Sydöstran > Nyheter

Thursday, 20 September, 08:56

Liknande nyheter

Taggar: Nattlig, stöldvåg, längs, E22, tjuvar, lämnade, spår

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Japans långvarige ledare på väg mot rekord

Japans premiärminister Shinzo Abe har omvalts som ordförande för regerande Liberaldemokratiska partiet (LDP) - och är därmed på god väg att bli den som suttit längst på premiärministerposten i landet.(TT).

Sydöstran - 5 minuter sedan

Alibabas grundare drar tillbaka jobblöfte

Det blir inte en miljon nya USA-jobb. Kinesiska nätjätten Alibabas grundare Jack Ma drar tillbaka sitt jobblöfte i spåren av handelskriget länderna emellan, säger han enligt kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina. För snart två år sedan möttes Jack Ma och USA:s president Donald Trump.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Stilla på Asienbörser

Förändringarna var små under torsdagens handel på de större Asienbörserna. Utvecklingen på Wall Street gav ingen vägledning. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på oförändrad nivå.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Kostar mer än det smakar

Sänkt matmoms för att gynna barnfamiljer och låginkomsttagare var ingen effektiv åtgärd. Det går att nå samma effekt till halva kostnaden, enligt en granskning från Riksrevisionen. I själva verket var det i stället de rikare hushållen som tjänade mest på momssänkningen 1996.

Sydöstran - 15 minuter sedan

LeBron lejer succéregissör till "Space Jam 2"

Basketstjärnan LeBron James har gjort en storvärvning till kommande filmen "Space jam 2". Nu ansluter sig Ryan Coogler, som regisserade "Black Panther" till projektet, skriver The Hollywood Reporter. Coogler ska producera filmen, medan Terence Nance ("Random acts of flyness") sköter regin.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Halv miljard i Bitcoin försvann

Bitcoin och annan kryptovaluta värd motsvarande över en halv miljard kronor har stulits i en hackerattack i Japan, efter att kryptovalutahandlaren Tech Bureau drabbats av ett serverintrång. Japans finansiella tillsynsmyndighet har inlett en inspektion av företaget, enligt lokala medier.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Därför blev "Allt för min son" långfilm

Från början hade Xavier Legrand tänkt göra en trilogi kortfilmer om skilsmässa och våld i hemmet. Men när den första kortfilmen prisades världen över ändrade han sig. - Jag kände att ämnet bara kunde göras rättvisa i längre format, säger den 39-årige Legrand till TT.

Sydöstran - 1 timme sedan

Minireportrar lär sig mer om nyheter

Hobyskolan är en av skolorna i Blekinge som har nappat på Sydöstrans satsning med Minibladet, där barn i åldrarna 4–12 år får lära sig mer om nyheter, källkritik och att skriva artiklar. – Man lär sig mer om olika ämnen och blir också bättre på språk, säger Samirah Alkassab i klass 3B..

Sydöstran - 1 timme sedan

Damallsvenska klubbar får VM-ersättning

Damallsvenskans klubbar får 75 000 kronor för alla svenska och norska spelare som tas ut till VM i Frankrike nästa år. Det görs möjligt genom en sponsor. - Vi ser det här som en väldigt positiv satsning där klubblagsfotbollen hamnar i fokus.

Sydöstran - 1 timme sedan

Hundratals lik i lastbil - åklagare sparkas

Den högste åklagaren i den mexikanska delstaten Jalisco har fått sparken, den andre topptjänstemannen som mister jobbet efter avslöjandet att myndigheterna förvarar hundratals oidentifierade kroppar i en lastbil.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.