SvD > Nyheter

Wednesday, 24 October, 06:48

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefonBiträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Barn, BEO, Halmstad

Dela artikeln

169 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skola, straffas, snokadei , elevens, mobiltelefon
DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Klagomål om kränkande behandling på skola

Barn- och ungdomsförvaltningen har mottagit klagomål angående arbetet mot kränkande behandling av en elev på en skola i kommunen. Elevens vårdnadshavare anser man inte fått information om händelsen.

.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 05:00

Skola i Lund kritiseras av Skolinspektionen

LUND En skola i Lunds kommun får kritik av Skolinspektionen för att det tog fem månader att göra en utredning. Eleven hade en mycket hög sjukfrånvaro men skolan krävde inte läkarintyg.
Först när elevens situation anmäldes till Skolinspektionen började skolan utreda anmälningar om kränkningar ordentligt.

Skånskan - 28 apr 17 kl. 16:37

Skola frias efter kränkningsanmälan

Eslöv Eslövs kommun frias av Skolinspektionen efter en anmälan om att en elev har kränkts. Skolan har enligt inspektionen gjort vad de ska efter händelsen. ERWP.

Skånskan - 06 jul 16 kl. 14:00

Skola brast när elevs frånvaro skenade

Sjöbo I januari uppgick elevens frånvaro till 40 procent för att sedan bli total. Nu kritiserar Skolinspektionen kommunen för att inte ha satt in tillräckligt med åtgärder för att han ska gå i skolan.Det var under vårterminen 2014 som eleven började på en av Sjöbos grundskolor.

YLE - 11 aug 14 kl. 04:23

”Det händer att elevens rättigheter kränks”

Hur ska det gå till när man vill leta igenom en elevs skolväska? Det finns tydliga regler om det här och många andra saker som berör skolvardagen. En ny handbok listar alla elevens rättigheter.

Skånskan - 13 mar 16 kl. 14:00

Höörs skola kritiseras för frånvarande elev

Höör Höörs kommun gjorde inte nog för att hitta problemen bakom en elevs stora frånvaro.
Nu kritiserar Skolinspektionen både skolan och kommunen för att man inte sett till att eleven fullgjort sin skolgång.Den höga frånvaron för den aktuella eleven, på en högstadieskola i Höörs kommun, ökade under ett-och-ett-halvt-års tid.

Skånskan - 17 aug 18 kl. 05:00

Stryp­tag och slag – skola kri­ti­seras

Käv­lin­ge Eleven ut­sattes för stryp­tag, blev spottad på och slagen i an­sik­tet av en an­nan elev.
Nu kri­ti­seras en grund­sko­la i Käv­lin­ge av Barn-och elev­om­budet för att inte ha ut­rett kränk­ningarna till­räck­ligt.Vård­nads­ha­va­re till en elev i yng­re grund­sko­le­ål­der an­mälde i bör­jan av ap­ril att de­ras barn ut­satts för flera kränkande in­ci­denter av en an­nan elev på sko­lan.

Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 09:08

De har världens bästa skola

Foto: Thomas Löfqvist
Här skapas världens mest kunniga elever. I Finland hålls utbildning högt, alla är överens om skolpolitiken, lärarjobbet är eftertraktat och eleverna skriver toppresultat på kunskapstester.
Klart att Sverige vill vara som de.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 20:32

Många vill rädda Gudmuntorps skola

Gudmuntorp Under torsdagen hade politiker från barn- och utbildningsnämnden tagit sig till Gudmuntorps skola för ett möte med lärare och föräldrar.
Årskurs 4 skänkte sin klasskassa i hopp om att få gå kvar på skolan.En efter en gick eleverna i fjärde klass på Gudmuntorps skola fram till politikernas bord och lade ner 500-kronorssedlar i en glaskanna.

Skånskan - 20 maj 16 kl. 18:55

Östraby skola en pigg 60-åring

östraby Hur firar man bäst en 60-åring? Jo, med en mängd festliga aktiviteter förstås, kryddade med byavandring, hemvändardag och öppet hus. Östraby skola fyller jämnt, och det uppmärksammas hela veckan.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.