SvD > Kultur

Monday, 25 March, 06:28

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Hollywoodversion, Nuit

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En rak, , b-filmutan , nonsens
Skånskan - 12 nov 18 kl. 09:47

Kalla, Märak och Wollter i radiokalender

Tonje i Glimmerdalen heter årets julkalender i barnradion. Huvudpersonen Tonje spelas av 12-åriga Freja Taavola och Tonjes bästa kompis, farbrodern Gunnvald, spelas av Pär Andersson. I övriga roller hörs bland andra skiddrottningen Charlotte Kalla, artisten Maxida Märak och skådespelaren Sven Wollter.

Skånskan - 23 dec 18 kl. 06:00

Jul­dra­ma om re­volt och kvin­no­kamp

Kultur/Nöje Efter serier som Vår tid är nu och Fröken Frimans krig kommer nu SVT med ett nytt historiskt drama.
Sys­trar 1968 sänds i tre delar un­der mellandagarna och Ystad spelar en stor roll i serien.I rollerna: Mi­ka­e­la Knapp, Maja Rung, Anna Åström, Li­via Mill­ha­gen, Hannes Foh­lin, Jens Hul­tén, Kim Sullocki, Hen­rik Norlén, Sunjatha Conti, Ca­mil­la Larsson, Lo Kaup­pi, Jonathan Si­lén, Sven Boräng med flera.

Dagens PS - 08 jun 18 kl. 01:31

Nya BMW X5 – första bilderna!

Den fjärde generationen BMW X5 kommer att lanseras först i november, men redan nu har det tyska företaget släppt film, bilder och priser på modellen som BMW inte vill kalla en SUV utan istället Sports Activity Vehicle (SAV) som man också valt att kalla X2 och kommande X4. Oavsett vad man vill kalla modellen så hamnar den ändå i segmentet stora SUV och det kan kanske tyckas vara lite tidigt att visa upp en bil som redan förefaller färdig och sedan vänta fem månader innan lanseringen. Har det kanske att göra med Audis offensiv där den ny läckra Q8 blev offentlig 5 juni?

Sydsvenskan - 05 maj 11 kl. 07:46

Nacking nobbar Nakajimas konst

Foto: Peter Frennesson
Moderna museet , Berlins nationalgalleri och New York University Art Collection. Men inte Lund.
LUND.

Kristianstadsbladet - 07 maj 12 kl. 08:54

Farlig faktoid

Den borgerlige debattören Fredrik Segerfeldt påstod för en tid sedan på sin blogg att ?Israel­vänner tenderar att slänga sig med antisemitismbegreppet alltför vidlyftigt i Mellanösterndebatten?. När Segerfeldt fick frågan om när detta skulle ha inträffat svarade han: ?

BT - 06 dec 14 kl. 18:23

Fascistanklagelse kan stå S dyrt

Rak konfrontation är Socialdemokraternas nya taktik mot Sverigedemokraterna - som sparkar tillbaka. Omsvängningen har flera politiska syften men riskerar att slå tillbaka mot Socialdemokraterna, enligt bedömare.Först kallade finansminister Magdalena Andersson SD för ett nyfascistiskt parti.

Cornucopia - 26 nov 16 kl. 09:33

Gästinlägg: Modernisera totalförsvarslagen om höjd beredskap

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Cristoffer Stockman.

Det är idag med anledning av ett försämrat omvärldsläge ett tilltagande samhälleligt intresse för krishantering, totalförsvar och samhällets robusthet. Det råder nog en ganska stor samstämmighet bland debattörer, bloggare, politiker, dystopiska författare, myndigheter och statliga utredare att de båda två delarna i totalförsvaret behöver stärkas i sin förmåga, både det militära och det civila försvaret.

Dagens PS - 10 aug 17 kl. 08:32

Nordkorea: Då angriper vi Guam

Kim Jong-Un har satt en deadline. Nordkoreansk militär ”väntar på order” för att avfyra fyra missiler – Hwasong-12-raketer – utanför kusten till den amerikanska militärbasen. De interkontinentala missilerna ska skjutas i väg i en båge över Japan och flyga 3.

Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 09:38

"Tv-serier har lite med filmkonst att göra"

Foto: Nathaniel E. Bell
I lördags skrev författare Gabriella Håkansson att tv-serier är samtida, medan filmindustrin sysslar med gamla stereotyper. Det fick frilansskribent Anders E Larsson att resa sig i biofåtöljen.

Kristianstadsbladet - 16 nov 11 kl. 06:30

I Nathalie Djurbergs värld av glas

2010 visade Kristianstads Konsthall filmer av Venedigprisade Nathalie Djurberg. På Camden Arts Centre i London möter Marika Wachtmeister Djurbergs konst på nytt, fast den här gången i en värld av glas skapad av skulpturer, film och musik.
UtställningA World of GlassNathalie Djurberg på Camden Arts Centre till 8 jan.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.