Dalarnas tidningar > Nyheter

Wednesday, 24 April, 18:34

Dalarnas tidningar - 10 maj 17 kl. 12:29

Stor brist på kontaktfamiljer – kommunen ber allmänheten om hjälpElva barn i Falu kommun väntar på att få en kontaktfamilj.
Bristen på kontaktfamiljer är så stor att kommunen nu väljer att vända sig till allmänheten och ber om hjälp..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Falu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, brist, kontaktfamiljer, kommunen, ber, allmänhetenom , hjälp
Uppsalanyheter.se - 26 aug 15 kl. 16:28

Stor brist på gode män i Uppsala län

Det råder stor brist på gode män i Uppsala kommun, genom informationsträffar under hösten hoppas överförmyndaförvaltningen att man ska få fler att anmäla sig.Det råder stor brist på gode män i Uppsala kommun, genom informationsträffar under hösten hoppas överförmyndaförvaltningen att man ska få fler att anmäla sig.   Cirka 80 nya gode män är målet när Överförmyndarförvaltningen under hösten ordnar informationsträffar runt om i länet.

Jönköpingsnytt - 14 dec 15 kl. 08:27

Stor brist på tolkar i Jönköping

Det råder stor brist på tolkar i Jönköpings kommun. Kommunen behöver anställa 15 nya tolkar för att klara de uppdrag man har i nuläget.
– Många får vänja sig vid tolk på telefon, det är svårt att hitta platstolkning till alla som vill, säger enhetschefen Carina Leion till JP.

Trelleborgs Allehanda - 13 jan 16 kl. 17:00

Stor brist på familjehem i Vellinge

Det råder stor brist på familjehem och jourhem för ensamkommande barn och ungdomar i Vellinge kommun. På tisdag hade kommunen tänkt ha ett informationsmöte med intresserade familjer men ingen enda har anmält sig..

YA - 10 dec 15 kl. 03:00

Stor brist på vikarier i hela äldreomsorgen

Svårigheten att hitta vikarier är stor i hela kommunen. – Vi arbetar hela tiden med att rekryteringen, säger äldreomsorgschef Erika Hult..

BT - 25 sep 14 kl. 08:08

Stor brist på ämnesbehöriga lärare

Det råder stor brist på lärare inom en rad områden, visar statistik från Skolverket. Så mycket som varannan lärare i gymnasieskolan och var tredje lärare i grundskolan saknar behörighet i de ämnen de undervisar i. Och fyra av tio legitimerade lärare jobbar inte inom skolan överhuvudtaget.

Kristianstadsbladet - 25 sep 14 kl. 08:07

Stor brist på ämnesbehöriga lärare

Det råder stor brist på lärare inom en rad områden, visar statistik från Skolverket.Så mycket som varannan lärare i gymnasieskolan och var tredje lärare i grundskolan saknar behörighet i de ämnen de undervisar i. Och fyra av tio legitimerade lärare jobbar inte inom skolan överhuvudtaget.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Risk för stor brist på populärt bubbel

En av Italiens större bubbel-tillverkare varnar nu för att det kan bli stor brist på prosecco. Anledningen ska vara att förra årets skörd ska ha varit riktigt dålig.Den älskade drycken, som är ett givet inslag på picknickfilten, studentfesten eller utekvällen är en favorit för många.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 00:05

"Stor brist på kompetens hos tingsrätten"

Kvalitetssäkra hot- och riskbedömningar för kvinnor och barn som utsatts för mäns våld. Det kräver Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, efter mordet på en 39-årig kvinna i Malmö i fredags.
Kvinnan mördades på öppen gata av sin före detta sambo framför ögonen på sina barn.

YLE - 02 jan 13 kl. 09:41

Stor brist på dagisvikarier i Karleby

Det är stor brist på vikarier inom dagvården i Karleby. I synnerhet på de svenska daghemmen är det brist på vikarier, säger servicechef Susanne Wickström. En del föräldrar har reagerat på att vikarierna är finskspråkiga.

YLE - 13 mar 13 kl. 15:46

Stor brist på läkare i Jakobstad

Det råder stor brist på läkare på hälsovårdscentralen i Jakobstad. Den här veckan finns det bara 70 mottagningstider på läkarmottagningen.
Läkarbristen beror på det att tre läkare nyligen har slutat.

DI - 02 jul 18 kl. 09:43

Stor brist på arbetskraft i tre av fyra yrken

Det är fortsatt stor brist på arbetskraft och det närmaste året kommer det att vara brist på personal i tre av fyra yrken. Störst är bristen på utbildade inom hälso- och sjukvård, pedagogik, data och IT samt bygg..

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.