YLE > Svenskfinland

Saturday, 22 February, 01:26

YLE - 14 maj 17 kl. 20:00

Vem vill åka färja i framtiden - passagerartrafiken utmanas av flyg, tunnlar och lönsamhetDet är tidig morgon i hamnen i Vasa och passagerarfärjan Wasa Express gör sig redo att lägga ut. Företagaren Stefan Skrabb är en av resenärerna den här morgonen. I dag ska han av och an till Örnsköldsvik för att förmedla jämthundar till kunder där. - Jag hoppas jag hinner tillbaka till kvällsfärjan. Annars får jag köra runt via Haparanda, säger han.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Wasa Express, Stefan Skrabb, Örnsköldsvik, Haparanda, Skrabb, Wasaline, Rederiet NLC Ferry, Umeå, Kvarkenregionen, Peter Stålberg, Finland, Norrbotten, Norge, Kvarken, Ryssland, Lindström, Rederiet, Rysslandstrafiken, Kvarkenrådets, Mathias Lindström, Viking Line, Line, Vasabåtarna, YLE Arkiv, VasawasalineÖsterbotten, Finlands EU, Lindberg, Europa, Viking Line Också, Åbo, Tallink Silja, Stockholm, Maud Stolpe-Asunta, Amorella, Viking LineÅbo, Viking Lines, Hanses, Jan Hanses, Vikings Lines, Line Tunnelplaner, Också, Helsingfors, Tallinntrafiken, Tallinn, Swecos, Ympäristö Oy, –tallinn, FinEst Link, EU, Palmu, Estland, Tallink Siljas, Liisa Matiskainen, Sirkka-Liisa Matiskainen, Joni Hassinen, Kruusamägi, Programmet, Yle Fem

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem vill åka, färjai , framtiden, passagerartrafiken, utmanasav , flyg tunnlar och lönsamhet
YLE - 18 dec 14 kl. 11:09

Lyytikäinen: Framtiden är ljus för Hangö hamn

Det är dags att göra något nytt i hamnen nu, tycker hamndirektör Paavo Lyytikäinen efter att flera viktiga bitar fallit på plats. Han blir pensionerad vid årsskiftet och har sett hur allt från stål och bilar till tysk korv och griskultingar gått genom hamnen. Hangö är den ledande exporthamnen för levande grisar.

Skånskan - 26 okt 19 kl. 20:00

När vi tog oss med färja till Dragör

Helgreportage På kvällen den 31 oktober 1999 – alltså i dagarna för 20 år sedan – gick sista båten i reguljär trafik mellan Limhamn och Dragör. Färjelinjen hade då varit igång sedan våren 1960. Men även under 1930-talet fanns här en nog så livlig passagerartrafik, som fick ett abrupt slut i samband med krigsutbrottet 1939.

YLE - 02 mar 16 kl. 09:33

Uppehåll i passagerartrafiken mellan Vasa och Umeå

Wasaline kommer att genomgå en grundservice mellan den 25 september och 9 oktober. Detta innebär att passagerartrafiken avstannar i två veckor. Peter Ståhlberg, VD för Wasaline, säger att det är en olägenhet som måste göras.

YLE - 07 jan 16 kl. 19:50

Kvarkenfärja väntar ännu på ministerunderskrift

Den EU-ansökan som kan ge Kvarken en ny färja saknar ännu underskrift från en minister. Men Vasas stadsdirektör Tomas Häyry ger lugnande besked. Efter flera års förarbete med den första fasen av EU-projektet Midway Alignment of the Bothnian Corridor är man nu redo att gå in i nästa fas.

YLE - 04 aug 14 kl. 14:40

Wärtsilä designar miljövänlig Kvarken-färja

Wärtsilä har fått designkontrakt för en miljövänlig färja för Kvarken-trafiken. Det nya fartyget ska vara innovativt, effektivt och miljövänligt och trafikera rutten Vasa-Umeå. Färjan är en del av projektet Midway Alignment of the Bothnian Corridor.

BT - 26 okt 12 kl. 08:22

Investera för framtiden i Tranemo

Då var det dags för kommunpolitikerna i Tranemo att fatta beslut om ny budget inför 2013. Liksom förra hösten står åter gymnasieskolan i skottlinjen för politikernas besparingar. I det förslag som är lagt ska två av gymnasieskolans program, teknikprogrammet och barn- och fritidsprogrammet, tas bort.

YLE - 13 jan 14 kl. 17:41

Välj yrke med hjärtat - även i framtiden

Näringslivets forskningsanstalt Etla har idag publicerat en rapport enligt vilken en tredjedel av dagens jobb kommer att försvinna under de kommande 20 åren. Datorstyrd teknologi ska ersätta människa i framför allt lågavlönade arbeten utförda av lågutbildad personal. Visst kommer arbetslivet att förändras i framtiden, det håller Sara Åström, karriärvägledare vid Arcada i Helsingfors, med om.

YLE - 10 dec 14 kl. 04:55

Framtiden viktigare i politiken

Åk slalom mellan problemen. Dysterkvist är inget framtidskoncept. Det kunde vara några recept för Finland att klara vägen till framtiden.

Kristianstadsbladet - 29 apr 14 kl. 15:53

Färja Esbjerg-Harwich läggs ned


Färjelinjen mellan danska Esbjerg och Harwich i östra England läggs ned den 29 september. Godstransporterna förs över till fartyg som går mellan Esbjerg och Immingham, medan passagerartrafiken mellan Danmark och England helt upphör.Rederiet DFDS konstaterar att resenärerna är för få för att linjen ska bära sig.

Opinionen.se - 29 apr 14 kl. 15:55

Färja Esbjerg–Harwich läggs ned


Färjelinjen mellan danska Esbjerg och Harwich i östra England läggs ned den 29 september. Godstransporterna förs över till fartyg som går mellan Esbjerg och Immingham, medan passagerartrafiken mellan Danmark och England helt upphör. Rederiet DFDS konstaterar att resenärerna är för få för att linjen ska bära sig.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Wasaline gick två miljoner på plus – trots många missade avgångar

Wasaline hade ett ovanligare år 2019 med färjan på varv i januari och strejk i november. Trots det är man nöjd med fjolårets resultat, som visar plus 2,1 miljoner..

YLE - 11 timmar sedan

Olika åsikter om Tornbergets framtid – marktäkt eller rekreationsområde är frågan

Arbetsgruppen som kämpar för att behålla Tornberget i Pedersöre som ett rekreationsområde är besviken på miljö- och byggnadsnämnden som återremitterade ärendet. Kommunstyrelsen vill att området ska planläggas..

YLE - 11 timmar sedan

Olika åsikter om Tonrberget i Bennäs framtid – marktäkt eller rekreationsområde är frågan

Arbetsgruppen som kämpar för att behålla Tornberget i Bennäs som ett rekreationsområde är besviken på miljö- och byggnadsnämnden som återremitterade ärendet. Kommunstyrelsen vill att området ska planläggas..

YLE - 11 timmar sedan

Det blir ingen utförsåkning på Öjberget den här vintern: "Av säkerhetsskäl kan vi inte alls öppna backarna"

Backarna vid Öjbergets skidcentrum kommer inte alls att öppnas i vinter. Man har inte lyckats producera tillräckligt med snö och av säkerhetsskäl kan man därför inte öppna backarna..

YLE - 16 timmar sedan

Jakobstads stadsdirektör söker nytt jobb

Jakobstads stadsdirektör Kristina Stenman vill bli diskrimineringsombudsman. Det är ett intressant jobb och det handlar om jätteviktiga frågor i samhället, säger hon..

YLE - 16 timmar sedan

”Det här kan bli min huvudsträcka” – Camilla Richardsson under EM-gränsen i halvmaraton och överväger att utöka tävlingsbördan

Vasalöparen Camilla Richardsson var på hugget på halvmaran i Ras al Khaimah i Förenade Arabemiraten tidigt på fredagsmorgonen. Tiden 1.12.

YLE - 20 timmar sedan

Mirkas kontorspersonal i Shanghai jobbar hemifrån – Wärtsiläs fabrikspersonal har återvänt till jobbet

Coronaviruset som härjar i Kina påverkar naturligtvis också österbottniska företag, till exempel Mirka. Företaget har skrivit ner sina prognoser för den kinesiska marknaden. Samtidigt har Wärtsiläs personal i Kina återvänt till fabrikerna..

YLE - Igår: 19:04

Arbetsgrupp vill rädda Tornberget i Pedersöre från exploatering – samlar in namn mot marktäkt

En arbetsgrupp kämpar just nu för att behålla Tornberget i Bennäs som ett rekreationsområde. Företaget R&R Frostdahl vill i sin tur bryta och krossa berg i området och miljö- och byggnadsnämnden i Pedersöre ser ut att stå på bolagets sida..

YLE - Igår: 16:20

"Älgarnas årsmöte" överraskade Malaxbo: Det var ganska speciellt

Malaxbon Patrik Silfver var på väg till jobbet på torsdagsmorgonen, då han fick se en ovanlig syn. Tjugo älgar samlade på ett och samma ställe..

YLE - Igår: 14:59

Låtskrivaren Fanny inspireras av färger och roliga saker

22-åriga Fanny släppte sin första singel 2017. Nu är hon tillbaka med ny musik som hon själv skrivit och producerat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.