Cornucopia > Ekonomi

Friday, 23 March, 08:07

Cornucopia - 04 maj 17 kl. 21:35

Skiftbyte räddade polisen och Stockholm vid terrordådet på DrottninggatanDen sk "polischefen" Dan Eliasson slår sig nu för bröstet för att hans omorganisation räddade Stockholm vid terrordådet på Drottninggatan. I verkligheten skedde terrorattentatet precis vid skiftbyte, så Stockholmspolisen hade dubbla personalstyrkan tillgänglig.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholm, Drottninggatan, Dan Eliasson, Stockholmspolisen, DN, Eliasson, SL,  eliassons, Polishögskolan, Åhlens, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skiftbyte, räddade, polisenoch , Stockholmvid , terrordådet, Drottninggatan
YLE - 02 nov 12 kl. 15:21

Bråd kväll och skiftbyte förklarar utebliven ambulans

I våra nyheter i går kunde vi rapportera om att en larmcentraloperatör uppmanade en person som ringde nödcentralen att lämna en man som fallit ihop på gatan i Vasa. Kari Pastuhov som är chef på Österbottens nödcentral säger att man nu utrett fallet.
- Vid varje samtal görs en riskbedömning.

NSD - 08 okt 12 kl. 01:20

Polisen söker äldre dam

En 80-årig dam har anmälts saknad från 19:30-tiden på söndagen. Enligt polisen ska personal på Ågårdens äldreboende ha upptäckt försvinnadet vid ett skiftbyte..

Kristianstadsbladet - 08 maj 13 kl. 10:30

Minst tre döda i hamnolycka

Minst tre människor dödades och flera saknas sedan ett fartyg ränt in i ett kontrolltorn i hamnen i italienska Genua.Sex personer har skadats allvarligt.
Sökandet efter överlevande fortsätter med bland annat dykare under dagen.

BT - 08 maj 13 kl. 15:54

Åtta befaras döda i hamnolycka

Containerfartyget Jolly Neros kapten Walter Cotugno misstänks för vållande till annans död efter en spektakulär olycka i Genuas hamn. Åtta befaras döda sedan Jolly Nero ränt in i hamnens 50 meter höga kontrolltorn. Tornet raserades nästan helt, medan Jolly Nero klarade krocken i tisdags kväll i stort sett utan större skador.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter

I nya Officerstidningen avslöjas att justitieombudsmannen utreder Försvarsmakten efter att en officer utsatts för repressalier från sitt förbands chefer sedan han deltagit i allmän försvarsdebatt på Twitter. Officeren har inte skrivit om något hemligt och inte heller något om det egna förbandet.
Stridsvagn S har inget med det hela att göra.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs

Medan börsen faller hårt idag med -2.50% i skrivande stund för OMXS30, så kommer fler rapporter in om allt svagare bostadsmarknad. Hemnet säger att allt färre objekt, som försvinner från Hemnet, har sålts.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar

Expressen ger lite mer insyn i vad för UAV-observationer, som gjort under svenska övningar som bloggen rapporterat om. Det anges nu att det även handlat om rent militära spanings-UAV:er ("drönare"), som rört sig på flera tusen meters höjd och inte kan förklaras som hobbydrönare.
Luftvärn är praktiskt om ska kunna upptäcka höghöjdsdrönare.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör slutar omgående

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör Marcela Sylvander slutar i princip omgående rapporterar myndigheten. Avgången sker på egen begäran enligt en notis från Högkvarteret.
Några foton på Högkvarteret på Lidingövägen kan det förstås inte bli, pga fotoförbud.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Detta är vad dina FB-vänner kan ge bort till tredje part

Letar man i Facebooks inställningar kan man hitta vad dina så kallade Facebookvänner kan dela med sig av för information om dig till tredje part, t ex när de svarar på en rolig enkät eller gör ett skojsigt test på Facebook. Nedan ser du vad vännerna kan ge vidare.
Detta hittas under Inställningar->Appar.

Cornucopia - Igår: 06:27

Ni har väl läst det finstilta i ert Facebook-avtal?

"Om det är gratis är det du som är produkten."Facebook är i blåsväder sedan det blivit allmänt känt att tredjepartsutvecklare kan läsa oc sprida användares och deras vänners data och gjort det när Kreml påverkade det amerikanska presidentvalet. Spridandet av persondata till tredje part står förstås redan i Facebooks användaravtal, så ingen ska väl vara överraskad.

Cornucopia - Igår: 18:01

Bra jobbat av SJ - 40% inställda tåg

Järnvägen och SJ fortsätter gå från klarhet till klarhet. Vid resan till och från Falun valdes förstås järnväg. Tyvärr innebär det byten och än så länge har hela 40% av tågen varit inställda, så det är lite spännande huruvida om och när man når destinationen.

Cornucopia - Igår: 16:52

I halva Sverige kopplar man redan in bilen på elnätet varje dag

Efter en visit till Mellansverige kan jag konstatera att handhavandet kring elbilars laddning inte innebär någon större förändring. Åtminstone inte i Falun, där alla verkar koppla in sina bilar i elnätet åtminstone varje kväll. Falun.

Cornucopia - Igår: 10:34

Dålig lönsamhet i detaljhandeln

Handelns Utredningsinstituts (HUI) rapport om detaljhandelns lönsamhet från 2015 ger lite ledtrådar kring hur det kan gå med svensk detaljhandel och om den kan följa efter den gryende amerikanska krisen. Trots ökad omsättning har man inte ökat sin lönsamhet.
Detaljhandel.

Cornucopia - I förrgår: 16:54

Bra SF: Altered Carbon ställer väsentliga frågor om mänskligheten och klyftor i samhället

Netflix teveanpassning av Richard K Morgans cyberpunkroman Altered Carbon är kontroversiell politiskt inkorrekt, men bra science fiction, som vågar ställa väsentliga frågar om vad det innebär att vara människa och segregation och klyftor i samhället. Sevärd och tänkvärd, även om många lär sätta i halsen.
Altered Carbon är en någorlunda väl genomfört teveanpassning av den litterära förlagan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.