Expressen > Opinion

Tuesday, 19 September, 13:45

Expressen - 19 maj 17 kl. 06:00

Blunda inte för rasismen invandrargrupper emellanUnder gymnasiet blev jag kallad ”hora", "halalkött att knulla" och "smuts". Varför blev jag, som invandrartjej med arabisk bakgrund, kallad för dessa saker? Jo, för att jag tog mig rätten till min egen kropp, dejtade och sågs ute på klubb, skriver Eshtar Jawad. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eshtar Jawad

Dela artikeln

4541 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blundainte för , rasismen, invandrargrupper, emellan
SVT Debatt - 04 jun 13 kl. 11:38

Mota rasismen genom att prata om hederskulturen som dödade Fadime

HEDERSVÅLD Elva år efter mordet på Fadime Sahindal finns det fortfarande politiker och myndighetspersoner som inte tar ordet hedersvåld i sin mun. I Sverige aktar vi oss för att diskutera vissa gruppers specifika behov av rädsla för att bli kallade rasister. Men rasismen livnär sig inte på sanningar, utan på okunskap.

YLE - 27 jan 14 kl. 18:54

Rebecka Holm fortsätter kämpa mot rasismen

Det har gått två år sedan fjortonåriga Rebecka Holm skrev en uppmärksammad insändare i Hufvudstadsbladet om de rasistiska kommentarer hon fick då hon åkte metro till skolan. I dag tycker hon fortfarande att det finns mycket att göra för att minska på främlingsfientligheten. - Jag önskar att man redan i skolan skulle diskutera att det är vanligt att komma från en annan kultur så att man får förståelse för det.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 06:44

Rasismen sprids - du väljer sida

Foto: Balazs Mohai

Runt om i Europa har främlingsfientliga åsikter och partier och varit på frammarsch de senaste åren. Främlingsfientliga partier är redan representerade i Europaparlamentet och den 25 maj förväntas deras ställning stärkas ytterligare.I till exempel Ungern har minoriteters rättigheter redan blivit allvarligt inskränkta då majoriteten nyligen lagstiftat utan en tanke på minoriteters säkerhet och rättigheter.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 07:44

Marika Carlsson skrattar åt rasismen

Foto: Scanpix
Från att få en extra kaka, till att kallas neger och slutligen bli viskad om. Marika Carlssons har sett rasismen gå från dumsnäll, via rå, till subtil. Nu skrattar hon rasismen i ansiktet och drar ut på ståupp-turné.

SmålandsPosten - 04 okt 14 kl. 09:18

Vi ska bekämpa rasismen utan våld

När andra ställer grupp mot grupp, individ mot individ står vi liberaler upp för alla människors lika värde, skriver Albin Dahlén, distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Kronoberg. Man kan lätt konstatera att vi, alla partier som tror på människors lika och okränkbara värde misslyckades i valet. Ett misslyckande som lett till att rasistiska Sverigedemokraterna tyvärr har blivit landets tredje största­ parti.

BT - 02 jun 13 kl. 10:08

Negra Efendic skriver om rasismen i skolan

90-talsrasismen var mer öppen, menar Negra Efendic än den är nu. I dag berättar hon om rasismen hon drabbades av när hon gick på högstadiet. Tidigare BT-reportern Negra Efendic berättar i dagens Svenska dagbladet i ett 8-sidigt reportage om rasismen hon mötte under sin högstadietid.

SVT Debatt - 24 mar 14 kl. 11:00

Rasismen göds genom historielösheten

AFROFOBI Vi åtgärdar inte de orättvisor som inte syns – afrofobin i samhället kan därför bara utrotas om vi synliggör dess ursprung. Till exempel måste svenska elever lära sig att Sverige inte var någon passiv åskådare till slavhandeln. Imorgon, tisdagen den 25 mars, kommer att uppmärksammas särskilt på många håll i världen.

YLE - 13 jun 14 kl. 17:00

Rasismen utbredd inom juniorfotbollen

Nina Forsten-Lindman jobbar som skolpsykolog i Pargas. Hon är också lagledare för FC Inters C-15 pojkar och för A-juniorerna som spelar i FM-ligan. Dessutom jobbar hon som Inters juniorinvandrarkoordinator.

YA - 08 aug 14 kl. 06:30

Rasismen fick dem att se rosa

Foto: Sprisse Nilsson
Det var rasismen i Sjöbo som fick dem båda att bestämma sig. De måste göra något. Nu har Jesper Jonsson och Anna Broström startat Feministiskt Initiativ (Fi) i Sjöbo.

YLE - 29 mar 15 kl. 18:45

"Rasismen får för lite utrymme i valdebatterna"

Rasismen har fått för lite utrymme i valdebatten, anser förbundet Ungdom mot rasism i Finland Ungdom mot rasism i Finland. Förbundet får medhåll av flera politiker. Den rätt nya organisationen Ungdom mot rasism i Finland ordnade i samarbete med yrkeshögskolan Arcada på söndag en valdebatt om rasism.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Hot och social oro är vardag på biblioteken

Biblioteken ska inte vara den sista utposten för människor som resten av samhället givit upp hoppet om, skriver DIK:s förbundsordförande Anna Troberg. .

Expressen - 22 timmar sedan

Därför slutar jag som polis efter 41 år: "Har fått nog"

Varje dag möter jag anställda som mår dåligt. Rikspolischefen ska vara polis och stå upp för sin personal, skriver Carina Ytterström, ordförande för Polisförbundet i Västernorrland..

Expressen - Igår: 11:58

Sluta hylla pensionärerna – de har förstört klimatet

Stora delar av jordklotet blir obeboeliga på grund av orkaner och översvämningar. Vi själva – inte minst pensionärer – bär ansvaret, skriver pensionären Carl Johan Carlberg. .

Expressen - I förrgår: 06:00

Heberlein: Förklaringen till våldtäktskrisen är enkel

Den könsmässiga obalansen i den grupp som invandrat under senare år innebär särskilda problem, i all synnerhet för polisen, skriver Ann Heberlein..

Expressen - 16 sep 17 kl. 06:00

Skolan ska inte vara en catwalk – inför uniform

Nej, Skolverket, skoluniform är INTE en kränkning mot elevernas integritet. Tvärtom skapar det trygghet att slippa märkeshetsen, skriver Malin Lernfelt..

Expressen - 15 sep 17 kl. 18:36

Nu tar jag konsekvensen av att jag vågade utmana

Birgitta Ohlsson lämnar politiken efter partiledarstriden i Liberalerna – skriver exklusivt på Expressen Debatt.

Expressen - 15 sep 17 kl. 07:00

Stefan Löfven skyller ifrån sig om antisemitismen

När statsministern anklagar alliansen för bristande trovärdighet i arbetet mot antisemitismen sker det för att skapa bilden av en mer pålitlig socialdemokrati. Verkligheten ser dock annorlunda ut, skriver Lars Adaktusson (KD)..

Expressen - 14 sep 17 kl. 12:42

Makthavarna tittar bort när sexbrotten eskalerar

Många börjar vänja sig vid medborgares ilska över nedlagda våldtäktsutredningar. Nu krävs krafttag från politiskt håll, skriver Birgitta Ohlsson, Anna Mårtensson, Ulrika Rogland och kriminologen Nina Rung..

Expressen - 13 sep 17 kl. 17:09

Vill du stoppa rasismen? Gå och rösta i kyrkovalet

Att rösta i kyrkovalet blir ett sätt att rädda vår demokrati och förhindra SD:s ambitioner att förvandla vårt land till ett människofientligt, intolerant och delat "vi-och dom"-samhälle, skriver Kurdo Baksi. .

Expressen - 13 sep 17 kl. 11:55

Minns er egen smutsiga historia, Gunnar Hökmark!

Vänsterpartiets försvarspolitiske talesperson Stig Henriksson ger inte mycket för Gunnar Hökmarks anklagelser om att man går Kremls ärenden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.