YLE > Svenskfinland

Friday, 20 April, 22:26

YLE - 19 maj 17 kl. 13:19

Så klarade sig gymnasierna i studentskrivningarna 2017Här är listan på hur gymnasierna klarade studentexamen 2017. Kotka Svenska samskola har petat ner Lärkan från förstaplatsen. Här nedan är hela gymnasielistan. Du kan söka på gymnasiets namn.
Du kan välja mellan att se en lista på alla gymnasier eller bara de svenskspråkiga gymnasierna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenska, Lärkan, Yle, Kolla,

Dela artikeln

785 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , klaradesig , gymnasiernai , studentskrivningarna, 2017
YLE - 24 maj 13 kl. 12:27

Vasa Övningsskola klarade sig bra i studentskrivningarna

Vasa Övningsskola gymnasium klarade sig bäst i studentskrivningarna bland gymnasierna i Österbotten. Gymnasiet landade på 25. plats.

YLE - 30 maj 16 kl. 10:53

Så här klarade sig gymnasierna i studentskrivningarna

Här är listan på hur gymnasierna klarade studentexamen 2016. Topplaceringarna består huvudsakligen av bekanta namn. Studentskalan Studentskalan är följande, från bäst till sämst: L - Laudatur (7)
E - Eximia (6)
M - Magna (5)
C - Cum laude (4)
B - Lubenter (3)
A - Approbatur (2)
I - Improbabur (0) Etelä-Tapiolan lukio i Esbo och Ressun lukio i Helsingfors har vanligen turats om på första och andra plats.

YLE - 13 maj 15 kl. 04:49

Datorn vinner över konceptpappret i studentskrivningarna

De digitala studentexamenskrivningarna inleds hösten 2016. Förberedelserna är i full gång i gymnasierna. De digitala studentskrivningarna inleds lite försiktigt med proven i tyska, filosofi och geografi hösten 2016.

YLE - 09 nov 16 kl. 18:38

Gymnasierna i Jakobstad ogillar kort höstlov

Höstens experiment med bara tre dagars höstlov gillades inte av gymnasielärarna i Jakobstad. Gymnasierektorerna i Jakobstad vill ha en återgång till en veckas lov. Lovdagarna har enligt rektor Gunnevi Kiiskinen gått enligt grundskolans behov, samt genom en samordning med höstloven i grannkommunerna, men gymnasierna har sina egna behov.

YLE - 25 maj 15 kl. 15:32

Ämne för ämne - så här klarade sig gymnasierna

Skillnaderna i hur studenterna klarar enskilda ämnen varierar stort mellan olika gymnasier. Yle Nyheter visar hur din skola har klarat studentskrivningarna i år, ämne för ämne. Med i tjänsten finns alla gymnasieskolor i Finland.

YLE - 01 okt 15 kl. 04:28

Gymnasierna simulerar elektronisk studentskrivning

På fredag testar gymnasier över hela landet hur en studentskrivning via dator kan gå till. Målet är att ta reda på vad som kan gå fel, så att man kan rätta till det (innan det blir allvar). Studentskrivningarna blir gradvis elektroniska från och med nästa höst.

YLE - 25 maj 15 kl. 10:35

Kolla hur gymnasierna klarade studentexamen

Här är listan på hur gymnasierna klarade studentexamen. Topplaceringarna består huvudsakligen av bekanta namn. Studentskalan Studentskalan är följande, från bäst till sämst: L - Laudatur (7)
E - Eximia (6)
M - Magna (5)
C - Cum laude (4)
B - Lubenter (3)
A - Approbatur (2)
I - Improbabur (0) Gymnasiet i Enontekis toppar i år listan, men där var det bara en student som utdimitterades i år.

YLE - 25 maj 15 kl. 13:46

Så här klarade sig gymnasierna i Österbotten

En jämförelse mellan årets och fjolårets resultat och gymnasiernas placeringar visar på stora och tvära kast i en del fall. Ett exempel är Pedersöre gymnasium som 2014 placerade sig som nummer 238, år 2015 är placeringen nummer 70. Nykarleby gick också starkt framåt från plats 104 till plats 53.

YLE - 17 nov 14 kl. 04:31

Kärv ekonomisk framtid för gymnasierna

Det är ännu inte klart hur hur statens sparåtgärder på 260 miljoner euro från andra stadiets utbildning kommer att fördelas mellan yrkesutbildningen och gymnasiesektorn. Det är i varje fall klart att sparåtgärderna kommer att leda till betydande svårigheter för gymnasiernas ekonomi. Kommunförbundets direktör för utbildning och kultur, Terhi Päivärinta, är mer bekymrad för statens sparåtgärder än för ändringen i finansieringsgrunderna för gymnasierna.

YLE - 04 sep 13 kl. 04:00

Gymnasierna i Raseborg klarar sparkuren bra

Trots sparprogrammet inom bildningen i Raseborg ser gymnasierna i staden ut klara nedskärningarna rätt väl. Pengarna per elev minskar inte trots att timresursen enligt planerna skärs ner med upp till 50 000 euro eftersom antalet elever krymper. En del utmaningar innebär färre elever och mindre pengar ändå, säger Marianne Pärnänen som är rektor för Ekenäs gymnasium Skolorna vill ha så bra och brett kursutbud som möjligt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Christoffer Strandberg: "Humorn i Svenskfinland är ultralokal"

Komikern Christoffer Strandberg funderar över finlandssvensk humor och kommenterar tv-humor ur Yles arkiv..

YLE - 6 timmar sedan

18 åkare i landslaget nästa säsong – Julin och Haarala i utmanargruppen

Tio herrar och åtta damer utgör den finländska landslagstruppen på längdskidor nästa säsong. Eveliina Piippo, Susanna Saapunki och Joni Mäki är nya i landslaget..

YLE - 7 timmar sedan

Regn under veckoslutet kan förvärra översvämningsläget i Österbotten

Väderprognosen utlovar regn i Österbotten under natten till lördag, vilket riskerar att förvärra översvämningsläget..

YLE - 9 timmar sedan

Kalles Inn på Replot är årets inhemska turismföretag

Kalles Inn i Klobbskat på Replot har valts till årets inhemska turismföretag. Utnämningen offentliggjordes på den inhemska Resemässan i Tammerfors på fredagen..

YLE - 9 timmar sedan

Förbundspennan: Skillnaden mellan att idrotta och att vara idrottare

Vi kan idrotta på många olika nivåer, genom lekfull barnidrott, motionärsidrott, hobbyidrott osv. Idrott är hälsosamt och nyttigt, och alla former av idrott behövs. Det viktiga är att kunna definiera för sig själv, vilken typ av idrottare är jag?.

YLE - 9 timmar sedan

Kalles Inn i Replot är till årets inhemska turismföretag

Kalle´s Inn i Klobbskat, Replot har valts till årets inhemska turismföretag. Utnämningen offentliggjordes på den inhemska Resemässan i Tammerfors på fredagen..

YLE - 10 timmar sedan

Forskaren Siv Sandberg: Vid en kommunfusion krävs praktiska språkliga lösningar

Då en kommunfusion planeras bör språket beaktas i alla beslut som fattas, säger kommunforskaren Siv Sandberg. Den första tiden efter en fusion tycker invånarna att allt är kommunsammanslagningens fel..

YLE - 17 timmar sedan

Ispropparna har släppt i Kyro älv – normal hastighetsbegränsning på riksväg 8 igen

På torsdag eftermiddag släppte ispropparna som legat i Kyro älv mellan Merikart i Lillkyro och Skatila i Korsholm..

YLE - 13 timmar sedan

Rykten om uppgörelser mellan elever i Sursik skola i Pedersöre – polisen satsar på ökad närvaro

En elev i Sursik skola i Pedersöre hade en kniv med sig till skolan på torsdagen. Händelsen är polisanmäld. Nu kommer polisen enligt rektorn att satsa resurser på synlighet vid skolan både under dagen och kvällen..

YLE - 13 timmar sedan

Lokalt live: Följ med översvämningsläget vid Kyro älv

Yle Österbotten sänder direkt från riksväg 8 vid Vassorfjärden i Korsholm med anledning av översvämningsläget i Kyro älv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.