SvD > Kultur

Monday, 12 November, 23:16

Liknande nyheter

Taggar: Äktenskap, skakasi , grundeni , socialt, vågspel
Cornucopia - 12 jan 17 kl. 14:27

Information Sverige uppmuntrar till hedersvåld, hustrumisshandel, barnäktenskap och att kvinnan ska sköta hemmet

Länsstyrelsernas nya sajt Information Sverige, som det körs reklamkampanjer för just nu, är mycket olämpligt formulerad. Innehållet kan tolkas som bland annat att hedersvåld är okej, hustrumisshandel är normen, barnäktenskap gäller, kvinnan ska sköta hem och barn, samt ha lägre lön än mannen etc. Detta på grund av mycket olycklig pedagogiskt upplägg.

Nyheter 24 - 24 apr 12 kl. 09:53

Lundinsfären skakas av ny skandal


Gruvbolaget Lundin Minings får i en ny rapport skarp kritik för sin behandling av lokalbefolkningen vid en av världens största koppargruvor. KONGO-KINSHASA. Den svensk-kanadensiska gruvjätten har tidigare fått svidande kritik för att ha flyttat hela byar nära Tenke-Fungurumegruvan i Kongo-Kinshasa.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 14:00

Föreningar måste göra socialt bokslut

STAFFANSTORP
Ett nytt stödsystem innebär satsning på 13-åringar och krav att stödberättigade föreningar senast en månad efter årsmötet måste lämna in ett socialt bokslut.Vid kommunfullmäktiges extrainsatta möte i förra veckan klubbades det nya stödsystemet som enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Margareta Pauli (M) ska göra det enklare för föreningarna. Ett påstående som Socialdemokraterna ifrågasatte på mötet och nu har Torbjörn Lövendahl (S) även skrivit en motion där han menar att kommunen måste föregå med gott exempel.

Världen Idag - 28 apr 14 kl. 00:00

Vill hindra lag för barnäktenskap

– I dag gifter en del föräldrar bort sina unga flickor genom en imam, vilket är tillåtet enligt shiamuslimernas sharialagar. Men det äktenskapet är inte civilrättsligt giltigt, vilket det skulle bli med den nya lagen, säger Inam Jasas, som klädde sig i svart för att delta i en protest mot lagen på internationella kvinnodagen den 8 mars.Hon menar att lagförslaget strider mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, och att de barnäktenskap som i dag ingås av socialt tvån.

Sydsvenskan - 26 maj 18 kl. 07:15

Fler barn utsätts för tvångsäktenskap

Sommaren är en kritisk tid för tvångsgifte. Barn luras att följa med utomlands på "semester" och skolan finns inte där som skydd. Samtidigt ökar antalet fall av tvångsäktenskap och nu går den samordnande myndigheten ut med en kampanj till polis, socialt.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 18 kl. 07:15

Fler barn utsätts för tvångsäktenskap

Sommaren är en kritisk tid för tvångsgifte. Barn luras att följa med utomlands på "semester" och skolan finns inte där som skydd. Samtidigt ökar antalet fall av tvångsäktenskap och nu går den samordnande myndigheten ut med en kampanj till polis, socialt.

YA - 03 mar 14 kl. 10:46

Fredagspuben ett socialt nav

Foto: Torun Börtz
Elvis på jukeboxen och hamburgare från grunden på tallriken. Maten och atmosfären har gjort Gästis fredagspub till en mötesplats i byn.
Annelie Källerudd sticker in huvudet i köket.

Världen Idag - 15 jan 18 kl. 00:09

Så förändrades synen på äktenskap och familj

På 1930-talet när paret Myrdal skulle göra om familjen var agendan socialistisk och feministisk, metoden social ingenjörskonst och den filosofiska grunden att man tog bort just grunden. Det var ett projekt som, tyvärr, lyckades, skriver Anders Gerdmar..

YLE - 15 nov 13 kl. 07:30

Politiker vill utreda kriminalisering av tvångsäktenskap

Riksdagspartierna har inte tagit ställning till om Finland borde kriminalisera tvångsäktenskap. Kriminalisering av tvångsäktenskap blir aktuell när Finland ska ratificera den så kallade Istanbulkonventionen nästa år. Konventionen förutsätter att länderna ska kriminalisera tvångsäktenskap.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Grunden Bois prisades – av Zlatan

För första gången någonsin på Fotbollsgalan delades Number10-stipendiet ut – det togs hem av Grunden Bois, som fick mottaga priset direkt från Zlatan Ibrahimovic..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.