SvD > Kultur

Thursday, 09 July, 09:56

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspelDen prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Vad

Dela artikeln

201 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äktenskap, skakasi , grundeni , socialt, vågspel
Världen Idag - 2 timmar sedan

Lovisa och Emma vill rädda Sveriges äktenskap

På nära håll har de sett hur kriser slitit sönder till synes perfekta äktenskap. Nu vill vännerna Lovisa Widmark och Emma Ludvigsson nå ut med budskapet: fortsätt kämpa. Nyligen lanserade de Äktenskapspodden som en hjälp för äkta makar och par..

Sydsvenskan - 17 okt 19 kl. 14:04

Homoäktenskap splittrar Australiens biskopar

Australiens anglikanska kyrka skakas av interna stridigheter. Orsaken är dess splittrade syn på samkönade äktenskap och huruvida kyrkan bör viga personer av samma kön. Sydneys ärkebiskop Glenn Davies anser att anhängare av samkönade äktenskap bör lämna.

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 19 kl. 14:04

Homoäktenskap splittrar Australiens biskopar

Australiens anglikanska kyrka skakas av interna stridigheter. Orsaken är dess splittrade syn på samkönade äktenskap och huruvida kyrkan bör viga personer av samma kön. Sydneys ärkebiskop Glenn Davies anser att anhängare av samkönade äktenskap bör lämna.

GöteborgsPosten - 17 okt 19 kl. 14:06

Homoäktenskap splittrar Australiens biskopar

Australiens anglikanska kyrka skakas av interna stridigheter. Orsaken är dess splittrade syn på samkönade äktenskap och huruvida kyrkan bör viga personer av samma kön. Sydneys ärkebiskop Glenn Davies anser att anhängare av samkönade äktenskap bör lämna kyrkan..

Skånskan - 15 jan 20 kl. 19:08

Anklagas för falska äktenskap och fusk

Malmö Föreningen Kontrapunkt har på senare tid anklagats för att ha arrangerat ett skenäktenskap och bidragsfusk.
Samarbetspartnern ABF har nu inlett en internutredning.
– Vi ser allvarligt på anklagelserna och vill dementera, säger Johanna Nilsson från Kontrapunkt.

Cornucopia - 12 jan 17 kl. 14:27

Information Sverige uppmuntrar till hedersvåld, hustrumisshandel, barnäktenskap och att kvinnan ska sköta hemmet

Länsstyrelsernas nya sajt Information Sverige, som det körs reklamkampanjer för just nu, är mycket olämpligt formulerad. Innehållet kan tolkas som bland annat att hedersvåld är okej, hustrumisshandel är normen, barnäktenskap gäller, kvinnan ska sköta hem och barn, samt ha lägre lön än mannen etc. Detta på grund av mycket olycklig pedagogiskt upplägg.

Nyheter 24 - 24 apr 12 kl. 09:53

Lundinsfären skakas av ny skandal


Gruvbolaget Lundin Minings får i en ny rapport skarp kritik för sin behandling av lokalbefolkningen vid en av världens största koppargruvor. KONGO-KINSHASA. Den svensk-kanadensiska gruvjätten har tidigare fått svidande kritik för att ha flyttat hela byar nära Tenke-Fungurumegruvan i Kongo-Kinshasa.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 14:00

Föreningar måste göra socialt bokslut

STAFFANSTORP
Ett nytt stödsystem innebär satsning på 13-åringar och krav att stödberättigade föreningar senast en månad efter årsmötet måste lämna in ett socialt bokslut.Vid kommunfullmäktiges extrainsatta möte i förra veckan klubbades det nya stödsystemet som enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Margareta Pauli (M) ska göra det enklare för föreningarna. Ett påstående som Socialdemokraterna ifrågasatte på mötet och nu har Torbjörn Lövendahl (S) även skrivit en motion där han menar att kommunen måste föregå med gott exempel.

Världen Idag - 28 apr 14 kl. 00:00

Vill hindra lag för barnäktenskap

– I dag gifter en del föräldrar bort sina unga flickor genom en imam, vilket är tillåtet enligt shiamuslimernas sharialagar. Men det äktenskapet är inte civilrättsligt giltigt, vilket det skulle bli med den nya lagen, säger Inam Jasas, som klädde sig i svart för att delta i en protest mot lagen på internationella kvinnodagen den 8 mars.Hon menar att lagförslaget strider mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, och att de barnäktenskap som i dag ingås av socialt tvån.

Sydsvenskan - 26 maj 18 kl. 07:15

Fler barn utsätts för tvångsäktenskap

Sommaren är en kritisk tid för tvångsgifte. Barn luras att följa med utomlands på "semester" och skolan finns inte där som skydd. Samtidigt ökar antalet fall av tvångsäktenskap och nu går den samordnande myndigheten ut med en kampanj till polis, socialt.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.