Aftonbladet > Opinion

Thursday, 24 May, 10:16

Liknande nyheter

Taggar: Tack, Baledu , gör, folkmordet, synligt
Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 17:15

Hundra år av glömska

En kall och regnig aprildag besöker jag Istanbul för första gången. Staden visar sig inte alls från sin bästa sida. Annars brukar besökare få ett förälskat skimmer över sig när de beskriver utsikten från takterasserna i Beyoglu och den unika mosaiken i Blå moskén.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 17:15

Hundra år av glömska

En kall och regnig aprildag besöker jag Istanbul för första gången. Staden visar sig inte alls från sin bästa sida. Annars brukar besökare få ett förälskat skimmer över sig när de beskriver utsikten från takterasserna i Beyoglu och den unika mosaiken i Blå moskén.

Kristianstadsbladet - 07 nov 11 kl. 06:30

Att möta den egna historien

Ett nytt förlag presenterar turkiska Elif Shafaks omdiskuterade roman "Bastarden från Istanbul" för de svenska läsarna. Kulturskribent Örjan Abrahamsson läser en laddad bok om det förbjudna ämnet det armeniska folkmordet, men tröttas också delvis av berättarflödet.
NY BOK.

Sydsvenskan - 09 jul 15 kl. 04:00

När tiden stannat

Slovenien är ett litet land med många massgravar. Här ägde år 1945 en blodig uppgörelse rum mellan Titos partisaner och kroatiska, serbiska och slovenska kollaboratörer, deras familjer och många andra som efter kriget hamnat i onåd hos segrarna. Det gick snabbt att döma, hämndlystnaden var större än behovet av rättvisa och förlåtelse.

Sydsvenskan - 11 jul 11 kl. 07:11

"Alla sörjer sina egna, man ser inte varandra"

Foto: Johan Bävman
Sydsvenskan i Srebrenica - sexton år efter det största folkmordet i Europa sedan andra världskriget.
Kvinnokörens sång från den ortodoxa kyrkan som tornar upp sig över staden blandas med böneutropet från moskén. Balkanpop strömmar ur barernas högtalare.

Sydsvenskan - 20 sep 11 kl. 06:30

Statsvetaren blev yogalärare i Rwanda

Det krävdes en utmattningskollaps och ett karriärbyte från Bryssel till yogamattan för att statsvetaren Isabella Nitschke skulle få jobba med det som alltid varit meningen: att stärka kvinnor och värna deras rättigheter.
RWANDA. Man vet aldrig hur länge det kommer att regna när himlen öppnar sig under regnperioden.

Sydsvenskan - 31 jan 14 kl. 05:30

Krigsbrotten hamnar i skuggan av nutiden

I veckan satt de i samma rättegångssal i Haag, de två toppnamnen från den bosnienserbiska politiska och militära ledning under kriget i Bosnien och Hercegovina: Radovan Karadzic och Ratko Mladic. Men händelsen rapporterades endast pliktskyldigt i serbiska medier. Här bjuder inrikespolitiken just nu på mer dramatik, med nyval i mars.

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 01:54

Palestina redo för storoffensiv i FN

Palestina ska söka medlemskap i och ansluta sig till ett 60-tal FN-organ och internationella avtal.Det är resultatet av ett möte med PLO-ledningen, som leddes av den palestinska presidenten Mahmud Abbas.
Hans FN-offensiv kan ytterligare komma att försvåra de amerikanska ansträngningarna att nå en fredsuppgörelse mellan palestinier och israeler.

BT - 28 apr 14 kl. 01:54

Palestina redo för storoffensiv i FN

Palestina ska söka medlemskap i och ansluta sig till ett 60-tal FN-organ och internationella avtal. Det är resultatet av ett möte med PLO-ledningen, som leddes av den palestinska presidenten Mahmud Abbas.Hans FN-offensiv kan ytterligare komma att försvåra de amerikanska ansträngningarna att nå en fredsuppgörelse mellan palestinier och israeler.

BT - 28 apr 14 kl. 10:24

Kerry: Israel kan bli apartheidstat

USA:s utrikesminister John Kerry anser att Israel riskerar att bli en "apartheidstat" om landet inte snabbt förmår sluta fred. Samtidigt ska Palestina söka medlemskap i och ansluta sig till ett 60-tal FN-organ och internationella avtal, enligt ett möte med PLO-ledningen. Den palestinska presidenten Mahmud Abbas FN-offensiv kan ytterligare komma att försvåra de amerikanska ansträngningarna att nå en fredsuppgörelse mellan palestinier och israeler.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 6 timmar sedan

Moderaterna bryr sig inte om vårdanställda

Aftonbladet - 20 timmar sedan

Våld mot kvinnor är mer än hedersvåld

Aftonbladet - 21 timmar sedan

Vinsterna i välfärden slår mot personalen

Aftonbladet - Igår: 08:00

Ni har haft en hel mandatperiod på er, S

Aftonbladet - Igår: 08:00

Era äldrelöften klingar falskt, S

Aftonbladet - I förrgår: 04:00

Så blir hemtjänsten bättre för våra äldre

Aftonbladet - I förrgår: 15:44

Gör något åt skolan i stället, ShekarabiOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.