Skånskan > Opinion

Saturday, 04 July, 06:47

Skånskan - 18 maj 17 kl. 14:00

Kusterosionen utredsSKURUP Det behövs en handlingsplan för kommunens kuststräcka för att möta hot från erosion och förhöjda havsnivåer, anser oppositionspolitiker.
Arbetet är delvis påbörjat genom ett erosionsprojekt kommunen ingår i med grannkommunerna. ERWP.fif(9)Johan Bolinder (M) är en av motionärerna och kände inte till samarbetsprojektet när han skrev motionen.
– Det är positivt att kommunen samarbetar med kommuner med liknande problem.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SKURUP Det, ERWP, Johan Bolinder, Skurups, IKS, Skurup, Liberalerna, Bolinders, Ystad, Vellinge, Kompis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kusterosionenutreds
Kristianstadsbladet - 24 nov 18 kl. 04:00

Dyra tekniska konstruktioner löser inte kusterosionen

I en utredning (Kustskyddstrategier för Kristianstads kommun: DHI nov 2018), vilken skall utgöra ett av underlagen i kommunens Kust- och havsplan, lämnas olika förslag på hur man skulle kunna hantera kusterosionen..

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 12 kl. 13:35

SGU kartlägger kusterosion i Skåne

Sveriges geologiska undersökning (SGU) ska undersöka Skånes kuster för att kartlägga riskerna för fortsatt stranderosion och skred. Problemen med kusterosionen i Skåne har blivit allt allvarligare. Stora värden i form av byggnader, hela anläggningar och naturområden hotas.

YA - 04 feb 17 kl. 03:00

Bolinder önskar plan mot erosion

Skurups kommun bör omgående ta fram en åtgärdsplan för att motverka den pågående kusterosionen i området. Uppmaningen förs fram i en ny motion signerad Moderaten och oppositionsledaren Johan Bolinder..

Expressen - 18 aug 18 kl. 20:08

Vädjar desperat efter hjälp – nonchaleras

Kusterosionen är ett växande problem för den sydliga kusten, och i våras gick fem sydkustkommuner ihop och bad om hjälp från regeringen. Men något svar, det fick de aldrig.– Det känns märkligt, det är jättekonstigt att vi inte fått något svar – vi behöver assistans, säger Kent Mårtensson (S),  ordförande i kommunstyrelsen i Ystad.

YA - 25 maj 19 kl. 05:00

250 miljoner från EU till Skåne

4 miljoner euro för att motverka kusterosionen. 11 miljoner kronor för bredband åt alla. Skåne har genom åren fått flera olika bidrag från EU, och totalt omfattar dessa 250 miljoner kronor sedan 2013..

Trelleborgs Allehanda - 25 maj 19 kl. 05:00

250 miljoner från EU till Skåne

4 miljoner euro för att motverka kusterosionen. 11 miljoner kronor för bredband åt alla. Skåne har genom åren fått flera olika bidrag från EU, och totalt omfattar dessa 250 miljoner kronor sedan 2013..

Kristianstadsbladet - 25 maj 19 kl. 05:00

250 miljoner från EU till Skåne

4 miljoner euro för att motverka kusterosionen. 11 miljoner kronor för bredband åt alla. Skåne har genom åren fått flera olika bidrag från EU, och totalt omfattar dessa 250 miljoner kronor sedan 2013..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:56

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Ekonomi Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs.Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC.
När kunderna uteblir och marginalerna är små behövs inte lång tid innan ekonomin kraschar och konkursen är ett faktum.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Nya skyltar på lekplatserna

STAFFANSTORP Kommunens lekplatser har fått nya hänvisningsskyltar.
Här ges information om vem som har ansvaret, var man kan vända sig med en felanmälan samt var man kan ringa om en olycka inträffar.
Namnet på respektive lekplats på skylten är det vedertagna namnet men många lekplatser har också egna smeknamn utifrån de teman som de är uppförda kring..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Motion om gupp får bifall

STAFFANSTORP En S-motion med yrkandet att det ska göras en översyn av förekomsten av vägbulor med målsättningen att halvera antalet, vann stort gehör i kommunfullmäktige, från alla håll.
Werner Unger (S) som skrivit motionen fick bifall till sitt förslag. Han föreslog en översyn för att kunna minska antalet vägbulor till hälften och en översyn ska nu göras.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Första kvinnliga biskopen

PIONJÄR. Hon är Sveriges första kvinnliga biskop och har varit präst i över 50 år. Vid 80 bistår Christina Odenberg fortfarande kyrkan – men som pensionär unnar hon sig lugn och ro till morgonkaffet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Klotter har polisanmälts

STAFFANSTORP Någon har klottrat ett hakkors på ett staket vid Önsvalavägen i Staffanstorp.
Det har hänt någon gång mellan den 9 och 21 mars och har polisanmälts.
Eftersom klottret föreställer ett hakkors blir brottsrubriceringen utöver skadegörelse även hets mot folkgrupp..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:37

Häktad efter mord i Furulund

Furulund Den 35-årige man som i helgen greps misstänkt för mord på en 25-årig kvinna i Furulund har häktats.Det var i fredags som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i ett flerbostadshus i Furulund.
En 35-årig man greps.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Femårig flicka nära krossas av kollapsad lekanordning

ESLÖV Femåriga Ida Pettersson skadades svårt när hon i helgen lekte på en gård som hör till en av kommunens förskolor. Ett träd till en lekanordning knäcktes plötsligt i markhöjd och ramlade rakt över henne.
Hon fördes med ambulans till sjukhuset och har bland annat brutit benet och fått flera frakturer på bäckenet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Förvaltningchefen: Vi får titta på konstruktionen

ESLÖV Efter olyckan ska kommunen granska konstruktionen i den lekanordning som ledde till att femåriga Ida Pettersson skadades allvarligt.
– Vi ska se till att vi har säkra förskolegårdar, säger Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef på Barn och Utbildning.Rektorn på Ekebackens förskola vill inte kommentera den allvarliga olyckan som inträffat.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:16

Tredje rånaren fanns i häktet

Sjöbo/sydost Det har funnits misstankar om att det varit en tredje person inblandad i gårdsrånen i sydöstra Skåne – och nu kan personen ha hittats – i häktet.Sedan de två misstänkta rånarna greps efter rånet mot gården i Vollsjö har polisen letat efter en tredje gärningsperson. Flera av offren har i förhör berättat att det varit tre personer som kommit hem till dem.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 17:14

Nu är det sluthängt vid bardisken

Inrikes För att begränsa smittspridningen införs strängare regler för landets alla restauranger, barer och kaféer. De nya reglerna kan börja gälla redan på onsdagen.Vi kommer bara att tillåta servering vid sittande bord.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.