Expressen > Opinion

Monday, 29 May, 21:08

Expressen - 19 maj 17 kl. 06:00

Blunda inte för rasismen invandrargrupper emellanUnder gymnasiet blev jag kallad ”hora", "halalkött att knulla" och "smuts". Varför blev jag, som invandrartjej med arabisk bakgrund, kallad för dessa saker? Jo, för att jag tog mig rätten till min egen kropp, dejtade och sågs ute på klubb, skriver Eshtar Jawad. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eshtar Jawad

Dela artikeln

4516 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blundainte för , rasismen, invandrargrupper, emellan
SVT Debatt - 04 jun 13 kl. 11:38

Mota rasismen genom att prata om hederskulturen som dödade Fadime

HEDERSVÅLD Elva år efter mordet på Fadime Sahindal finns det fortfarande politiker och myndighetspersoner som inte tar ordet hedersvåld i sin mun. I Sverige aktar vi oss för att diskutera vissa gruppers specifika behov av rädsla för att bli kallade rasister. Men rasismen livnär sig inte på sanningar, utan på okunskap.

YLE - 27 jan 14 kl. 18:54

Rebecka Holm fortsätter kämpa mot rasismen

Det har gått två år sedan fjortonåriga Rebecka Holm skrev en uppmärksammad insändare i Hufvudstadsbladet om de rasistiska kommentarer hon fick då hon åkte metro till skolan. I dag tycker hon fortfarande att det finns mycket att göra för att minska på främlingsfientligheten. - Jag önskar att man redan i skolan skulle diskutera att det är vanligt att komma från en annan kultur så att man får förståelse för det.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 06:44

Rasismen sprids - du väljer sida

Foto: Balazs Mohai

Runt om i Europa har främlingsfientliga åsikter och partier och varit på frammarsch de senaste åren. Främlingsfientliga partier är redan representerade i Europaparlamentet och den 25 maj förväntas deras ställning stärkas ytterligare.I till exempel Ungern har minoriteters rättigheter redan blivit allvarligt inskränkta då majoriteten nyligen lagstiftat utan en tanke på minoriteters säkerhet och rättigheter.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 07:44

Marika Carlsson skrattar åt rasismen

Foto: Scanpix
Från att få en extra kaka, till att kallas neger och slutligen bli viskad om. Marika Carlssons har sett rasismen gå från dumsnäll, via rå, till subtil. Nu skrattar hon rasismen i ansiktet och drar ut på ståupp-turné.

SmålandsPosten - 04 okt 14 kl. 09:18

Vi ska bekämpa rasismen utan våld

När andra ställer grupp mot grupp, individ mot individ står vi liberaler upp för alla människors lika värde, skriver Albin Dahlén, distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Kronoberg. Man kan lätt konstatera att vi, alla partier som tror på människors lika och okränkbara värde misslyckades i valet. Ett misslyckande som lett till att rasistiska Sverigedemokraterna tyvärr har blivit landets tredje största­ parti.

BT - 02 jun 13 kl. 10:08

Negra Efendic skriver om rasismen i skolan

90-talsrasismen var mer öppen, menar Negra Efendic än den är nu. I dag berättar hon om rasismen hon drabbades av när hon gick på högstadiet. Tidigare BT-reportern Negra Efendic berättar i dagens Svenska dagbladet i ett 8-sidigt reportage om rasismen hon mötte under sin högstadietid.

SVT Debatt - 24 mar 14 kl. 11:00

Rasismen göds genom historielösheten

AFROFOBI Vi åtgärdar inte de orättvisor som inte syns – afrofobin i samhället kan därför bara utrotas om vi synliggör dess ursprung. Till exempel måste svenska elever lära sig att Sverige inte var någon passiv åskådare till slavhandeln. Imorgon, tisdagen den 25 mars, kommer att uppmärksammas särskilt på många håll i världen.

YLE - 13 jun 14 kl. 17:00

Rasismen utbredd inom juniorfotbollen

Nina Forsten-Lindman jobbar som skolpsykolog i Pargas. Hon är också lagledare för FC Inters C-15 pojkar och för A-juniorerna som spelar i FM-ligan. Dessutom jobbar hon som Inters juniorinvandrarkoordinator.

YA - 08 aug 14 kl. 06:30

Rasismen fick dem att se rosa

Foto: Sprisse Nilsson
Det var rasismen i Sjöbo som fick dem båda att bestämma sig. De måste göra något. Nu har Jesper Jonsson och Anna Broström startat Feministiskt Initiativ (Fi) i Sjöbo.

YLE - 29 mar 15 kl. 18:45

"Rasismen får för lite utrymme i valdebatterna"

Rasismen har fått för lite utrymme i valdebatten, anser förbundet Ungdom mot rasism i Finland Ungdom mot rasism i Finland. Förbundet får medhåll av flera politiker. Den rätt nya organisationen Ungdom mot rasism i Finland ordnade i samarbete med yrkeshögskolan Arcada på söndag en valdebatt om rasism.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Ska M vinna valet måste de ändra laguppställning

Moderaterna behöver osentimentalt syna hela skutans besättning inför valrörelsen. Inte bara för sin egen skull utan för hela alliansen, skriver Jenny Sonesson..

Expressen - 10 timmar sedan

Själlösa monument bygger ingen framtidstro

Hundratals miljoner har vräkts ut över lyxiga arenaprojekt och löftena om hur dessa skall ”sätta orten på kartan” och inbringa inkomster till skattkistan har varit oändliga. Sanningen är att det väldigt sällan går att räkna hem några vinster på arenor, skriver Malin Lernfelt..

Expressen - 15 timmar sedan

Fotboll är som sex - utan känslor ger det ingenting

Om du inte visar respekt kan du inte förvänta dig respekt tillbaka, skriver Ronnie Carlsson..

Expressen - Igår: 06:00

Du betalar dyrt för dina semesterkilon

Ditt frossande kan mycket väl vara det som ökar din vikt för gott, skriver Jacob Gudiol..

Expressen - I förrgår: 10:28

Därför litar jag på män som gråter

Män som inte gråter känns samma män som inte kan kramas utan att dunka varandra så hårt i ryggen att revbenen går av för att markera för utomstående som eventuellt ser att ”här pågår inget jävla bögeri”, skriver Mårten Andersson..

Expressen - I förrgår: 06:00

Präster måste också få ha ett fritt sexliv

En präst som har sökt sex på nätet har blivit fråntagen rätten att viga par. Men att söka kärleken på tv i "Tro, hopp och kärlek" är okej eftersom man söker kärleken. Dubbelmoral, menar prästen Helena Myrstener.

Expressen - 26 maj 17 kl. 15:39

Den enklaste lösningen är att Gustav Fridolin avgår

Partiet offrade först det kvinnliga språkröret, Åsa Romson. Inget blev bättre av det. Det var elakt och nedrigt gjort.

Expressen - 26 maj 17 kl. 06:00

Våga ifrågasätt folks hundallergi

Naturligtvis ska vi ta hänsyn till människor som blir sjuka av att vistas tillsammans med hundar, men är det verkligen en motivering som aldrig kan ifrågasättas?  skriver Ulrika Good..

Expressen - 25 maj 17 kl. 08:00

Kvinnor ska inte behöva vara oroliga inför sin förlossning

De åtgärder vi sjösatt och de vi planerar framöver ska förbättra situationen för barnmorskor och mammor., skriver Ella Bohlin (KD)..

Expressen - 25 maj 17 kl. 06:00

Massutvisningarna det största misstaget i modern svensk historia

Det är så här fascism börjar: först hämtas de som räknas minst. Människor vänjer sig vid att titta bort, skriver Lisa Förare Winbladh..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.