YLE > Finland

Saturday, 20 July, 11:50

YLE - 07 maj 17 kl. 12:02

Finlands stränder feststädas till 100-årsjubileetDet är ganska tomt på badstränderna på Runsala i Åbo, trots att det är en av de varmaste vårdagarna. Några tyska ungdomar sitter och njuter av solen och deras hund springer av och an ut i vattnet, som faktiskt inte är så varmt, där det emellanåt också syns någon sen vinterbadare. Eller egentligen är det inte så tomt på stränderna. För de är fulla med skräp. Frivilligarbetarna Mikaela Eriksson, Pamela Wikström och Eliina Rantakallio mäter upp en 100 meter lång sträcka på badstranden vid Saro udde.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Runsala, Åbo, Mikaela Eriksson, Wikström, Eliina Rantakallio, Saro, Eriksson, Linus Hoffman, Eliina Rantakalli, Houtskär, Helsingfors, Håll Skärgården Rens, Snygg Beach, Snygg Nord, Petersburg, Folkparken, Strandpromenaden, Mikaela Sundqvist, Sydvästra Finlands Avfallsservice, Sundqvist, Finlands, Östersjön, Valborg, Finland, Jenny Gustafsson, Dryckesburk, Nedskräpning, Rantakallio

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, stränder, feststädastill , 100-årsjubileet
Alingsås tidning - 26 feb 18 kl. 05:30

Tårtkalas när Starsprings fyller 100

På torsdag, den 1 mars, fyller Starsprings 100 år. Herrljungaföretaget som startade i en gammal bastulokal och idag finns i fyra länder. Jubileet kommer att firas med ett stort tårtkalas.

Expressen - 14 jul 12 kl. 20:23

Tusentals löpare firade med den gamla maran

Tusentals löpare firade på lördagen 100-årsjubileet av OS i Stockholm genom att springa ett maratonlopp med samma sträckning som då. Flera löpare hade också klätt sig i tidstypiska kläder för att höja feststämningen. Anders Szalkai var en av dem - och han missade sitt mål att upprepa vinnartiden från 1912 med bara sekunder..

YLE - 15 maj 17 kl. 17:26

Finland har fått en jubileumstulpan

Finland har 100-årsjubileet till ära fått en egen tulpan som kommer att finnas bland annat i trädgården vid presidentens sommarbostad på Gullranda. Fadder för den nya tulpanen är president Sauli Niinistös maka Jenni Haukio. Haukio anser att den vackra, långskaftade vita tulpanen är perfekt som en symbol för Finlands jubileumsår.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 08:37

Det fria skapandets kraft

Foto: Jean-Jacques Pauvert
Jubileumsutställningen över på Statens Museum for Kunst vrider och vänder på konstnärens verk, liv och tankar. Konstskribent Carolina Söderholm imponeras över en utställning som lyfter fram energin och fantasin hos en
Konst
Asger Jorn – Rastlös rebell. Statens museum for kunst, Köpenhamn, till 15/6 När 100-årsjubileet av Asger Jorns födelse firas passar danskarna på att göra upp med bilden av sin landsfader inom modern konst, som format generationer av målare.

Nyan - 17 jul 19 kl. 11:29

Finland sett med andra ögon

Under sommaren kan Riksarkivets ambulerande affischutställning ”Pro Finlandia – Finlands väg till självständighet” beskådas i Finströms bibliotek i Godby. Nu besöker forskaren vid Riksarkivet Pertti Hakala Åland för att hålla två föreläsningar i ämnet, i kväll på Finströms bibliotek och i morgon kväll i Mariehamns stadsbibliotek, dit även utställningen flyttar för en dag.
Inför och i anslutning till hundraårsjubileet av Finlands självständighet 2017 genomförde Riksarkivet i Helsingfors ett stort projekt om just vägen till självständigheten.

YLE - 16 apr 15 kl. 05:00

Politiskt spel bakom Porkala nationalpark

Ärendet med att grunda Porkala nationalpark har framskridit i ovanligt rask takt, tycker en del. Den har delat allt från kommuner till föreningar och porivatpersoner. Frågan har också spelats på den politiska arenan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Motorbåt körde mot ett båthus i Nådendal - tre personer skadades och transporterades med helikopter till ÅUCS för vård

Många enheter från sjöräddningen deltog i uppdraget där en motorbåt körde mot ett båthus i Nådendal på fredag vid lunchtid. Tre personer skadades och polisen har startat en utredning av händelsen..

YLE - 1 timme sedan

En kula genom ett fönster ledde till en stor polisoperation i Björneborg - flera polisenheter och ett pansarfordon tillkallades till platsen

En kula for genom ett lägenhetsfönster i stadsdelen Paradisbacken i Björneborg på fredagskvällen. Polisen säkrade området och flera personer greps under operationen..

YLE - 45 minuter sedan

Alternativa festivaler blir allt populärare - "Vi har fria händer och gör så som vi vill"

Tuska, eller Puska? Alternativa festivaler växer varje år..

YLE - 1 timme sedan

Efter brev från jurist och rättelseyrkan: Styrelsen för delägarlaget i Larsmo böjer sig gällande Ekofish

Jag var beredd att gå till tingsrätten om inte styrelsen kommit emot, säger en av delägarna, Maj-Len Enlund, som vill hålla fiskodlingen borta från Ådön. Styrelsen kommer att ordna en extra delägarstämma gällande arrendekontraktet..

YLE - 2 timmar sedan

Medborgarinitiativ för terapigaranti går till riksdagen - samlade 50 000 underskrifter

Medborgarinitiativet om så kallad "terapigaranti" fick 50 000 underskrifter sent igår kväll, vilket innebär att initiativet tas upp i riksdagen..

YLE - 2 timmar sedan

Grottor i centrala Åbo blev Egenlands mest utmanande inspelningsplats

En nattklubb, koloniträdgårdar och grottor i centrala Åbo. De tre platserna representerar Åbo i Yles tvåspråkiga reseprogram Egenland..

YLE - 4 timmar sedan

Fruntimmersveckan är här! Fira högsommaren med vårt knepiga nyhetstest

Hur många rätt får du i hettan? Går det dåligt kan du svalka dig med ett glas saft och prova på nytt!.

YLE - 14 timmar sedan

Rädsla, oro och sorg - de här och många andra känslor kan klimatångesten väcka hos oss

Klimatångesten blir allt vanligare. Känslorna varierar från mildare oro till ett mera närvarande ångesttillstånd. I värsta fall kan ångesten leda till tvångsmässigt beteende, något som också kan kallas klimatortorexi.

YLE - 16 timmar sedan

HFD går emot Migri och förvaltningsdomstolen: Könsstympning grund för asyl, somalisk mamma och barn får ny behandling

En somaliska mamma och hennes dotter bör få sitt fall prövat av Migri på nytt och då ska risken för könsstympning utgöra grunden för ett asylbeslut, fastslår Högsta förvaltningsdomstolen i ett uppmärksammat utslag den här veckan. HFD kullkastar med utslaget Migris och förvaltningsdomstolens tidigare asylavslag..

YLE - 17 timmar sedan

Projektet Raseborgs å kan hämta kräftorna tillbaka – översvämningarna är Raseborgsåns största problem

Översvämningarna kring Raseborgsån är ett stort problem för åns välmående. Raseborgs miljöbyrås projekt Raseborg å ska minska på fosforbelastningen. Snart kanske kräftorna trivs i ån igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.