Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 26 May, 06:07

Cornucopia - 04 maj 17 kl. 21:35

Skiftbyte räddade polisen och Stockholm vid terrordådet på DrottninggatanDen sk "polischefen" Dan Eliasson slår sig nu för bröstet för att hans omorganisation räddade Stockholm vid terrordådet på Drottninggatan. I verkligheten skedde terrorattentatet precis vid skiftbyte, så Stockholmspolisen hade dubbla personalstyrkan tillgänglig.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholm, Drottninggatan, Dan Eliasson, Stockholmspolisen, DN, Eliasson, SL,  eliassons, Polishögskolan, Åhlens, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skiftbyte, räddade, polisenoch , Stockholmvid , terrordådet, Drottninggatan
YLE - 02 nov 12 kl. 15:21

Bråd kväll och skiftbyte förklarar utebliven ambulans

I våra nyheter i går kunde vi rapportera om att en larmcentraloperatör uppmanade en person som ringde nödcentralen att lämna en man som fallit ihop på gatan i Vasa. Kari Pastuhov som är chef på Österbottens nödcentral säger att man nu utrett fallet.
- Vid varje samtal görs en riskbedömning.

NSD - 08 okt 12 kl. 01:20

Polisen söker äldre dam

En 80-årig dam har anmälts saknad från 19:30-tiden på söndagen. Enligt polisen ska personal på Ågårdens äldreboende ha upptäckt försvinnadet vid ett skiftbyte..

Kristianstadsbladet - 08 maj 13 kl. 10:30

Minst tre döda i hamnolycka

Minst tre människor dödades och flera saknas sedan ett fartyg ränt in i ett kontrolltorn i hamnen i italienska Genua.Sex personer har skadats allvarligt.
Sökandet efter överlevande fortsätter med bland annat dykare under dagen.

BT - 08 maj 13 kl. 15:54

Åtta befaras döda i hamnolycka

Containerfartyget Jolly Neros kapten Walter Cotugno misstänks för vållande till annans död efter en spektakulär olycka i Genuas hamn. Åtta befaras döda sedan Jolly Nero ränt in i hamnens 50 meter höga kontrolltorn. Tornet raserades nästan helt, medan Jolly Nero klarade krocken i tisdags kväll i stort sett utan större skador.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 9 timmar sedan

Ygeman: Inga problem att ha Huawei i svenska 5G-nät

IT-säkerhetsexperten Anders "kunde inte boka ett mötesrum" Ygeman (S), tillika regeringens energi- och digitaliseringsminister ser inga problem med att ha den kinesiska diktaturens bolag Huawei i svenska 5G-nät. Detta enligt en artikel från TT.
Anders Ygeman (S)En hårdare lagstiftning där aktörer som innebär säkerhetsrisker ska stoppas gäller sedan årsskiftet, men enligt Anders Ygeman (S) innebär detta inte att Huawei inte skulle vara välkommen i svenska mobilnät.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Redovisningsavdelning Marviken: "Överraskande, egensinnigt och lyckat [...] smått genialiskt"

"Och det är upplagt för en actionthriller av den högre skolan." - Samuel Karlsson, decklarlogg.wordpress.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Sveriges ekonomi gynnas av stängda gränser om semesterkassan stannar i Sverige

Sveriges ekonomi gynnas om gränserna förblir stängda för personresor. Sverige har nämligen normalt en negativ tjänstehandelsbalans när det gäller resor - både privat och affärsresor - det vill säga att svenskarnas konsumtion av resetjänster utomlands är större än besökares konsumtion av de samma inom Sverige.
Inte Sverige, men väl Nederländerna i form av Saba, Karibien.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Diskutera i små grupper

Dagsfärskt foto från byns mataffär..

Cornucopia - 20 timmar sedan

Ökad arbetslöshet - men ingen katastrof (än)

SCB rapporterar att arbetslösheten steg till säsongsrensade 7.9% i april. Det är en ökning, men än så länge inte någon katastrof, även om permitteringslagarna antagligen förskjutit smällen.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Handelsbanken: Risk för fastighetskris och bopriskrasch med 20%

Handelsbanken varnar för en fastighetskkris i en negativ spiral och risk att bostadspriserna faller 20% i sin nya fastighetsrapport. Bland annat ger man i praktiken en säljrek på fastighetssektorn på börsen, som inte inprisar något annat än full och snabb återhämtning utan några som helst konsekvenser för fastighetsbolagen.
Handelsbanken.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Veckan öppnar med spretiga börser i Asien - kronan faller

Veckan öppnar med spretiga börser i Asien där den forna brittiska kolonin Hong Kon står för fallen, medan Australien och Japan stiger. Svenska kronan försvagas mot världsvalutorna, men norska kronan faller ännu mer. Även guldpriset är ner.

Cornucopia - Igår: 19:16

Positivt att länder stänger gränsen för svenskar

En del kan inte bestämma sig. Först kritiserar man Sverige för att följa grundlagen och tillämpa viss frivillighet i åtgärder mot corona, och vill ha hårdare tag. Sedan klagar man nu över att andra länder inte tänker acceptera svenska resenärer och ha gränsen stängd mot Sverige eller svenskar.

Cornucopia - Igår: 18:19

Söndagsenkät: Jobbar du hemma?

Enkäten om huruvida du jobbar hemma doldes i ett tidigare inlägg och har fått alldeles för få svar, så jag postar den igen här som ett separat inlägg. Svara nedan.Mer från min arbetsplats och bibliotek.

Cornucopia - Igår: 16:20

Positiv avslutning på positiv börsvecka

Veckan som gick bjöd på ännu en börsuppgång efter den förra veckan, som var negativ. Börserna i USA slutade på plus under fredagen, även om handeln i Europa låg runt nollan.Veckochart S&P-500 och OMXSPI.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.