Expressen > Opinion

Saturday, 22 July, 12:36

Expressen - 19 maj 17 kl. 06:00

Blunda inte för rasismen invandrargrupper emellanUnder gymnasiet blev jag kallad ”hora", "halalkött att knulla" och "smuts". Varför blev jag, som invandrartjej med arabisk bakgrund, kallad för dessa saker? Jo, för att jag tog mig rätten till min egen kropp, dejtade och sågs ute på klubb, skriver Eshtar Jawad. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eshtar Jawad

Dela artikeln

4544 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blundainte för , rasismen, invandrargrupper, emellan
SVT Debatt - 04 jun 13 kl. 11:38

Mota rasismen genom att prata om hederskulturen som dödade Fadime

HEDERSVÅLD Elva år efter mordet på Fadime Sahindal finns det fortfarande politiker och myndighetspersoner som inte tar ordet hedersvåld i sin mun. I Sverige aktar vi oss för att diskutera vissa gruppers specifika behov av rädsla för att bli kallade rasister. Men rasismen livnär sig inte på sanningar, utan på okunskap.

YLE - 27 jan 14 kl. 18:54

Rebecka Holm fortsätter kämpa mot rasismen

Det har gått två år sedan fjortonåriga Rebecka Holm skrev en uppmärksammad insändare i Hufvudstadsbladet om de rasistiska kommentarer hon fick då hon åkte metro till skolan. I dag tycker hon fortfarande att det finns mycket att göra för att minska på främlingsfientligheten. - Jag önskar att man redan i skolan skulle diskutera att det är vanligt att komma från en annan kultur så att man får förståelse för det.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 06:44

Rasismen sprids - du väljer sida

Foto: Balazs Mohai

Runt om i Europa har främlingsfientliga åsikter och partier och varit på frammarsch de senaste åren. Främlingsfientliga partier är redan representerade i Europaparlamentet och den 25 maj förväntas deras ställning stärkas ytterligare.I till exempel Ungern har minoriteters rättigheter redan blivit allvarligt inskränkta då majoriteten nyligen lagstiftat utan en tanke på minoriteters säkerhet och rättigheter.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 07:44

Marika Carlsson skrattar åt rasismen

Foto: Scanpix
Från att få en extra kaka, till att kallas neger och slutligen bli viskad om. Marika Carlssons har sett rasismen gå från dumsnäll, via rå, till subtil. Nu skrattar hon rasismen i ansiktet och drar ut på ståupp-turné.

SmålandsPosten - 04 okt 14 kl. 09:18

Vi ska bekämpa rasismen utan våld

När andra ställer grupp mot grupp, individ mot individ står vi liberaler upp för alla människors lika värde, skriver Albin Dahlén, distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Kronoberg. Man kan lätt konstatera att vi, alla partier som tror på människors lika och okränkbara värde misslyckades i valet. Ett misslyckande som lett till att rasistiska Sverigedemokraterna tyvärr har blivit landets tredje största­ parti.

BT - 02 jun 13 kl. 10:08

Negra Efendic skriver om rasismen i skolan

90-talsrasismen var mer öppen, menar Negra Efendic än den är nu. I dag berättar hon om rasismen hon drabbades av när hon gick på högstadiet. Tidigare BT-reportern Negra Efendic berättar i dagens Svenska dagbladet i ett 8-sidigt reportage om rasismen hon mötte under sin högstadietid.

SVT Debatt - 24 mar 14 kl. 11:00

Rasismen göds genom historielösheten

AFROFOBI Vi åtgärdar inte de orättvisor som inte syns – afrofobin i samhället kan därför bara utrotas om vi synliggör dess ursprung. Till exempel måste svenska elever lära sig att Sverige inte var någon passiv åskådare till slavhandeln. Imorgon, tisdagen den 25 mars, kommer att uppmärksammas särskilt på många håll i världen.

YLE - 13 jun 14 kl. 17:00

Rasismen utbredd inom juniorfotbollen

Nina Forsten-Lindman jobbar som skolpsykolog i Pargas. Hon är också lagledare för FC Inters C-15 pojkar och för A-juniorerna som spelar i FM-ligan. Dessutom jobbar hon som Inters juniorinvandrarkoordinator.

YA - 08 aug 14 kl. 06:30

Rasismen fick dem att se rosa

Foto: Sprisse Nilsson
Det var rasismen i Sjöbo som fick dem båda att bestämma sig. De måste göra något. Nu har Jesper Jonsson och Anna Broström startat Feministiskt Initiativ (Fi) i Sjöbo.

YLE - 29 mar 15 kl. 18:45

"Rasismen får för lite utrymme i valdebatterna"

Rasismen har fått för lite utrymme i valdebatten, anser förbundet Ungdom mot rasism i Finland Ungdom mot rasism i Finland. Förbundet får medhåll av flera politiker. Den rätt nya organisationen Ungdom mot rasism i Finland ordnade i samarbete med yrkeshögskolan Arcada på söndag en valdebatt om rasism.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Krisen handlar om vad en födsel får kosta

Förlossningskrisen handlar inte om att stockholmare riskerar att föda i bilen.Den här krisen pågår varje dag i hela Sverige och handlar om synen på hur mycket en födsel får kosta, skriver Emma Philipsson. .

Expressen - 23 timmar sedan

Skillnad mellan hedersförtryck och slöjan

Det är synd att det är aktivister mot hedersförtryck som allra mest högljutt vill definiera vad olika muslimska symboler betyder, påhejade av de i samhället som hyser förakt mot islam i allmänhet, skriver .

Expressen - Igår: 07:00

Slöjan kan inte betyda annat än underkastelse

Slöjan kan inte betyda annat än underkastelse.Att stötta kvinnor som ”väljer” förtryck är sålunda inte ett befriande feministiskt projekt utan ett hot mot kvinnors frihet i allmänhet, skriver Devin Rexvid..

Expressen - I förrgår: 07:00

De svenska normerna blev min nyckel till frihet

Vad var det som gjorde att jag inte sitter i fängelse eller skjutits som många av mina gamla klasskamrater? skriver Mostafa Schurmann..

Expressen - I förrgår: 14:30

Wallström måste sluta tassa för Erdogan

Sveriges uteblivna reaktion ter sig rätt pinsamt med tanke på att andra europeiska länder levererar skarpa fördömanden mot Ankara-regimen, skriver Murat Kuseyri..

Expressen - 19 jul 17 kl. 06:00

Polisen måste komma ut till människorna

Nu måste polisen få ett nytt ledarskap som ger poliserna mod och styrka då det gäller vanligt, traditionellt polisarbete.Samtidigt borde Lena Matthijs ta över Dan Eliassons jobb, skriver Anders Bergstedt, pensionerad kriminalpolis..

Expressen - 18 jul 17 kl. 13:30

Vet Carola Lemne vad Arbetsförmedlingen gör?

Carola Lemne, vd för Svenskt näringsliv, vill lägga ner Arbetsförmedlingen.Problemet är att hennes argument i mångt och mycket faktiskt saknar grund, skriver arbetsförmedlaren Johan Berg. .

Expressen - 18 jul 17 kl. 07:00

Föräldraskap handlar om kärlek – inte om gener

Lagen måste ändras så att barn ges rätten att stanna där de känner sig trygga – vilket inte alltid är hos sina biologiska föräldrar. Föräldraskap handlar om kärlek, inte gener, skriver Malin Lernfelt..

Expressen - 17 jul 17 kl. 06:00

SD vill inte hjälpa på plats

Sverigedemokraterna är emot att hjälpa människor på plats i sina hemländer. Därmed är de för att migrationsströmmarna över Medelhavet ska fortsätta, skriver Moderaternas Christofer Fjellner och Gunnar Hökmark.  .

Expressen - 15 jul 17 kl. 08:00

Visst blomstrar landsbygden, nu och i framtiden

Det finns en lång väg att vandra när det gäller attityden till landsbygden, som inte sällan stämplas för avfolkning, inskränkthet och avveckling, skriver Tobias Bernhardsson (C). .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.