsjubileum ska presidenten i år besöka Finlands alla landskap.

YLE - 9 timmar sedan

Ny poliklinik öppnar på Vasa centralsjukhus

Idag, måndag, öppnar den nya lung- och neurologiska polikliniken vid Vasa centralsjukhus sina dörrar. Avdelningsskötare Ann-Katrin Store prisar de fräscha utrymmena och kanske främst den rena luften. Lung- och neurologiska polikliniken huserar i den nya U-byggnaden.

YLE - 9 timmar sedan

Peter Boström (SFP) leder styrelsen i Jakobstad

Peter Boström (SFP) fortsätter som stadsstyrelseordförande i Jakobstad 2017-2019. SFP i Jakobstad och den nyvalda fullmäktigegruppen föreslår en lösning där Boström leder styrelsen de två första åren och posten övertas av Owe Sjölund (SFP) 2019-2021. Beslutet var enhälligt..

YLE - 9 timmar sedan

Trafikolycka på riksåttan i Kronoby

Två personbilar var inblandade i en krock på riksåttan vid korsningen till Norrby i Kronoby vid 9-tiden i morse. Några närmare uppgifter om olyckan finns inte i det här skedet..

YLE - 10 timmar sedan

Förbindelsevägen blir fyrfilig vid Metviken

Korsningen av Brändövägen och Förbindelsevägen i Vasa ska byggas om nästa år. Samtidigt blir Förbindelsevägen fyrfilig på avsnittet mellan Storvikens skola och Vörågatan. Projektet har beviljats statliga pengar för genomförande under 2018-2019.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.